![]() |
Alıntı:
Bitkinizin formu hoş görünüyor. Yukarı doğru uzayan dallar limonların ağırlığıyla aşağıya sarkmazsa kısaltırsınız. İç kısımlarda ışık girmesini engelleyen dallar varsa alırsınız. Altdaki dallara dokunmayın, bırakın aşağı sarksın. Ama bunların hiçbirini şimdi yapmayın, önce uyum sağlasın. |
Alıntı:
Sevgili lim, aynı şeyleri yaşadığımız için heyecanınızı çok iyi anlıyorum ve sizin kadar sevindim. İsterseniz minik filizinizin bir fotoğrafını koyun. Büyüdükçe tekrar fotoğraflarını koyarsınız. Gelişmeyi beraber takip eder ve inşallah vereceği limonları da beraber görürüz.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Limon ağacının ortama alışması gerektiğini biliyordum, ancak ben yaprak dökülmesini ilk aldığım zaman bekledim. İlk zamanlar dökülme olmaması hatta çiçek açmasından sonra dökülmenin başlaması endişelendirdi beni. Aldıktan bir ay kadar zaman dökülme başladı. Ben alıştığını düşünüyordum artık. Sizce yeni ortamına uyum sağlamsı için ne kadar zaman gerekli? |
Alıntı:
Yeni ortamda açtığı çiçeklerin sizle ilgisi yok. Çiçek açmaya size gelmeden önce karar vermiştir. O çiçekleri ne yapacağına sizin yanınızda karar verecek. Umarım vereceği karar hepimizi sevindirir. |
Alıntı:
Bu konuda haberler pek sevindirici değil. On kadar çiçek açmıştı, ama henüz bir meyve oluşumu yok. Adaptasyon sürecinden diye tahmin ediyorum. |
Alıntı:
|
arkadaşlar resim nasıl yükleyebilirim
|
Alıntı:
Sayın Üye ; Forumlara resim yüklemek için buraya bir göz atın isterseniz.. :p |
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar mayer limonum sipariş etmiştim geldi Eklenti 357373
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar mayer limon için hazırladığım toprak 47 litre için( 12 litre torf,10 litre koyun gübresi,Eklenti 3573763 litre kum,25 litre toprak)
|
2 Eklenti(ler)
mayer limon artık yeni saksısında
[ATTACH]Eklenti 357378[/ATTACH] |
Limon ağacına gübre vermeyi düşünüyorum ancak ev içinde olduğu için bu konuda bazı endişelerim var. Zaten kimyasal gübre kullanmak gibi bir niyetim yok.
Sizce mikrobiyal organik gübre ev içine kullanılabilir mi? |
Alıntı:
Sakıncası olmaz. |
herkese selamlar, ben 20 gündür peçetede limon çekirdeği filizlendirmeye çalışıyorum kapalı kutuda her akşam kontrol ediyorum arada su veriyorum, hiçbir gelişme yok daha kolay bir yolu varmı acaba? burdaki limon fidanlarını ağaçlarını görüyorum kıskanıyorum valla :(
|
Sn. Jumong bu şekilde filizlendirmenin ve onu büyütmenin ve sonunda meyve almak biraz zor sanırım.
Size tavsiyem güzel bir cins fide almanız. Bizimki artık evde değil sığmamaya başlayınca kıyamadık dışarı aldık bahçeye. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Biraz erken ve birazda acemi işi olmuş. Erken çünkü biraz daha beklemen gerekiyordu.Hiçte belli olmaz, umudunu yitirme.Özellikle Ocak ayı içerisinde çimlendirme çalışmasına başlayınca şubat gibi çimlenme sağlanabilir.Ben her yıl Ocak ayı içinde yüzlerce çekirdeği çimlendirmek için toprağa alırım, bunlarda beklediğim gibi yüzlerce fide çıkar.Sonbahara doğruda bunları şaşırtırım, gelecek yılda isteyen herkese dağıtırım.Bazı elimde kalanları da uygun bulduğum yerlere dikerim.Diktiklerimden aşılama yaptığım nadir ama isteğe bağlı aşılama yaptıran arkadaşlarda var. Acemice olmuş, turunçgillerin çekirdekleri genelde torf ağırlıklı toprakta çimlenme oranı yüksek oluyor.Yani peçetede çimlendirme tekniği acemice olmuş, eğer nem oranını ayarlayamazsanız (ki ayarlamanız imkansız gibi) çekirdeklerin çürüme ihtimali çok yüksek.Peçete yerine pamuk seçilse oranınız yükselir.Eğer çekirdeklerde çürüme, erime yoksa torf ağırlıklı toprağa aktarın, sürekli nemli kalmasını (sulu demedim) sağlayın, ısıtılan odada olmasın. |
Alıntı:
tekrar teşekkür ederim ;) |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar mayer limon yeni saksına sanırım alıştı
Eklenti 358252 |
Alıntı:
Sayın Jumong o kadar büyütülecek bişey yapmadım, abartmayın.Sadece size yardımcı olmak istedim o kadar.Balkonu düşünmeyin, çimlenme oranınız çok düşer, turunçgillerin çimlenme ısıları 12-20C arasında geziyor.Daha düşük ısılarda çimlenme imkansız hale gelir. Isıtılan odadan kastım ise soba, klima benzeri cihazlarla ısıtılan, oturulan oda olmasın.Çünkü odada ısı değişimleri olunca her bitki için sakınca doğuruyor.Örneğin gündüz evde kimse yok, ısı 15C, akşam eve kişiler gelince ısıtıcı açılıyor dışarısı 5C iken oda içi 20C, gece herkes yattı ısıtıcılar kapandı ortam 2C.Bütün bu ısı değişimlerini gören bitki, tohum veya fidenin yaşayacağı stres onun yaşamını engeller.Ayrıca çekirdeklerin nem oranını ayarlayamazsınız ya kururlar, ya da çürürler.Olay bu. Sürekli ısısı aynı kalan oda ise (ısıtılsa bile) ısı kaynağından uzak bir yerde olursa çimlenme oranı artar, bu da ek olsun. Merakla yetiştirdiğiniz turunçları bekliyor olacağım. Mehmet |
Selamlar
commodore 64 ün limon ağacı maşallah süper verimli güle güle tüketsin 4 tane limonum vardı ikisini kopardım henüz kesmedim tadı nasıl bilmiyorum |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ağaca Emek mikrobiyal organik gübre verdim. Umarım etkisini bir an önce gösterir.
