![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
1261 numaradaki sarmaşık gerçekten çok güzel, hepsi ayrı güzel de o bir ayrı baktı sanki bana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın Ayhat
Her türlü sarmaşık bahçeyi zengin gösteriyor Çeşitli sarmaşıkları her halde bahçede gördünüz Bunların içinde sellukayı unutmamak lazim 2007 tarihli eski bir üye olduğunuzdan 2 yaşında bir selluka arzu ederseniz gönderebilirim iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Ahmeter ben sellukayı tohumdan yetiştirme mücadelesi verip bir türlü zafer elde edemeyenlerdenim, eğer sizin için sorun olmayacaksa memnuniyetle kabul ederim, ya bugünün en güzel haberi, mucize gibisiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ayhat
Lütfen özelden adres gönderirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Fujer
Gölge seven bitkilerin başında geliyor Bahçede boş kalan gölge yerler için ideal kışın tamamıyle ortadan kayboluyor Kökten ayırma ile çoğaltılıyor Bahçe dekorasyonunda ideal |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Ahmeter Selluka az önce geldi, size çok teşekkür ederim, gözüm gibi bakıp Sakaryada ilk Sellukayı ben yetiştireceğim, şimdiye kadar hiç görmedim buralarda, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() Balkonda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Tabi bahçe olabilse harika olur. Benim sellukam balkonda. Kocaman bir saksıda ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Ahmeter İstanbulda Selluka nasıl bakıyorsunuz, forumu okuyorum ama, yani ben Saksıda kışın güneş alan bir camın önünde yazında balkonumda düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi geldim, hemen sellukama yani bir saksı aldım (7 numara) biraz da toprak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ayhat
Sellukanız hayırlı olsun .Bitki bu yaz bol çiçek verdi Yazın müsaitse bahçeye veya balkona çıkarabilirsiniz Bol güneş 15 günde bir koyun gübresi şerbeti Temmuzda inşallah çiçeğini görürsünüz Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Sayın Ahmeter; Selluka tohumdan ekildiği sene çiçekleniyor mu? Gelişme ve çiçek açmaya başlaması ne kadar süre gerektiriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Alanur
Bu ay ekilen tohumlardan yazın çiçek alınabiliyor Bol çiçek ve tohum alınması bir sene sonraki yazda . herhalde ilk defa bana mesaj yazıyorsunuz Bahçeniz veya balkonunuz varmı Evde olmuyor İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Sayın Ahmeter; Daha önce size bir kaç mesaj yazdım, yanlız bu konuyla ilgili ilk defa yazıyorum. Bahçemde, balkonumda var. ( Aslında çıkıp oturulacak gibi bir yer değil. 2 metreye 1 metre dışarıya bakan musait bir yer vardı orayı çiçekleri koyabilecek duruma getirdim, bayağı saksı aldı.) Yanlız bahçem biraz uzakta, yazları gidebiliyorum. Verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Ateş dikeni pyracantha
Halen 20 yaşında gösterişli . susuzluğa dayanıklı kolay çelik yapılabilen yanlız dikenleri var dikkat edilmesi şart |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Allahım ne kadar güzellikler yaratmış sizde onlara ne kadar özenle bakıyorsunuz. Sevgi ve saygılarımla ahmet bey sayfanızı takip ediyorum bazı anlatımlarınızdan faydalanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
2011 Temmuz ayındayız
Kışın bahçe için ne söyleyebilirim 2011 yazı temmuz ayına gidelim bahçe yeşil ağaçlar yeşil sol üstde ağaç yasemin açmış onun altında ters dut .ortada kış manolyası yaza girerken yaprak vermeden çiçek açıyor Gene orta yerde elma ve ufak süs havuzu Çimenler yeni biçlmiş masada oturan yok buyrun beklerim Resim koymadan yazı yazmayı sevmiyorum Resim başka türlü oluyor iyi geçeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sayın ahmeter çok güzel bir bahçeniz var sağlıkla oturun. Hep sessizce geziyordum ama şimdi kış İstanbul'da yapılacak fazla bir şeyimiz yok siz değerli dostlarımın bahçelerini gezerek vakit doldurmaya çalışıyorum. Sayın Zafer İnandıklı bana saksıda sellka verdi henüz küçük bir fide Eğin'e götüreceğim. Tek derdim geldiğimde içeri alırsam suzuzluğa ne kadar dayanır. Dışarı diksem don tehlikesi olduğu için kalmaz. Güzel bir Eğin manisiyle iyi akşamlar diyorum. Gülüm kurutmam seni Yerde çürütmem seni Senelerce görmesem Gene unutmam seni...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sunay
Uzun zamandır Eğine gidemiyorum Selluka teşhisleriniz doğru burada birisine emanet edin derim İyi günler dilerim Düzenleyen ahmeter : 07-01-2012 saat 19:33 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Renkli çakıl taşı
Bitki aralarında güzel duruyor Yabani otların çikişinı bir dereçeye kadar önlüyor ve toprağın hemen kurumasına mani oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Süs havuzu
havuz kenarı bitkileri ve havuzda açmaya başlıyan nefis kokusu olan su vanilyası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bahçelerde açelya
Resimde görünen açelya yalın kat olan ve senelerdir İstanbul bahçelerinde kışın soğuğuna dayanıklı ve rahat yaşayan bir türdür Bol çiçek açar gölge bir yere dikilmesi şartdır Eski İstanbul fidanlıklarında halen satılmaktadır Resimde görünenler 30 seneliklerdir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmeter; Şu soğuk günlerde içimizi ısıtan güzel kareleriniz için teşekkürler. Bana öyle geliyor ki, sizin bahçenizde tüm bitkiler her daim yeşil ve çiçekli, sizde bütün mevsimler İlkbahar olmalı ![]() Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Adalet Yağcı
Sizin de bahçeniz her zaman ilk bahar gibi olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sayın Ahmet Bey, Su vanilyasını ilk kez görüyorum ve açelyanız çok güzel.Bahçenizin hayranlıkla takipçisiyim. Sağlıklı huzurlu günler sizinle olsun,saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmeter, bütün bitkileriniz gibi su vanilyanız da harika gözüküyor.. Su vanilyasını havalar soğuyunca, kışın serada mı muhafaza ediyorsunuz? Hangi mevsim çiçek açıyor? Çiçekleri ne kadar dayanıyor? Sayenizde su sümbülünü tanıyıp, güzel çiçeklerini görme yetiştirme zevkine eriştik. Umarım su vanilyası için de detaylı tanıtıma kavuşuruz. Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Aponegeton distachyos
Sayın Feriha hanım Nadir bulunan bir su bitkisi . su vanilyası bu günlerde çiçek açmaya başlıyaçak Kışın havuzda kalıyor resimlerde çiçeklerinin üzerinde siyahlar tohumları Bu tohumlar suya düşüyor ve su dibindeki balçıkta yeni bitkiler oluşuyor Mantar hastalığına kolay yakalanıyor ve su salyangozları yapraklarını seviyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Petunia
Yazın güneşli bir yer istiyor Resimde katmerli olanı tohumunu almak zor ayrıça yalın kat olanı var Ben her sene çelik yaparak devam ettiriyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, begonvil, selluka, sera |
|
|