![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Valla ben de bu güzellikleri gördükçe şundan da bulayım bundan da bulayım deyip duruyorum hepsinde de aklım kalıyor abiciğim benimkiler beni evden atacaklar kızlar geçen gün isyan çıkardılar yakıcaz senin bu çiçeklerini bizimle böyle ilgilenmiyorsun diye )) |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Diye kandır.Şaka bir yana bendekilerden beğendiğin varsa, üretiriz be kardeşim. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Hakikaten de görsel şölen olmuş. Emeklerinize sağlık, Öğretmenim. En çok takılı kaldıklarım sarılıcılar. Maşallah ne kadar gür ve yeşil hepsi. Çok ama çok güzeller. Örneğin selluka, ben iki tane köklendirebildim. Açmak şöyle dursun ip gibi uzayıp gidiyorlar, dallanma falan yok. Bendeki mor daturaların açmasını beklerken yaprakları sararmaya başladı. Ölecekler diye ödüm kopuyor. Hiç olmazsa bir tek açsa, yine açsaydı. Bu sararma neden olabilir? Büyük saksıda idi, şimdi bahçeye geçirsem kurtarma olasılığı var mıdır? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bölge ikliminin nemli oluşu, bitkilerin yapraklarıyla su kaybını azaltıyor. Ayrıca toprağın humuslu oluşuda büyümeyi sağlayan faktörlerden diye düşünüyorum. Ancak selluka, ip gibi uzasada eylül ayı içinde çiçeklenir tahmin ediyorum. Daturalarda, benzer sorunlarla sık sık karşılaşıyorum. Özellikle, geçirgen topraklı olmayan bölümlerde, kocaman bitki, önce alt yaprakları -sanki susuz kalmış gibi-sonra diğerleri 4-5 gün içinde solup kuruyor. Ben bunun nedeninin toprağın Ph sinin yüksekliğine yoruyorum. Birde çok zayıf olasılık ama, kökleri yiyen bir toprak altı zararlısına. Ama bu zayıf bir olasılık. Humik asit( Toprak dengeleyici organik gübre) varsa, birde onu denemenizi öneririm. Bahçeye almanın sorunu çözeceğini düşünmüyorum. bilakis, adaptasyon sorunu ile bitkinin durumu dahada kötüleşir. Diye düşünüyorum. Üzgünüm. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Orhan abiciğim elinin bolluğunu biliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Allah,allah,,maaşallah suphanallah demekten başka bir söz gelmedi içimden....Vallahi bahçe cennet olmuş cennet ..Sellukalar ,asterler,kafam karıştı...Siz Yücel den bayrağı kapmışsınızda Sevgili yücel in haberi yok..vah vah...Hemen haber vereyim ben )) Sayın Orhan bey o kara dulla, ıspanağın tohumunu almadan tanrı aşkına İstanbul a gelmeyin.. ) hayran oldum bahçenin son haline ...Ellerinize sağlık.Bir nazarlık da size lazım...Selamlar, sevgiler size ve güzel bahçenize...... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Berrin Hanım; Güzel yüreğinizin ve mizah yetinizle, beni kelebekler gibi uçurdunuz. Sağolun. Sevgili Yücel' imizin bahçesi ile şaka yollu bile kıyaslanmak çok hoş bir duygu. Sözünü ettiğiniz tohumları mutlaka alıp İstanbul'a getireceğim. Sizede ayıracağım.Herşey gönlünüzce olsun. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sevgili Berrin hocam,bayrak yarışı konusunda bir yanlışı düzelterek Sayın Orhan hocamın bahçesini daha doğrusu firdevs bahçesini dolaşalım,benim Hocamla yarışmam için kırk fırın ekmek yemem lazım,zaten yarış kuralları gereği aramızda kulvar farkı var nasıl mı diyorsunuz bakın anlatayım, Bu garip keloğlan önce deste,boy,başaltı başa güreşmeyi kazanacak, ki bu güreşleri kazanması için cazgırın okuduğu ''İzmit dolaylarının pehlivanı Satı Pehlivaaanı Erzincan dan Fatma pehlivaaan Yedi kat göğü yırtıp gelen uzaylı pehlivaaan Parmakları piyano tuşlarında vals yapan pehlivanlar pehlivanı kartal pençeli berrin pehlivaaan'' yükarıdaki pehlivanları