![]() |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar mayer limon yeni saksına sanırım alıştı
Eklenti 358252 |
Alıntı:
Sayın Jumong o kadar büyütülecek bişey yapmadım, abartmayın.Sadece size yardımcı olmak istedim o kadar.Balkonu düşünmeyin, çimlenme oranınız çok düşer, turunçgillerin çimlenme ısıları 12-20C arasında geziyor.Daha düşük ısılarda çimlenme imkansız hale gelir. Isıtılan odadan kastım ise soba, klima benzeri cihazlarla ısıtılan, oturulan oda olmasın.Çünkü odada ısı değişimleri olunca her bitki için sakınca doğuruyor.Örneğin gündüz evde kimse yok, ısı 15C, akşam eve kişiler gelince ısıtıcı açılıyor dışarısı 5C iken oda içi 20C, gece herkes yattı ısıtıcılar kapandı ortam 2C.Bütün bu ısı değişimlerini gören bitki, tohum veya fidenin yaşayacağı stres onun yaşamını engeller.Ayrıca çekirdeklerin nem oranını ayarlayamazsınız ya kururlar, ya da çürürler.Olay bu. Sürekli ısısı aynı kalan oda ise (ısıtılsa bile) ısı kaynağından uzak bir yerde olursa çimlenme oranı artar, bu da ek olsun. Merakla yetiştirdiğiniz turunçları bekliyor olacağım. Mehmet |
Selamlar
commodore 64 ün limon ağacı maşallah süper verimli güle güle tüketsin 4 tane limonum vardı ikisini kopardım henüz kesmedim tadı nasıl bilmiyorum |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ağaca Emek mikrobiyal organik gübre verdim. Umarım etkisini bir an önce gösterir.
Yapraklardaki sararmadan dolayı karaboya ile demir takviyesi de yapmak istiyorum, ancak evde 8 yaşında oğlum olduğu için yine endişelerim var. Acaba karaboya ev içinde kullanılabilir mi? Soluma veya başka bir yolla zarar verir mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu günlerde fidanınızı budamalı ve mevcut saksının iki katı büyüklüğünde bir saksıya almanız gerekiyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ev içinde sorun olursa bilmem ama limonunuz daha çok ve kaliteli meyve verecek stres koşullarını en az zararla atlatacaktır. |
limon
Alıntı:
sn jumong yetiştirmek güzel zevkli bir şey sabır işi yemek yerken bile bir müddet geçiyor löp diye midemize inmiyor cocuk bile 9 ay sonra doğuyor :oher şeyin ilacı zaman kıskanma değilde gıpta ediyorum deseniz daha iyi olurdu bende eski yıllarda çekirdekten yetiştirdim 3 kök tü 6 yıl kadar yaşadı 6 cı yıl sonu dışarda unuttuğumdan kışın don olmasından öldüler fakat limon alamdım aşı olması gerekiyordu |
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba;
Ekte 3 adet limon ve 1 adet portokala (üçüncü resim) ait fotografları gönderiyorum. En küçük olan çekirdekten yetiştirme. Ev içinde (son resim-yazın çekilmişti) Diğerleri terasta. Kış da geldiği için şu anda yaprakları sağlıksız. bir tanesinini üzerinde çok çok fazla minik limon var (ilk resim). Bu ağaçları budamalı mıyım? ve pek tabi budayacaksam nasıl budamalıyım. Teşekkürler Not: Resimler ters yüklendi. Nasıl düzeltileceğini bulamadım. |
kusura bakmayın çok geç cevap yazdığım için , limonu yazın balkona çıkardım , havalar soğumaya başlayınca salona alıyorum . limon verimi bu sene çok oldu . şimdi de kumkuat siparişi verdim , gelmesini bekliyorum :)
|
2 Eklenti(ler)
inşallah seneye daha fazla olması dileğiyle:p
|
merhabalar
limon çekirdeğinden ufacık bi fide elde ettim, heryerde limon ağacının limon verebilmesi için aşılanması gerektiği yazıyor, peki tamam ama benim çevremde hiç limon ağacı olan biri yok yani bu işlere epey yabancı olduğumdan ileride ağacımı aşılatmak için kimlerden yardım isteyebilirim? sanki herkezde bir limon ağacı varda bütün fidelerine aşılıyor gibi 20 sayfalık konu, aşı nasıl yapılıyor izledim baktım öğrendim eyvallahta çevremde hiç limon ağacı olan kimse yok bunu yapan yerler varmı? kimler yapar? |
