agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Limon (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/7719.htm)

agaç sevgisi 24-12-2012 16:26

Iyi akşamlar ben birşey öğrenmek istiyorum bi tanıdıgımızdan limon aldım bu limonlar cok iri oluyor 250 300 gr agırlığında daha agırda olabiliyor ben bunun çekirdeğinden nasıl fide yapabilirim fide alırsam aynı limondan verirmi birde çekirdeğini torf'a mı koycam yoksa pamukda çimlendirip öğlemi dikcem

bari 25-12-2012 11:18

1 Eklenti(ler)
Hindistandan yabani bir limon türü, galgal limonu. Soğuklara dayanıklı bir türmüş..

nostalji33 27-12-2012 21:47

türkiyenin her yerine limon gönderilir.cıkma limon(ıskarta) limon 65 krş birinci limon 120 krş 0536600 16 06 muhammet hilmi yüce

sarin 27-12-2012 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nostalji33 (Mesaj 1076465)
türkiyenin her yerine limon gönderilir.cıkma limon(ıskarta) limon 65 krş birinci limon 120 krş 0536600 16 06 muhammet hilmi yüce

Sayın nostalji33,

Bu sayfa limon satış sayfası değildir. Limon ağacıyla ilgili arkadaşlarımızın bilgi alışverişi yaptığı sayfadır.

Sitemizin satış bölümü var, ancak sizin konunuzu ihtiva edermi bilmiyorum. Lütfen o bölüme bakın.

DMLA 04-01-2013 08:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarin (Mesaj 1076475)
Sayın nostalji33,

Bu sayfa limon satış sayfası değildir. Limon ağacıyla ilgili arkadaşlarımızın bilgi alışverişi yaptığı sayfadır.

Sitemizin satış bölümü var, ancak sizin konunuzu ihtiva edermi bilmiyorum. Lütfen o bölüme bakın.

merhaba ben bir yatrım yapma çabasındayım Adana bölgesinde portakal ve limon yetiştiriciliği işine girmek üzereyim fakat bir sorum olacak yardımcı oabilirseniz sevinirim; 5-6 yaş limon ağacı kaç kg meyve verir? verimliliği nedir ortalama?

yardımcı olursanız çok sevineceğim.

sarin 04-01-2013 09:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DMLA (Mesaj 1080141)
merhaba ben bir yatrım yapma çabasındayım Adana bölgesinde portakal ve limon yetiştiriciliği işine girmek üzereyim fakat bir sorum olacak yardımcı oabilirseniz sevinirim; 5-6 yaş limon ağacı kaç kg meyve verir? verimliliği nedir ortalama?

Sayın DMLA,

Benim aynı yaşlarda 2 yediveren 1 kara limonum var. Geçen yıl tahminen 4-5 kilo limon aldım her birinden. Ancak bunun bir ölçü olduğunu düşünmüyorum. Birçok faktör etkilidir üretimde.

Benim limonlarımın olduğu rakım 300 mt. Geçen kış don oldu koruyamadım, bu sezon yediverenlerimde hiç limon olmadı. Kara limonda ise 2-3 kilo var yok.

Narenciye iyi bakılmalı, iyi sulanmalı diye düşünüyorum.

Sitemizde bu konuda daha uzman arkadaşların olduğunu tahmin ediyorum. Sizi daha tatmin edici cevap verirler umarım.

Kolay gelsin.

DMLA 04-01-2013 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarin (Mesaj 1080155)
Sayın DMLA,

Benim aynı yaşlarda 2 yediveren 1 kara limonum var. Geçen yıl tahminen 4-5 kilo limon aldım her birinden. Ancak bunun bir ölçü olduğunu düşünmüyorum. Birçok faktör etkilidir üretimde.

Benim limonlarımın olduğu rakım 300 mt. Geçen kış don oldu koruyamadım, bu sezon yediverenlerimde hiç limon olmadı. Kara limonda ise 2-3 kilo var yok.

Narenciye iyi bakılmalı, iyi sulanmalı diye düşünüyorum.

Sitemizde bu konuda daha uzman arkadaşların olduğunu tahmin ediyorum. Sizi daha tatmin edici cevap verirler umarım.

Kolay gelsin.

çok teşekkür ederim. 20-25 kg civarı diye duydum ama o kadar az olması beni üzdü.. ****** dediğiniz gibi bir çok etkeni var bölge ekolojik şartlar sulanma toprak kalitesi vb.

Manifesto 04-01-2013 10:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DMLA (Mesaj 1080141)

5-6 yaşında dediğinize göre hazır bir bahçeden bahsediyorsunuz sanırım.Standart bakımlı bu yaşlarda bir limon ağacından ortalama 20-25 kğ limon alabilirsiniz.