yenmesi gerekecek(cazgır isimleri okudukça moralim bozuldu )Listeye bakarmısınız ben baktım hay bakmaz olaydım bu turu geçmek çok zor olacak,Sevgili berrin abla bir an düşünelim;deste boy ve başaltı güreşlerini kazandım eee şimdi başa güreşme zamanı,Cazgır bağırıyor, Kırk yıl kalem tuttuğuna aldanmaaa yufka yüreğine sakın kanmaaa bir yapıştı mı paça dan vallahi artık kaçamazsın ne kapı dan ne baca dan Geliyooor pehlivanlar pehlivanı Samsun dan orhan pehlivaaan kel oğlan cazgırın kulağına şöyle der sıcaktan tansiyonum düştü gözüm karardı dizlerimin bağı çözüldü maçı iptal et ![]() Sevgili Berrin hocam tabi ki yukarıda yazdıklarım pazar sabahına biraz renk katmak tı,Sayın Orhan hocamın bitki konusunda yaptığı çalışmaları ve bizlere verdiği bilgiler çok değerli tecrübeyle sabittir,ayrıca O'nun azmi ve çalışkanlığının yanında bizim adımız bile okunmaz ![]() Bayrak her zaman olduğu gibi bu gün de onun elinde,ancak,hocam o kadar yufka yüreklidir ki arada bir bayrağı bize bırakır. Sayın Orhan hocam tabiata ve bizlere kazandırdığın güzellikleri yaratan ellerinizden saygıyla öpüyorum ve hocam'a selamlar yolluyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yücel, Canım Kardeşim; Çok az sayıda insan, hani ''On parmağında on marifet.'' denilen cinstendir. Tabii, Allah vergisi. Ya sen; Elektrik mühendisi misin? İnşaat ustası mısın? Orman veya Ziraat Mühendisi misin? Yoksa edebiyat bilimci misin? Pes doğrusu. ![]() Farklı bahçelerde, farklı mizah örneklerini okumuş ve çok gülmüştüm. Ama şu yazdıkların var ya, değme yazara taş çıkartacak cinsten valla. Sen çok yaşa e mi? Bu ülkede sen ve senin gibi insanların varlığı (Üstelik o denli mütevazı) bizleri yaşama bağlıyor. Seni seviyorum. Sağolasın. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Orhan hocam çok haklısınız Yücel beyin mizahlarını sevgili Uzaylının masal gibi anlatımlarını bir kitapta toplayıp piyasaya sürsek bahçenin köşesini dönermiyiz acaba..Edebiyat bilimci diploması da bizden olsun.<<<< |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Orhan bey sürekli ayni seyi yinelemek istemiyorum ama bu yil bahceniz gercekten tam seklini aldi. Bizdeki gibi sizde de ciceklerin gec acmasi sonbahar basinin da cicekli gecmesini sagliyor. Bu da bir avantaj olsa gerek. Size bir sorum olacak. Abutilon`u tohumdan yetistirdim cok da güzel gelisti ama gec cimlendirdigim icin olsa gerek henüz cicek acmadi. Kisin nasil korumaliyim? Eve alsam cok mu sicak olur? Kisin evin ici 24 derece civarinda oluyor. Bahceye dikmeye de korkuyorum donar diye. Siz ne tavsiye edersiniz? |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Sizde iklim biraz karasal ama yağışlarınız bol. Yazlarıda burası gibi. Abartılı sıcak olmuyor. Galiba söylediğinizde haklısınız. O yüzden çiçeklenme gecikiyor ve galiba iyide oluyor. Abutilon'um evvelki kış buralarda ilk kez görülmüş olan eksi 10 derecede, toprak yüzeyinin 50 cm yükseğine kadar dondu. Böylelikle boyunudan ötürü bir yıl kaybetti. Sizdede benzer düşük sıcaklıklar görüleceği kanısındayım. Bu nedenle evinizin yinede en serin yerinde (Ama aydınlıkta olmalı!) kışın soğuk aylarını geçirebilir kanısındayım. Selam ve sevgiler. Delikanlılara özellikle. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Valla Orhan beycigim olmayan bir seyi söylemiyoruz ki... Bahcenizin bu yilki gelisimini görmezden gelmek mümkün degil. Bizde kisin geceleri ve sabaha dogru -20 dereceyi bile buldugu oluyor. Gecen yil cok soguk olmasina ragmen kamelyamiz koruma örtüsüyle bahcede kisi gecirdi. Kamelyaya göre abutilon daha mi hassastir bilemiyorum. Umarim cimlendirmeyi basarip büyüttükten sonra korumayi da basaririm. