![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Çiçeklerinizin başına gelenlere çok üzüldüm.Oluyo işte arada böyle şeyler sağlık olsun.Gülleriniz çok güzel ama sanki sizin üzüntünüzü unutturmaya çalışıyorlar gibi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, Sevgili Dağ çiği. Güllerim keyifli gerçekten, zaten bahçem gül ağırlıklı son durumda. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı: Orjinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Orhan Bey zaten sarmaşık güllerimiz birbirine benziyorlar. Paşa sakalım maalesef artık yok, Bahçemde anlatmıştım, komşular Enez'e gidişimiz gecikince iyilik olsun diye bahçemi temizlerken paşasakalını da köklemişler.Ama tekrar ekmeyi düşünüyorum. Dilerim sizinkiler de bu yıl açarlar. Vildan Hanım, Paşa Sakalı' nızın akibetine çok üzüldüm. Maşallah, komşularınızda, deyim yerindeyse; ''Kaş yapayım derken, göz çıkarmışlar!'' Eğer fidan bulamazsanız. Size aralık ayında tohum gönderirim. Benimkiler açmasalar bile, İstanbul' da oturduğum sokakta, komşu apartmanın bahçesinde var. Oradan tohum alabilirim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili vildan hanim, çok çok üzüldüm bede bahçemden bir ot bile yolsalar çok üzülü yorum. Resmini eklediyim bahçemden sarı kırmızı gülümü sabah kalktığımda birde negöreyim kıvıra kıvıra yolmuşlar oturup aladım bir dalı kopsa benim içim acıyor. Vildan hanim eyer bahçemden beyendiyiniz varsa seve seve bahçenize dakviye edelim. Geçmiş olsun diyorum yerine daha güzelleri gelsin işallah. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sağol Sevim Hanım'cım. Seni anlıyorum hep aynıyız biz. Ayrıca o gülü koparan belki suya bile koymadı, bir kenarda sarardı soldu. Şimdi içimde bir korku var, sanki her gidişimde bir şeyleri koparacaklarmış gibi geliyor. Biraz daha sert davranabilirdim ama komşumun biri çok ciddi bir hastalık atlattı, kıramadım adamcağızı. Senin ve diğer arkadaşların yardım teklifleri için teşekkür ederim, ah keşke yakın olsak. Ama sizler fide yolasanız bile ben Enez'e ne zaman giderim belli olmuyor, Yazık olmasın. Ben artık gitmeden bir iki gün önce fideler alırım, biraz da terastan takviye ederim. Ne yapalım, sağlık olsun.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Tam bir ay sonra uzaklardaki yalnız bahçeme gittik geçen hafta sonu. Bahardan itibaren hafta sonları gtmeye başlardık, bu yıl kısmet olmuyor bu ikinci gidişimiz. Ne yapalım Allah başka keder vermesin, bu yıl böyle olacak galiba. Son mesajı Orhan Bey paşasakalı için yazmış ya: Paşasakalım toprakta kalan kısmından yeni sürgünler vermiş. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
belki bu sene açabilir de?Neyse, gerisine yarın bakarım. Bahçenize hoş geldiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Siz de hoşgeldiniz Orhan Bey, çiçeklerimiz işte böyle inadına varım diyor. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili görümcem de bu çok canlı renkli çiçeklerden aldı hediye. Zaten Enez'e her gidişimizde ya bir fide, ya da tohum mutlaka getirecek bir şeyleri vardır. Balkonda otururken görebileceğimiz yere ektik. Horoz ibiği mi, mısır püskülü mü karar veremedim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Kayıp değil de İstanbul'da terastayım Cumhur bey. Bu yıl Enez'e en seyrek gittiğim yıl olarak yazıld bir kenara. Temmuz başında 1 Cumartesi-Pazar, ve bu hafta sonu olmak üzere 2 oldu. Tabii susuzluk bahçede ve güllerde etkisini göstermiş. Yine de akşama eve gidince eklenecek bir kaç fotoğraf var. 31 Ağustos'su Hafta sonu ile birleştirip 4-5 gün kalmak niyetim var. Bakalım Kısmet..... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Otları kökünden sökebilmek için önce bahçeyi gölledik, sonra da çamurlar içinden otve bol bol semizotu yolduk. Solmuş gülleri o haliyle de olsa görebilmek için bıraktım, ta pazar günü döneceğimiz saatte hepsini temizledim yeni tomurcuklar gelsin diye.. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Vildan hanım, orada olmadığınız, ilgilenemediğiniz halde çoğu çiçeğiniz açmış. Dipten kesilen paşa sakalı bile. Çeşitleriniz hep dayanıklı. Bizim bahçede geceleri öten bir şey var. Eşim yusufçuk, olduğunu söylüyor. Bana çocukluğumu hatırlatan, yazları gittiğimiz, rahmetli anneannemlerin İnegöl'deki evlerinde aynısını duyduğum, bu sesin sahibi yusufçuk fotoğrafı için teşekkürler. Sesini çok duydum, kendisini hiç görmemiştim. Düzenleyen Sevgi Durul : 10-08-2010 saat 09:25 Neden: Eksik harf |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sdurul o bahçede uzun süre kalmadıkça narin çiçek ekmem de. Örneğin iki kök lisi denedim kurumuştu. Yusufçuk'un sesini ben hiç duymadım vallahi, nasıl bir şey , vızıltı gibi mi ? Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|