DMLA 04-01-2013 15:46

evet hazır bir bahçe ben de o şekilde bir duyum aldım hatta 10 yaş için 100 kg ya çıkıyor diye söylendi.. teşekkürler

Mutlu Kutlu 04-01-2013 17:42

Yatırım için narenciye bahçesi karlı olmaz, hatta cepten harcama yapar durursunuz yıllar boyu. Kg 10-25 krş alıcı çıkar bir dünya para harcamış olursunuz bakım, sulama, ilaç, gübre, birde işçilik. İleride turizm veya yerleşim yeri olmayacaksa başka yatırım şekilleri bulun.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DMLA (Mesaj 1080301)
evet hazır bir bahçe ben de o şekilde bir duyum aldım hatta 10 yaş için 100 kg ya çıkıyor diye söylendi.. teşekkürler

omurmar 07-01-2013 14:01

Merhaba,
biraz acele edip konuyu iyice incelemeden yazıyor gibi oalcağım fakat, aşağıdaki linklerde bizim bahçede bulunan limon ağacını ve toplanmış limonları görebilirsiniz. Bugün malum hava karlı olunca dayanamadım topladım. Minicik ağacın üzerinden bir sepetten daha fazla limon çıktı. Şimdi çoğaltmak istiyorum bu yavruyu fakat nasıl yaparım bilgim yok. Önerisi olan varmıdır acaba?

http://imageshack.us/a/img404/5926/limon2.jpg
http://imageshack.us/a/img252/6581/limon1d.jpg

merlict 07-01-2013 14:33

Bence önce gidin bir fidan alın, bahçenizde uygun yere dikin.Gelecek yılda bu mevcut limon ağacından çelikleme yapın, diktiğiniz fidanı aşılayın.

bayrakeri 29-01-2013 16:33

Herkese merhaba,

3. sayfada limon ağacımın fotoğraflarını görebilirsiniz. Ağacım şu anda yaklaşık 7 yaşında ve geçen sene ilk ve son olarak 4 adet limon verdi ondan sonra ise çok çiçeklenme olmadı. Ben sebebini besinsizlik olarak yorumladım ve yeşil tanelerin su da eritildiği bir destek aldım(bir çiçekçinin öneri0siyle) uzun zamandır ayda bir kere bu besini kullanmakla birlikte bir faydasını görmedim. Bu baharda saksısını büyütmeyi düşünüyorum. Bana önerebileceğiniz bir destek besini ya da yapmamı önerdiğiniz bir şey var mıdır?
Şimdiden teşekkürler

kelebek çalısı 30-01-2013 01:43

2 Eklenti(ler)
Bu limonları dalından kopararak, salatanın üzerine suyunu tazecik gezdirebilmek, kabuğundan elime geçerek bıraktığı o yağlı, asitli suyu ve kalıcı, mis gibi kokusunu duyabilmek bambaşka bir keyifmiş.

Neydi o bir zamanlar marketten limon seçebilmek için verdiğim uğraşlar :)

Eklenti 365688

Eklenti 365689

merlict 05-02-2013 00:44

Merhaba arkadaşlar.

Bence turunçgiller ile uğraşanların bunları izlemesini tavsiye ederim.Kimi amatör kimi ticari olarak bu sevda peşinde.En azından doğru bilgiyi bulma adına videolar faydalı olacaktır.

Turunçgil Hastalıkları
Turunçgil Zararlıları
Standart Turunçgil Çesitleri
Turunçgil Yetiştiriciliği

Sadece turunçgiller değil diğer tüm bitkiler hakkında geniş bilgi (budama, ilaçlama, zararlılar, toprak ve su, vs.) bulabileceğiniz bir yer.

Tarım TV

Mehmet

adneser 07-03-2013 00:28

3 Eklenti(ler)
Geçen yıl dört limon veren mayer limon'um bu sene nazar değmesin çoştu.

Eklenti 375688

Eklenti 375689

Eklenti 375690

ilksenozturk 07-03-2013 07:51

akdeniz iklimi saksıda bakılsa bile narenciyelere çok iyi geliyor.
umarım ben de benimkilerin bu verime kavuştuğunu görürüm istanbul'da.

adneser 07-03-2013 08:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1115048)
akdeniz iklimi saksıda bakılsa bile narenciyelere çok iyi geliyor.
umarım ben de benimkilerin bu verime kavuştuğunu görürüm istanbul'da.

İnşallah Sn İlksenozturk inşallah İstanbul'un kışı biraz sert bize göre, diğer aylar hemen hemen aynı sayılır.

agaç sevgisi 09-04-2013 21:20

Saksıda limon topragı

3 Eklenti(ler)
öncelikle herkeze iyi akşamlar ben ankarada evdin içinde saksıda limon büyütüyorum limon agacım cok güzel ve bol çiçek açıyor tozlama yöntemi ile limon tutturuyorum ama limonlar büyümüyor ve belli bir süre sonra dökülüyor ev içi oldugu için rüzgarda alımıyor ama neden büyümedigini ve dökülmesini bir türlü çözemedim ve bazı çiçeklerin içide boş cıkıyor konuyu uzatmayım acaba topragınımı yanlış koydum çiçekcilerde satılan 15 kg topraklardan aldım acaba bütün saksıyı torf ile mi doldursaydım saksısı 44 lt.agaç boyuda 1.80 cm birde gübre ne vermeliyim kuzu mu inek gübresimi

agaç sevgisi 10-04-2013 19:50

Kimse neden bircevap vermiyor bilgili kişilere rica ediyorum toprağı nasıl olmalı gübre ne kullanmalıyım limonlar neden dökülüyor yardım lütfen

