agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Limon ağacı hastalık ve zararlıları (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/2180.htm)

Cemay 15-02-2016 22:50

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1440289)
Sayın Cemay,

"pamuk şeklinde" dediğiniz için dikkatimi çekti ve inceledim fotoğrafı. Her ne kadar ben de uzman olmasam da ve fotoğraf çok net olmasa da, dalların üzerindeki beyaz noktalar unlu bite benziyor gibi, ancak yanılıyor da olabilirim. Pamuksu bir oluşum varsa büyük ihtimalle limonunuzda bir zararlı var gibime geliyor, unlu bit dışında başka bir zararlı da olabilir.

Daha yakından fotoğraflama şansınınız varsa ekleyin tekrar isterseniz. Daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olur umarım. Eğer kesin olarak zararlı varsa, hemen önlemini almalısınız.

Uyariniz icin tesekkurler Hemen ekliyorum yakindan

h_dogan 16-02-2016 07:15

Sorun unlu bit.

Önce ev yapımı ilaçlar bölümüne bakın.
http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm

Çok yoğun olmadığı için bence kimyasal kullanmaya gerek yok. Yalnız mücadele etmezseniz limonunuzu kurutur.

sardunya18 16-02-2016 11:59

Merhabalar sayın h doğan birde 236. Mesaj a baksanız saksısında solucan olması sorun olurmu?

Cymbelina 16-02-2016 12:17

Yalnız doğru teşhis koyduğum için bir an böyle minik bir gurur duydum kendimle;) ama sonra hemen geçti:dilli:

Sn. Cemay diğer sorunuz olan yaprak dökülmesi ve eski dallarla yeni dalların arasındaki farkın nedenini bilemiyorum.

Ve buradan Sn. h_doğan'a sesleniyorum;) Gördüğünüz gibi halktan size talep var, daha sık uğrayın lütfen. Teşekkürler.

Cemay 16-02-2016 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1440423)
Sorun unlu bit.

Önce ev yapımı ilaçlar bölümüne bakın.
http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm

Çok yoğun olmadığı için bence kimyasal kullanmaya gerek yok. Yalnız mücadele etmezseniz limonunuzu kurutur.

Cok tesekkurler, Hemen bakiyorum

Peki diger sorunlarim icin yardimci olabilecek misiniz?
Resimde yeterli bilmiyordum ama eski dallarla arkadaki yeni dal birbirinden farkli, ne yapmaliyim?

sardunya18 16-02-2016 14:28

Sayın cemay o yeni dal aşı yerinin altında mı? Turunç olabilir bide ona dikkat edin.tabi ustaları cevap verecektir

h_dogan 16-02-2016 15:51

236. mesajda sadece yaprağa bakarak bir şey söylemek yanlış olur. Turunçgillerde zaten kış aylarında pek büyüme olmaz yani bitkinizin yaprak çıkarmaması normal, sararıp dökülme de mevsimsel nedenlerden olabilir. Genel fotoğraf yüklerseniz daha iyi fikir edinebiliriz.

237. mesajda da dal aşı altından çıkmışsa anacın uzantısıdır, aşı kısmından daha güçlü büyür, hemen kesseniz iyi olur.

h_dogan 16-02-2016 15:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1440519)
Yalnız doğru teşhis koyduğum için bir an böyle minik bir gurur duydum kendimle;) ama sonra hemen geçti:dilli:

Sn. Cemay diğer sorunuz olan yaprak dökülmesi ve eski dallarla yeni dalların arasındaki farkın nedenini bilemiyorum.

Ve buradan Sn. h_doğan'a sesleniyorum;) Gördüğünüz gibi halktan size talep var, daha sık uğrayın lütfen. Teşekkürler.

Gerçekten de bu aralar pek bakamıyorum. Genel siteye bakıp çıkıyorum.

Cemay 23-02-2016 12:10

1 Eklenti(ler)
Sayin h_dogan gec oldu cevap kusura bakmayin ilginiz icin de cok sagolun yapraklari degisikligi icin foto gonderiyorum.asi yerinden pek anlamiyorum ancak sol ustteki yesil dal yeni cikan

Cemay 23-02-2016 12:14

1 Eklenti(ler)
Bu da diger foto

Cemay 27-02-2016 13:19

Cevap yazabilecek biri var mi :confused::(

nvrsmr 05-03-2016 11:35

Merhaba arkadaşlar Bende de aynı sorun var yeni çıkan yaprakları daha açık yeşil ve daha geniş oluyor neden olabilir acaba

Cemay 11-03-2016 12:57

Kimse yok mu:(

Denizada 14-04-2016 18:42

Saksi daki lime limonum siyah siyah böceklendi

2 Eklenti(ler)
Yaklaşık 2 hafta önce saksi da yetiştirmeye başladığım lime limonumu siyah siyah kanatlı böcekler sardı. Nasil kurtulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.Eklenti 605472Eklenti 605473

Selçuk Boz 14-04-2016 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Denizada (Mesaj 1454135)
Yaklaşık 2 hafta önce saksi da yetiştirmeye başladığım lime limonumu siyah siyah kanatlı böcekler sardı. Nasil kurtulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Bitkinizdeki zararlının, ağaç biti olduğunu sanıyorum. Resimlere göre bayağı sarmış bitkinizi. Derhal uygun bir insektisit ile bitkinizi ilaçlamanız gerekli. Zirai ilaç satan bir yere bu zararlıyı gösterip uygun bir ilaç alabilirsiniz.

