![]() |
evet limon değil
|
Bu limonun türü nedir?
1 Eklenti(ler)
Bu limonun türü hakkında net bir bilgiye ulaşamadım.yediveren limon ya da aşılı mayer limon olduğu söyleniyor.
|
aşılı olduğu görülüyor.tomurcukların öbekli olmasındanda aşılı mayer diyebilirim.kesin mayer demek için meyvesinide görmek lazım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İnsan ömrü bir fidanin meyvesini 6 yilbeklemek icin cok kısa :)
|
Alıntı:
|
Merhaba bugün yedi veren saksılık limon fidesi aldim .geldiğinde tupteydi....ama saksinin boyutu ne olmalı bilemedim.... aşı yerine kadar mı toprakta olmalı
|
Ağacınızı güle güle büyütün
10 LT lik bir saksı işinizi rahatlıkla görecektir. Hayır aşı yerine kadar değil şuan torbada bulunduğu toprak seviyesine kadar toprakta olmalıdır Alıntı:
|
Alıntı:
|
Cevap için çok teşekkür ederim sağolun,,dediğiniz gibi yaklaşık 26_27 litre toprak kullandım....ama toprak torf ve humus karisimiydi...birde toprağa çivi bıraktım demir ihtiyacı ni karşıladığını okumuştum....bu arada fide değil yaklaşık 3 yaşında yedi veren mayer limon ağacı ymis...çiçekleri ve mercimek kadar limon var....kurumasını bekleyip pirinç suyu dokucem inşallah,,zira geldiğinde tupteydi ve sümüklü böcek,solucan ve böcekler vardı toprağında ... kök yikama yöntemi ile temizledim bir güzel ..yaprakları daha bir güzel oldu sanki,,,onerebileceginiz başka bir şey var mı? Şimdi den çok teşekkür ederim
|
Altını drenaj da yaptım...peki bir şey soracağım spreyle çiçek **** yapraklara su puskurtebilir miyiz??obur ciceklerime yapıyorum genelde ... çiçekleri zarar görür mü acep
|
Çok teşekkür ederim sağolun blick ve bengrim .....
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ediyorum sağolun
|
Alıntı:
çok merak ediyorum,1 yıl sonra çiçek açmayan tomurcuk kalan şeyler ne olacak.Biber olsa kışın kururdu diye düşünüyorum.Bu bitki geçen sene bu zamanlar çıktı.Kış boyu neredeyse hiç sulamadığım halde yaşadı.Bu ay çiçeklenir gibi oldu.Ama o tomurcuklar hiç çiçek açmadan kapandı.meyve ya da sebzeye dönüşüyor sanırım.bir de dalları yumuşak değil,odunumsu. |
Arkadaşlar merhaba.Bende il kez bir mayer limon yetiştiriyorum saksıda.Malum Erzurumda ancak o kadar oluyor :) Benim bir sorum olacaktı.Keske imkanım olsaydı da foto koysaydım ama olmadı.Taçlar çiçeklendi ve ortasında bulunan çubuk altından limon çıkmaya başladı.Kafamı karıştıran şey hafif rüzgar yedi düşerdi çubuk kısmı.Bu normal mi süreç mi acaba?Limon büyüdükçe bu çubuk kısmı düşüyor mu?Çiçeğin yaprakları da düşmeye başladı zaten.
|
Gecen yil aldigim bir limonum var. Limonu oldu. Ve yapraklarini doktu. Ama simdi ustunde hic yapragi yok... yapragi neden hala cikmadi. Bu normal mi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim limonlarım.. Birinin yaprakları kıvrık, yaklaşık bir ay oldu. Geldiğinde böcekliydi, kırmızı kocaman bitler vardı.
Diğeride alınca çiçeklerini döktü, bir kaç gün önce farkettim ki kırmızı örümcekler ve minicik beyaz böcekler var... |
Alıntı:
emgi yapan böcekler bitkiyi susuz bırakıyor.sanki uzun süre sulamayı unutmuşsunuz gibi yaprakları kıvrılıyor. mudahele etmezseniz tüm yaprakları kaybedersiniz. |
Evimdeki limon aşırı çiçek
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Evimin salonunda özenle baktığım limon ağacımda çok fazla çiçeklenme var. Çiçekleri seyreltme yapmam gerekiyormu. Birde fotoğrafta gördüğünüz gibi yapraklarında çatlamalar ve yırtılmalar mevcut öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Eklenti 670299 |
bence çiçek seyreltme meyve seyrelt. zaten bir bölümü dökülücek bir kısmını bitki kendi atıcak. kabaca 40 yaprak başına 1 meyve gibi seyreltebilirsin saksı limonlarında.
|
Alıntı:
|
meyve tutması için bir pamuk yardımıyla tozlaşmalarını yapmayı unutma sonuç olark o bir salon bitkisi an itibariyle...
|
Alıntı:
|
Dün aşılı bodur limon aldım yaklaşık 80-90 cm var boyu çiçek tomurcukları da üzerinde evde 45 litre saksım var içinde de bahçe toprağı kum karışımı var koyun gübresi ile beraber bu saksıya eksem yeterli mi acaba
Birde dışarda mı içerde mi dursun şimdi |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok sevindim teşekkür ederim saksı küçük gelir diye endişe etmiştim yarın ilk iş yeni yerine dikim yapıcam limonumu bol limonlu günler |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sizinki gibi 1-2 yaşında genç limonlarda her yaprak kıymetlidir.zaten çok hassas olduğu için herfırsatta bolca yaprak dökecek siz extra yaprak koparmayın 'fakat' yan dallar oburlar tepe sürgünler ve taç verme / koruma konularına dikkat ederseniz fidanınız hem güzel büyür hemde dayanıklı güçlü olur |
1 yaşındaki limon ağacım balkonda güney cephede sürekli güneş aliyor. Çok güzel çiçeklendi ve meyve tuttu şuanda meyveler mercimek kadar ama nedense yeşil değilde hepsi koyu kahverengiye dönüştü. Sebebi ne olabilir acaba? Çok denedim ama resim yüklemeyi başaramadım.
|
Alıntı:
|
Merhabalar,
Evdeki limon ağacımız açık balkonda duruyordu. Kış sebebiyle kapalı balkona aldık. Fakat yaprakları yapış yapıştı. Fena halde böceklendiğini fark ettik ve arap sabunlu ve zeytinyağlı su ile fısfıslamaya başladık. İlaç kullanmadık. Üzerinde ölmüş ve kurumuş kabuklu bitleri bezlerle temizlemeye çalıştık. şimdi cılız olan limonumuz inanılmaz derecede yaprak çıkarmaya başladı. fakat tekrar böceklenmesinden korkuyoruz. Bahçede gül varsa çabuk böcekleniyor dediler. Tekrar böceklenmemesi için ilaç kullanmalı mıyız? |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025