![]() |
Sayın Kumyaka , Merhaba.. bende Şampiyon Bursa 'da yaşıyorum.Uzun zamandır bende ev ve iş yerinin balkonunda(saksılarda) naranciye çeşitlerini yetiştiriyorum.Narenciye hakkında çok çeşitli bilgiler öğrendim.Bu hevesim, buna sebep oldu.Çiçek açıp meyveyi doğru dürüst veremiyordu.Çok şeyler denedim; hormonundan tutun anacının özelliklerine kadar.Bu arada aşı yapmasını da öğrendim.Bu inadım yüzünden çok çeşitli narenciye fidanı aldım.Şu anda 3 yıl önce aldığım minyatür kumkuatım var.Her sene meyve veriyor yılda iki kez çiçek açıp meyve eksik olmuyor.Diğer narencilerimde hiç meyve tutmuyor.Greyfutum da 3-4 meyve olurdu.Bu sene o da çiçek açmadı ne Hikmetse!!
Kumyaka köyüne gitmiştim yıllar önce çok güzel bir yer.Bütün evlerin bahçelerinde limon portakal vardı.Araştırdım ve sizin bulunduğunuz yer, Marmara bölgesinin tek Akdeniz iklimine sahip tek yerin burası olduğunu öğrendim.Burada 5 km dışarı çıktığınızda o iklimi bulamazsınız !!İşte öyle bir yer orası!!Sizinle de bilgi paylaşımında bulunmak isterim. |
arkdaslar ben yenı uye oldum ve herkese bir sey sormak ıstıyorum ve bana yardımcı olursanız cok sevınırım.ben kız arkdasıma lımon agacı hedıye etmek ıstıyorum daha dogrusu alıp beraber yetıstırmek ıstıyorum ve bunu balkon da yapmayı dusunuyorum acaba nasıl olur neler yapmalıyım bana bılgı verebılırsenız **** lımon agacı olmaz baska bır agac olur hanı benım amacım beaber bı agac yetıstırmekk
|
Herkese iyi akşamlar. Benim bir sorum olacaktı. Limon çekirdeğini ekersek filizlenir mi? Eğer filizlenirse kaç günde? Aşı yapmazsak turunç fidesi oluyormuş.. Ektikten kaç gün sonra turunç görebiliriz fidanımızda ve bu turunç denen şey yeniliyor mu? Şimdiden teşekkürler. :)
|
Sn. Dangerously34 ben limon çekirdeklerimi yaklaşık bir ay kadar ıslak-nemli pamuğun içinde tuttuktan sonra gene bol nemli bir saksıya ektim ve bir hafta gibi bir sürede filizlendiler. Şu anda büyüyor bakalım tabi çok küçük. Diğer sorularınızı bilmediğim için yanıtlayamadım ama denemenizde fayda var, tavsiye ederim.
Sn. enveryldrm limon biraz hassas bir bitki, bulunduğunuz hava şartlarının uygun olması lazım sürekli balkonda kaldığı zaman don yerse pek sağlıklı olmaz ama hem ev hem balkon gibi yapacaksanız biraz meşaketli olduğundan dolayı sağlıklı olmasıda aynı ölçüde insanı mutlu ediyor. Sadece balkonda yetiştirecekseniz daha uyumlu türleri tercih etmeniz daha akılcı olabilir. |
Ben de ki limonlar bir türlü meyve tutmuyor.
|
Çiçekleniyor fakat limon mu olmuyor? Bizim limon ağacıda ilk sene çiçeklendi fakat hiç biri tutmadı sonraki sene yaklaşık 10 kadar limon verdi. Bu sene ise çiçeklenmesine rağmen hiç limon tutmadı. Gerçi bu sene dışarı bahçeye çıkardık havalar ısınınca. Sanırım ortam değişimlerinden fazlasıyla etkileniyorlar.
