![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
selluka
Sayın serçan Bitkiyi hep beraber tanımaya çalışıyoruz en doğrusu beklemek sonunda doğruyu bulmak şimdiden kimseyi yanıtmayalım sizin mesleğiniz Yakın zamanda doğruyu bulacağız Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Sn ahmeter bahçenizi zevkle dolaştım çok intizamlı ve temiz bir bahçeniz var süs havuzlarınız da çok özenli (kurbağa hariç) beni de aldı bir selluka merakı sayenizde .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Havuzda su sümbülleri
havuzda su sümbülleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
selluka
kOKLAMAYA KIYAMAM BENİM GÜZEL SELLUKAM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
selluka
Şimdi selluka zamanı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
![]() Ahmet bey belki inanmıyacaksınız ama sayenizde ben bağımlı oldum. Ne bağımlısı mı? ****** selluka.Selukayı düşünmediğim bir gün bile yok.Sabah uyandığımda ilk işim sellukayı kontrol etmek oluyor.Yapraklarını,çiçeklerini ve sürgünlerini hergün inceliyorum.Çiçeklerinin açacağı günü dört gözle bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Ahmet Bey, 163 nolu mesajda ismini sorduğunuz çiçek rhipsalis olabilir mi? http://images.google.com.tr/images?h...B6rselleri+ara |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
cevap
Sayın Kasapoğlu Resim doğru teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Ağaç Dostu
|
Uygulamalar
Alıntı:
Bazi uygulamalarımı yazıyorum Bahçemde 3 adet su kovası bulunduruyorum 1 koyun gübresi 2- demir tozu 3 - dinlendirilmiş şehir suyu Gübre ve demir tozu sulandırılıyor şehir suyunun kloru uçuyor Bitkinin isteği doğrultusunda bitki besleniyor Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Melissa bütün güzelliği ile açtı
Oooooo melissa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Havalar sıcak gittikçe begonviller çoşuyor
begonviller açıyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Sn ahmeter,demir tozunu ne oran da suya karıştırıyorsunuz? demir tozuyla sulamayı ne kadar da bir yapıyorsunuz? Bahçenizi hayranlıkla takip ediyorum ellerinize sağlık,her bir köşe ayrı güzel sizin sayeniz de sahip oldugum sellukanın çicegini de koklamak nasip olur (inşallah). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Pratik uygulamalar
Sayın tamaşa Bitkinin demir eksikliği yapraklarının açık yeşil olmasıyla ortaya cıkar her bitkiye rahatlıkla verebilirsiniz kovayı en fazla yarım tozlan doldurun eksildikçe ilave edin içinden suyu alırken karıştırın sıze birkaç sene yeter |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Istanbulda kışın acıkta kalan begonvil
Gayet güzel büyüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Bitkinin demir ihtiyacı
Son 3 resimde melissa ve begonvillere haftada 2 defa demırli su verilmiş Yaprakların koyu yeşil ve canlı olması sağlanmıştır İyı günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmeter, ben demir tozunu adece ortancalar için biliyordum, demek bütün bitkilere verilebiliyormuş. 50 litrelik bidonlarım var, köyün suyu da klorsuz, bidonun 1/3 gübre doldursam, ne kadar demir tozu kullanmam yeterli olur acaba? Bütün bitkilere bu karışımdan verilebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Gübreleme
Sayın Yağçı demir tozu yarım kova yeter her bitkiye kullanabilirsiniz Resimlerde gördünüz yaprakların renklerini ve canlılığını İyi Günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ahmeter abi ![]() Bahçen karşısında nefesim kesildi. Bu ne güzellik? Sizin ve eşinizin elleri dert görmesin.Böyle bir güzellikle bizi buluşturduğunuz için. Sizden alınacak çok ders var sanıyorum. Tek kelimeyle muhteşem. Gıpta etmemek mümkün değil. Baharın gelmesiyle kimbilir ne kadar mutlu oluyorsunuzdur. Maşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler
Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmeter; bahçeniz gerçekten harika. Ellerinize sağlık. Bu yaz bende birkaç begonvil çeliklemeyi başardım. Renklerini henüz bilmiyorum. Şimdilik yaprak vermekle meşguller. Artık bahara göreceğiz hangi renkler olacağını. İnşallah sizinkiler gibi güzel olur. Resimleri böyle ara ara ,tek tek yüklüyorsunuz ya meraktan çatlıyorum devamını görebilmek için. Son resimdeki çiçek irismi? Çok güzel rengi var. Yumrularını nereden temin edebiliriz acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Orkide
Sayın Almira Güzel sözlere mukabele edilen bir çiçek adı Orkide cınsi Catleya Orkide hakkında kasım ayından sonra bol bol konuşacağız Begonvil merakınız cok güzel İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Ağaç Dostu
