agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Limon (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/7719.htm)

lizard 24-04-2008 16:47

Limonda böcekler

2 Eklenti(ler)
Merhaba;
Bahçedeki ufak limon ağacımda 2 adet böcekçik gördüm. Aslında normalde pek sorun etmem ama bunlarla birlikte bazı çiçekleri dökülmüş ve yeni yeni limoncuk çıkaran kısımların da siyahlaşıp döküldüğünü gördüm. Şu anda yarım metre civarı bir ağacım var ve 3 tane dalında da fazlaca çiçek açmıştı. Birkaç tane bu şekilde siyahlaşıp dökülen limoncuktan zarar gelmez ama merak ettim açıkçası ne olabilir diye.

Evaca 13-05-2008 15:29

Arkadaşlar, aşağıdaki linkte fotoğrafını eklediğim limon fidelerimin cinsinin ne olduğu konusunda fikri olan var mı?

Salataya sıktığım limonların çekirdeklerini çimlendirmiştim. Biraz daha büyüdüğünde aşılamasını da yapacağım. Bir kısmını da bonsai olarak yetiştireceğim...

http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=1345&page=2

kontes 17-05-2008 23:30

Yardım !!!

2 Eklenti(ler)
Lütfen bana yardım edin!Limon 'un yaprakları çok kötü durumda.Yaklaşık 5 senelik çekirdekten yetişme.Yaprakları çok kötü durumda ve dökülüyorlar.Ne olabilir onun sorunu?Şimdiden teşekkür ederim

Cloud 19-03-2009 16:09

Limonumun nesi var

3 Eklenti(ler)
merhaba
yıllar önce bir yemek sonrası sofradaki limon çekirdeğini alıp ekmiştim çıktı büyüdü baya uzadı ama nedense hiç limon vermedi budamakmı gerekiyor bir ilaç falan mı gerekiyor ne yapmam gerekiyor bilemedim fotoğraflarını koyacağım bakıp sorunu ne söylerseniz sevinirim teşekkürler.

sin 26-03-2009 12:31

Benim bir sorum olacak inşallah gülmezsiniz limonumu budamayı düşünüyorum ve budadıgım yerleri kapamak içinde ahşap tamir macunu kullanmayı düşünüyorum sizce bir zararı olurmu **** alternatif olarak ne önerirsiniz

saygılar

ashtead 04-04-2009 14:38

limon agacı severler

cekirdekten ektiginiz ve buyuttugunuz agacın limon verebilmesi için aşılatmanız gerekiyor. çeşitli yöntemlerle yapilan aşılar var. size en yakın ziraatciye veya fide satımı yapan yere **** bulundugunuz yerde köylere gidip aşı yapabilen birini bulabilirsiniz. aşı her mevsimde yapılmaz. aşı yapılan yerin hava almaması gerekir. aşı yapılan dal kırılırsa agac aşısız kabul edilir ve yine meyveye durmaz.

kaktüs 14-04-2009 14:58

Yediveren limon cinsinin latincesi nedir :)

Öncelerden konuşulmuş bir konuyu canlandırayım dedim

dncr 23-04-2009 13:40

arkdaşlar *** bir limonum çok fazla çiçek açıyor fakat dahas onra dçküyor çiçekçiye gittim tozlanma olmadığı döküodur dediler aca birde portakal alsam oluşan tozlanma sonunda limon meyve verirmi

sin 25-04-2009 16:00

2 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar benimde bir limonum var resimlerini ekliyorum yorumlarınızı bekliyorum hatalarım varsa düzeltip bu sene bir llimonunu görmek istiyorum şimdiden teşekkürler saygılar :p