Bitkiniz çiçekte olduğu için ilacın dozunu fazla kaçırmayın. İlacı alacağınız yere bitkinin çiçekte olduğunu mutlaka belirtin ve buna göre dozaj önermesini isteyin. Bir de, bitkinizi gölgede ya da güneş battıktan sonra ilaçlayın.

putko 18-05-2016 08:16

5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Limonun ağacımın türü mayer limon. 1,5 aydır bende. Aldıktan sonra köklerini ve toprağını dağıtmadan daha büyük bir saksıya aktardım. Aldığımda üst birkaç yaprağında bazı yaralar vardı. Sorun devam etmedi, o zaman üzerinde hafif sararmaya yüz tutmuş bir kaç yaprak vardı. Sonra onlar sarardı. Yaprağın üzerinde ve arkasında birşey göremedim. Sonra acaba geldiğindeki yapraklar mı artıyorlar mı diye anlayamadığım için onları bitkiden ayırdım ve şu an yine bir çok yaprak sararmış durumda. Yine üzerlerinde birşey göremedim. Ağaç meyveli ve dökmüyor. Az da olsa yeni çiçekler de açıyor. Ama epey yaprak kaybetti. Sizde sorun ne olabilir? Ne yapmalıyım?

Eklenti 612914

Eklenti 612915

Eklenti 612916

Eklenti 612917

Eklenti 612918

Selçuk Boz 21-05-2016 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi putko (Mesaj 1462641)
Merhaba arkadaşlar,
Limonun ağacımın türü mayer limon. 1,5 aydır bende. Aldıktan sonra köklerini ve toprağını dağıtmadan daha büyük bir saksıya aktardım. Aldığımda üst birkaç yaprağında bazı yaralar vardı. Sorun devam etmedi, o zaman üzerinde hafif sararmaya yüz tutmuş bir kaç yaprak vardı. Sonra onlar sarardı. Yaprağın üzerinde ve arkasında birşey göremedim. Sonra acaba geldiğindeki yapraklar mı artıyorlar mı diye anlayamadığım için onları bitkiden ayırdım ve şu an yine bir çok yaprak sararmış durumda. Yine üzerlerinde birşey göremedim. Ağaç meyveli ve dökmüyor. Az da olsa yeni çiçekler de açıyor. Ama epey yaprak kaybetti. Sizde sorun ne olabilir? Ne yapmalıyım?

Bitkide magnezyum eksikliği olabilir. Mikroelementli bir gübre deneyebilirsiniz.

putko 27-05-2016 07:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selçuk Boz (Mesaj 1463405)
Bitkide magnezyum eksikliği olabilir. Mikroelementli bir gübre deneyebilirsiniz.

Teşekkürler Selçuk bey cevabınız için. Ancak yazabildim. Mikro elementli bir sıvı besin ile takviye etmeye başladım. Şuan bir haftadır yeni sararma yok. Takip ediyorum. Teşekkür ederim tekrardan.

Nightwalker 30-05-2016 19:53

Selamlar . Havalar güzel olması sebebiyle limon agacımı balkona aldım . Fakat yaprak çıkmamaya ve uzerindekiler buruşum düşmeye başladı. Konu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Turunçgil 30-05-2016 23:11

Turunçgiller yer değişimlerine karşı hassastırlar,tepkilerini yaprak,çiçek dökme şeklinde gösterirler, ancak bunlar kısa sürelidir.Yeni yerlerine alıştıktan sonra gelişimlerine devam edeceklerdir.

ırmakk 03-06-2016 16:31

yaklaşık 7 aydır evimde bulunan limon ağacımın dallarında minik minik kahverengi kabuklar oluşmaya nasıl yok edebilirim? yeni de çiçek açıyordu ölürse diye korkarken bu siteyi buldum yardımınızı bekliyorum

ırmakk 04-06-2016 13:26

benimde yapraklarımda sararma ve kuruma var sizinde sonradan böyle oldu mu

ırmakk 14-06-2016 11:45

http://https://www.google.com.tr/url...65983860766697

bigadicking 17-06-2016 02:00

Neemazal adlı ilaç olması lazım tarif ettiğiniz ilaç

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Özgür cingöz 28-06-2016 13:33

Acil yardim lutfen

5 Eklenti(ler)
Merhab 5 yildir yemyesil olan limon agacimin son 1 haftada yapraklari kurumaya basladi.uzulerek 30 adet yaprak kestim acil destek istiyorum sizden.

