agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Limon ağacı hastalık ve zararlıları (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/2180.htm)

cun85 13-05-2017 19:02

Portakal ve Limon Yapraklarındaki Problem Nedir?
 
5 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Yaklaşık 1 senedir balkonda yetiştirdiğim ağaçların yapraklarında oluşan problem için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, zira teker teker yapraklarını döküyorlar.

Not: Limon yapraklarına koşnil zararlısı nedeni ile forumda gördüğüm solisyonu (zyağı, arap sabunu ve sarımsak) denedim. Sonra yapraklarda bu lekeler oluştu.

oturanmimar 08-07-2017 18:29

4 Eklenti(ler)
Limon ağacını babam hazır almıştı, büyümesini çok fazla beklemyelim diye. Getirdiğinde iki tane yeşil limonu vardı ve hala sararmadılar, var olan limonun bir kısmı da kararmaya başladı. Çok fazla çiçek var ama bir süre sonra kuruyor, ve meyve vermiyor. Üstelik bir haftadır da yaprakları sararmaya başladı.
Resimlerde yikledim. Acaba bu sararmalar neden olabilir. Çok fazla sulamızdan olabilir mi. Günde bir kez suluyoeuz ve saksının altıgı yok, bahçemize sürekli güneş alan bir yerde.
Sorunu ne olabilir ?

cekirdek 12-07-2017 15:35

Limon agaci hastaligi
 
2 Eklenti(ler)
Merhaba

Resimde limon ağacımın hastalıklı kısımları görünüyor. Alttan taze ve sağlıklı yapraklar geliyor. sizce alttan gelen dalları budamalı mıyım?
yukarıdaki hastalık için ne yapmalıyım?

teşekkürler. iyi forumlar.

Barmuda 23-09-2017 18:57

Limon fidelerimdeki hastalık
 
3 Eklenti(ler)
mrhbalar.forumu çok zamandır takip etmekteydim fakat yeni üye oldum.daha doğrusu bilgi almam gereken bir mesele var.çekirdekten yetiştirdiğim limonlarım ın yapraklarında (özellikle alt yapraklarda)renk değişikliği ve zamanla çürüme oluyor.büyümeleri de yavaşladı sanki.mantar ilacı kullandım ama ya doğru kullanmamaktan veya doğru tehşisi koyamamaktdan bir türlü kurtulamadım.sararan yaprakların üzerinde daha sonra kırmızı kırmızı bişeler görmeye başladım sanırım bir tür böcek.acaba limonlarımın nesi var ve ne yapmam gerek?

babavura 06-10-2017 18:26

Oncelikle iyiaksamlar, forumu uzun zamandir takip ediyorum fakat uyelik acip yazmak bugune nasipmis.
Benimde hazir olarak aldigim bir limon agacim var eve getirdigimde cok guzeldi sonra yavas yavas yapraklarinda bir tuhaflik belirdi. Bende guzel bir torf alip hazir geldigindeki pis topragi guzelce temizleyip koku komple gubreyle karisik (yavas salinimli) yeni topragina koydum.fakat duzelmedi. Rulolasmalar ve yavas yavas delikler var.
https://i.hizliresim.com/nJL7j1.jpg

https://i.hizliresim.com/7yMkNm.jpg

https://i.hizliresim.com/V3vV3V.jpg

https://i.hizliresim.com/mJ1PJV.jpg

https://i.hizliresim.com/qJPYGW.jpg

Kendisi camla kapali balkonda durmakta soguk olmuyir gunes aliyor. Yoksa kuruntumu yapiyorum mevsim itibariyle normalmidir ? Bir baska sorum sulama sikligi ne olmalidir?
Tesekkurler.

blackswans 05-11-2017 11:39

Balkondaki limon ağacı böcek sorunu
 
1 Eklenti(ler)
Merhaba,

Tüm yapraklar fotoğraftaki gibidir, sanırım böcekler öldü gibi sanki ama kapkara yapraklar yapabileceğimiz birşey varmıdır?

Teşekkürler.

Eklenti 660342

virgom66 19-11-2017 10:48

Limon fidesi için yardım ltf..
 
