![]() |
Iyi akşamlar ben birşey öğrenmek istiyorum bi tanıdıgımızdan limon aldım bu limonlar cok iri oluyor 250 300 gr agırlığında daha agırda olabiliyor ben bunun çekirdeğinden nasıl fide yapabilirim fide alırsam aynı limondan verirmi birde çekirdeğini torf'a mı koycam yoksa pamukda çimlendirip öğlemi dikcem
|
1 Eklenti(ler)
Hindistandan yabani bir limon türü, galgal limonu. Soğuklara dayanıklı bir türmüş..
|
türkiyenin her yerine limon gönderilir.cıkma limon(ıskarta) limon 65 krş birinci limon 120 krş 0536600 16 06 muhammet hilmi yüce
|
Alıntı:
Bu sayfa limon satış sayfası değildir. Limon ağacıyla ilgili arkadaşlarımızın bilgi alışverişi yaptığı sayfadır. Sitemizin satış bölümü var, ancak sizin konunuzu ihtiva edermi bilmiyorum. Lütfen o bölüme bakın. |
Alıntı:
yardımcı olursanız çok sevineceğim. |
Alıntı:
Benim aynı yaşlarda 2 yediveren 1 kara limonum var. Geçen yıl tahminen 4-5 kilo limon aldım her birinden. Ancak bunun bir ölçü olduğunu düşünmüyorum. Birçok faktör etkilidir üretimde. Benim limonlarımın olduğu rakım 300 mt. Geçen kış don oldu koruyamadım, bu sezon yediverenlerimde hiç limon olmadı. Kara limonda ise 2-3 kilo var yok. Narenciye iyi bakılmalı, iyi sulanmalı diye düşünüyorum. Sitemizde bu konuda daha uzman arkadaşların olduğunu tahmin ediyorum. Sizi daha tatmin edici cevap verirler umarım. Kolay gelsin. |
Alıntı:
çok teşekkür ederim. 20-25 kg civarı diye duydum ama o kadar az olması beni üzdü.. ****** dediğiniz gibi bir çok etkeni var bölge ekolojik şartlar sulanma toprak kalitesi vb. |
Alıntı:
5-6 yaşında dediğinize göre hazır bir bahçeden bahsediyorsunuz sanırım.Standart bakımlı bu yaşlarda bir limon ağacından ortalama 20-25 kğ limon alabilirsiniz. |
evet hazır bir bahçe ben de o şekilde bir duyum aldım hatta 10 yaş için 100 kg ya çıkıyor diye söylendi.. teşekkürler
|
Yatırım için narenciye bahçesi karlı olmaz, hatta cepten harcama yapar durursunuz yıllar boyu. Kg 10-25 krş alıcı çıkar bir dünya para harcamış olursunuz bakım, sulama, ilaç, gübre, birde işçilik. İleride turizm veya yerleşim yeri olmayacaksa başka yatırım şekilleri bulun.
Alıntı:
|
Merhaba,
biraz acele edip konuyu iyice incelemeden yazıyor gibi oalcağım fakat, aşağıdaki linklerde bizim bahçede bulunan limon ağacını ve toplanmış limonları görebilirsiniz. Bugün malum hava karlı olunca dayanamadım topladım. Minicik ağacın üzerinden bir sepetten daha fazla limon çıktı. Şimdi çoğaltmak istiyorum bu yavruyu fakat nasıl yaparım bilgim yok. Önerisi olan varmıdır acaba? http://imageshack.us/a/img404/5926/limon2.jpg http://imageshack.us/a/img252/6581/limon1d.jpg |
Bence önce gidin bir fidan alın, bahçenizde uygun yere dikin.Gelecek yılda bu mevcut limon ağacından çelikleme yapın, diktiğiniz fidanı aşılayın.
|
Herkese merhaba,
3. sayfada limon ağacımın fotoğraflarını görebilirsiniz. Ağacım şu anda yaklaşık 7 yaşında ve geçen sene ilk ve son olarak 4 adet limon verdi ondan sonra ise çok çiçeklenme olmadı. Ben sebebini besinsizlik olarak yorumladım ve yeşil tanelerin su da eritildiği bir destek aldım(bir çiçekçinin öneri0siyle) uzun zamandır ayda bir kere bu besini kullanmakla birlikte bir faydasını görmedim. Bu baharda saksısını büyütmeyi düşünüyorum. Bana önerebileceğiniz bir destek besini ya da yapmamı önerdiğiniz bir şey var mıdır? Şimdiden teşekkürler |
2 Eklenti(ler)
Bu limonları dalından kopararak, salatanın üzerine suyunu tazecik gezdirebilmek, kabuğundan elime geçerek bıraktığı o yağlı, asitli suyu ve kalıcı, mis gibi kokusunu duyabilmek bambaşka bir keyifmiş.
Neydi o bir zamanlar marketten limon seçebilmek için verdiğim uğraşlar :) Eklenti 365688 Eklenti 365689 |
Merhaba arkadaşlar.
Bence turunçgiller ile uğraşanların bunları izlemesini tavsiye ederim.Kimi amatör kimi ticari olarak bu sevda peşinde.En azından doğru bilgiyi bulma adına videolar faydalı olacaktır. Turunçgil Hastalıkları Turunçgil Zararlıları Standart Turunçgil Çesitleri Turunçgil Yetiştiriciliği Sadece turunçgiller değil diğer tüm bitkiler hakkında geniş bilgi (budama, ilaçlama, zararlılar, toprak ve su, vs.) bulabileceğiniz bir yer. Tarım TV Mehmet |
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl dört limon veren mayer limon'um bu sene nazar değmesin çoştu.
