![]() |
|
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
İzmir'de ayrı İstanbul'da ayrı bahçe... Bizim köyden bugüne kadar geçtiği yerde yıllarca ot bitmeyen bir sürü kişi çıkmıştı, ama geçtiği her yeri yeşillik ve güzellikle bezeyen kimseye rastlanmamıştı. İyi ki varsınız! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Oceanheart, "Echium fastuosum" çok keyifli yeni sürgünler çıkarırken birden keyfi kaçıp, soldu. Dipten belki yeni sürgün verir diye kesmedim, beklemedeyim. Bu bitki acaba her daim yeşil midir, yoksa kışın toprak üstü kaybolup bahara mı yeşerir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Limon daha önce de söylediğim gibi bu bitki biraz zor bir bitkidir, eğer çimlerin arasına diktiyseniz ve çimlere su verirken her seferinde echium da sulanıyorsa bu kadar nem ve toprak ıslaklığı ona fazla gelir, bu bitki drenajlı toprağı dever bir de toprak sıcaklığı düşmeden su verildiğinde bitki ciddi strese girer bu konulara ne kadar dikkat edebildiniz bilemiyorum.Bitki her daim yeşildir ama yeni yaprak çıkarırken eski yapraklardan bir kısmını döker haliyle.Size getirdiğimle beraber kendim için de İstanbula getirdiğim saksıda ve bir ağacın altında yani kısmı güneş alıyor ve gayet keyifli durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Bu gün ,baştan sona her sayfayı ( 2 yıl öncesine göre daha bilinçli gözlerle ) tekrar okudum ,fotoğraflar da ki her detaya inceleyerek baktım. Bitkiler ,çiçekler ,havuz çok çok güzel.Ama siz yeterince tadını çıkaramıyorsunuz sanırım ,sağlık olsun.Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2010
|
Muhteşem bir bahçe... Gönül isterdi ki monitörden değil, gözüm dokunsun onlara, burnum koklasın. Emeğinize,yüreğinize sağlık. Her şey çok güzel. Sevgiyle kalınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim, şu sıralar (18 aydır) ben de İstanbulda olduğum için sizin gibi monitörden bakabiliyorum.Keyfini ve cefasını kayınbirader sürüyor.Yolunuz İzmire düşerse kayınbiraderim sizi ağırlamaktan memnun olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
harika işler çıkarmışsınız. tebrik ve takdir ederim. ilham kaynağı oluyorsunuz bizlere. teşekkürler. yalnız bu uyarınızı daha önce okumalıydım havuzun temelleri atıldı. hiç onları (kurbağaları) düşünmemiştim. gelseler bile umarım biz uyurken onlarda uyur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzellikleri bizimle paylaşıp yaşatığınız görsel şölen için teşekkür ederim . Bu bahçede yüreğimin en sevdiğim mavi teline dokunan bir çok bitki gördüm ... Allah 'ın özenle yarattığı , sizin de özenle bakıp , severek , bilerek ve önemseyerek yetiştirdiğiniz bu güzellikler harkulade . Sevdikleriniz mütlu olabileceği dünyada bir cennet köşesi düzenlemişsiniz , sizi tebrik ederim . Gözümden kaçmış olmasına hala inanamıyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Güzel övgüleriniz için çok teşekkür ederim Sn. Jezebel, Umarım ileride sizin daha da güzel bir bahçeniz olur.Bu sene 7-8 çeşit mavi çiçek tohumu daha aldım çimlendirebilirsem çok mutlu olacağım.Bu arada bahçenin son hali maalesef resimlerdeki kadar güzel değil ama şubat **** mart ayında bazı bitkileri söküp yenilemek istiyorum.İzmir civarından söküp almayı kabul edenler olursa tabi hem sökülen bitkiler heba olmayacağı için hem de işimin kolaylaşacağından dolayı tabi ki mutlu olavcağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2010
|
serpim
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sn. Oceanheart, çok güzel çicekleriniz var. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce görmemişim bu bahçeyi. Ama şimdi daha fazla fotoğraf içermesi nedeniyle toplu bir gezi yapmış oldum. Elinize, emeğinize sağlık. Gerçekten oldukça güzel bir bahçe yapmışsınız kendinize... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çok güzel bitkiler var .Özellikle mavi olanlara hayran kaldım .Emeğinize sağlık İzmir civarında yaşamadığım için bir kez daha üzüldüm .Zaten bu hep içimde yaradır . Ah güzel İzmir ahhh |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Bende bahçenizde yeni gezindim. Nilüferlere hayran kaldım.Yetiştirmeyi çok istediğim çiçek türlerinden biridir. Fakat onları yetiştirecek uygun biryerim yok. Sizin bahçenizdekilerini doya doya seyrettim. Hepsi birbirinden güzel emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Size inanamıyorum...Muhteşem güzellikte bir bahçe yaratmışsnız ve bunun da ötesinde onca farklı türü de tanıyorsunuz. İsimleriyle fotoğraflıyorsunuz. Valla tebrik ederim..Hem bahçenize hem de bilgilerinize hayran kaldım. Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2011
|
bahçeniz harika görünüyor. sağlıklı ve mutlu günler geçirmeniz dileğiyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2011
|
Merhbalar çok güzel bahçeniz ellerinize sağlık.bayıldım.sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
Görüşlerini yazan herkese teşekkür ederim. Şu anda resimlerini gördüğünüz havuzlu bahçeli evde yaşamasam da bitkilere olan ilgim fırsat buldukça devam ediyor. Son yetiştirdiğim bitkilerden bazıları aşağıda görülebilir. Tohumdan yetiştirdiğim streptocarpuslar ![]() Sesbania punicea ![]() Küpe çiçekleri ![]() Pereskia sacharosa ![]() Gloriosa rotshildiana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
peru zambağı : MUHTEŞEM! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Moderatör
|
Oh ya, hele şükür. Nihayet döndünüz. İyi ki sizi o kaktüs serasında görüp de sitem etmişim. Yoksa bu güzelliklerden mahrum kalacaktık. Dağarcığınızı biraz daha açın, eminim ki daha pek çok güzel şeyler vardır sizde. Açın ki hem bayram edelim hem de biraz daha kıskanalım. ![]() Bir grup yapıp mutlaka sizinle buluşmamız gerekiyor, o bahsettiğiniz güzel seralara bizleri götürürsünüz diye ümit ediyoruz. Nasıl, gönlünüze göre bir yer bulabildiniz mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|