Alıntı:
Merhaba sayın Jumong. Hemen heyecanlanıp, olumsuz düşünmeyin.Önce fideniz fidan olsun, toprağa kaynaşsın, aşı boyuna gelsin.Aşı yapılacak çeliği bulmak kolay.Hiç bulamadınız ben size çelik yollarım. Mehmet |
Alıntı:
Benim de evimde çekirdekten yetişme tahminen 2-3 yaşlarında bir turuncum var. Aşı olması için göndesinin kalınlaşması gerekiyor sanırım. Geçen yıl tepeden budamıştım. Budadığım yerin alt kısmından yeni sürgün verdi. Gövdede kalınlaşma yok. Sanırım zamanı budayıp saksı değiştirmem gerekiyor. Doğru mudur? |
Alıntı:
2-3 yaşında bir turunç fidanının normal şartlarda aşısı gelmişte geçiyor.Toprak seviyesinden ortalama 1 karış yukarısı sigara kalınlığında olan fidana göz aşısı rahatlıkla vurulabilir.Fakat şu an dönemi değil.Mart başı gibi aşı yapabilirsiniz. Aşı yapacağınız fidanı aşı yapmadan 2 ay öncesine kadar yer değiştire bilir,gerekiyorsa budaya bilirsiniz.Bu süreden sonra her hangi bir işlem yapmayın.Yaptığınız aşıda problem çıkabilir. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar merhaba,limon çekirdeğimden diktiğim fidana portakal fidesi ile aşılama yapsam olurmu,çekirdekten yetişenlere turunç deniyormuş sanırım,ne ile aşılarsak o fideden oluyormuş,bir bilgim olmadığı için yorumlara bakıyorum,yazılanlardan da böyle anladım,doğrumuyum?
|
Alıntı:
Narenciye;portakal,limon,mandalin,greyfurt ve turunç'un ortak adıdır. Bunlardan hangisinin çekirdeğini ekerseniz çimlenen o olacaktır. Hepsi bir birine aşı yapılabilir.Hatta bunlardan birine diğer narenciye çeşitlerinin tamamı aşılanabilir. Fakat bitkinin ömrünün uzun olması,iyi gelişmesi ve hastalık ve zararlılara dayanıklı olması gibi sebeplerden anaç olarak turunç tercih edilir.Yani,turunç fidanına limon,portakal,greyfurt ve mandalin aşaılanır. |
Alıntı:
|
Böceklenmeseydi şu an hala bir Limon ağacımız vardı. Bir türlü önleyemedik hastalığı.
|
Alıntı:
Sayın Mehmet Bey, Şu durumda Mart gibi aşılamam gereken bir turuncum var. Sizden aşı için çelik istesem? Tabii ki vakti geldiğinde mümkün olur mu? |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Mehmet |
Tam hatırlayamıyorum ama yaklaşık 2 yıllık limon fidem var iki tane, öylesine deneme amaçlı çekirdekten filizlendirmiştim. Herhangi bir gübre, besin takviyesi filan vermedim. Sanırım bu yüzden çok büyümediler. Birkaç tane daha ekmiştim, onları zamanla kaybettim.
Şu an ikisi de iki ayrı saksıdalar, boyları çok uzun değil, gövdeleri de ince. Epey zaman önce el yordamıyla, amatörce üstten filiz kısımlarını kopartmıştım ki alt kısım kalınlaşsın diye. Ancak iki sorunum var. Birincisi bazı dallar üstten başlayarak sararıp kuruyor zamanla, aşağıya doğru devam ediyor bu kuruma. Kuruyan kısmı kopartsam da gene de oluyor. Bu neden olur ve nasıl engellerim? İkinci sorun da yapraklarda sıklıkla sararma oluyor. Fotoğraf koyamıyorum. Buradaki 519 nolu mesajdaki resimlerde bazı yapraklar uçlarından sararmış, bende de bazen öyle oluyor. Bazen de o şekilde uç kısımdan değil ama yaprağın orta kısımlarından başlayan ve giderek büyüyen bir sararma oluyor, sonra giderek diğer yapraklarda da oluyor. Böyle olduğunda o yaprakları tümden kurumadan hemen kopartıp atıyorum. Bu neden olur acaba? Bir de mümkünse öneri istiyorum. Dışarıdan gübre, besin vb almak yerine limona beslenmesi için ne verebilrim? Enzim, kompost vb hadiseler beni aşıyor. Ancak örnek olsun diye, mesela yumurta kabuğu, çay posası vb gibi evdeki malzemelerden temin edebileceğim, besin - gübre gibi iyi gelecek birşeyler var mıdır? Başta sevgili Güzin Çakar olmak üzere, bilgi verebilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025