![]() |
|
|
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2009
|
Alıntı:
bahceniz gercekten muhteşem ötesi ayrıntılarıyla beraber herşey çok güzel hint yağı erken sonbahar donlarına karşı dayanıksızdır üzülerek söylemek zorundayım kışı atlatabileceğini zannetmiyorum.ayrıca tohumları zehirlidir dikkat etmenizi öneririm... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Ellerine sağlık orhan abi, atlar bahçe muteşem maşalla melisa clematis coşmuşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçem ve çevresi gerçekten çok renkli. Bu renklerden biride komşumun iki ördeği. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel ördekler, oğlumda beslemişti. Ama babamız havuzlu yerde olması gerktiyini söyledi bir yıl baktık havuzu olan arkadaşımıza gönderdik. Çokda sadık bir hayvan ördekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Aaaaaa ağzım sulandı vallahi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Orhan Bey, Hint Yağı Bitkisinin(Ricinus communis) ne kadar güzel rengi ve yaprak formu varmış. Onun ve Uzun Kabağın tohumlarından bana da ayırın olur mu? ![]() Çok enteresan ama her sene nemden külleme olan Salatalıklar bu sene bu ayda ve bu nemde bile ürün veriyorlar. Ki her sene baharda dikince 1 ay kadar dayanıp 3-5 tane verip hemen bozulurlardı. Elmalar, atlar, ördekler, yemyeşil doğa her şey şahane. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Limon; Tohumlarınız hazır sayabilirsiniz. Kabakların öyle bir marifeti varmış. Ama ben denemeye çekindim. Şu günlerde, sayıları oldukça arttı. Yarın bir taneini kurban edip deneyeyim bari. ![]() Evet salatalıklar, yerden yüksekte olunca, birkaç ay meyve vermeye devam ediyorlar. Geçen yılda da yerdekiler, hastalandı ve kurudu. Çitlerdekiler yine uzun süre döküm yapmışlardı. ağustos ayı galiba buranın en güzel mevsimi. En güneşli günler, bu günler. Biraz nemli ama olsun.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Adını bildiğim, bilmediğim bütün çiçekleriniz, sebze ve meyveleriniz coşmuşlar maşallah. Sağlıkla tadını çıkarın. Sellukanız kışın dışarda mı duruyor? Çiçekleri hepsi açtığında çok güzel olacak. Göndermiş olduğunuz beyaz erguvanı çimlendirmeyi başaramadım. Eğer dağıtım yaparsanız, karagözlü suzan çiçeği ve uzun kabaklarınızın tohumları için sıradayım. Kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selluka geçen sonbaharda elime geçti. Kışı 20 litrelik saksıda, kapısında camı olmayan, direkt gün ışığı almayan, loş bir yerde, 10 günde bir biraz su ile geçirdi. Mayıs ortasında, 40 litrelik bir saksıyla birlikte toprağa gömdüm. Kışın, saksıyı çıkardıktan sonra budayıp, tekrar sözünü ettiğim ortama koyacağım. Bir yardımcım, 10 güne bir sulamayı(Toprağı sadece nemli tutmak adına) sürdürecek. Sevgili SDurul; Karagözlü Suzan ve kabak tohumlarını tabiiki gönderirim. Ama n'olur, aralık ayında bana yine hatırlatın! Unutup, sizlere mahcup olmak istemem. Esenlikler dilyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orhan Özbilgiç, bahçenizin bütün ürünleri emeklerinizin karşılığını vermiş. Hepsi çok güzel görünüyor, Allah ağız tadı ile yemek nasip etsin. Benim selluka hala atağa geçemedi, artık sizinki sellukalarla idare edeceğiz, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önce, düşünceleriniz ve güzel dilekleriniz için teşekkürediyorum. Selluka konusunda benim hiç birikimim yok! Tamamen tesadüfi bir güzellik yakaladım. Dilerim sizinkide, en kısa zamanda güzelliğini farkettirir. Bu günlerde o kadar yoğun bir tempo ile çalışıyorum ki; buraların aşırı nemli ve boğucu günler yaşadığı şu dönemde, siz dahil, hiç bir arkadaşımızın bahçesini ziyaret edemedim. Yani bir anlamda, ''agaclar. net' ten haberim yok!''. İlk fırsatta ziyaret etmem gereken o kadar bahçe var ki. ![]() bahçenizde görüşmek dileğiyle. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeme hırsız dadandı!
Komşuma ait müştemilatın sıvasız duvarını kapatmak için diktiğim sarılıcı güller, sarmayınca bende İpomea(Sabah Sefası) ile kapatmaya çalıştım. Ama bu sefer onunda, duvara tırmandıracak kadar seven biri çıktı. ![]() Üstelik bu hırsız dört ayaklı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene çıkanları, süs olarak kurutacağım. Gelecek yıla, birer kök yine dikeceğim. İkişer kökü kontrol güç oldu. Sağolun, uzun kabağı bana siz kazandırdınız. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Öğretmenim; Bahçemi en sık ziyaret eden dostlarımdan biri olduğunuzun farkındayım. Yüce Tanrım, sizlerede, yaşamayı ençok istediğiniz yerde, büyük bahçeli evlerde, sağlık ve mutluluk içinde yaşamayı nasip etsin. Tabii, tüm sevdiklerinizle birlikte. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili dostum kusura bakma kendi derdime düştüğümden etrafımdaki güzellikleride unutmuş ihmal etmişim.Umarım sizin bahçeniz gibi çok güzel bir bahçeye bende sahip olurum.Ellerinize,emeğinize sağlık. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi hoş ta,Bahçenin kuruluş aşamasında, yinede birkaç fidanın dikim aralığını yetersiz bırakmışım. O nedenle, ağaçlar yapraklarını döktükten sonra, bir kaç yer değişikliği yaparak, nihai şeklini vereceğim. İşte o zaman benimde içime sinecek. ![]() Sığırın hırsızlığı benide üzmediği gibi keyiflendirdi. ![]() Ziyaretinize teşekküreder, sağlık ve mutluluklar dilerim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|