Eklenti 375688 Eklenti 375689 Eklenti 375690 |
akdeniz iklimi saksıda bakılsa bile narenciyelere çok iyi geliyor.
umarım ben de benimkilerin bu verime kavuştuğunu görürüm istanbul'da. |
Alıntı:
|
Saksıda limon topragı
3 Eklenti(ler)
öncelikle herkeze iyi akşamlar ben ankarada evdin içinde saksıda limon büyütüyorum limon agacım cok güzel ve bol çiçek açıyor tozlama yöntemi ile limon tutturuyorum ama limonlar büyümüyor ve belli bir süre sonra dökülüyor ev içi oldugu için rüzgarda alımıyor ama neden büyümedigini ve dökülmesini bir türlü çözemedim ve bazı çiçeklerin içide boş cıkıyor konuyu uzatmayım acaba topragınımı yanlış koydum çiçekcilerde satılan 15 kg topraklardan aldım acaba bütün saksıyı torf ile mi doldursaydım saksısı 44 lt.agaç boyuda 1.80 cm birde gübre ne vermeliyim kuzu mu inek gübresimi
|
Kimse neden bircevap vermiyor bilgili kişilere rica ediyorum toprağı nasıl olmalı gübre ne kullanmalıyım limonlar neden dökülüyor yardım lütfen
|
Alıntı:
Çok bilgili değilim ama sanırım gereğinden fazla su vermişsiniz, gövde kalınlaşamadan boy uzayıp gitmiş. Hele altındaki tabakta su kesinlikle kalmaması gerekiyor. Bir de nemi sever, eğer evdeki ortam çok kuruysa o da olumsuz etkiler. Yani çok su vermeyin , toprağın üstü kuruyunca verin, tabakta su bırakmayın. Nem azsa ara sıra yapraklara, dallara en ince fısfısla su püskürtün. Suyunuz kireçli olmasın. Meyve gelişimi için çiçeklenme ve sonraki dönemde ( kışın ) biraz serinlik ister, eğer resimdeki gibi kalorifer yanında sıcak havaya maruz kaldıysa bu gelişim olumsuz etkilenmiştir. Bol ışık alan ama biraz serin yere alırsanız iyi olur. Toprağı ağır toprak olmamalı, süzek olmalı, mümkünse %20-30 kumlu olsun. Çiçeklenme öncesi ve sırasında fosfor ağırlıklı, potasyumlu ve az azotlu gübre faydalı olur. Şu anda da verebilirsiniz. Daha tecrübeli, bilgili arkadaşlar müsait olduklarında daha iyi bilgi verirler ve yanlışım varsa düzeltirler. |
4 Eklenti(ler)
Limon fidanlarım bu yıl daha çok çiçek açarak, hem güzellikleriyle hem de kokularıyla mutlu ettiler.
İlk önce tomurcuklandılar; Eklenti 400745 Eklenti 400746 Sonra güzelliklerini sergilediler: Eklenti 400749 Eklenti 400747 |
Merhaba, bende büyükçe bir yediveren limon fidanını 1-2 ay önce diktim. Bolca çiçeklendi, meyveler görünmeye başladı.
Fakat bazı yaprakların kıvrılıp büzüşmesi beni endişelendirdi. Ne yapabilirim? |
Ben foruma yeni katıldım.Benim de saksıda bir yıllık limonum var.Seradan alıp saksıya dikmiştim.Aşılama yapılması gerektiğini söylemediler.Kışın sürekli çiçek açıp döküyor.Görünüşte çok sağlıklı.Ama iki aydan beri yaprakları yapış yapış oldu.Yerlere damlıyor.Bu bir hastalık mı?Ne yapmam gerekiyor?Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
|
limon için
arkadaşlar benimde limonum var konular içinde bakıp banada yardımcı olursanız çok sevinirim :)
|
çok hoş görünüyor limonlar :)
|
mayer limon 12 ay çiçek açar
2 Eklenti(ler)
mayer limon 12 ay çiçek açar
|
mayer limonda trakya edirne sert kış için balkon serası
3 Eklenti(ler)
limonum için balkon serası yaptım , başarılı oldu, edirne de kışı rahatlıkla balkonda geçirdi
|
Merhaba,
1 ay önce üçyaprağa aşılı 2 metre boyunda yediveren limon alıp bahçeme diktim. Limonumun yaprakları kuruyup bükülmeye ve dökülmeye başladı. Mandalina da dikmiştim onların yaprakları da sararmaya başladı. Ağaçlarım için yapabilceğim bir şey var mıdır?Yaprakları döküldükten sonra tekrar çkıarmı acaba? |
Arkadaşlar birşey farkettim ve denedim sanırım başarılı oldum biraz neşesiz duran bir limon ağacıma 1 limonun suyunu sıktım inanırmısınız 1,5-2 hafta sonra inanılmaz derecede filiz patlattı.Bayağı ilkel bir düşünceden yola çıkarak yaptım ama olsun size de tavsiye ederim limon ağacı kendi meyvesinin suyunu çok seviyor :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025