küçük_bahçe 25-04-2009 16:11

Arkadaşlar, konuyu başlatan Domesticus arkadaşımızın limonuna benzer bir limonda bizde var. Yaklaşık 1,5 metre boyunda, üstelik ne çiçek veriyor ne de meyve. Hatta üzerine pazardan aldığımız limonu bile astık, kıskanır belkide limon verir ümidi ile ama nafile. Artık onun limon ağacı olup olmadığından şüphe etmeye başladım. Fotoğrafını en kısa zamanda çekip eklerim ancak aynen Domesticus'un eklediği fotoğraftaki gibi ama solgun değil. Yaprakları koyu yeşil ve parlak, çok sık olmasa da dikenleri var. Aslında beni şüpheye düşüren, yapraklarının gördüğünüz gibi bombeli gibi olması. Yani daldan çıkan yaprak önce genişleyerek büyümüş sonra daralmış (boğaz yapmış) sonra tekrar genişleyip daralarak son formuna ulaşmış. Ama gördüğüm diğer limon ağacı yaprakları hiç bu şekilde değil. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

kopshtar 25-04-2009 19:37

Dikenleri olduğuna göre yabanileşmiş galiba. turunç veya üçyaprak anacına dönmüş olma ihtimali yüksek.

küçük_bahçe 27-04-2009 12:27

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bahsettiğim limonumuzun fotoğraflarını çektim ve ekliyorum. İlginize sunulur.
Eklenti 74985
Eklenti 74986

heva 29-04-2009 10:02

4 Eklenti(ler)
Sayın Mutlu Kutludan aldığım limon hakkında yazmak istedim.
Limonda bir tane meyve duruyor.
İlk geldiğinde yumuşaktı,saksıya diktikten iki gün sonra dokunduğumda limonun sert olduğunu gördüm.
Ağacı salonuma koydum çünkü salon daha çok güneş alıyor.
Perdeyi de açtım ki ikindi güneşini bolca alsın.
balkonumda panjur var. o kadar güneş almıyor.
sizce salondaki yerini sevmiş midir?
Bir de kaç günde sulayayım bu ağaçları,gübre vermem gerekir mi?
Eklenti 75335
Eklenti 75336
Eklenti 75337
Eklenti 75338
salonda kaloriferi yakmıyorum

izzeterisen 17-05-2009 22:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi küçük_bahçe (Mesaj 408181)
Arkadaşlar bahsettiğim limonumuzun fotoğraflarını çektim ve ekliyorum. İlginize sunulur.
Eklenti 74985
Eklenti 74986

Bu limon değil turunç, aşılama yapmanız lazım. Şimdi zamanı.

suudeen 19-05-2009 16:58

Tüm doğa dostlarına merhaba

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba ,
Bu siteye bugün üye oldum ...
Açıkça söylemem gerekirse ben bitkilerden fazla anlamıyorum, daha doğrusu yeni ilgilenmeye başladım...
Beni büyüten yetiştiren kişiye yani annaneme anneler gününde bir limon ağacı aldım.. Büyümeyen salon limonlarından satıcı bana yediveren dedi.. Mutfak balkonum pimapenle kaplı ışık ve güneşi orası aldığı için oraya koydum.. Rüzgar yapan bir noktada değil...
Aldığım günde gerçi saramış yaprakları vardı ama ağaçı suladım , ( 2 günde bir tabağa su taşmayacak şelilde , nemli kalması kaydıyla ) .. bol bol nefis kokan çiçeklerim oldu .. ama çiçeklerle birlikte yapraklarda 4 erli 5 erli dökülüyor ... korkuyorum yakında dım dızlak kalacak.... yalnız bir yandan da yeni yapraklar açıyor ... Bu arada baktım, yapışkanlanmaydı ,böcekti gibi problemler gözükmüyor , aldığım yer aşısı yapıdı herhangi bir vitamine gerek yok da dedi ..arkadaşlar annemde ende çok üzülüyoruz.. aldığım yerede danıştım pek bir şey söyleyemediler... bana yardımcı olur musunuz ???
aşağıda ağacımla ilgili bir kaç resim gönderiyorum..
Şimdiden çok çok teşekkürler...

