![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üzüldüm. ![]() Eşim ve ben buraya ancak yaz başında gelebileceğimizi varsayarak genelde, tüm bitki tercihlerimizi yaz mevsiminde çiçeklenenler olarak yapmak zorunda kalıyoruz. Frezya gibi bahar çiçeklerini de bu nedenle, dikim sınırlarını zorluyoruz. Üstelik bu benim ilk frezya denemem. Benim soğanlarımda çürüyebilirdi. Birazda şanslıymışım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sayın özbilgiç çok geçmiş olsun . üzüntünüzü en iyi anlayanlardanım o muhteşem bahçenize verdiğiniz emekten ne kadar üzüldüğünüzü anlaya biliyorum. bendede durum farklı değil,bundan sonra ılıman iklime göre yetişen meyve ve çiçeklerden yana tercihimi kullanacağım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sayın özbilgiç çok geçmiş Düzenleyen gurbik67 : 23-03-2010 saat 22:18 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili gurbik67; Teşekkürederim. Bazı bitkilerin çok daha ılıman koşullar aradığı muhakkak. Aslında benim bitkilerim çokta nazlı bitkiler değiller. Örneğin yıllardanberi bu çevrede Zakkum hep vardı. Kolay kolay birşey olmazdı. Mandalina desen öyle.. Bu sene kocaman mandalina ağaçları ya kurudular ya da tüm yapraklarını kaybettiler. Anlıyacağınız bu ''kırk yılda bir'' değilsede on yıllarda bir görülen bir soğuk. Yılmak yok! Ancak, anlaşılan o ki; kışa girerken, beklenenden daha şiddetli soğuklarla karşılaşılabileceğini unutmadan, bitkilerimizi daha sıkı bir korumaya alacağız.Selamlar. |
|
|
|
![]() |
|
|