![]() |
Merhaba arkadaşlar.
Bence turunçgiller ile uğraşanların bunları izlemesini tavsiye ederim.Kimi amatör kimi ticari olarak bu sevda peşinde.En azından doğru bilgiyi bulma adına videolar faydalı olacaktır. Turunçgil Hastalıkları Turunçgil Zararlıları Standart Turunçgil Çesitleri Turunçgil Yetiştiriciliği Sadece turunçgiller değil diğer tüm bitkiler hakkında geniş bilgi (budama, ilaçlama, zararlılar, toprak ve su, vs.) bulabileceğiniz bir yer. Tarım TV Mehmet |
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar...epeydir kimse uğramamış başlığa. Bu da benim Mutlu Beyden aldığım Calamondinim...
|
Alıntı:
Aşağıdaki Linktten Kalamondin fidanlarına ve fiyatlarına ayrıca diğer narenciye bitkilerinin listesine ulaşabilirsiniz, TURUNÇGİL (NARENCİYE) FİDANLARI |
Alıntı:
|
saksınız küçük ve topragıda killi kırmızı bahçe toprağı olmalı ayrıça bor çinko mangan azotlu yaprak güpleri vermeniz lazım sonuçda seralarda böyle yetişiyor bi zamn sonra meyve vermeyeçekdir bu gübreyi kulanmasanız
|
Alıntı:
|
çiçek dökmesindeki sebepler toprağın eksikleridir bunun içinde dışarda olsa odada olsa çiçek tutumu için bor çinki demir fosfor mangan vs sıvıyada toz yaprak gübreleri uygulayın ;)
|
Anacın sürgün vermesi... (mi?)
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Geçenlerde resimde görülen kalamondini aldım. 15cm gibi bir saksıda, aşılı bir ağaççık. Bu hafta kenarından ikinci resimdeki gibi bir sürgün çıktı. Ot değil çünkü tutunca gelmiyor, gövdesi de sert. Bu sürgün anaç bitkinin (ne tür acaba?) sürgünü olabilir mi? Eğer öyleyse ne yapmak gerekir? |
Turunçgile hiç benzemiyor
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba,
Yaklaşık 1-1.5 ay evvel satın aldığım calamondinimle ilgili sıkıntı yaşıyorum. İlk aldığım zamanlar toprağında 3-5 tane ufacık haşerelere rastlamıştım. Araştırmalarım sonucunda bunların çok büyük ihtimalle Kırmızı Örümcek olduklarını anladım. Yine araştırmalarım sonucu bulmuş olduğum ev yapımı bir karışımı tatbik ettim. Son zamanlarda çok detalı incelememiş olsam da şimdilik bu sıkıntıdan kurtuldum diye varsayıyorum. Asıl sıkıntıya geçersem; Bitkiyi ilk aldığımda bir kısımdaki yapraklar daha açık, sarıya kaçan renge sahipti. Zamanla toparlayacağını düşünerek üstünde durmamıştım. Daha sonra birkaç hafta içinde bitkinin üzerindeki henüz olgunlaşma aşamalarının çok başında olan küçük yeşil meyvelerinin bir kısmı taç yapraklarıyla birlikte patır patır dökülmeye başladı. Meyve dökülmesi bir süre sonra sona erdi. Üzerinde hala hatrı sayılır miktarda meyve var sağlam bir şekilde. Şu an ise daha önce bahsetmiş olduğum o rengi açık yapraklar dökülüyor. Öyle böyle bir dökülme değil. Kontrol amaçlı dokunduğumda dahi anında kendilerini bırakıyorlar. En önemlisi, bu bahsi geçen yaprakların alt kısımlarında küçük kahverengi noktalar var. Araştırdığım kadarıyla bu bir tür mantar hastalığı. "Greasy Spot Fungus" diye geçiyor ve "Mycosphaerella Citri" diye bir patojen sebep oluyormuş. Bu hastalığın Türkçe karşılığına dair hiçbir bilgi bulamadım. Bu hastalıkla ilgili bilgiye sahip olan birileri varsa, tedavisi için neler yapmam gerektiği konusunda tarafımı bilgilendirebilirse çok sevinirim. |
1 Eklenti(ler)
Bi dönem ben de çok çok severek aldım. Dışarıda unuttuğum soğuk bir Eskişehir akşamı ertesi, bir daha toparlayamadı.
Tekrar almak istiyorum. Var mıdır satışını yapan? veya nereden bulabilirim. Teşekkürler. ve eski calamondin'imin fotoğrafı |
Bende aramaktayım.