Merhabalar..
Apt yöneticisiyim bahçe işlerine, çiçeğe böceğe meraklıyım. Geçen ilkbaharda bahçemize diktiğimiz limon fidanlarımızdan birinin durumu iyi görünmüyor. Üst dallardan ikisine kabuklu bit gelmiş; alman organik bit ilacı ile ilaçlama yaptık. Aşağıdaki bit olmayan yapraklarda da sararmalar ve uçlarında yanıklar var. Bunun nedenini ve çaresini bilenler var ise bize yardımcı olabilirler mi? acaba..[IMG][URL="http://www.imgim.com/20171117_173916.jpg"][/IMG]
http://www.imgim.com/20171117_173927.jpg

Ufukkrc 03-12-2017 09:51

3 Eklenti(ler)
Merhaba 6 aydır forumu takip edip yararlaniyorum bugün mesaj atmak kısmet oldu. 10 gün önce 6 aylık çekirdekten yetiştirdiğim limonumu çatıdan kapalı balkonuma aldım. Bugün yapraklarını ciddi şekilde doktugunu farkettim. Yaprakları hafif kararmış ve gövdesinden kolayca ayriliyordu. Yerini degistirdigimden dolayı mı yoksa eksik bir şeyler mi var anlamadım yardıma ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Poyrazbey 11-12-2017 21:27

Merhabalar
Foruma yeni katıldım çekirdekten yetiştirdiğim limonlarım var ama bir süredir siyah böcekler dadandı nasıl kurtulurum bunlardan. Bir de bir yaşını geçtiler ama meyve alamadım hiç ne yapmam gerekiyor

Hallacı Mansur 18-01-2018 18:28

Limon ağacımın yaprakları sarardı
 
4 Eklenti(ler)
Merhaba Yaz başında Antalyadan aldığım iki adet limon ağacım iki gün öncesine kadar güneş alan camekanlı balkonumda duruyordu. Havalar soğuyunca salona aldım. Üzerinde çok fazla çiçek var fakat yaprakları sararıp dökülmeye başladı. ilgilenen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

sardunya18 14-03-2018 11:26

2 Eklenti(ler)
Limon ağacımın yaprakları resimde görüldüğü gibi kıvrışıyor .Herhangi bir zararlı görmedim .Limonum şuan tomurcukta .Sebebini bilen yardımcı olabilecek varsa sevinirim .

blick 19-03-2018 12:39

Selamlar

Geçen yıl sonbaharda satın aldığım 1 yaşında küçük bir lime fidanım var. Aldıktan sonra sonra saksıya alıp budamasını yaptım. İlk birkaç sürgün verdi ancak şimdi çıkmıyor. Sürgün gözleri görünür olmaya başladıktan sonra kuruyor.
Uç kurutan hastalığından şüpheleniyor ama emin de değilim. Bu hastalıkla ilaçsız olarak nasıl mücadele edebilirim bulamadım?
Ya da başka bir hastalık olma durumu olabilir mi? Herhangi bir böcekte yok.

Bengrim 22-03-2018 11:39

son yazılara baktığım kadarıyla düzensiz sulamalar güneşde kavrulmalar ani yerdeğişklikleri aşırı ilaçlamalar görüyorum forumun bu bölümleri fazla haraketli deil bende bir limon sahibi olarak katkıda bulunmaya çalışacağım buda ilk mesajım olsun herkeze selamlar

manolya 22-03-2018 14:31

1 Eklenti(ler)
geçen yıl saksıda hediye gelen ve yaz başında bahçeye aktardığım limon kışı korumasız olarak dışarıda geçirdi. Bu kış hava ılıman gittiği için herhalde pek zarar görmedi ama üzerinde hiç tomurcuk yok, ne zaman çiçek açar?

Bengrim 22-03-2018 15:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi manolya (Mesaj 1534735)
geçen yıl saksıda hediye gelen ve yaz başında bahçeye aktardığım limon kışı korumasız olarak dışarıda geçirdi. Bu kış hava ılıman gittiği için herhalde pek zarar görmedi ama üzerinde hiç tomurcuk yok, ne zaman çiçek açar?

Limonunuz sağlılı görünüyor yeni yılın taze filizlerini vermiş.yarı gölgede kalan limonlar yeni yeni tomurcuk vermeye başladı. hava sıcaklıklarını kontrol edin gündüz sıcaklıkları 22-25 derece gece sıcaklıkları 13 derece civarında olmaya başladığı zaman limonlar tomurcuklanmaya başlar. ayrıca mart ayı gübreleme zamanıdır şuan hafif bi gübreleme yaparsanız faydalı olabilir.