Mehmet KÖKNAR 04-08-2016 20:39

Merhabalar Arkadaşlar

4 Eklenti(ler)
Merhabalar arkadaşlar uzun bi aradan sonra hiç yaprağı olmayan limon ağacım gübre,sıvı çözeltisi,toprak değişiminden sonra kendine gelmeye başladı.Sorunum sol tarafdaki dalının üst kısmında hiç filizlenme olmaması kuru değil sadece ucu kuru ucu mumlu olduğu için oda ilerlemiyor.Ama nedense o dalında filizlenme yok 2. si ise ufak tefek kabuklu bit var her gördüğümde kürdanla temizlerim tabikide azimliler 2 gün sonra yine çıkıyorlar. 3. sü ise kapuklu bitlerden kaynaklı yapışkanlı yapraklar. her gördüğümde onlarıda ıslak bendil ile siliyorum 2 sonra yine bazı yaprakları yapış yapış. Bunlar hakkında ne yapmam lazım arkadaşlar ? İlginizden dolayı teşekkürler.

carizma_009 05-08-2016 19:17

En yakın tarım bayisine gidin yazlık yağ alın rica edin tenekeden az miktarda bir pet kutuya döküp versinler.Narenciyelerde oluşan böcek zararlılar için etkili çözümdür.Bitkiyi komple kaplar böcekleri öldürür.Bu ilaç çicek öncesi ve sonrası kullanılır bunu da belirtmiş olayım.1litre suya bir tatlı kaşığı yetecektir her tarafını ilaçlayın gübrelemeye 10-15 gün arayla devam edebilirsiniz.Sulamayı ihmal etmeyin.Şunu da açıkca söyleyim ortamınız narenciye için çok uygun bir yer gibi görünmüyor.Kullandığınız gübreyi de belirtirseniz sevinirim.

Mehmet KÖKNAR 05-08-2016 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi carizma_009 (Mesaj 1475187)
En yakın tarım bayisine gidin yazlık yağ alın rica edin tenekeden az miktarda bir pet kutuya döküp versinler.Narenciyelerde oluşan böcek zararlılar için etkili çözümdür.Bitkiyi komple kaplar böcekleri öldürür.Bu ilaç çicek öncesi ve sonrası kullanılır bunu da belirtmiş olayım.1litre suya bir tatlı kaşığı yetecektir her tarafını ilaçlayın gübrelemeye 10-15 gün arayla devam edebilirsiniz.Sulamayı ihmal etmeyin.Şunu da açıkca söyleyim ortamınız narenciye için çok uygun bir yer gibi görünmüyor.Kullandığınız gübreyi de belirtirseniz sevinirim.

Merhabalar carizma_009 ustam ilginizden dolayı çok teşekkürler.Bugün arap sabunu yöntemini uyguladım.Küçük sinekleri fark ettim uçuştular arap sabunu olayından sonra şuan gözükmüyorlar.Dediğiniz yazlık yağı yarın alırım dediğiniz şekilde uygularım.Gübreleme olayını işlenmiş beyaz gübreyi 12.12.2015 yapmıştım.Sonra 5.25.0+ME Gübre çözeltisini 15 günde bir 1lt suyun içine 10 ml sıvı gübre koyarak karıştırıdm suladım.15 gün normal sulama diğer 15. günde sıvı çözeltisi uyguladım. 5 defa yaptım onuda.ziraat mühendisi bayan demişti.Şuan gübreleme ihtiyacımı var ustam ? Bu arada Kapalı balkonda limon ama camlar devamlı açıktır.Ve sabahları çok güzel güneş alır.Saksısı büyük olduğu için köşeye koymak zorunda kaldım ama toprağına kadar güneş alıyor ona dikkat ettim. İlginizden dolayı tekrardan teşekkürler.

carizma_009 05-08-2016 20:25

Yağ bazlı ilacı kullanmanız yeterli olacaktır 1litre suya bir tatlı kaşığı şeklinde.Gübreleme 15-20 gün sonra bir kez daha yapabilirsiniz.Yalnız gübre içeriği çok zayıf birde kışın beyaz gübre dediğiniz 26 azotmu ,son olarak bulunduğunuz yer neresi ?

Mehmet KÖKNAR 05-08-2016 22:20

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi carizma_009 (Mesaj 1475195)
Yağ bazlı ilacı kullanmanız yeterli olacaktır 1litre suya bir tatlı kaşığı şeklinde.Gübreleme 15-20 gün sonra bir kez daha yapabilirsiniz.Yalnız gübre içeriği çok zayıf birde kışın beyaz gübre dediğiniz 26 azotmu ,son olarak bulunduğunuz yer neresi ?

carizma_009 ustam yanıtınız için çok çok teşekkürler.Ziraat mühendisi bayan 1kg işlenmiş beyaz yuvarlak gübre vereceğim sana dedi (sanırım bu tavuk gübresi ) sonra gübre çözeltisi ile kullanacaksın öyle biliyorum sadece. Olmadı tatile gitmediyse onun da yanına giderim ustam. Ziraat mühendislerinde de yazlık yağ satıyorlamıdır usta ? Bu arada Ankara'da otuyorum Eryaman tarafında.Bu arada ziraat mühendisine gitmişken besin filan gerekiyormu usta demir olsun veya başka birşey gitmişken ne varsa alayım uzak çünkü yeri.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025