![]() |
Vildan Sönmez kargosu..
3 Eklenti(ler)
İşte bana gelenler.. akşam toprakla buluştu.Paketten kaktüs harici sardunya ve adını bilmediğim bir kaç çeşit çıktı.Sadece vazodaki sarı yapraklılar kurumuş çünkü paket bir kaç gün bekledi.Onun harici hepsi sağlamdı.Bu akşam vazodakiler de dikilecek.Dün büroda unutmuşum.Bu arada vazodaki güller bahçemden, büroma hep bahçeden çiçek götürüyorum ..
Kapadokya duvar saksısını kasım gezisinde almıştım.Adını bilmediğim ve bir bahçeden sorup aldığım kaktüs o.Hani Darla ve Adını bilen varsa söyleyebilir mi..Yani türkçesi yeter, latincelerini aklımda tutamıyorum zaten. |
Caretta bardaktaki yapraklar Japon şemsiyesi **** papirus,onları hemen suyun içine başaşağı koy,sarardığına bakma diplerinden yeni yapraklar çıkacak köklenince altı deliksiz bir saksıya ek.Sürekli sulu kalacak.Ben yeşereceğini düşünüyorum.Ayrıca sardunya da katmerli top top açan ve çok canlı bir renk (fuşya).
|
Yılan kaktüs Aporocactus
3 Eklenti(ler)
Aşagıdaki yılan kakyüsene bir bakın bu güzellik, hasta oldum.
|
Muhteşem görüntüler, teşekkürler Sinan Bey, bende bu kaktüsten 3-4 çelik var gözüm gibi bakıyorum. Umarim birgün böyle olurlar. ;)
|
Bu ne güzellik böyle yaa:eek:Benimde yılan kaktüsü güya ama bunun dalları tek tek ama benimkisinin bir dalından birkaç yerinden başka dallar çıkıyor başka cinsimi acaba:confused:sizinkidemi öyle sn ilkin:confused:
|
Benimkiler zaten 3-4 çelik ama zamanla yanlarindan yavru verecektir doğal olarak. Fazla fazla oldu mu ana gövdeden ayırıp toprağa ekersiniz zamanla ordan da köklenip büyür, tek tek olurlar. Dert etmeyin ;)
|
Benimkisi yılan kaktüsü değil gibi bu başlık altında 836´ıncı mesajda minik açık yeşil renkli saksıda olan kaktüsüm. Yılan kaktüsü diyerek vermişlerdi
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Evet sizinki yılan kaktüsü değil Günsu Hanım ama inanın çiçek açtırmayı başarırsanız harika çiçekler açan bir kaktüse sahipsiniz. Ben o türü de çok seviyorum.
|
Ayy bayıldım bayıldım :eek:ama bu çiçek açtırma işni nasıl becericez çok güzeller ama yaa.
|
Kesinlikle bu kaktüsümü daha büyük bir yere alıp bakım yapıcam bundan sonra. ;)
Ekin 97´cim bu kaktüstende göndericektim sana buruş buruş pek bi çirkin geldi gözüme açtığınıda hiç görmedim aman dedim boşver,epeydir var bende bu kaktüs. Leş kaktüsünün çiçeğini görünce onuda özel bir yere almıştım |
Merhaba arkadaşlar. Sinaninci1 ve İlkin; #905, #911'deki kaktüsler gerçekten mükemmel. Bu iki kaktüs arasındaki tek fark çiçeklerimidir?
|
Mehtap Hanım kaktüsleriniz çok güzel,sağlıklı bir şekilde büyürler ve torunları da görürsünüz umarım.