Selma_321 22-03-2018 15:50

Sayın Bengrim, benimde limon ağacım var bir ay olmuştur alalı. Çiçeklerini döktü ama dört tane filiz verdi. Ne ilaç, gübre kullanmalıyım acaba? Ve bakımı nasıl olmalı? Umarım yanlış yerde sormuyorumdur.

Bengrim 22-03-2018 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1534742)
Sayın Bengrim, benimde limon ağacım var bir ay olmuştur alalı. Çiçeklerini döktü ama dört tane filiz verdi. Ne ilaç, gübre kullanmalıyım acaba? Ve bakımı nasıl olmalı? Umarım yanlış yerde sormuyorumdur.

Limonunuz daha çok yeni olduğu için yeni yerine alışma sürecinde bu tip çiçek ve yaprak dökmeleri normal.alışık olduğu ortamın şartları değiştikce il verdiği tepki yaprak çiçek veya meyve dökmekdir. limonunuza çok iyi güneş alabileceği bi yer bulun.ilk aldığınız saksının içinde ise hala büyükce bi saksıya geçin.saksının altına iri taşlarla direnaj yapabilir veya tabakdan biraz yükseltin bunlar aşırı sulama zararlarını azaltıcaktır.mevsim itibariyle gübreleme zamanı hafifce gübreleyebilirsiniz.limonunuzda bi hastalık yok ise ilaç düşünmeyin koruyucu ilaç zamanıda geçti.gubre için sulama suyunda sıvı gübrede tercih edebilirisiniz.

Selma_321 22-03-2018 17:52

Teşekkür ediyorum sayın Bengrim, saksısını değiştirip dibinede çakıl taşları koymuştum. Size özel bir mesaj attım, gübreyle ilgili olarak.. Tekrar teşekkürler.

Bengrim 22-03-2018 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1534757)
Teşekkür ediyorum sayın Bengrim, saksısını değiştirip dibinede çakıl taşları koymuştum. Size özel bir mesaj attım, gübreyle ilgili olarak.. Tekrar teşekkürler.

Ricaederim. Dogru zamanda dogru mudahele ile saglikli bir agac sapsari limonlariniz olur umarim.

manolya 22-03-2018 19:22

cevabınız için çok teşekkürler sn. bengrim

Bengrim 22-03-2018 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blick (Mesaj 1534382)
Selamlar

Geçen yıl sonbaharda satın aldığım 1 yaşında küçük bir lime fidanım var. Aldıktan sonra sonra saksıya alıp budamasını yaptım. İlk birkaç sürgün verdi ancak şimdi çıkmıyor. Sürgün gözleri görünür olmaya başladıktan sonra kuruyor.
Uç kurutan hastalığından şüpheleniyor ama emin de değilim. Bu hastalıkla ilaçsız olarak nasıl mücadele edebilirim bulamadım?
Ya da başka bir hastalık olma durumu olabilir mi? Herhangi bir böcekte yok.

doğru toprak kullandığınıza ve doğru sulama yaptığınıza eminmisiniz? uç kurutanı tespit etmek çok kolaydır. kuruyan bir dalı biraz altında yeşiliyle bereber kesin ve bir falçatayla içini açın. dalın içi turuncuysa uçkurutandan şüphelenebilirsiniz. yetişkin ağaçlarda hastalığın yayılaması sıcaklarda sert budamayla ilerleyişi durdurulmaya çalışılıyor.fakat fidanlarda yapıcak fazla bişey yok genelde 3 ila 5 yıl arasında ölüyor fidan.

tavsiyem farklı bir yerden yeni bir fidan almasız ve şuan kullandığınız saksı toprak gübre vs atmanız, aletleri ise çamaşır suyuyla dezenfekte etmeniz.

blick 23-03-2018 08:43

Sayın Bengrim

Cevabınız için teşekkür ederim. Sulama ve toprak konusunda %100 olmasamda eminim :) Tespit için kuruyan bir dal kesin kontrol edin diyorsunuz ama benim kuruyan bir dalım yok :confused:. Dallar sapasağlam duruyor yapraklarda da herhangi bir hastalık belirtisi görünmüyor. Bendeki sorun dallardan çıkmaya başlayan filizlerin çıkamadan (yani görünür olmaya başlayıp 1cm **** daha az uzadıktan sonra) kuruması :(.


