![]() |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sorun unlu bit.
Önce ev yapımı ilaçlar bölümüne bakın. http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm Çok yoğun olmadığı için bence kimyasal kullanmaya gerek yok. Yalnız mücadele etmezseniz limonunuzu kurutur. |
Merhabalar sayın h doğan birde 236. Mesaj a baksanız saksısında solucan olması sorun olurmu?
|
Yalnız doğru teşhis koyduğum için bir an böyle minik bir gurur duydum kendimle;) ama sonra hemen geçti:dilli:
Sn. Cemay diğer sorunuz olan yaprak dökülmesi ve eski dallarla yeni dalların arasındaki farkın nedenini bilemiyorum. Ve buradan Sn. h_doğan'a sesleniyorum;) Gördüğünüz gibi halktan size talep var, daha sık uğrayın lütfen. Teşekkürler. |
Alıntı:
Peki diger sorunlarim icin yardimci olabilecek misiniz? Resimde yeterli bilmiyordum ama eski dallarla arkadaki yeni dal birbirinden farkli, ne yapmaliyim? |
Sayın cemay o yeni dal aşı yerinin altında mı? Turunç olabilir bide ona dikkat edin.tabi ustaları cevap verecektir
|
236. mesajda sadece yaprağa bakarak bir şey söylemek yanlış olur. Turunçgillerde zaten kış aylarında pek büyüme olmaz yani bitkinizin yaprak çıkarmaması normal, sararıp dökülme de mevsimsel nedenlerden olabilir. Genel fotoğraf yüklerseniz daha iyi fikir edinebiliriz.
237. mesajda da dal aşı altından çıkmışsa anacın uzantısıdır, aşı kısmından daha güçlü büyür, hemen kesseniz iyi olur. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayin h_dogan gec oldu cevap kusura bakmayin ilginiz icin de cok sagolun yapraklari degisikligi icin foto gonderiyorum.asi yerinden pek anlamiyorum ancak sol ustteki yesil dal yeni cikan
|
1 Eklenti(ler)
Bu da diger foto
|
Cevap yazabilecek biri var mi :confused::(
|
Merhaba arkadaşlar Bende de aynı sorun var yeni çıkan yaprakları daha açık yeşil ve daha geniş oluyor neden olabilir acaba
|
Kimse yok mu:(
|
Saksi daki lime limonum siyah siyah böceklendi
2 Eklenti(ler)
Yaklaşık 2 hafta önce saksi da yetiştirmeye başladığım lime limonumu siyah siyah kanatlı böcekler sardı. Nasil kurtulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.Eklenti 605472Eklenti 605473
|
Alıntı:
Bitkiniz çiçekte olduğu için ilacın dozunu fazla kaçırmayın. İlacı alacağınız yere bitkinin çiçekte olduğunu mutlaka belirtin ve buna göre dozaj önermesini isteyin. Bir de, bitkinizi gölgede ya da güneş battıktan sonra ilaçlayın. |
5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Limonun ağacımın türü mayer limon. 1,5 aydır bende. Aldıktan sonra köklerini ve toprağını dağıtmadan daha büyük bir saksıya aktardım. Aldığımda üst birkaç yaprağında bazı yaralar vardı. Sorun devam etmedi, o zaman üzerinde hafif sararmaya yüz tutmuş bir kaç yaprak vardı. Sonra onlar sarardı. Yaprağın üzerinde ve arkasında birşey göremedim. Sonra acaba geldiğindeki yapraklar mı artıyorlar mı diye anlayamadığım için onları bitkiden ayırdım ve şu an yine bir çok yaprak sararmış durumda. Yine üzerlerinde birşey göremedim. Ağaç meyveli ve dökmüyor. Az da olsa yeni çiçekler de açıyor. Ama epey yaprak kaybetti. Sizde sorun ne olabilir? Ne yapmalıyım? Eklenti 612914 Eklenti 612915 Eklenti 612916 Eklenti 612917 Eklenti 612918 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Selamlar . Havalar güzel olması sebebiyle limon agacımı balkona aldım . Fakat yaprak çıkmamaya ve uzerindekiler buruşum düşmeye başladı. Konu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz?
|
Turunçgiller yer değişimlerine karşı hassastırlar,tepkilerini yaprak,çiçek dökme şeklinde gösterirler, ancak bunlar kısa sürelidir.Yeni yerlerine alıştıktan sonra gelişimlerine devam edeceklerdir.
|
yaklaşık 7 aydır evimde bulunan limon ağacımın dallarında minik minik kahverengi kabuklar oluşmaya nasıl yok edebilirim? yeni de çiçek açıyordu ölürse diye korkarken bu siteyi buldum yardımınızı bekliyorum
|
benimde yapraklarımda sararma ve kuruma var sizinde sonradan böyle oldu mu
|
|
Neemazal adlı ilaç olması lazım tarif ettiğiniz ilaç
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Acil yardim lutfen
5 Eklenti(ler)
Merhab 5 yildir yemyesil olan limon agacimin son 1 haftada yapraklari kurumaya basladi.uzulerek 30 adet yaprak kestim acil destek istiyorum sizden.
|
Merhabalar Arkadaşlar
4 Eklenti(ler)
Merhabalar arkadaşlar uzun bi aradan sonra hiç yaprağı olmayan limon ağacım gübre,sıvı çözeltisi,toprak değişiminden sonra kendine gelmeye başladı.Sorunum sol tarafdaki dalının üst kısmında hiç filizlenme olmaması kuru değil sadece ucu kuru ucu mumlu olduğu için oda ilerlemiyor.Ama nedense o dalında filizlenme yok 2. si ise ufak tefek kabuklu bit var her gördüğümde kürdanla temizlerim tabikide azimliler 2 gün sonra yine çıkıyorlar. 3. sü ise kapuklu bitlerden kaynaklı yapışkanlı yapraklar. her gördüğümde onlarıda ıslak bendil ile siliyorum 2 sonra yine bazı yaprakları yapış yapış. Bunlar hakkında ne yapmam lazım arkadaşlar ? İlginizden dolayı teşekkürler.
|
En yakın tarım bayisine gidin yazlık yağ alın rica edin tenekeden az miktarda bir pet kutuya döküp versinler.Narenciyelerde oluşan böcek zararlılar için etkili çözümdür.Bitkiyi komple kaplar böcekleri öldürür.Bu ilaç çicek öncesi ve sonrası kullanılır bunu da belirtmiş olayım.1litre suya bir tatlı kaşığı yetecektir her tarafını ilaçlayın gübrelemeye 10-15 gün arayla devam edebilirsiniz.Sulamayı ihmal etmeyin.Şunu da açıkca söyleyim ortamınız narenciye için çok uygun bir yer gibi görünmüyor.Kullandığınız gübreyi de belirtirseniz sevinirim.
|
Alıntı:
|
Yağ bazlı ilacı kullanmanız yeterli olacaktır 1litre suya bir tatlı kaşığı şeklinde.Gübreleme 15-20 gün sonra bir kez daha yapabilirsiniz.Yalnız gübre içeriği çok zayıf birde kışın beyaz gübre dediğiniz 26 azotmu ,son olarak bulunduğunuz yer neresi ?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025