agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Limonella ( Eustis limequat ) (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/2497.htm)

Jezebel 05-12-2010 21:59

"the limequat tree is somewhat hardier than a Mexican lime, but not as hardy as a kumquat, which can withstand some frost without damage ."

Bahsetiğiniz açıdan bu cümle yeterli yanıt mı bilmiyorum .
Benim bitkim saksıda ve kapalı balkonda .
Bahçedeki mandalinaya limequat aşısı yapmak istiyorum , ancak bu konuda yeterli bilgi bulamadım .

ahmet salih 06-12-2010 02:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 723422)
"the limequat tree is somewhat hardier than a Mexican lime, but not as hardy as a kumquat, which can withstand some frost without damage ."

Bahsetiğiniz açıdan bu cümle yeterli yanıt mı bilmiyorum .
Benim bitkim saksıda ve kapalı balkonda .
Bahçedeki mandalinaya limequat aşısı yapmak istiyorum , ancak bu konuda yeterli bilgi bulamadım .

Teşekkürler ,
Bildiğim kadarıyla göz aşısı yapmak gerekir,geçen yıl mandalinaya-limon T göz aşısı yaptım tuttu, fakat limequat ı bilmiyorum, anaç olarak flayin dragon veya üçgül kullanmak daha iyi olabilir.

ahmet salih 07-12-2010 13:06

Tüm Naranciyelerin ,soğuk dayanımı ile ilgili bir bilgi buldum. faydalı olabilir.http://www.plantfolks.com/.../Plantf...ilability.html Eustis limquat için 20 F yazmış , yaklaşık -6 derece yapar, bilgiler doğruysa benim limqut ın bahçede kalmasında sakınca yok gibi görünüyor.

ykolko 07-12-2010 23:21

Sayın Ahmet Salih
Sanırım anaç'a göre değişir ısı dayanımı.yinede temkinli olmakta fayda var.

ahmet salih 07-12-2010 23:29

4 Eklenti(ler)
İşte benim limonella ve flying dragon

ciftcibası 16-02-2011 14:21

Arkadaşımın birinin bahçesinde daha önce görmediğim bir limon var.Yazın ve/veya kışın üzerinde sürekli çiçek ve çeşitli boyutlarda (ama en büyüğü normal limonun yarısı kadar büyüklükte) limon var idi.Ve küçücük(misket kadar bile olsa) olanlarında dahi su sıkılabiliyor.Kabuğu oldukça ince ve pürüzsüz(yumurta kabuğu gibi düzgün).Meyve rengi yeşil.Meyvesinin suyu normal bir limon kadar ekşi değil.Birkaç sene üstüste denememe rağmen bahçemdeki turunca aşılamayı beceremedim.Cinsinin ne olduğunu bulabilmek için internette oldukça uzun bir araştırma yaptım.Bir çeşit lime olduğuna karar verip geçtiğimiz cuma günü Yalova'dan 1 adet limonella(eustis limequat) ve 1 adet lime tahiti fidanı siparişi verdim.Henüz gelmedi.Merakla kavuşmayı bekliyorum.Ama yine de aklım arkadaşımın bahçesindeki o limonda.Hatta bu aşı zamanında usta aşıcılardan birinden yardım istemeyi planlıyorum.Bu konuda yetkin arkadaşlar limon aşılama için bölgemdeki uygun zamanı belirtebilirlerse müteşekkir olurum.Saygılar...

Jezebel 20-02-2011 15:31

3 Eklenti(ler)
Benim Limequat'ım, yardımsız sapsarı oldu. Koparmaya kıyamıyorum.

Eklenti 193545

Ve minik gelecek meyveler.

Eklenti 193546

,

Eklenti 193547

.

Jezebel 20-02-2011 15:45

1 Eklenti(ler)
Sayın ahmet salih sizin bitki sanırım lime.
Kıyaslamak için meyvenin ebatını veriyorum.

Eklenti 193554

:cool:

ahmet salih 16-04-2011 00:10

Merhaba, sn:jezebel yazınızı yeni gördüm, sanırım benim resimdeki limonella .Elimde lime mevcut üstünde minik meyveleri var, resimlerini yüklemeye çalışacağım.Uzman arkadaşlar görüş bildirirse iyi olur, limonellanın farklı türleri de olabilir sizinki eustis limequat, benimki tavares limequat gibi ,öyleyse çelik değiş tokuşu yapabiliriz..kolay gelsin.

ahmet salih 17-04-2011 17:52

3 Eklenti(ler)
Benim lime nin fotoğrafları, Karar verebilmek için biraz daha bekliyeceğiz sanırım,sn;jezebel

Jezebel 17-04-2011 19:38

Çelikten kökleniyorsa tabi ki takas konusu gündeme gelebilir.
Aşı açısından da düşünülebilir.
Göz aşısı deneyebiliriz eylül - ekim gibi.
Ben çok iddalı değilim tür konusunda, neticede elimde bir tek bitki var.

