![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzel bir bahçeniz var sevgili SDurul.. Çiçekler, meyveler, sebzeler.... Açık renk güller de bir başka güzel oluyor. O açık pembe ve açık sarı ne kadar sade, zarif. Hepsine de maşallah diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Ağaç Dostu
|
Hep o ''dalları kiraz bastı!''görüntülerine heves ediyorum. Benim meyve ağaçlarım henüz çok küçükler. Dilerim bir gün benzer görüntüleri, bende sizlerle paylaşabilirim. Sevgili S.Durul; Bende de, üç tane Hünnap fidanı var. Bunlardan ikisinde çiçek gözleri belirginleşti. Nasıl bir çiçek yapısına sahip olduklarını öğrenmek için, merakla bekliyordum. Sağolun merakımı giderdiniz. Buralarda daha geç çiçeklenecekler. Anlaşıldı. Sizlerden gördükçe, gelecek yıl için daha çok sebze yeri hazırlamam gerektiğini anlıyorum. Örneğin; rezene ve roka tohumlarım elimde kaldı. Yeşil soğanı komşudan yiyoruz. Neyse, gelecek yılın planları şimdiden şekilleniyor. ![]() Sağlık içinde, afiyetle yiyin. Tabii o güzel çiçeklerin keyfini sürerek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dudi, dağ çiği, Vildan Sönmez güzel yorumlarınıza teşekkürler. Sevgili dağ çiği, her nedense bizim çilekler şöyle bir gelişmedi. Sulama ve güneş şartları uygun, çilek bizim toprağın yapısına uygun değil galiba. Sevgili Vildan Sönmez, gül en sevdiğim çiçeklerin başında geliyor. Şimdilik on iki kök gülümüz oldu. Sayıları artacak gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orhan Özbilgiç, teşekkür derim. Bizim bahçede sebze yetiştirmek gelenek halini almıştır. Rahmetli kayınpederim, sağlığında her yeri domates, biber, patlıcan, maydanoz, hatta salçalık biber, vesaire ile doldururdu. Eşim bu kadar çok yapma der, O ise dinlemezdi. Şimdi aynısını kendi yapmaya başladı. Taze taze, dalından koparıp yemesi de bir başka güzel oluyor. Bu sefer çarşıda, pazarda hiç bir şeyi beğenemiyor insan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Ağaç Dostu
|
Yağmurda bahçe görüntüleri, ![]() ![]() Kurudu sandığımız nar küçücük sürgün vermiş. Dibini açarken uğur böceği gördüm. Bahçede çok sayıda uğur böceği var. Ne işe yaradıklarını düşünürsek, daha sevimli görünüyorlar. ![]() ![]() Menengicin üzerindeki meyveye benzeyen oluşumlar büyümüşler. Kıyılarda antep fıstığı aşılanmayı bekleyen menengiçler oldukça fazla. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Ağaç Dostu
|
SDurul' cuğum,bahçendeki çiçekler meyva ağaçların, sebzelerin harika olmuş, saksında ki Rudbeckia nın peşine düştüm, çok güzeller, tohumunu aramaya başlamıştım ki tohum kutusun da başka bir çiçeğin tohumunu ararken rudbeckia nın tohum zarfını buldum, biraz geç oldu ama hemen ektim, ben onu minik ayçiçeği tohumu diye alıp ekmekten vazgeçmiştim, hiç dikkat etmemişim. Herşey çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
|
Fatoş hanımcığım, çok sağolun. Rudbeckiayı adını sanını bilmeden aldım, çok hoşuma gitti. Çiçekçi çok yıllık olduğunu söyledi, inşallah öyledir. Tohum almayı başarırsam arkadaşlarla paylaşmayı düşünüyorum. Biliyor musunuz? Funda açtı. Tohumdan yetiştirdiklerimden ilk açan o, beni çok mutlu etti. Benim böyle sevinmeme vesile olan canım arkadaşıma, bir kez daha teşekkürler... Düzenleyen Sevgi Durul : 27-06-2010 saat 21:02 Neden: Yazım Hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, ne kadar ilginç çiçek varsa bahçenize doluşmuşlar. Uğur böcekleri çok faydalıymış bahçeler için biliyorsunuz, populasyonu arttırmak lazım. Funda bitkisi çok hoşmuş, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Sdurul, Bahçeniz her zamanki gibi harika maşallah diyelim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, haftada iki gün; hem cuma hem cumartesi çiçekçiye gidilirse olacağı bu. Almayayım, sadece bakıp, dönerim diyorum, ama ne gezer, dayanamayıp alıp alıp geliyorum. Bazıları balkonda, bazıları bahçede. Balkonda oturacak yer kalmadı, bu arada eşim rest çekmek üzere. Balkonları yıkamak ayrı bir dert. Benim için asıl önemli olan tohumdan yetiştirmeye çalıştıklarım. İlki açtı, diğerleri sırada. Yılmaz Yalçın kardeşim, Çiçekçiye yasemin siparişi verdim. Soğuğa dayanıklı cinsinden, galiba sarı çiçekli olanı dayanıklıymış yaseminin. Uyku çiçeğinin patateslerini kendim diktim. Çok çabuk çoğalıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
|
![]() Maviş açmaya devam ediyor... ![]() Begonyam. ![]() Bu acem halısının yaprakları daha etli ve rengi de daha açık. ![]() Cimbomlu gül tüm güzelliğiyle açmaya devam ediyor ve esas yerine gitmeyi bekliyor. Bu güzelliklerle beni tanıştıran sevgili Güler Hanım'a bir kez daha teşekkür ederim. ![]() ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 11-06-2010 saat 14:40 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=SDurul;653969] adını bilmediğim diğer güzel çiçekli bitkiler. Eklenti 150597 Parazit bir bitki. Canavarotu (orobanche spp.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim, sevgili Güngör hanım. Demek parazit bir bitki imiş. Ama olsun, öğrenmiş oldum. Hemen imha edelim. Başka bir parazit latin çiçeğine sarılmıştı. Aynı canavar otunun renginde ve kökü yoktu, veya ben fark edemedim. Bitkiler konusundaki engin bilgilerinize hayranım. yardımlarınızın devamını diliyorum. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Cimbomlu gül her ne kadar ailece cimbomlu olmasak da çok hoşuma gitti çok güzelmiş gerçekten. Diğer güzelliklerin hakkını da yememek lazım. Ellerinize sağlık hepside ayrı güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Sevgili SDurul bahçeniz çok güzel bende cimbomlu gülünüze hayran oldum. Nasılda açmış emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de her ne kadar milli takımdan başka takım tutmasam da cimbomlu gülü çok seviyorum. Çünkü o kızımın gülü. O cimbomluydu. Eminim, dünya gözüyle görseydi bu gülü O da çok severdi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=SDurul;649329]Adını bilmediğim yeni çiçeğim. Eklenti 148308 Eklenti 148309 Eklenti 148310 Black-Eyed Susan sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
|
Üç dört gündür, kiraz topluyoruz. Kirazlar bu sene, bizi çok yordu. Geçen yıllarda kirazlar toplanır, dağıtılacaklar ayrılır, kalanlar kasalanıp kiraz alim merkezine götürülürdü. Bu sezon toplamaya başlarken, kirazların kurtlu olduğunu farkettik. Toplarken sağlam olup olmadığını ayırmak, kasalarken tekrar kontrol etmek, hem sıkıcı oldu, hem çok zamanımızı aldı. Yine de dalında kiraz görüntülerini paylaşmak istedim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|