![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerim ve bahçemle ilgili görüşlerinize teşekkürederim. Bahçem de, son rötüşları kasım ayından sonra yaparak, son şeklini vermiş olacağım. Ama sanırım daha köklü bir değişiklik için, artık çok geç. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Birkaç gündür fırsat buldukça, ekim sonunuda Samsun'a götürmek için, İstanbul' daki (Beykoz Fidanlığı, İstanbul Ağaç Peyzaj vb.) fidanlıkları dolaşıp gönlümdeki çalıları topladım. Bunlardan biri ''Lonicera Fragrantissima lindl.''(Hanım Parmağı-kış Hanımelisi) Aralık-şubat aylarında çok güzel kokulu çiçekler açtığı belirtiliyor. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 24-09-2010 saat 21:27 Neden: fazla kelime. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Osmanthus X Fortunei, bir diğer güzel kokulu çiçekleri ile ilgi çeken bir çalı.(İlk fotoğrafta Ortanca ile beraber) Sonbahar başlangıcında çiçekleniyor. ![]() ![]() ![]() Calycanthus Praecox(Kadeh Çiçeği) de enfes kokulu çiçekleri olan, genelde yazın çiçeklenen, yaprakları baharat kokan bir çalı. ![]() ![]() Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 25-09-2010 saat 00:14 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Buda çiçekleri yaz başından itibaren açan güzel çiçekleri ile ismini hakeden bir çalı. ''Gelin Tacı'' Weigelia-Vangelya. ![]() ![]() ![]() Gaura lindihimeri' de bahçemde olmasını istediğim, yaz boyunca çiçekli bir çalı. Bu iki çalının çiçekleri kokmuyor! ![]() ![]() Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 25-09-2010 saat 11:29 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;698644] Gaura lindihimeri' de bahçemde olmasını istediğim, yaz boyunca çiçekli bir çalı. Bu iki çalının çiçekleri kokmuyor! Eklenti 172720 İsmini sizden öğrendiğim Gaura benim de favorilerimden. Rüzgar alan bir yere çalılardan önce bodur veya yer örtücülerden sonra konumlandırmak güzel olur. Bu yaz sarı papatya ile beraber ikili oluşturup neredeyse tüm yazı çiçekli geçiriyor. Rüzgarda sallanınca çok güzel görüntü oluşturuyor. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önerilerinizi dikkate alacağım, Sevgili Zeytinci. Aldığım yerde bir tane kalmıştı. Ama bol miktarda kök sürgünü verdiğini, Yücel Bey' in bahçesinde gördüm. Kökten ayırma ile çoğaltırım artık. Selamlar. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|