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bengrim (Mesaj 1534793)
doğru toprak kullandığınıza ve doğru sulama yaptığınıza eminmisiniz? uç kurutanı tespit etmek çok kolaydır. kuruyan bir dalı biraz altında yeşiliyle bereber kesin ve bir falçatayla içini açın. dalın içi turuncuysa uçkurutandan şüphelenebilirsiniz. yetişkin ağaçlarda hastalığın yayılaması sıcaklarda sert budamayla ilerleyişi durdurulmaya çalışılıyor.fakat fidanlarda yapıcak fazla bişey yok genelde 3 ila 5 yıl arasında ölüyor fidan.

tavsiyem farklı bir yerden yeni bir fidan almasız ve şuan kullandığınız saksı toprak gübre vs atmanız, aletleri ise çamaşır suyuyla dezenfekte etmeniz.


Bengrim 23-03-2018 09:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blick (Mesaj 1534817)
Sayın Bengrim

Cevabınız için teşekkür ederim. Sulama ve toprak konusunda %100 olmasamda eminim :) Tespit için kuruyan bir dal kesin kontrol edin diyorsunuz ama benim kuruyan bir dalım yok :confused:. Dallar sapasağlam duruyor yapraklarda da herhangi bir hastalık belirtisi görünmüyor. Bendeki sorun dallardan çıkmaya başlayan filizlerin çıkamadan (yani görünür olmaya başlayıp 1cm **** daha az uzadıktan sonra) kuruması :(.

dona maruz kaldınızmı? kalmadıysanız azot ağırlıklı bir gübreleme yapın yeşillenmeyi filizlenmeyi teşvik edicektir.sonrada izlemeye alın eger uckurutan ise yayılacakdır.

blick 23-03-2018 10:28

Hayır dona maruz kalmadı sürekli evin içinde duruyor. Elimde gübretaşın bestline toz gübresi mevcut. sanırım 2 ya da 3 sefer 2 şer 3 haftada bir bu gübreden verdim. bu durumda aklıma tek gelen şey gübreden yanmış olabilir mi :eek: eğer bu gübre uygun diyorsanız bunu kullanırım. Elimde bol miktarda solucan gübresi de var aslında :D

https://gubretasbahcem.com.tr/Upload...cfd6202180.jpg

https://gubretasbahcem.com.tr/Upload...e%20İçerik.JPG

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bengrim (Mesaj 1534822)
dona maruz kaldınızmı? kalmadıysanız azot ağırlıklı bir gübreleme yapın yeşillenmeyi filizlenmeyi teşvik edicektir.sonrada izlemeye alın eger uckurutan ise yayılacakdır.


Bengrim 23-03-2018 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blick (Mesaj 1534830)
Hayır dona maruz kalmadı sürekli evin içinde duruyor. Elimde gübretaşın bestline toz gübresi mevcut. sanırım 2 ya da 3 sefer 2 şer 3 haftada bir bu gübreden verdim. bu durumda aklıma tek gelen şey gübreden yanmış olabilir mi :eek: eğer bu gübre uygun diyorsanız bunu kullanırım. Elimde bol miktarda solucan gübresi de var aslında :D

https://gubretasbahcem.com.tr/Upload...cfd6202180.jpg

https://gubretasbahcem.com.tr/Upload...e%20İçerik.JPG

kötü bir gübre deil meyve-sebze,meyve agaclarında kullanılabilir meyve olgunlugunu iyileştirir meyve kalitesini arttırır. aşırı kullandıysanız yakabilir tabii potasyum ağırlıklı bir gübre.

sorununuz meyve olmuş olsaydı limonum meyve tutmuyor limonlarım sararmıyor büyümüyor dökülüyor demiş olsaydınız hiç düşünmez budur derdim.ama sizin fidanınız filizlenmiyor ayrıca aşırı gübrelemedende şüpheleniyorsunuz.
bolbol sulayın taşsın toprak yıkansın desem sonucta limon kök çürütme riskiniz olcak ayrıca aynı gübreyi tekrar kullanmak sorunuda derinleştiricek........

en iyisi siz bu sene gübre vermeyin sadece yapraktan azotlu sıvı gübre uygulayın bence.