MSaygin 19-05-2009 17:29

Güle güle büyütün limonunuzu.Muhtemelen ışıklı ortamdan alıp ev içine koyduğunuz için döküyor yapraklarını.Ayrıca 2 günde bir dibini nemli bırakacak şekilde sulama çok fazla, toprağının üstten 2 parmak kadar kurumasına izin verin sulama aralarında.

Turunçgiller ev içinde de yaşayabilirler ancak dışarıyı tercih ederler.Bu güzel havalarda kışa kadar ağacınızı balkonda, açık havaya alırsanız çok daha sağlıklı olacaktır.

MSaygin 19-05-2009 17:31

suuden, en alttaki pembe çiçek tomurcuklu fotoğraf da aynı ağacın fotoğrafı mı, yoksa farklı mı?

suudeen 20-05-2009 07:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 425121)
suuden, en alttaki pembe çiçek tomurcuklu fotoğraf da aynı ağacın fotoğrafı mı, yoksa farklı mı?

Eevet aynı ağacın tomurcuk çiçekleri... Ben bu ağacı alalı 10 gün oldu.. ilk önce salona aldım... sizin sorduğunuz tomurcuk hali salondaki hali... o zaman 5 tane çiçeği vardı.. Fakat salon karanlık olduğu için 2 gün sonra mutfak balkonuna aldım... sulayıncada çiçek sayısı 21 tane oldu ve sonradan fazlalaşı.. mutfak balkonu daha aydınlık birebir güneş yine görmüyor ama rüzgarda almıyor.. buna rağmen sanırım sulamadan çok emin değilim ( ilk geldiğinde de sarı olan yaprakları vardı ve aldığım ortam direk dışarısı ve güneş altıydı..) ama yaprakları , tomurcukları ve çiçekleri patır patır döküyor... bir de dikkatimi çeken alt ki dal daha sonradan çıkmış dallar , o dallar nispeten daha sağlıklı ama üst iki dal yaprakları güneş görmediği halde knarlaı yanmış gibive daha fazla yaprak çiçek ve tomurcuk döküyor.. Bahsettiğim o iki eskii dalın uçları da siyahımsı bir kuruma var.. böcek vs. varmı diye kontrol ettim ama oda yok.. aldıım yerde sadece satmasını biliyor sulama hakkında bile doğru dürüst bilgi vermediler .. ne yapmam gerekir bilmiyorum .. bütün yorumlarınız için şimdiden teşekkür eder.. emeğinize sağlık der saygılarımı sunarım...:rolleyes:

burcind 20-05-2009 11:04

Merhaba arkadaşlar,

Benada hediye gelen bir limon fidanım var.Alan kişi bodur olduğunu söyledi ama bodur değil.Normal bir limon fidanı.Bende Doğal gübre ve toprak karışımı hazırlayıp saksısına yerleştirdim limonumu şu anda balkonumda 2 hafta kadar çok iyiydi ama son birkaç günde baktımki tüm yapraklarını çok minik siyah böcekler kaplamış acaba ne yapmalıyım bana yardımcı olabilirmisiniz acaba?

bulik 21-05-2009 08:16

Gövde kalınlaştırma- Aşı zamanı

Merhaba,

Bahçemdeki limon çok sağlıklı ve güzel
Sadece aşısı olmadığından meyvesi yok, tek kusuru bu :)

Benim iki sorum olacak,

Aşı ne zaman yapılır?
Gövde kalınlaştırmak, geliştirmek için yapabileceğim bir şeyler var mı?

Teşekkürler

kolega35 26-05-2009 20:05

limon ağacı

arkadaşlar iyi günler,benim sorunum şu: evimin bahçesinde bir adet limon ağacım var.Bu ağaç yaklaşık 12 yıllık ama ben bugüne kadar hiç limon verdiğini görmedim.Bazen gönlü olursa çiçek açıyor ve bir süre sonra onları da döküyor.Bazı insanlar limonun aşısız olduğunu söylediler.Kendilerine nerden anladınız diye sorduğumda limon ağacında diken olmaz dediler ,bu doğru mudur? Ben bu limona mandalin gibi bir şey aşılasam aşı zamanı en uygun ne zaman olur?Cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler.