Yılan kaktüsüne ben de bayılıyorum.Elimde bir tane çelik var ve yaşatmaya çalışacağım.Çok hassas,kesilen yer kurumuyor ve eriyor gibi oldu.Bendeki de Aporocactus flagelliformis türüne benziyor oldukça.Büyüyünce anlayacağım galiba. Eskiden balkonlarda en çok gördüğümüz kaktüs türüydü.Balkonlardan aşağıya doğru sarkardı.Genelde pembe açanı görmüştüm.Şimdi hiç görmüyorum. Okuduğum bir habere göre Türkiye'de kaktüs alımı artıyormuş.Radyasyonu önlediğine dair çıkan haberlerin insanları etkilediği yazıyordu. |
O haberi yazanı tanıyoruz ki biz:)
|
Ne güzel ataser,bu tür haberleri daha çok okumak güzel olurdu.Sanırım yazarımız bu siteye üye?Bu tür yazılar,özellikle ilginç olanlarına daha çok yer verilebilir.Sinema sanatçımız Ediz Hun'un kaktüs kolleksiyonu (2000 ve üzeri çeşit olmalı) ile ilgili bir röportajı dergide okumuştum.İnsan daha çok özeniyor doğrusu.Özellikle yüzlerindeki o mutlu ve gururlu ifade çok güzel.
|
Seviyorum hepinizi. Ve de çıldırtıcı fotoğraflara hazırlanın... Yeni yılda:)))
|
Sevgili Esen, fotoğrafları bekliyoruz.
|
Fotoğrafları galeride ilgili bölüme eklemeniz gerekiyor...
Kaktüsler Bunu çok kez dile getirmemize rağmen hala buraya ekleyen arkadaşlar olduğunu görüyoruz. Ne yapalım buradaki yazılarızı mı silelim? :) Aslında iyi fikir, yeni yılda öyle yapmayı planlıyorum :) |
Malina galeri bölümünde 22 yorum varken, bu bölümde 919 yorum 19.607 gösterim var şu an itibariyle.Orda bu yoğun trafik kolay kolay oluşmaz.Daha çok uyarı yazarsın gibime geliyor.
|
Haklısınız sevgili Malina, bunu defalarca yazdınız. Sanırım işin kolayına kaçıyoruz. Dikkate alacağım.
|
Yeni yıla girmeden size zahmet olmasın diye bu sayfadaki resimlerimi sildim. Galeriye eklemede resim boyutu yüzünden sorunlar yaşıyorum o yüzden üzgünüm kaktüslerimi yayınlayamayacağım.
|
Kaktüs kardeşleri nerelerdesiniz? Ne güzel burada yazıyorduk, kimse kalmadı. Yeni kaktüs alanlar, kaktüsleri yavrulayanlar yok mu?
|
Alıntı:
Benim gibi anlamayanlar olmuş olabilir diye hiç yazı gelmiyor olabilir mi..? Sadece merak ettim :) |
Forumlar fotoğrafla desteklenmeli, bence. Daha önce forumlara küçültülmüş fotoğraf gönderilmesi, büyük fotoğrafların galerilere yüklenmesi şeklinde uyarılar görmüştüm.Yoksa bizler galeriye de yüklemeyi mi atlıyoruz.
Yeni kaktüs almadım ama, sevgili Caretta'nın gönderdiği kaktüsleri ektim. Fotoğraflarını hafta sonu yükleyeceğim. |
Alıntı:
Galeriye ise 200 kb dosya büyüklüğüne kadar fotoğraf yüklemeniz mümkün. 800 piksel genişlik kullanıyoruz. Bu da fotoğrafları çok daha fazla sıkıştırmadan gönderebilme olanağı sağlıyor. Sonuçta foruma yükleyebildiğinize, yanı dosya boyutu küçültmeyi bildiğinize göre, nasıl oluyor da galeriye yükleyemediğinizi anlayamadım. |
Forumlar fotoğraflarla desteklenmeli tabii ama forumdaki yazılar desteklenmeli... Sadece sergilemek amacıyla koyduğunuz fotoğraflar için galeri daha uygun. Her defasında söylemeye çalıştığım şey bu...
