![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Buyurun ağızımız tadlansın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ohh sellukalı çikolata muhteşem çok teşekkürler sn Ahmeter iyi bayramlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
|
Kışın çicekleniyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
|
Orkide
Havalar normalden daha sıçak cattleyalar dayanamadılar sıra ile açmaya başladılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
|
Lisianthus
LİSİANTHUS TOHUMLARININ 4 YAPRAK OLMUŞ DURUMU Tohumlar 45 gün evvel dikildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
|
Selluka tohumu son durumu
Havaların mevsime göre fazla sıcak gitmesinden selluka tohumları halen yemyeşil olgunlaştığı vakit koyu kahverengi oluyor bitki yeni kollar vermeye başladı biraz beklemek içap edecek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Ağaç Dostu
|
yakından tohumların görünüşü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Ağaç Dostu
|
Begonvil çeliklerinin çiceklenmesi
Yeni çiceklenen çelik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaç Dostu
|
Yazdan kalan bir görüntü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaç Dostu
|
Kelebek orkide |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
|
Kuşlar
önümüz kış kuşları unutmayalım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
|
Orkıde
Güzel havalarda bitkileri havalandırmakta fayda var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Uzman Lale iyi günler [geçen sene bahausdan ] aldık Yeni bir tür sap kısmı daha uzun Düzenleyen ahmeter : 30-11-2009 saat 19:01 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaç Dostu
|
Cattleya cattleya cattleya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Sayın Ahmet Bey, Dün akşamdan beri tüm mesajları okuyup, resimleri gezerek doyumsuz zevk veren bahçelerden birini de sizin bahçenizi gezerek aldım. Diğer bahçeler gibi sizin bahçenizi, dolayısıyla o toprak ve bitkilerle uğraşmanızı kıskandım. İnşallah benim de sizler gibi uğraşacak , ordan oraya taşımaktan usanmadığım saksılarımı koyacak bir bahçem olur. Bahçenizin tadını bizim yerimize de çıkarın ıhlamur içerken mesela... ![]() Sağlıcakla.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Sayın Ahmeter, buram buram emek ve sevgi kokuyor bahçeniz. Ama çok çok sınırlı zamanımda büyük bir istek ve sevgiyle ben de uğraşıyorum balkonumla. Ama bu şirin ve kalıcı bütünlük bir türlü oluşmuyor. Az önce yarım saat boyunca, üşümek aklıma bile gelmeden bakındım saksılarıma. Şöyle bir çevirdim, yerlerini değiştirdim; cık olmuyor. Şirin, cıvıl cıvıl olamıyor. Fotoğraflarınıza bakıp ilhamlanarak çıkıyorum hep balkonuma; yine de olmuyor ![]() Ellerinize, emeğinize sağlık. Bu arada hatırlatmama gerek var mı bilmem. Büyük bir incelikle gönderdiğiniz Selluka'm 4 mt boya ulaşıp, bu yaz bütün çiçeklerimi talan eden kırmızı örümceğe kurban gitti. 2 günde tüm yapraklar dökülüverdi ve kurudu. Hala bir umut diye sökmedim saksıdan. Hani belki minicik bir kök hayata tutunma inadı gösterir diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
|
Selluka sevgisi
Sayın Turuncuhis Bizde sizi merak ediyorduk azminizi ve meraklı olmanızı pek tabii güzel Türkçe ifade tarzınızı zaman zaman eşimle görüşüyorduk Biz size sellukayı balkonunuzda açtıracağız Sizde bize resmini göndereceksiniz İyi günler Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
|
Aynı konudan bahsedecektim, Sn. TuruncuHis'in de başına gelmiş. Sn. Ahmeter, kırmızı örümcek ne çek seviyormuş sellukayı. Bana verdiğiniz sellukayı da soğuklar başlayınca içeriye aldım, ilk günlerde yapraklardaki bozulmayı yer değişimine bağlamıştım ama iyice bozulunca inceledim, kırmızı örümcek sarmış. Suyla uygulanan kükürtle iyice yıkadım, yaprakların tamamı döküldü, uzantıları budadım ama ana gövde sağlam, tohum kapsülleri de iyice irileşti ve sağlıklı duruyor. Şimdi yine evde, aydınlık ve biraz serin bir köşede. Bu çiçeğe diğerlerinden de sık sağlık kontrolu gerekiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
|
Selluka
Sayın Kiraz Havalar sıcak gittiğinden bitki bir türlü kış uykusuna yatamıyor Bende bir kaç fidan nerede ise yeniden çicek verecek ama tabii havalar soğuyacak ve üzerinde hiçbir yaprak kalmayacak bitki 3 veya 4 ay dinlenecek Bende devamlı ilaçlama yapıyorum yoksa yapraklarını her türlü haşere seviyor İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2009
|
elinize kolunuza aklınıza ve cebınıze saglık adeta cennetten bır kesıt ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Ağaç Dostu
|
Begonvil
Kristal begonvil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
|
Cattleya
Havalar sıçak gittiğinden sıraylan açıyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Ahmet Bey! Harika bir bahceniz var elinize emeginize sağlık bizlerde baktıkca gözümüz gönlümüz açiliyor. sağlık gunler sizin ailenizn ve Tüm sevdiklerinizin olsun. Ahmet Bey bence gormedim varsa düzeltin lutfen bahçenizde bir Nergis koşesi lazim yanlız nergisler mutlaka ama mutlaka izmir karaburun enrgisleri olsun yanı yerli kokulu nergisler. saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
|
Sayın trible
Teşekkür ederim Orkide ve begonviller bütün günümüzü alıyor yavaş yavaş diğer bitkileri bırakıyoruz çok çoçuk çok bitki bizi yoruyor Bizim nergisler baharda açaçak Alaçatı cumartesi pazarından almıştık Sizin bahçeye selluka yakışır Tohum gönderebilirim İyi Günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
|
Ahmet Bey, Bahçeniz ve çiçekleriniz o kadar güzel ki bakmadan asla geçemiyorum. Hepsi birbirinden güzel ve özel ama ille de katleyalarınız... Begonvil çeliği tutturma tavsiyelerinizi Eylül- Ekim aylarında hep uyguladım. Çoğunda başarılı oldum. Diktiğim çelikler solmadı, hatta filizlenip büyümeye başladılar. Umarım ben de aynı sizin gibi açtıklarını gösterebilirim. Yanlız şimdiye kadar burada havalar hep iyiydi ve dışardaydılar. Güney balkonda ve üzerleri hep kapalıydı. Bundan sonra soğuyacağı için onları içeri mi almalıyım? Keşke hepsini ayrı ayrı yapsaydım. Toplu halde olanları yeni dikiyormuş gibi şimdiden ayrı yerlere alsammı diye düşünüyorum. Sizden çok şey öğrendim. Paylaştığınız için teşekkürler. Düzenleyen fatmadundar : 07-12-2009 saat 20:30 Neden: fazla resimleri kaldırmak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
|
Begonvil
Sayın Dündar Diplomanızı hazırlıyorum Tebrikler Hiçbirinin yerini değiştirmeyin o işlemi mart ayında yaparsınız iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, begonvil, selluka, sera |
|
|