Küçük, saksıda bakmaya uygun bir calamondin. |
Alıntı:
|
Salonda bakmak için bir kalamondin almayı düşünüyorum. Bahara kadar pek güneş göremeyecek. Yaşatabilir miyim sizce iç mekanda?
|
Yanlış Zaman
Alıntı:
|
Alıntı:
Siparişi vermiş bulundum artık ve kısmetse Yarin gelecek. Dışarıda da dayanıklı bir bitki olduğunu öğrendim. Balkonda yerini hazırladım. :) Sent from my iPhone using Tapatalk |
Kalamondinim geldi. Beklediğimden daha gösterişli ve üzeri meyve dolu. Meyvelerini sağlıklı büyütübeilmesi için nasıl bir bakım önerirsiniz?
|
Bende uzunca aramalarım sonucu dün eşime calamondin aldım.
boyu 25-30 cm civarı üzerinde biri olgunlaşmış olmak üzere 30-40 meyve var. Ancak bakımı, sulanması, güneş ihtiyacı, gübre ihtiyacı vs hiçbir bilgimiz yok. Şu an camın sol çaprazında tülün arkasında duruyor. Sulama, gübre takviyesi vs gibi bu mevsimler için özel bir bakım ihtiyacı vs var mıdır? |
Budama
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, Calamondinim resimde görüldüğü gibi üç dal ve ben onu ileride diğer resimde çizdiğim kırmızı çember seviyesinde top haline getirmek istiyorum. Ancak gelişimi ortadaki daldan ziyade, daha çok sağdaki dala yüklenmiş görünüyor. İstediğim şekle getirebilmek için nerelerini budamalıyım. Resim üzerinde gösteren biri olursa çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.
Eklenti 537940 Bu da oluşturmak istediğim form Eklenti 537941 |
Calamondin
1 Eklenti(ler)
Yeni ve ilk calamondinim :)
|
1 Eklenti(ler)
Ters yüklendi arkadaşlar düzeltemedim kusura bakmayın...
|
Sayın Turunçgil hayırlı olsun...Gerçekten çok güzel bi fidanmış, nazarımız değmesin...Mahsuru yoksa nerden aldığınızı öğrenebilir miyiz?
|
Teşekkürler, özelden yazdım firmanın ismini sn İbogel :)
|
Tamamdır,tekrar teşekkürler...
|
Sayın Turunçgil sizin aldığınız fidan sanki bana iri ve yuvarlak(fortunella obovata) kumkuat gibi geldi.Yanılıyor muyum acaba? Eğer öyleyse bence bu türle ilgili yeni bir konu açın biz de oradan takip edelim.Çünkü çok hoşuma gitti fidanınız.Aslında bende de var bu fidandan ama henüz meyve alamadım.
|
Yok hayır fortunella obovata meyveleri daha iri olur. Calamondin onun bir boy küçüğü falan oluyor.Ayrıca aldığım yerde'de hem fortunella obovata, hemde calamondin vardı yani hem fiyat hemde görünüş olarak calamondini seçtim.
|
O zaman ben yanıldım.Özellikle yeşil olan meyveleri çok benzettim yuvarlak kamkata.Aslında bende calamondin yok, baharda düşünüyorum bir tane kısmetse...
|
Alıntı:
|
Merhabalar,
ben de hediye olarak bir calamondin aldım, çok beğendim. uzun yıllar yaşasın istiyorum açıkçası. fakat iki konuda tereddütlerim var, size danışmak istedim. 1) bitkinin yaşayacağı ev güney cepheli, güneş doğumundan batımına kadar güneşi alıyor. pencere kenarına koyarsam doğrudan uzun saatler güneş alacak. bu bana yanlış geliyor. ama bazı yerlerde pencere önüne koyun denmiş. evde perdeler sürekli açık, ışık sorunu yok. pencere önü yerine ışığı doğrudan almayan ama aydınlık bir yere koysam sorun olur mu? 2) gübre konusu. bu konuda hiçbir şey bilmiyorum. biraz araştırma yaptım, NPK konusu kritik sanırım. bitkinin kendi internet sitesinde sıvı gübre kullanın diyor. CITRINA türkiyede narenciye için özel sıvı gübre bulamadım. marka model veya oran belirtebilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler. |
Besinsiz kalmış fidanınız gübre takviyesi öneririm.
|
Çok teşekkür ederim ilginize
|
Peki gübre olayını nasıl yapmalıyım hazır gübre mi almam gerekli ben bu konularda biraz acemi olduğum için sorayım dedim :)
|
Kaktüslerim için aldığım besinden verdim bi zararı olmaz diye düşünerek, içeriğinde magnezyum, potasyum, azot ve fosfor var. İyi gelir mi sizce?
|
İçeriğinde olan o minerallerin miktarı önemli çiçek açan bitkiler için olan gübrelerden kullanabilirsiniz veya kendi gübrenizi kendiniz yapabilirsiniz.Enzim sayfasinda nasıl yapılacagı yazıyor.Calamondin bitkisi diğer turunçgillere nazaran daha verimli ve yer değiştirme gibi limon ve kamkatlar için stresli bir olay karşısında bile etkilenmiyorlar.Ayrıca çekirdeklerinden ekildiğinde aşı istemediğini türüne doğru olduğunu biliyorum.
|
Tadı nasıl acaba
|
Ben hiç yemedim ancak ekşi ve acı olduğu söyleniyor
|
Tadı acımsı ekşi, reçel ve marmelat yapılarak tüketiliyor.
|
Teşekkürler
|
Arkadaşlar calamondinimin yaprakları yeşermeye başladı ancak bu sefer de dökülüyorlar ne yapmam gerek :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025