Jezebel 22-09-2011 18:56

1 Eklenti(ler)
benim Limequatın meyvelerinden biri çatladı.
Sebebi ne bilmiyorum.:(

Eklenti 247138

.

delielveli 08-08-2012 00:27

bir adet limonella ve bir tane de calamondin aldım :)
sormak istediğim bu türler çelikten üretilebiliyor mu?
üretiliyorsa hangi mevsim bu işe daha uygun?
çekirdekten üretsem normal limonlardaki gibi turunca dönme ihtimalleri yüksek mi?
bitkide yeni gelen yapraklar eski yapraklardan çok daha büyük, yaprakları nasıl küçültebilirim.

bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim...

delielveli 01-12-2012 16:41

merhaba,
cevap alma ihtimalinin çok düşük olduğunu biliyorum ama bir şey sormak istiyorum.
limonella ve calamondinimi havalar soğumaya başlayınca içeri aldım ve yanyana koydum. limonella hızla yaprak dökmeye başladı, calamondin de bi problem yok. ne yapmamı önerirsiniz?

Turunçgil 01-12-2012 19:12

Merhaba Sn delielveli...
İçeri aldığınız için yer değişimi yaşamakta şuan limonella ve bunu size yaprak dökümü olarak yansıtıyor.Aynı şey calomondindede olacaktır belli bir süre devam edecek sonra tekrardan filiz çıkartacaklardır bu bahar aylarını bulabilir.

delielveli 01-12-2012 21:42

teşekkür ederim Turunçgil,
balkonda durumu gayet iyiydi. dışarıya tekrar çıkarmam, havaların durumuna göre mart ortalarını bulur sanırım. o zamana kadar dayanabilir mi sizce, ölmez değil mi? bu uzun kış sürecinde direncini artırmak için yapabileceğim başka şeyler var mı?

Jezebel 02-03-2014 21:43

1 Eklenti(ler)
Bitkim bozulmuştu, geçen gün yenisini aldım.

Eklenti 473510

:)

NaciG 18-03-2014 21:10

1 Eklenti(ler)
Benim de bir Limonellam var. Kışı dışarıda geçiriyor. Bu yaz 20 küsür limon verdi. Torağına koyun gübresi katıyorum.

NaciG 18-03-2014 21:12

1 Eklenti(ler)
Bu da çiçeği

flaneuse 24-10-2015 13:23

3 Eklenti(ler)
Bu limonella geniş ailemize hediye olarak geldi ancak ışıksız yerini pek sevmediği için kendisini ben sahiplendim. Sabah güneşi alan kapalı balkonda hâlinden memnun görünüyor.

Eklenti 582289

Eklenti 582290

Eklenti 582291

Turunçgil 24-10-2015 14:46

Kumkuat'a benziyor ilginç bir tür :)İyi Yetiştirmeler :)

flaneuse 24-10-2015 17:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Turunçgil (Mesaj 1416170)
Kumkuat'a benziyor ilginç bir tür :)İyi Yetiştirmeler :)

Teşekkür ederim Sayın Turunçgil :) Forumun kumkuat, mayer limon ve calamondin sayfalarını da gezdim ama hiçbirine tam olarak benzetemedim minik ağacımı (bilgisizliğimden olabilir, yanlışsam düzeltiniz lütfen). Hibrid olsa gerek. İlgili başlıklardaki yazışmaları okuyup doğru bakabilmeyi umuyorum kendisine...

ibogel 24-10-2015 20:24

flaneuse ağacınız kumkuat...güzel bir fidanmış güle güle büyütün...

flaneuse 25-10-2015 11:31

Teşekkür ederim Sayın İbogel... Aşağıdaki web sitesinden okuduklarımla kumkuatımı tanımaya çalışıyorum.

https://giresunbotanik.wordpress.com...kamkat-bakimi/

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025