![]() |
|
![]() |
#2431 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bizim ufaklık konuşuyor artık ve bir şey göstermek istediğinde, -manne bak diyor. Ben de şimdi onun gibi diyorum ki, -cemo bak. ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece bu mor süs yoncasından umudu kesmiştim. Baharla birlikte topraktan çıktılar ve bugün fark ettim ki tomurcuklanmışlar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Ağaç Dostu
|
Ahtapot çiçeğim, saksıda kalan rizomlardan çıkan mor süs yoncasıyla kardeş kardeş yaşıyorlar şimdilik. Ahtapotum için tekrar teşekkürler, sevgili ilksenozturk. ![]() Çiçeklerimiz artıyor. Şebboy herkesin yetiştirebileceği nazsız, soğuğa dayanıklı, güzel kokulu, üzmeyen bir bitki ve çok yıllık. Daha ne olsun? Şebboyunuz yoksa, hiç durmayın ve hemen tohumunu ekin. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Ağaç Dostu
|
Güle güle büyüt arkadaşım. Glayöllere bişey olmamıştır. Gecen yıl don altından bile cıktılar burda, merak etme sen yakında cıkarlar. Süs yoncası bahcede bile cıkmış benim ![]() Bizim bıcırık, sadece kendi adını sayıklıyor ![]() Sevgilerimi yolluyor, öpüyorum fıstığı Mamne ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
![]() emin ellerde belli ki... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Ağaç Dostu
|
Öğretmenim; Şubattan bu yana sizin bahçedede baharın kıpırtıları hissedilmeye başlamış. Bundan sonra canlanmakta olan doğayı kimse durduramaz artık. Her gün toprakta yeni birşeylerin kıpırdadığını görmek ne güzel. ![]() Seviyorum bu bahar aylarını. Ben Samsun'da iken, İstanbul'a gönderdiğiniz çelik ve tohumları eşim almış ve geçici saksılara dikmiş. Bende onları alıp, deyim yerinde ise minik saksılara şaşırttım. Samsun'a bunlarla taşıyacağım. Orada gerçek saksılarına aktarırım. Tekrar teşekkürler. Tabii tohumlar içinde ayrıca. Selam ve sevgilerimizle, sağlık ve mutluluk içinde yeni bir sezon gecirmenizi diliyoruz... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Ağaç Dostu
|
Orhan Özbilgiç Öğretmenim, minik fideler ellerinizde büyüyüp çiçek açarlar umarım. Maviş neyse de diğerlerini Samsun'a kadar yük mü ettim acaba? Güle güle büyüsünler. ![]() Sevgili iksenozturk, inşallah emin ellerdedir. ![]() Sevgili cemo, glayöller çıkarlarsa bayram edeceğim demektir. Kış pek sert geçmedi, umarım donmamıştırlar. Mor süs yoncalarından bir kaç kök bahçeye dikeyim öyleyse. Saksıda gözümün önünde seviyorum onları. Tomurcukları da açtı bu arada. Sevgiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tekrar teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Ağaç Dostu
|
Herkesin nergisleri, sümbülleri açtı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nakkaşlar her yerde. ![]() ![]() Liliumlara yine hastalık gelmezse, şimdilik neşeliler. ![]() Amaryllisim de tomurcuklanmış. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Ağaç Dostu
|
Bahara uyananlar. Saksıdaki ithal lilum 5-6 tane yavrulamış. Bahçedeki ithallerden ses yok. ![]() Ne olduğunu bilemedim. ![]() Yaşasın, haseki küpeleri çıkmış. ![]() ![]() Önceki sayfalarda eklediğim melissanın tohum kesesi iyice beyazlamış. ![]() Bahçedeki ortanca da bahara merhaba demiş. Daha ne isterim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Ağaç Dostu
|
Badem sonunda açmış. Fakat dün geceki don olayından etkilenmiş olabilirler. Etkilenmişse meyve vermez. ![]() ![]() Tomurcuk ve çiçeklerin bazıları dökülmüş. ![]() ![]() Dökülen tomurcuklara bakarken kocaman bir salyangoz kabuğuna rastladım. İçi boştu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Ağaç Dostu
|
Her yerden hatırlayamadığım bitkiler çıkıyor, bir tanesi. ![]() ![]() Bahçenin adsız çiçekleriyle devam edelim. Adlarını öğrenmekten vazgeçtim, unutuyorum çünkü. ![]() ![]() ![]() ![]() Antepfıstığının dibinde gördüm bu bitkiyi, yaprakları soğanlı bir bitkiye benziyordu, çiçeğini takip edeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Ağaç Dostu
|