|
Orkide
Alıntı:
Yukarıda yazılan yazıya cevap olarak hediye edilen bir resim bana ait bir orkide resmi değil orkide harçını kendim hazırlıyorum Ayrıça yetiştirdiğim orkidelere ait zengin bir resim koleksiyonum var Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Ahmeter, Şimdi düşünüyorum da, kapının giriişinde ki şu an mahsun sadece yaprak tarzında olan orkideler ve diğerleri zamanı geldiğinde nasıl bir şovla bizi karşılayacaklar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Sayın Ahmeter, bahçeniz için söyleyecek bir söz bulamıyorum,Sadece tek kelimeyle harika,yaklaşık 1,5 saattir sindire sindire bahçenizin fotoğraflarını izledim ve yazılanları atlamadan, bir bir okudum. Eşinizin ve sizin gayretine hayran kaldım,sizleri tebrik ederim.Nilüfer hayranı olarak, sizin süs havuzunuzdaki nilüferler beni şaşırttı ne kadar büyük yaprakları var.Su sümbülleriniz ve diğer su bitkileri de çok güzeller. Sevgili Jineop'un da fotoğrafladığı kareler nefis olmuş, eşiniz hanımefendinin ikram için yanınıza gelirken, begonviller arasındaki resmi çok hoş. Benim bahçem çok küçük ve benim henüz sizler kadar deneyimim olmadığı için,sizlerden ilham almaya çalışıyorum.Bilgilerinizden tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Ben bahçeme lafta küçük bir süs havuzu yaptım tencereden ![]() Sellukaya hayran oldum, mümkün olursa tohumlarından almak isterim. Ben bir begonvil hayranıyım aynı zamanda ama şuan begonvilim yok en kısa sürede edinicem inşallah.Sadece Kula'nın iklimi biraz sert dayanırmı endişem var. Sanırım çok uzattım sizi sıkmak istemem, sevgili Adalet Yağcı hanım gibi bende şaşkınlık içindeyim.Demir takviyesinin sadece gardenya ve ortancada yapıldığını sanıyordum,siz bütün çiçeklere kullanılabilir demişsiniz buna sevindim.Fakat demir olarak şu mavi toz olan saçı kıbrısımı kullanıyorsunuz onu merak ettim.Eğer öyleyse 10 lt suya ne kadar bundan katabiliriz? Birde gübre şerbetini nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyorum. Evinizden,sağlık, huzur, mutluluk eksilmesin,eşiniz hanımefendiyle bir ömür mutlu günler dilerim.Bu güzel bahçeyi görmemizi sağladığınız için teşekkür ederim. Düzenleyen mormenekşe : 31-08-2009 saat 18:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Mektuba cevap
Sayın mormenekşe Yazdığınız mektuba teşekkür ederim Duru Türkçeniz ve ifade tarzınız beni memnun etti Nilüfer ve diğer su bitkileri için dediğiniz havuz olmaz Siz havuza karar verin yardimlarimiz her zaman Demir tozu demirçi dükkanlarında demir keserken yere düşen toz Sundaville herhalde yanlış oldu Selluka olacaktı kasım ayında tohum veriyor 50 litre suya 5 kürek [ inşaat küreği] koyun gübresi yarım su kovası demir tozu Kolay gelsin iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Sayın Ahmeter, kusura bakmayın gerçekten mektup gibi olmuş.Biraz gevezeyim heralde bu yazılarımada yansıyor. Gübre şerbetini not aldım teşekkür ederim, peki bu karışım hazırlandıktan hemen sonra çiçeklere verilebilirmi yoksa belirli bir süre bekletilmelimi? Birde bu karışımdan arta kalan demir tozu ve gübre karışımı atılıyormu,yoksa hepsini birliktemi veriyoruz çiçeklere? Yanlışımı düzelttim,sundaville yazmışım yanlışlıkla oda beğendiğim bir çiçek.Nolur çok soru sorup sizi sıktıysam özür dilerim.Kusura bakmayın cevaplamak zorunda değilsiniz,sıkılmanızı anlayışla karşılarım. Sağlıkla mutlu kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Mormenekşe
Hemen çiceklere verebilirsiniz zaten o karışım suyun dibinde kalıyor siz karıştırıp suyu bitkilere veriyorsunuz iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenizde sizin ve jineop'un - acar bir ağaçlar.net muhabiri olmuş arkadaşımız ![]() Sık sık fotoğraflara bakıp, detayları keşfetmeye çalışırız artık. Bahçenizdeki aksesuarlar da çok hoş. Mağazalarda içleri boş, üstüste görünce bahçede nasıl duracakları pek anlaşılmıyor. Sizin bahçede kullanılanlardan beğendiklerimi işaretledim, yararlı oldu. ![]() 81.mesaj daki Houttuynia cordata ya benzettiğim bitkinin arkasındaki kılıç yapraklı bitkiyi merak ettim. O da suyun içinde mi? Aynı mesajda 3.fotoğraftaki mazı gibi olan bitki de çok hoş duruyormuş. Araştırılacaklar listeleme o da eklendi. Bahçenizde keyifli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Demir eksikliğinin önlenmesi
Su sümbülünde yapılan deneme yaprak uçlarının yeşillenmeye başlaması demirli su verilerek Düzenleyen ahmeter : 01-09-2009 saat 21:34 Neden: ilave kelime |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, begonvil, selluka, sera |
|
|