Doncroco 16-05-2018 19:46

Limon ağacı yaprak kuruması
 
4 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar.benim limon ağacımın yapraklı kenarlardan başlayarak kuruyor.daha önce kırmızı örümcek sorunumuz vardı onu çözeli nerdeyse 3 ay olacak ancak sararmazlar devam ediyor.hiç bir çözüm bulamadım.ziraatçiye götürdüm yaprak gübresi (sıvı) verdik çözüm olmadı.nedir bu ağacın derdi lütfen yardımcı olun .

Bengrim 18-05-2018 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doncroco (Mesaj 1540540)
Herkese merhabalar.benim limon ağacımın yapraklı kenarlardan başlayarak kuruyor.daha önce kırmızı örümcek sorunumuz vardı onu çözeli nerdeyse 3 ay olacak ancak sararmazlar devam ediyor.hiç bir çözüm bulamadım.ziraatçiye götürdüm yaprak gübresi (sıvı) verdik çözüm olmadı.nedir bu ağacın derdi lütfen yardımcı olun .

gübreleme problemi olduğunu düşünüyorum.fazla azot veya toprak tuzluluğu gibi fakat emin olmak için daha fazla bilgi lazım.kırmızı örümcekle nasıl mucadele ettiniz ne kullandınız standart kullandığınız gübrenin değerleri nedir hangi mevsimde verdiniz.ziraatciden aldığınız yaprak gübresinin özellikleri nedir.sulama düzeniniz nasıl.

Doncroco 18-05-2018 15:47

Agacı internet üzerinden aldım.Saksıya alırken solucan gübresı kullandım ocak-subat ayı gibiydi. bı kısmını direk kök kısmına bırazda toprakla karıstırıp ağacı diktim.Kırmızı örumcek sorunu için sulandırılabılır kükürt kullandım.o sekılde 1 tane bile kalmadı.Sonrasında ziraatcinin verdiği sıvı gübre ile yapraklarına ve bır kısımda suyla topragına verdım.Gübrelerin değerlerini detaylıca bakmadım.Sulamayı kışın 8-10 günde bir sımdı 3 gunde 1 suluyorum (genel mantık topragını ellıyorum üst tabaka kuruysa suluyorum.)acaba fazla mı gübre verdık agacı topragını mı değiştirsem?.ilginize teşekkür ediyorum.

Bengrim 18-05-2018 17:14

kabaca bir yorum yapayım ozaman gördüğüm kadarıyla.iç mekanda bakılan genç bir limon.mevsim görmemiş yaprakları pişkin değil ve geniş.iyi güneş aldığından emin olun.geniş yapraklar azot fazlalığını düşündürüyor. yaprakların kenarlardan kuruması ise tipik bir potasyum eksikliği.

resimdeki yapraklar dükülecek bunlar için yapacak bişey yok yeni yaprakları izleyin.toprak değişimi hırpalayıcı bir iş bitki için.
bunlar bir tarafa kükürt ya da yaprak gübreside zarar vermis olabilir sonucda içeriğini bilmiyoruz.sizin yapmanız gereken bence limonu biraz kendi haline bırakmak güneşlenmeye ve sulamaya dikkat etmek.daha fazla gübre vermeyin yeni yapraklara göre hareket edersiniz seneye.

Doncroco 18-05-2018 23:41

2 Eklenti(ler)
Suan yeni filizler çıkıyor onlarda aynı şekilde olmaz umarım daha önce içerde mutfak sürgülü camının kenarındaydı sımdı balkonda duruyor çok rahat direk güneş görüyor.tavsiyenize uyacağım başka bir fikri olan paylaşırsa da dikkate alırım.teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Hem sulama suyuna Hemde yapraklara sıkarak kullandığım sıvı gübre bu.yeni çıkan filizlerde bunlar.

blick 08-06-2018 10:23

3 Eklenti(ler)
Sayın Bengrim

Bahsi geçen fidanda son durum bu şekilde. Gözüm gibi bakıyorum desem yeridir ama hala tık yok. Eski yapraklarda da ufak sararmalar oluştu ama daha fazlası yok. Yeni çıkan yapraklar ve filizler de kurumaya devam ediyor. :(

Eklenti 675939

Eklenti 675940

Eklenti 675941

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bengrim (Mesaj 1534849)
kötü bir gübre deil meyve-sebze,meyve agaclarında kullanılabilir meyve olgunlugunu iyileştirir meyve kalitesini arttırır. aşırı kullandıysanız yakabilir tabii potasyum ağırlıklı bir gübre.

sorununuz meyve olmuş olsaydı limonum meyve tutmuyor limonlarım sararmıyor büyümüyor dökülüyor demiş olsaydınız hiç düşünmez budur derdim.ama sizin fidanınız filizlenmiyor ayrıca aşırı gübrelemedende şüpheleniyorsunuz.
bolbol sulayın taşsın toprak yıkansın desem sonucta limon kök çürütme riskiniz olcak ayrıca aynı gübreyi tekrar kullanmak sorunuda derinleştiricek........

en iyisi siz bu sene gübre vermeyin sadece yapraktan azotlu sıvı gübre uygulayın bence.


