![]() |
|
![]() |
#4 |
agaclar.net
|
Kaya bahçesi ayrı bir tarz olduğu için mesajları buraya taşıdım. Konuyla ilgilenler için daha yararlı olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Satı Hanım, "Kaya Bahçesi" denilince benim aklıma az su isteyen, kaktüs, kekik, sukulent gibi türlerden oluşturulan düzenlemeler geliyor. İlk mesajınızdaki 2. fotoğraftaki bitki Sarıkız (Lysimachia nummularia) suyu çok fazla seven yarı gölge bitkisidir. Eğer kaktüsler ve sukulentlerden oluşacak bir düzenleme düşünüyorsanız, "Sarıkız" ın uygun olmayacaktır. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Sn.Satı uğurtan, Başlamak önemli, kolay gelsin. Selamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Kaya bahcesi benim fikrime göre. Bir arazinin çevresini duvar kablamış gibi değil. Bir yamaca ya da bir dağa bakıyormuş hissi vermesi için düz alan değil bir köşede sıfır kotundan başlayıp 50 -70 cm lik bir yükselme yaparak bakınca tabloya bakmak gibi olmalı. Kuş bakışı değil karşı bakış olmalı. Doğadaki bir yamacı taklit etmek gibi. Düzenleyen Harun Parlak : 07-12-2009 saat 00:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sevgili Satı, kaya bahceni takipteyim. Fikir çalayım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
5 El arabası toprağı bir yere yığıntı halinde dökün. Sonra tepe halie getirin. Tepe oluştukdan sonra taşları gelişi güzel yerleştirin çok muntazam dizmeyin. Taşları yerleştirdikden sonra aralarına kaktüslerinizi ve diğer bitkilerinizi dikim yapın arada buşlukda vırakın. Hatda rampalarda virajlı ayak yollarıda varmışgibi topraak bırakın. Eğer yolumuz düşerse neden olmasın elimizden geldiğince şekillendirmeye çalışırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Satı Ben baharı beklemek zorundayım ![]() Çim yeni ekildi basamıyorum. Bir de kaya bahcesi düşündüğüm yer arka bahcede ve meyilli yer. Basamaklarla cıkılıyor, el arabası ile toprak taşımak hayli zor olacak. Kovalarla mı taşısam diyorum. Taşları şimdiden toplamaya başlayacağım. Araya kütükler de düşündüm, acaba nasıl olur. Hemen altına da, kaktüs bahçesi yapacağım inşallah. Kayalardan buz çiçekleri sarksın, kaktüs bahcesine doğru ![]() Sen başla arkadaşım, ben hayalimde devam edeyim şimdilik. Tekin bey, baharda bekleriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzel çizimler yapılmış! Kaya bahçesi için ben de köşe düşünmüştüm ama siz de boş köşe kalmamış gibi, değil mi? ![]() Bahçede yürüyüş yolları arasında kalmış bir bölüm varsa orası da olabilir. Bu fotoğraftaki soldaki bölüm de sanki arada kalmış bir parça gibi görünüyor. Olmazsa sizin yaptığınız gibi bir ada da olabilir. Önemli olan o bölümün kolay görünür olması, çok aralarda kalmaması. Tümsek yapınca daha görünür oluyor ama isterseniz tepeleme yapmadan da kayaları rasgele yerleştirip düzenleme yapabilirsiniz. Sanki toprakta gömülü kayalar varmış da aralarına dikim yapmışsınız gibi olur. Bahçenin tümünü göremeyince yer önermek zor. Kaya bahçenize sizin balkondan ve bahçeden daha aktarılacak bitki var gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili cemo aslında çok güzel bir köşem var ama site yeni ve önümdeki taşınmadığı için orayı kullanamıyorum, öndeki komşu herhangi bir iş yaparken benim bahçeye zarar verir diye bekliyorum.Belki benim bahçemde bekler.Veya kaya bahçesi o köşeye düzenlenir, önümdeki herhangi bir tadilat yaparsa kaya bahçemin üstünü koruyacak birşeylerle kaparız. Düzenleyen Satı Uğurtan : 08-12-2009 saat 16:16 Neden: Eksik nokta |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sabah yerinden ve şeklinden emin olmadığım için bitkilerim çok zarar görmesin diye hepsini dikmedim.Kesin yeri belli olsun dikilecek bitki çok.Sevgili sabah evet sol taraf arada kalmış bir bölüm orası hiç olmaz ama yardımlarınızla bu işi başaracağıma inanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|