Bulutlu ve soğuk bir hava, ![]() Bu kırmızı böcekleri ilk etapta uğur böceği sandım, değilmiş. Liliumun yapraklarını yemişler galiba. ![]() ![]() Toplanması unutulmuş muşmula dalında simsiyah olmuş. ![]() Ağustos'ta yapılan göz aşısından tutan kiraz uyanıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul bahçeniz artık kış bitiyor dedirtiyor maşallah renklenmeye başlamış; çok şükür... 2510 nolu mesaj ilk kare gülhatmi mi acaba, sonra şebboyları sökmeyi mi düşünüyordunuz ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
sn sdurul Bahçenize bayıldım,Allah nazarlardan korusun. benimde 8 dönümlük bahçem var,3 dönümü mandalin ekili,gerisine neler yapacağımı pek bilmiyordum,Sanırım sizin bahçenizden ilham alabilirim. Bol meyveli, sebzeli bir yıl olmasını dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine, teşekkür ederim. ![]() Evet, bu gül hatmi. Şebboyların hepsini sökmeyi düşünmüyorum. Sadece bu ve benzeri birkaç şebboyun hiç yaprağı kalmadı. Kel kel oldular ama olan yaprakların üzeri tomurcuk dolu, sanırım kıyamam ve sökemem. ![]() Sevgili HANIMELİ, size de teşekkür ederim. Çok sağ olun. ![]() Ne kadar güzel, büyük bir bahçeniz varmış. Toprakla, ağaçla, çiçekle, böcekle uğraşmak bizlere iyi geliyor. Bahçe işlerine giriştiğinizde hem zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak, hem de onları yetiştirirken gün be gün büyüyüp sevginize cevap verdiklerini görmek, sonsuz mutlu edecek. ![]() Arkadaşların çok daha güzel bahçeleri var ama tabii ki bizim bahçeden de ilham alabilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Ağaç Dostu
|
Bu günlerde, bahçenin her tarafında açan bu sarı kır çiçeğinin adını öğrendim. Sanırım bunu unutmam, Gagea Sp. Sevgili jineop'a ad için tekrar teşekkürler. ![]() Gagea'nın bir diğer fotoğrafı. Ben çiçeğini zıpçıktıya benzettim. ![]() ![]() Bahçeye Eskişehir'den getirdiğim nergislerin boyu pırasa kadar olmuş. Fakat hiç tomurcuk oluşturmamışlar. Bu saatten sonra açıp açmayacakları merak konusu. ![]() ![]() Cezayir menekşesi de soğuğa dayanıklı ve güzel gelişti. Şu anda üzeri tomurcuk dolu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bizim yan bahçeye de yukarıdaki bahçemizden nergiz getirip dikmiştik 2-3 sene önce ama onlar da sizinkiler gibi, yapraktan başka bir şey göstermiyorlar. Çok eskilerden kalan sümbüller var, onlar da öyle, sadece yaprak çıkarıyorlar. Neden acaba?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jeozuu, açmayan nergislerimiz acaba geç açan bir tür müdür? Bilen arkadaşlar yardımcı olurlar umarım. Eğer öyleyse hâlâ umut var demektir. ![]() Hep birlikte bekleyip göreceğiz. Açarlar dilerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sevgili SDurul, Sizi hayal kırıklığına uğratmak istemezdim ama maalesef nergisleriniz bu saatten sonra çiçeklenmez. Sebebi kökler çok bibribirine girmiş durumda. Ancak yaprakları sararmaya başladıktan sonra soğanları söküp, küçük yavruları ayırın, irileri seyrek bir şekilde toprağa ister Ekim ayında dikin, isterseniz (muhafaza edemem diye düşünürseniz) hemen de dikebilirsiniz. Yavruları da ayrı bir yere dikin onlar küçük olacağı için ilk senesi açmazlar. Bir sonraki seneye hazırlık olur. Bütün soğanlılarda bu böyledir, çok çabuk çoğaldıkları için, ben lale, sümbül, nergis ve glayörleri üç senede bir söküp yeniden dikiyorum. İnşallah seneye size bol bol çiçek açarlar, ben de bu fikri verdiğim içim mahçup olmam. Hoşça kalın, Sevgiyle kalın, Herşey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, soğanları o kadar da yakın dikmemiştim aslında. Sanırım yavrular araları doldurmuş. Açmalarını çok isterdim fakat açmazlarsa yapacak bir şey yok. Acaba bende ilk yılları olduğu için mi açmadılar? Yine de umutla bekliyorum. ![]() Önerileriniz için teşekkürler, uygulayacağım. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Ağaç Dostu
|
6 Şubat gibi ektiğim ve bu mesajın ilk fotoğrafında ilk çimlenme görüntüleri olan, plumerianın son durumu burada. Aynı tarihte çimlendirme tabletine ektiğim bu bitkinin kimliğini bilemedim. Bakalım öğrenebilecek miyim? Yaz gelmeyecek galiba, şu anda burada kar ve fırtına var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili SDurul çok güzel çimlenmiş; maşallah, darısı başıma diyeyim. Emeklerinize sağlık. Gelecek inşallah, İstanbul da bugün yağmurlu ve çok soğuktu. Ektiğim tohumları hepsini tek tek bina girişine taşıdım, beni binadan atacaklar yakında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|