Bengrim 08-06-2018 11:47

1 Eklenti(ler)
size büyük marketlerde kolayca bulabileceginiz bir gübre tavsiye edeyim.oranları daha önce bahsettiğim gibi azotca zengin turuncgil ihtiyacına en iyi ikinci yakın oranlar (benim bulabildiğim en iyisi gübretaş altın turunç fakat temini zor) ben resimdeki gübreye ilaveten demir kullanıyorum.iğne yapraklı ağaçlar için diyor limonda yaprak dökmeyen ağaç olduğu için oranları istediğime yakın.

kuruma devam ediyor ve yayılıyorsa haberler iyi değil.konuştuğumuzdan buyana bikaç ay geçti sanırım.hemen enseyi karartmayın biraz kurumuş ama çokda kötü durumda değil bu sene meyve vermeyecek gibi görünüyor.zaten fidanınızın sorunu uçkurutan ise yapıcak bişey yok oyuzden üzülmeyin.

önerdiğim gübreyi ilkbahar ve sonbaharda temel gübre olarak.elinizdekini ise meyve döneminde kullanın.

blick 08-06-2018 12:13

Teşekkür ederim. Birde bunu deneyelim bakalım umarım bir faydasını görürüm.

Kuruma sadece ilk çıkan filizlerde olup kalıyor devam gelmiyor. Fotoda görünen kurumuş uçlarda birkaç hafta önce çıkmıştı ardından kurudu kaldı.
Henüz 2 yaşında zaten meyve beklentim yok. Biraz büyütüp bahçeye ekmek için almıştım bu gidişle bahçeye göremeyecek

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bengrim (Mesaj 1542531)
size büyük marketlerde kolayca bulabileceginiz bir gübre tavsiye edeyim.oranları daha önce bahsettiğim gibi azotca zengin turuncgil ihtiyacına en iyi ikinci yakın oranlar (benim bulabildiğim en iyisi gübretaş altın turunç fakat temini zor) ben resimdeki gübreye ilaveten demir kullanıyorum.iğne yapraklı ağaçlar için diyor limonda yaprak dökmeyen ağaç olduğu için oranları istediğime yakın.

kuruma devam ediyor ve yayılıyorsa haberler iyi değil.konuştuğumuzdan buyana bikaç ay geçti sanırım.hemen enseyi karartmayın biraz kurumuş ama çokda kötü durumda değil bu sene meyve vermeyecek gibi görünüyor.zaten fidanınızın sorunu uçkurutan ise yapıcak bişey yok oyuzden üzülmeyin.

önerdiğim gübreyi ilkbahar ve sonbaharda temel gübre olarak.elinizdekini ise meyve döneminde kullanın.


kemyy 11-07-2018 15:56

limon ağacı
 
3 Eklenti(ler)
Merhaba bir süredir balkonda limon ağacı yetiştirmeye çalışıyorum. Ama ağaçın dallarında yapraklarında bir şeyler çıktı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bengrim 11-07-2018 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kemyy (Mesaj 1544820)
Merhaba bir süredir balkonda limon ağacı yetiştirmeye çalışıyorum. Ama ağaçın dallarında yapraklarında bir şeyler çıktı. Yardımcı olursanız sevinirim.