Birde limonun aşılı olması meyve açısından farkediyor ama bu konuda pek bilgim yok. |
Alıntı:
|
Limon çekirdeklerini direk saksıya ekin , toprak devamlı nemli olunca çimlenip çıkıyorlar. Hatta bazan saksıya yere düşen tohumlar kendiliğinden de çimlenip çıkıyorlar.
|
Alıntı:
|
Sn. enveryldrm limon biraz hassas bir bitki, bulunduğunuz hava şartlarının uygun olması lazım sürekli balkonda kaldığı zaman don yerse pek sağlıklı olmaz ama hem ev hem balkon gibi yapacaksanız biraz meşaketli olduğundan dolayı sağlıklı olmasıda aynı ölçüde insanı mutlu ediyor. Sadece balkonda yetiştirecekseniz daha uyumlu türleri tercih etmeniz daha akılcı olabilir.[/QUOTE]
tesekkürler verdiğin bilgiler için peki bı sorum daha olsun sız ne onerirsinizz kütahya gıbı pek te sıcak olmayan bı yerde en uygun bıtkı ne olabılrı |
Alıntı:
|
Herkese merhaba,
Yaklaşık 4 ay önce bir limon fidesi satın almıştım. Sadece 1 adet meyvesi tuttu. Ancak bu meyve bana pek de limonmuş gibi gelmedi. Uç kısmı yuvarlak, "meme" tabir edilen kısmı yok. Portakal veya mandalina olbileceğinden şüphelendim. Ancak armutumsu yapısı değişik bir limon çeşidi olabileceğini düşündürüyor. Yaprağını elimde ufaladığımda hafif bir turunçgil kokusu alıyorum. Çiçeklerinin kokusu ise aslında tam limon çiçeği gibiydi ama.... Kafam çok karıştı. Çünkü limon dğilse geri vermeyi düşünüyorum. Resimlerini incelerseniz sanırım bana yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler. http://img577.imageshack.us/img577/7799/img8499.jpg http://img232.imageshack.us/img232/430/img8500c.jpg http://img607.imageshack.us/img607/7229/img8501.jpg http://img594.imageshack.us/img594/4829/img8502z.jpg http://img718.imageshack.us/img718/8958/img8503l.jpg |
Limon ağacınız gayet güzel gelişmiş. Umarm dahada büyür.
|
Benim salonda yetiştirdiğim limon.1 tane meyvesi tuttu ama tam tuttu :D
Nedense bu foto eklemede ufak resim koyamıyorum bu forumda :confused: http://img51.imageshack.us/img51/6402/limonum1.jpg |
Selamlar...
Havalar soğumaya başlayınca limonu içeri aldım.. Nazarboncuğu gibi üzerinde 41 tane zeytin büyüklüğünde limon ve gür yapraklar vardı... İçeriye aldıktan sonra bir ay içinde tüm limon ve yapraklar döküldü, dallarun ucu kurumuş bir hal aldı ve dalların ucunda örümcek ağına benzer birşeyler oluştu.... Limonum hastalandımı? Yardımlarınızı bekliyorum.... |
Limonunuz genç bir jumbo (panderosa) limon, iyi bakarsanız ve bol güneş görebilirse 3-5 tane kocaman limonlar veren abi bir limon ağacı olacak:)
Güle güle büyütün, bol meyve hasatları dilerim. Alıntı:
|
Sizin limonunuza vakti zamanında kırmızı örümcekler musallat olmuş, Yapraklarda minik sarı lekeler oluşmaya başladığında orada kırmızı örümcek öz su emiyor demektir. Bu esnada ilaçlanmalıydı, şimdi emecek yaprak kalmamış.