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Orhan bey bahçenizdeki güzellikleri izlemeye inanın insan doyamıyor.Havalarda serinlemeye başladığı şu günlerde sevdiklerinizle bahçenizin keyfini sürünüz.Eğer mümkünse tohumlu olan çiçeklerinizden rica etsem çalıştığım kurum bahçesi (Üniversite) ve kendi bahçem için tohum alabilirmisiniz. Şimdiye kadar bitki ve toprak sevdalıları için hiçbir karşılık beklemeden yapmış olduğunuz lütuflarınız için teşekkür eder bizleride sevindirmeniz dileğiyle iy günler dilerim. Not: Adresimi özelinize yazıyorum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın smnunal; Bahçem, Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü'nde. İstanbul' a Aralık sonuna doğru dönerim. Tohumları buradan göndermek çok zahmetli oluyor. Bu nedenle, sizden ricam kasım ayı ortalarında hangi tohumları istediğinizi bana bildirmeniz. Bende, sadece o tohumları İstanbul'a getirir, size oradan gönderirim. Geçen yıllardada hep öyle yaptım. Adres bilgilerinizi o zaman ayrıca yazarsanız sevinirim. Zira, bilgisayar kullanımında yetersiz olduğum için özel mesajları silmekten başka bir yol bilmiyorum. Yani bir başka yere kaydedemiyorum. Nitekim birkaç gün içinde silmem gerekecek. Çünkü 44 mesaj olmuş yine. Malum 50 mesajla kutu doluyor. Anlayışla karşılayacağınızı umuyor, saygılarımı sunuyorum. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Limon selvilerin bozulan şekillerini düzeltme amacıyla budadım. Bu arada Sevgili Shapsough, 3 metre yüksekliğindeki leylandi duvarımı budayıverdi. O, özellikle Topiary konusunda kendini bayağı geliştirmiş bir üyemiz. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu günlerde Amerikan Beyaz Kelebeği tırtılları, kış uykusuna yatmak için kapalı mekanlara saldırdılar. İlaçlı mücadele yapılmasına karşın, yinede sağ kalan milyonlarca tırtıl başa bela olmaya devam ediyor.Ben sadece bahçemi koruyabildim. komşu bahçelerde bazı bitkileri, yaprak denilen nesne bırakmadan bitkileri çırılçıplak bıraktılar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sene bahçemde çeşitli yerlere 6-7 selluka diktim. Bunlardan üçü evimizin güney duvarında. Çiçeklenmeye başladılar. Gelecek bahara ''Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.'' Diyebileceğimi sanıyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada incir ve üzümü ancak yemeye başladık. Bu sene gecikti. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Gaura muhteşem görünüyor tabii hepsi ayrı ayrı güzel ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Orhan hocam bahçenin genel görünümü mükemmel incir ve üzüm pek bir iştah açıcı görünüyor karagözlü suzan sarmaşığı, gelin tacı, solanum rantonetti ,sinameki harika ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler... |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeme sık sık uğrayıp beni en iyi motive edenlerdensin. Çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sayın Orhan bey bahçe girişi muhteşem oldu. Budama işini çok iyi yapmışsınız şekilli ağaçları çok severim. Guara çalısı biraz daha boy atmış gördüm. Mükemmel bir çiçek elinize emeğinize sağlık Zevkle oturup bahçenizi seyretmek dileğiyle ellerinizden öpüyorum... |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet. Şekillendirilince hem güzel oldu, hemde büyüme kontrol altına alındı. Böylece her türlü rüzgara açık olan bahçemde, limon selvilerin yıkılmasının önüne geçmiş oldum. Güzel dileklerinize ancak bilmukabele diyebiliyorum. Sağolun. |
|
|
|
|
![]() |
|
|