kabuklu bit. olabildiğince pamukla temizleyip yazlık yağ uygulayın. kış aylarında tekrarlayın

karyadamla 31-08-2018 16:06

Limonum Kurudu
 
Merhaba..
Çekirdekten çimlendirerek balkonda yetiştirdiğim yaklaşık iki yaşında olan yediveren ve aşılattığım (bir kısmı mandalin) limonum maalesef kuruyor.Bu yaz ilk kez çiçek vermeye ve ve o çiçekler minik meyvelere dönmeye başlamıştı halbu ki.
Yazın 3 hafta yazlığa gittim.Giderken altına susuz kalmasın diye leğenle su koymuştum.Geldiğimde suyu bitmişti ve tüm yaprakları kurumuştu.Hepsini temizledim.Dalların kuruyan uç kısımlarını da temizledim.bir hafta oldu ama her geçen gün diğer dallar da kurumaya başladı.Gövde henüz yeşil.Onu kurtarmak için ne yapabilirim.Susuz kaldı diye ilk günler suya boğmuş olabiliriz ama şimdi su vermeyi kestim.Toprağı iyice kurumadan su vermeyeceğim.Forumu günlerdir inceliyorum ama bununla ilgili hiç bir şey göremedim.Budama yapmalımıyım.Yeniden canlanır mı?Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

karyadamla 31-08-2018 18:04

Biraz önce sizden öğrendiğim şekilde kuruyan dalları budadım ve budanan yetlete mum damlattım..Toprağı hafifçe kökleri zedelememeye çalışrak havalandırdım ve suladım..Artık Allaha emanet umarım tamamen kurumaz ve canlanır.

huseyindudukcu 04-09-2018 10:53

4 Eklenti(ler)
https://hizliresim.com/RDAknG
https://hizliresim.com/3z5LEO
https://hizliresim.com/WDzk7q
https://hizliresim.com/6NBPJN

Merhaba arkadaşlar sizin değerli yorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var doğu,batı cephe kapalı cahttps://hizliresim.com/RDAknGm balkonumda 1 adet mayer limonu 1 adet kumkatım var bu iki narenciye ağacımda resimde görüldüğü üzere yaprakların arkasında beyaz minik tozgibi böceklenme olduğunu düşündüğüm şeyler var ve narenciyelerimin yaprakları mat parlak değil gübre olarak her 3 sulamada bir sıvı solucan gübresi veriyorum mayer limonum sadece bir def çiçeklendi ve meyve tuttu normalde 7 veren değilmidir bu limonlar. Birde bu yapraklardaki böceklerden nasıl kurtulabilirim. saygılarımlaç şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

inkubus 10-09-2018 09:51

5 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Ailem Yalova'da yaşıyor. Evimizin bahçesinde limon, kayısı, dut, karayemiş, muşmula, armut, erik, kiraz, nar vb ağaçlarımız var.

Yıllardır bizi limona boğan yediveren limon ağacımız son bir kaç yıldır hasta.
Önceleri daha az miktarda lekelenmeler varken şimdi lekeden geçilmiyor ve yapraklar sararmaya/kurumaya başladı.

Meyvedeki lekeler sıkayıp iyice ovalayınca çıkıyor. Yani çürük gibi değil.
Babam birkaç zirai donanım firmasına gitti ama verdikleri ilaçlar fayda etmedi.

Gerek mevye kalitesi gerekse babamın çok sevdiği bir ağaç olduğu için konuyla pek alakam olmasada fotoğraflarını çekip çözüm arayışına girdim.

Bu hastalığı tanıyan bilen var mıdır?

Yardımlarınızdan ötürü teşekkürler.

Bengrim 12-09-2018 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi inkubus (Mesaj 1547722)
Merhabalar,

Ailem Yalova'da yaşıyor. Evimizin bahçesinde limon, kayısı, dut, karayemiş, muşmula, armut, erik, kiraz, nar vb ağaçlarımız var.

Yıllardır bizi limona boğan yediveren limon ağacımız son bir kaç yıldır hasta.
Önceleri daha az miktarda lekelenmeler varken şimdi lekeden geçilmiyor ve yapraklar sararmaya/kurumaya başladı.

Meyvedeki lekeler sıkayıp iyice ovalayınca çıkıyor. Yani çürük gibi değil.
Babam birkaç zirai donanım firmasına gitti ama verdikleri ilaçlar fayda etmedi.

Gerek mevye kalitesi gerekse babamın çok sevdiği bir ağaç olduğu için konuyla pek alakam olmasada fotoğraflarını çekip çözüm arayışına girdim.

Bu hastalığı tanıyan bilen var mıdır?

Yardımlarınızdan ötürü teşekkürler.

çok ağır bir kabuklu bit durumu var ağacınızda. buna uygun gerekli ilaçlamaya biran önce başlamalısınız


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025