![]() |
Alıntı:
|
Merhaba, ben cok anlamam ama, acaba ciceklendirici besin takviyesi deneseniz sonuc verirmi?http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...18608571cd.jpg
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Taze yapraklarda demir eksikligi var gibi ancak korkacak birsey yok 😉 15 15 15 gibi kompoze bir gübre ile 20 gunde bir gubreleyin. Bol limonlu günler... |
Alıntı:
Bilmedigimden soruyorum, bu kompoze gubrede npk ya ilave element oluyormu? iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Alıntı:
|
[QUOTE=modelci;1386619]Bilmedigimden soruyorum, bu kompoze gubrede npk ya ilave element oluyormu?
Bazı markaların gübrelerinde var + ME yazar (Mikro element) ya da +zn çinko gibi |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bahçede zaten biraz eğim var yani su durmaz dibinde sanki. yeterli değilmi. |
Alıntı:
|
Benim limonlarda tık yok.Düzenli sulama yapıyorum,balkonda,güneş görüyor,suya boğmuyorum.Neden çimlenmez dikilen ve düzenli bbakılan limon biri bana söylesin?Çok üzdü beni :(
|
Alıntı:
Eğer öyle ise ayrıntılara bu başlıktan ulaşabilirsiniz, kısaca ben de yardımcı olmaya çalışayım. Limon çekirdeğini çimlendirmek için balkondan ziyade ev içinde ve mesela pet bardakta, üstünü streç naylon ile örterek (nem ve ısı kaybını önlemek/en aza indirmek için) denemenizi öneririm. Güneş görüp görmemesinin bu aşamada pek anlamı yok, düzenli sulamanın ise gereği yok. Nemli toprağa ekip sera etkisiyle toprağının nemini ve ısısını uygun düzeyde tutarsanız 2 hafta gibi bir sürede çimlenirler. |
Limon fidelerimi ne zaman şaşırtmalıyım?
1 Eklenti(ler)
Merhabalar. Sardunya saksımın dibinde çıkan parlak yapraklı fideciklerin ne olduğunu anlayamamıştım. Sonra limon konusundaki iletilere bakarken yapraklarının benzediğini fark ettim ve hatırladım; sardunya dikmeden önce o saksıya limon çekirdekleri gömmüştüm, hem de epeyce derine. Çok sevindim, çok sağlıklı görünüyorlar.
Fidelerimi ne zaman şaşırtmalı ve nasıl bir toprak karışımına dikmeliyim acaba? |
Alıntı:
1 gece suda bekletip toprağa diktim.Üstünü naylon yahut streç ile kapatmadım.Beraber diktiğim herşey çıktı ama limon maalesef..Şimdi naylon ile örtsem faydası olur mu acaba? Düzenli sulamadan kastım sadece nemli tutmaya dikkat ediyorum. |
Alıntı:
|
Yaşasın o zaman! ;) Zaten balkondalar ama bizim balkon açık tip balkonlardan değil.Kışın falan zaten hep kapalı kalıyor pencereler.Yazın da İzmir sıcağına pencere açmak nafile,klima çalıştırıyoruz yine kapalı kalıyor.Sadece havalandırma maksadıyla açılıyor diyebilirim.İdeal yer diye düşünmüştüm :rolleyes: Bahçede limon vardı.Ne kadar uzun sürmüştü büyümesi.O yüzden "çıkar çıkar" dedim bir süre ama insanın kendi diktiği olunca hemen çıksın,göreyim istiyormuş meğer :p
|
2 Eklenti(ler)
Birde benim limonum hakkında yorum yaparsanız sevinirim özellikle limon daki lekeler ne dir ne yapmam gerekiyor
|
Neden kimse bana yardımcı olmuyor :s
|
Merhaba ; Limonunuzdaki lekeler kullanılan ilaç lekeleri belli ki yeni almışsınız.Onları silebilirsin ya da durabilir herhangi bir zarar vermez limonunuza :)
|
Lımon ağacı haseresi
Merhaba, balkonda yetiştirdiğim limon ağacımın yapraklarının iç kısmında beyaz küçük bıt gıbı haşereler var. Ve yaprakların üst kısmları yapışkan bır madde ıle sarılı. Bu durumda ne yapmalıyım. Onerılerınızı beklıyorum. Tesekkurler
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Merhabalar benimde mayer limon um var bu sene ilk defa meyve vermeye başladı bir tane bilye büyüklüğün de koyu yesilken sarı olmaya başladı ama daha küçük buyunce sarı olmaz mj normal midir bu dönemde çiçek yok ama yeni dallar ve yaprakları çıktı cokca
|
Onlar güneş yanığı, Sn hasan_26, bir sorun olmaz meyvede iz olur tadında değişiklik olmaz :)
|
Sn ismet38 ;Eğer küçükken sararıyorsa dökülecek demektir.Yaz sonuna kadar çiçeklenecektir tekrar, bol güneş ışığı ve düzenli sulama öneririm.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 563364
3 haftadir boyle. Buyumuyolar :( Acaba neden iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025