Yapraklardaki sararmadan dolayı karaboya ile demir takviyesi de yapmak istiyorum, ancak evde 8 yaşında oğlum olduğu için yine endişelerim var. Acaba karaboya ev içinde kullanılabilir mi? Soluma veya başka bir yolla zarar verir mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu günlerde fidanınızı budamalı ve mevcut saksının iki katı büyüklüğünde bir saksıya almanız gerekiyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ev içinde sorun olursa bilmem ama limonunuz daha çok ve kaliteli meyve verecek stres koşullarını en az zararla atlatacaktır. |
limon
Alıntı:
sn jumong yetiştirmek güzel zevkli bir şey sabır işi yemek yerken bile bir müddet geçiyor löp diye midemize inmiyor cocuk bile 9 ay sonra doğuyor :oher şeyin ilacı zaman kıskanma değilde gıpta ediyorum deseniz daha iyi olurdu bende eski yıllarda çekirdekten yetiştirdim 3 kök tü 6 yıl kadar yaşadı 6 cı yıl sonu dışarda unuttuğumdan kışın don olmasından öldüler fakat limon alamdım aşı olması gerekiyordu |
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba;
Ekte 3 adet limon ve 1 adet portokala (üçüncü resim) ait fotografları gönderiyorum. En küçük olan çekirdekten yetiştirme. Ev içinde (son resim-yazın çekilmişti) Diğerleri terasta. Kış da geldiği için şu anda yaprakları sağlıksız. bir tanesinini üzerinde çok çok fazla minik limon var (ilk resim). Bu ağaçları budamalı mıyım? ve pek tabi budayacaksam nasıl budamalıyım. Teşekkürler Not: Resimler ters yüklendi. Nasıl düzeltileceğini bulamadım. |
kusura bakmayın çok geç cevap yazdığım için , limonu yazın balkona çıkardım , havalar soğumaya başlayınca salona alıyorum . limon verimi bu sene çok oldu . şimdi de kumkuat siparişi verdim , gelmesini bekliyorum :)
|
2 Eklenti(ler)
inşallah seneye daha fazla olması dileğiyle:p
|
merhabalar
limon çekirdeğinden ufacık bi fide elde ettim, heryerde limon ağacının limon verebilmesi için aşılanması gerektiği yazıyor, peki tamam ama benim çevremde hiç limon ağacı olan biri yok yani bu işlere epey yabancı olduğumdan ileride ağacımı aşılatmak için kimlerden yardım isteyebilirim? sanki herkezde bir limon ağacı varda bütün fidelerine aşılıyor gibi 20 sayfalık konu, aşı nasıl yapılıyor izledim baktım öğrendim eyvallahta çevremde hiç limon ağacı olan kimse yok bunu yapan yerler varmı? kimler yapar? |
Alıntı:
Merhaba sayın Jumong. Hemen heyecanlanıp, olumsuz düşünmeyin.Önce fideniz fidan olsun, toprağa kaynaşsın, aşı boyuna gelsin.Aşı yapılacak çeliği bulmak kolay.Hiç bulamadınız ben size çelik yollarım. Mehmet |
Alıntı:
Benim de evimde çekirdekten yetişme tahminen 2-3 yaşlarında bir turuncum var. Aşı olması için göndesinin kalınlaşması gerekiyor sanırım. Geçen yıl tepeden budamıştım. Budadığım yerin alt kısmından yeni sürgün verdi. Gövdede kalınlaşma yok. Sanırım zamanı budayıp saksı değiştirmem gerekiyor. Doğru mudur? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025