Süha Şendoğan 24-06-2009 17:10

Sn.MSaygın,
Meyvalarını döken limonlarla ilgili bilgilerinize teşekkürler, benimde sorunum aynı bahar ayı başlarında aldığım Limon fidesi (balkonda ve 2 senelik) normal budamasını yaptıktan sonra 15 gündür yepyeni taze yapraklarla doldu ancak üzerinde meyva çiçeği oluşmadı.
Bu durum normalmi normalse nezaman çiçeklenir?

aysgldmr 27-06-2009 20:17

merhaba
ben 3 hafta önce limon çekirdeklerimi pamukta filizlendirip toprağa geçirdim. şu anda 1litrelik pet şişenin içinde 1 cm boyunda 2 tane limonum var. bunları ne zaman saksıya geçirmeliyim? ve hangi boyutta saksı kullanmalıyım? korkuyorum da kökleri bibirlerine zarar verir diye yardımcı olur musunz??

kaju 28-06-2009 19:13

1 Eklenti(ler)
Limon ağacımın bu sene çıkan yapraklarının rengi tam yeşil değil. Sarı yeşil iki renk ve damarları görünüyor. Ekte fotoğrafı var. Bu bir hastalık mıdır? Ne yapmalıyım?

akkanat 29-06-2009 16:17

arkadaşlar bende ektigim limon tohumları 15-20 gün sonra çimlendi ve toprak üstüne çıktı sıze bir sorum olacak fidelerimi ne zaman aşı yapalıyım sonbahardamı aşı yapıyım yoksa seneyemi aşı ugun olur

limoncu 06-10-2009 18:54

Arkadaşlar daha yeni aldığım kıbrıs limonum bir adet meyve verdi ve hasatına sanırım az kaldı. Bilgi ve deneyimlerimi siz değerli arkadaşlarımla her zaman paylaşabilirim. Yakında fotoğrafı da koyacaım.

bademli 05-11-2009 19:10

meyva tutma

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ALİ EFE (Mesaj 225592)
balkonda yetiştirmek için aldığım yediveren limon fidanı çok fazla çiçek açmasına rağmen çiçekler limona dönüşürken dökülüyorlar.Bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

meyva tutumunda yani cicekteyken yeteri kadar su ve yıllanmış koyun gübresi veya cok az azotlu gübre

bademli 05-11-2009 19:17

limon

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kontes (Mesaj 237235)
Lütfen bana yardım edin!Limon 'un yaprakları çok kötü durumda.Yaklaşık 5 senelik çekirdekten yetişme.Yaprakları çok kötü durumda ve dökülüyorlar.Ne olabilir onun sorunu?Şimdiden teşekkür ederim

arkadaşım limon türleri bu cinsler yaprağını dökmediği icin hele birde saksıda ise azot noksanlığı gösterir size en basit tavsiyem koyun gübresi

bademli 05-11-2009 19:21

aşı

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bulik (Mesaj 426428)
Merhaba,

Bahçemdeki limon çok sağlıklı ve güzel
Sadece aşısı olmadığından meyvesi yok, tek kusuru bu :)

Benim iki sorum olacak,

Aşı ne zaman yapılır?
Gövde kalınlaştırmak, geliştirmek için yapabileceğim bir şeyler var mı?

Teşekkürler

aşı baharın fidan sürgün,e başlamadan kabuk aşısı limonda cok sağlıklı ve gövde kalınlaştırmak icin ise yapabilecek bişi yok aşı yapınca mecburen aşının 2 cm üzerinden kesiyorsunuz

bademli 05-11-2009 19:22

sarı renk

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaju (Mesaj 453686)
Limon ağacımın bu sene çıkan yapraklarının rengi tam yeşil değil. Sarı yeşil iki renk ve damarları görünüyor. Ekte fotoğrafı var. Bu bir hastalık mıdır? Ne yapmalıyım?

sarı renk azot noksanlığı en kolay caresi koyun gübresi

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025