28-10-2020, 21:10 | #4501 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2019
|
Bereketli olsun.ceviz soyma makinasını ilk defa gördüm büyük kolaylık. Ellerinize sağlık. |
22-11-2020, 21:28 | #4502 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi bir sezon geçirdiğimiz söylenemez. Cevizler zeytinler diğer meyve ve sebzelerde verim güzel değildi. Hoş günümüzde güzel olan ne kaldı ki? Ben gitmedim, bugün ayvaları toplayıp getirmiş. Hasatlar bittikten sonra dört traktör hayvan gübresi getirtti, onları bir yardımcı ağaçlara dağıttı. Geçen hafta gittiğimde birkaç fotoğraf çekmiştim. Pc de fotoğraflar açılmıyor, şükür ki açılmayan fotoğrafları küçültmek mümkün oldu. Ekliyorum. Genel görüntüler, sonbahar iyiden iyiye kendini hissettiriyor. |
|
27-11-2020, 22:19 | #4505 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Cevizde yıllık yağış miktarının 1500 mm olması lazım m2 ye.Genelde Balıkesir Manisa bölgesine kışın yağan yağış miktarı 500 mm. Bizim ihtiyacımız olan su miktarı 1000 mm. O da dekara bin ton su eder. Yazın dekara bu bin ton suyu veremezsek cevizde iç kararması ve randıman düşüklüğü çok oluyor. Yazın özellikle 15 gün arayla 4-5 kez bakır ve insektisit uygulaması gübreleme ve çapalama yapılması gerekiyor. Ağaçtan silkelemesi toplaması yeşil kabuğundan çıkarılması ve kurutulması ayrı bir dert. En büyük dert te 1 kilo ayçekirdeği ile ceviz in 25 tl .olması... |
28-11-2020, 10:56 | #4507 |
Ağaç Dostu
|
Ne demek abla bilgi paylaşıldıkça güzelleşir. Bu bilgiler karşılığında elbette sizden bir isteğim olacak. Özellikle yazın küçük kaplarla (kaplumbağa,kertenkele,yılan,kirpi,kuş vb. için) tarlanızın değişik yerlerine su koyarsanız (yapıyorsanız da sonsuz teşekkürler şimdiden) beni ve onları sonsuz mutlu edersiniz...Çok kar yağarsada bayat **** taze ekmekleri kuşlar ve diğer canlılar için tarlanızın değişik yerlerine koyarsanız şimdiden Allah Razı Olsun... |
15-04-2021, 09:48 | #4508 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Kolumuz kanadımız tutmaz ya bazen, canımız hiç bir şey yapmak istemez.. öyle bir dönemdeydim uzun süredir.. Baharla birlikte içimde küçük umutlar yeşerdi, selam vermeye, hal hatır sormaya geldim, afiyettesinizdir inşallah? ) |
24-04-2021, 21:41 | #4509 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Sudenur, hoş gelmişsiniz. Uzun bir aradan sonra sizi burada gördüğüme sevindim. İçinizde yeşeren küçük umutlar büyüsün, kocaman olsun. Beni anlatmışsınız sanki. Uzun bir süredir ben de öyle bir dönemdeyim. Bütün dengelerimiz alt üst oldu. Pandemiden sıkıldık derken sen misin sıkıldık diyen, geçen yaz sonu eşim aniden önemli bir akciğer ameliyatı geçirdi. Ardından kemoterapi, derken bayağı bir yıprandık. Şimdi de oğlum karantinada, covit19 testi pozitif çıktı. Allah'tan hafif geçiriyor ve eşi dahil bizler aşı olmuştuk. Bu sayede, geldi galiba ama çok hafif geçirdik. Bu süreçte laptop benim binlerce fotoğrafıma dayanamadı ve çöktü. Fotoğraf makinası arızalı zar zor çekiyor. Hepsi halloldu, bugün biraz fotoğraf çektim ama pc fotoğrafları algılamadı. Zaten yüklediğimde hemen silecektim, eşimin yemini var, bir tane bitki fotoğrafı görürse laptopu kıracakmış. Yapar da. Hep olumsuzluklardan bahsettim. Bahçe baharın neşesini hissettirdi. Hava hâlâ ısınmasa da bahar işte. Fotoğraf sorununu halledebilirsem birkaç fotoğraf eklerim. Geçen senelerin tekrarı. Sevgili Sudenur, sizi de forumda daha sık görmek isteriz. Sevgilerimle... |