Menekşemehtap, Vildan Sönmez 617 fotoğraf yükleyebildiğine göre siz de yükleyebilirsiniz. Henüz bir tane bile eklememişsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showpos...95&postcount=3 Bunu okumuş olduğunuzu varsayıyorum. Yeterli değilse, sorularınız doğrultusunda tekrar anlatabiliriz... |
Sevgili Malina, foruma da resim eklenebileceğini belirtmeniz bence azalan yazışmaları tekrar başlatacaktır. Çünkü caretta'nın dediği gibi pek çok kişi yazışmalara resim eklenmeyeceğini sandığı için yazılar kesilmişti. Açıklamaların için teşekkürler. :p :p :p
|
Evet düşündüğüm gibi forumdaki sohbet ve bilgi alışverişi küçük fotolarla desteklenecek.Gerçekten de hala forumda özellikle kaktüslerde galeriye atmadığım fotoğraflar var. En kısa zamanda onlarda yerine gidecek.:o:)
|
Alıntı:
Her tarafta yazılar fotoğraflarla destekleniyor. Ne yani sadece kaktüsçülere mi garezim var :) Tekrar ediyorum, sergileme amaçlı fotoğraf ekliyorsanız galeriyi kullanın. Yazınızda sorduğunuz ya da anlattığınız bilgileri desteklemek için tabii foruma fotoğraf yükleyebilirsiniz hatta yüklemek zorundasınız:) |
Sevgili Malina, elbette forumun diğer taraflarına bakıyorum. Benim belirtmek istediğim 919 nolu yazınızdaki söylencenizin burada yazışan pek çok arkadaş tarafından yanlış algılandığıydı. Yoksa kimse sizin kaktüsçülere veya bir başka bölüme gareziniz olduğunu düşünmüyor. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.
|
Bugün akşama kadar yoktum,bu başlık ne kadar hızlıymış bugün.Doğrusu bende artık resim ekliyemicez sanmıştım.Bence galeriye en güzel fotoğraflar eklenmeli yani bitkilerin **** diğer şeylerin en güzel haliyle çekilmiş fotolar olmalı bizim cep telefonlarıyla çektiğimiz fotolar okadar güzel çıkmıyor :rolleyes:
|
Buarada sn menekşemehtap sn fevziye yarın kaktüslerinizi kargoya vermeyi düşünüyorum:rolleyes:Beklettiysem özürdilerim:rolleyes:
|
http://www.agaclar.net/forum/../gale...ri_1_thumb.jpg http://www.agaclar.net/forum/../gale...ta_1_thumb.jpg http://www.agaclar.net/forum/../gale...ea_1_thumb.jpg Galeriye yüklediğiniz fotoğrafların küçük boyutlu olanlarını, fare ile seçip, kopyalayıp, buraya yapıştırabilirsiniz. Böylece galeriye bakma alışkanlığı olmayan arkadaşları bilgilendirmiş olursunuz. Yukarıdaki örnekler kagan'ın eklediği kaktüsler... |
Kızdırmayın sayın Malinayı:)
şaka bir yana bu hafta çok soğuk olacağı söylenen hava sanırım hepimizi ürküttü, ben kendi adıma ne yazık ki en ufak paket işine girmeye cesaret edemiyorum. Hele havalar bir ısınsın siz o zaman görün beni:) |
Ayy:(Ben bunu hiç düşünmemiştim üstelik kaktüsçükleri kesip paketlemiştim bile :oüff ya:mad:
|
Alıntı:
ben mesela havaların ısınmasını bekliyorum sizden gelecek kargo için :)) |
Ben mesela! Kargo için havaların ısınmasını düşünemediğimden ayın 29'unda MNG Kargo ile bir paket gönderdim ve hala arkadaşın eline geçmemiş :mad: Acaba zavallı kaktüs ve sukulentler ne durumda? Tabii bu arada ben de bir daha MNG kargo ile çalışmayacağımı öğrenmiş oldum.:(
|
Sevgili Günsu, heyecanla pakedimi bekliyorum. Sevgiler.
|
MNG Kargo değilmi:mad:evet bende sn ekin97 ye göndermiştim bizde problem yaşamıştık.Cumartesi gönderdiğim paket pazartesi elinde olucaktı güya:mad:onikigün sonra ancak ulaştı.
Aman sn fevziye elinizdeki fişi kaybetmeyin, daha adrese teslim etmeden geri göndermeye kalktılar bizim paketimizi.Sistemlerini henüz oturtamadılarmı naptılar bizemi öyle denk geldi anlıyamadık.Gerekçede gösteremediler zannedersem. |
Evet sevgili Günsu. Fişi kaybetmedim. Zaten iki gündür buradaki kargo elemanlarıyla telefonda konuşmaktan akraba gibi olduk. Eğer bugünde gitmezse hiç iyi bir akraba olmayacağım. Benim paketimde gönderileli 7 gün oldu.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025