1 sefer ilaçlamakla kurtulamazsınız, bıraktıkları yumurtalara ilaç tesir etmediğinden devamı gelecek. 2-3 kere periyotik ilaçlama yapılmalı, üzülmeyin bahar havasını görünce hem yapraklanır hemde çiçeklenir. Alıntı:
|
;)Sayın Virtue, foruma fotoğraf yükleme konusunda nasıl bir sorunla karşılaşıyorsunuz? Fotoğraf yükleme ile ilgili başlığımız var, linke bir göz atın isterseniz. :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın Mutlu Kutlu, cevabınız için teşekkür ederim... Dalların uçları kuru gibi ... Baharda canlanacak diyorsanız çok sevindim.. Ben limonum ölüyor diye üzülüyordum... Bahsettiğiniz ilaç nedir? Nerede bulurum? Cevabınız için şimdiden teşekkürler... |
Kırmızı örümceklerde en etkili ilaç Agrimec, zirai ilaç satan yerlerde bulunabilir ama pahalı bir ilaç.
|
benimde saksıdaki limonum yapraklarını döktü ve çok az da çiçek kaldı. ve sanırım çiçeklenme mevsimi de geçiyor. beklemekten başka çare yok.
|
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu limonu nasıl budayabılırım ne zmn hangı aylarda nersınden? acil cevap arkadaşlar şimdiden teşekkürler
|
1 Eklenti(ler)
Masallah buyumus de budama zamani gelmis...
Bende dun saksimin icine limon kesip koymustum 3 ay once cekirdeginden kucuk bir limoncuk olusmus cok mutlu oldum gorunce.Ama henuz cekirdegini atamamis;) |
Herkese merhaba arkadaşlar.
Foruma bugün üye oldum açıkçası daha önce hiç bir bitki yetiştirmemiştim. Ama sigarayı bıraktıktan sonra vakit geçirecek bir şeyler arayışına girdim ve kazara bu saksıda limon yetiştirme yöntemlerine gözüm takıldım. Yaptığım araştırmalara göre tam net bir şekilde aradığımı bulamadım. Benim istediğim çekirdekten limonu yetiştirmek ve büyüyünce de aşısını yapmak yani %100 kendi imalatım olmalı. Bugün aldığım torf toprağa 3 ayrı şekilde limon tohumu attım 1. limon çekirdeğini 24 saat kurutup 5 cm. derinliğe gömdüm ve her gün suluyorum. 2. aynı şekilde 24 saat kurumuş çekirdeği 1 cm. derinlikteki toprağa attım ve sulama aynı olacak. 3. çekirdekleri suya koydum ve 24 saat bekleteceğim sonra 1 cm. derinlikte toprağa atacağım. Bakalım merakla bekliyorum acaba filizlenecekler mi ? Önerileri olan varsa heycanla bekliyorum hepinize teşekkürler. |
24 saat bekletmenize gerek yok limon çekirdeklerini çıkarır çıkarmaz dikebilirsiniz. Çimlenmede daha iyi sonuç alınıyor. Ayrıca site de biraz arama yaparsanız daha önce bir çok arkadaşın çimlendirme konusunda paylaşımlar yapmış olduğunu göreceksiniz.
Bir de şu sayfada kendinizi tanıtınız... http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 |
teşekkür ederim limon_sever
|
1 Eklenti(ler)
Benim mayerim de çiçek açacak, yani sanırım bunlar çiçek olacak :)
|
Limon ağacı çiçeklerini döküyor
*** arkadaşlar benim aşılı olan bir limon ağacım var,fidancıdan alırken bizzat gördüm üzerinde 3-4 adet limon vardı.Benim sorunum şu,ağacım çiçek açıyor fakat tomurcuk olarak veya çiçek olarak hepsini döküyor,bazen çiçekler tutuyor küçük limon olarak dökülüyor,yapmadığım şeyler kalmadı,hem yaprak hemde toprak gübresi kullandım,yanına bir tana daha limon ağacı aldım(dölleme olabilmesi için erkek-dişi olabileceğini söylediler),çiçeklerin dökmemesi için zirai ilaç satan bir yer arıların veya sineklerin dölleme yapabilmesi için yapışkan tarzında sprey şeklinde bir ilaç verdi onu kullandım,ağac havadar ve güneş alan bir yerde duruyor(terasta), vb....... bir sürü şey denedim fakat bir türlü limon alamadım bu konu hakkında bana yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.Hepinize şimdiden sevgiler ve saygılar sunarım...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025