Muhsin Hanif 13-04-2013 01:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agaç sevgisi (Mesaj 1136627)
Kimse neden bircevap vermiyor bilgili kişilere rica ediyorum toprağı nasıl olmalı gübre ne kullanmalıyım limonlar neden dökülüyor yardım lütfen

Sn. ağaç sevgisi,

Çok bilgili değilim ama sanırım gereğinden fazla su vermişsiniz, gövde kalınlaşamadan boy uzayıp gitmiş. Hele altındaki tabakta su kesinlikle kalmaması gerekiyor. Bir de nemi sever, eğer evdeki ortam çok kuruysa o da olumsuz etkiler.
Yani çok su vermeyin , toprağın üstü kuruyunca verin, tabakta su bırakmayın. Nem azsa ara sıra yapraklara, dallara en ince fısfısla su püskürtün. Suyunuz kireçli olmasın.

Meyve gelişimi için çiçeklenme ve sonraki dönemde ( kışın ) biraz serinlik ister, eğer resimdeki gibi kalorifer yanında sıcak havaya maruz kaldıysa bu gelişim olumsuz etkilenmiştir. Bol ışık alan ama biraz serin yere alırsanız iyi olur.

Toprağı ağır toprak olmamalı, süzek olmalı, mümkünse %20-30 kumlu olsun.
Çiçeklenme öncesi ve sırasında fosfor ağırlıklı, potasyumlu ve az azotlu gübre faydalı olur. Şu anda da verebilirsiniz.

Daha tecrübeli, bilgili arkadaşlar müsait olduklarında daha iyi bilgi verirler ve yanlışım varsa düzeltirler.

nikon_ 07-05-2013 14:38

4 Eklenti(ler)
Limon fidanlarım bu yıl daha çok çiçek açarak, hem güzellikleriyle hem de kokularıyla mutlu ettiler.

İlk önce tomurcuklandılar;
Eklenti 400745

Eklenti 400746

Sonra güzelliklerini sergilediler:
Eklenti 400749

Eklenti 400747

Dost Kapısı 22-05-2013 16:43

Merhaba, bende büyükçe bir yediveren limon fidanını 1-2 ay önce diktim. Bolca çiçeklendi, meyveler görünmeye başladı.
Fakat bazı yaprakların kıvrılıp büzüşmesi beni endişelendirdi. Ne yapabilirim?

incikucukler 09-07-2013 00:14

Ben foruma yeni katıldım.Benim de saksıda bir yıllık limonum var.Seradan alıp saksıya dikmiştim.Aşılama yapılması gerektiğini söylemediler.Kışın sürekli çiçek açıp döküyor.Görünüşte çok sağlıklı.Ama iki aydan beri yaprakları yapış yapış oldu.Yerlere damlıyor.Bu bir hastalık mı?Ne yapmam gerekiyor?Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

djtunc 30-08-2013 16:48

limon için

arkadaşlar benimde limonum var konular içinde bakıp banada yardımcı olursanız çok sevinirim :)

satli 11-10-2013 21:17

çok hoş görünüyor limonlar :)

hasmet68 12-11-2013 00:07

mayer limon 12 ay çiçek açar

2 Eklenti(ler)
mayer limon 12 ay çiçek açar

hasmet68 12-11-2013 00:21

mayer limonda trakya edirne sert kış için balkon serası

3 Eklenti(ler)
limonum için balkon serası yaptım , başarılı oldu, edirne de kışı rahatlıkla balkonda geçirdi

greenlife 08-02-2014 22:35

Merhaba,
1 ay önce üçyaprağa aşılı 2 metre boyunda yediveren limon alıp bahçeme diktim. Limonumun yaprakları kuruyup bükülmeye ve dökülmeye başladı. Mandalina da dikmiştim onların yaprakları da sararmaya başladı.
Ağaçlarım için yapabilceğim bir şey var mıdır?Yaprakları döküldükten sonra tekrar çkıarmı acaba?

In God We Trust 23-02-2014 19:28

Arkadaşlar birşey farkettim ve denedim sanırım başarılı oldum biraz neşesiz duran bir limon ağacıma 1 limonun suyunu sıktım inanırmısınız 1,5-2 hafta sonra inanılmaz derecede filiz patlattı.Bayağı ilkel bir düşünceden yola çıkarak yaptım ama olsun size de tavsiye ederim limon ağacı kendi meyvesinin suyunu çok seviyor :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025