|
24-04-2021, 22:40 | #4510 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
|
|
25-04-2021, 00:19 | #4511 |
Ağaç Dostu
|
Abla, Abime ve oğlunuza ve tüm hasta olanlara Rabbim şifa versin inşaallah... Bizleri yoktan var eden , Yaratıcımız Haşr suresinin 19. ayetinde: Allah’ı unutan, bu yüzden Allah’ın da onlara kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın. İşte onlar gerçekten yoldan çıkmışlardır. buyurmaktadır. Dünya imtihan dünyası, bugün varız yarın yokuz, Rabbim dirilme gününde , meleklerin, Selam size Allah ın söz verdiği cennetine girin dediği kullarından eylesin inşaallah... |
25-04-2021, 08:20 | #4512 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Alıntı:
|
|
26-04-2021, 09:12 | #4513 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Teşekkür ederim Sevgi hanım, Rabbim sağlık sıhhat versin bugünümüzü aratmasın inşallah. Biz planlar kurarken başımıza gelenlermiş ya hayat.. yaşantımızda ki en büyük nimet, sağlıklı sıhhatli, canımm dediğimiz canlarımızla bir arada olmak.. Daha sık geleceğim inşallah. ) |
27-04-2021, 07:49 | #4515 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2020
|
Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. |
28-04-2021, 13:42 | #4516 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2019
|
Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim. |
23-05-2021, 14:00 | #4519 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Fotoğraf yükleme sorununu halledemedim. Bahçenin son hâlini, gelişme değişmeleri eklemek çok isterdim. Keşke telefondan fotoğraf eklemeyi çözebilseydim. Yine de paylaşmadan duramadım, instagramda reelsler çekiyorum. Bugün de paylaştım birini. İnstagram adresim, @durulsevgi Burası benim babaevim, bırakmış değilim. Sorunumu çözmeyi umuyorum. Sağlıkla kalınız.❤️ |
24-05-2021, 09:36 | #4520 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
|
|
10-06-2021, 21:19 | #4521 |
Ağaç Dostu
|
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Şimdilik sorun çözülmüş görünüyor. Bugün çektiklerim ve önceden çekip ekleyemediklerimden bir demet. Ekleyip hemen pcden fotoğrafları silmem gerekiyor. Bilenler bilir, yemin var. Benim fotoğraflar yüzünden pc çökünce format atılamamış, bir şeyini degiştirmek gerekmişti. Hard disk galiba. Hiç anlamıyorum. Bu yüzden yeni sürümler yüklenememiş. Eski sürüme de alışamadım. Ekleyeceğim fotolar liste halinde, açık olmadığı için sıralamada hatalar olabilir. Açıklamalarını yazarım. Önce karakafes otumu ekleyim. Dev yaprakları oldu, ama tek kök halinde şimdilik. Geçen yaz bahçeye geçirdiğim brugmansia yeniden doğdu. Dibine neredeyse bir el arabası gübre koymuştum. Eksi onsekizleri gördüğümüz için pek umutlu değildim ama sevindirdi. Şimdilik cılız bakalım büyüyebilecek mi? Bu sene hemen yiyecek kadar domates dikecektik. Ama eşim sağolsun doldurdu her yeri. Bunlar pembe domatesler. Salatalık. Eşim eski sağlığına kavuştu, çalışmaya son hız devam. Önce evciğin içini boyadı. Şimdi yavaş yavaş dış cepheyi boyuyor. Kapılar pencereler, korkuluklar elden geçecek. |
10-06-2021, 21:41 | #4523 |
Ağaç Dostu
|
Lastiklerle düzenleme. Hep kendisi yaptı, içlerini toprak doldurdu. Şimdi bir şey öğrenmiş, lastiği şekilli kesip ters çevirdi, güzel bir saksı oldu. Mevsim geçince üst lastikleri hep öyle yapacak. Boyanacak falan. Bizim vahşi bahçe ancak bu kadar olabiliyor. Kendisi sağ olsun da, her türlü her şey yoluna girer. Bir kırmızı bir pembe almıstım. Her sene bu kadar çıkıyor. Biri yok olmuş. Açtığını göremeyeceğim sanırım. Defne. Üst kısım henüz tamamlanmadı. Şimdilik bu kadar. Sağlıkla kalınız. |
11-06-2021, 06:09 | #4524 |
Ağaç Dostu
|
Brugmansia şimdi hızla büyür, bir ihtimal yaz sonuna çiçek bile açabilir. Çok hızlı gelişiyor. Ben de geçen hafta benimkini budadım, internetten ilan verdim, çevreden 15 kişiye çelik dağıttım. Almaya gelenlerden biri de Calandrinia getirmiş, çok sevindim. Lastik düzenlemeleri çok güzel olmuş. Geçen bir de patates yetiştirme konusunda lastik kullanmayı okumuştum. Hani patatesin altına toprak yığılır ya. Önce bir lastiğin içine dikiyormuşsun, patates boy attıkça üste birer birer lastik ekleyip toprak dolduruyormuşsun. En sonunda kocaman bir kule oluyor, içi tamamen patates dolu. İyi haberlerinizi aldığıma çok sevindim. |
03-09-2021, 21:30 | #4525 |
Ağaç Dostu
|
Ben de sizi burada gördüğüme çok sevindim, Sevgili gilan. Üzerimde bir ağırlık, sayfamı çok ihmal ettim. Bahçe her zamanki gibi. Bu sene üçüz çiçeklerim, zinnialarım çok güzel oldu. Brugmansia epey boy attı ama henüz açmış değil. Karakafes otu tek kök olarak ama dev yapraklarla devam ediyor. Yapraklarıyla enzim yaptım, kullanmaya başladım. Lastiklerde patates iyi fikirmiş. Denemek lazım. Bir daha bu kadar ara vermeyin lütfen. Paylaşımlarınızı çok seviyorum. |
23-09-2021, 19:51 | #4526 |
Ağaç Dostu
|
11 yaşında ceviz ağaçları olan biri olarak, bugün için kuru kabuklu ceviz fiyatları 60-70 tl/kg olmadığı sürece ( ki imkansız ) ve de ağaç başı günlük 300-400 litre suyunuz yoksa tarlanıza ceviz ekip de ticari olarak para kazanmanız mümkün görünmüyor. Ne var ki yeşillik olsun , altında gölgelenirim derseniz o ayrı tabi. Doğru mudur abla? Eniştemden ve tüm çiftçilerimizden Allah razı olsun, hakikaten para kazanmadığı halde mücadele eden yegane meslek grubumuzdur çiftçilerimiz.... |
29-09-2021, 23:07 | #4527 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Telefonla çektiğim fotograflar kalite yönünden yetersiz ama yine de ekliyorum. Tohum takas etkinliğinden gelen tohumlardan üçüz çiçekleri bolca açtı ve tohum oluşturdular. Zinnialar. Kadife çiçeği. Ekinezyalar. |
|
29-09-2021, 23:13 | #4528 |
Ağaç Dostu
|
Dikmemiştim, kendi belirdi. Hedera, bir yerlerden tohum mu uçtu acaba? Hint yağı bitkisi. Ve ailemizin en küçük üyesi, tam bir bitkisever. Karpuz çekirdeklerini bile ekelim diye tutturuyor. |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|