![]() |
Alıntı:
Kamkatlar tohumdan üretim ile çogaltılmaz sadece aşı ile çogaltılabilirler. çelikle üretimi de çok zahmetli bir iştir |
Alıntı:
Siz zahmet buyurmayın, bana yollayın ben her türlü meşâkkatli herek bağlama işini hallederim:))). Bereketi dâim olsun, sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
. http://www.agaclar.net/forum/172860-post105.htm http://www.ehow.com/how_5477481_grow...quat-seed.html Ayrıca bu konudaki 1459 numaralı mesajı ve o mesajdaki linkleri okumanızı tavsiye ederim... Saygılarımla... |
bana yardımcı olabilecek kimse yok mu arkadaşlar.
|
Alıntı:
Uzmanlarımızdan özür dileyerek; Öncelikle dış ortam ve güneş şart. Kamkat yer değişmelerinde çok stres yaşayan bir bitki, yaprak dökebilir bu nedenle. Veya başka nedenler olabilir ki onlara yanıt gelecektir. Örnek; Ben kamkatımı çok az drenajlı bir saksıda fazla sudan kaybettim. Saygılarımla lütfen. |
Merhaba,
Saksı toprağı sanki su tutmuşta bataklık gibi olmuş gibi duruyor. Aşı üzeri canlı gibi, aşı altından sürgün yapan yeşil dalı koparacaksınız ve aşı yukarısına giden dalıda keseceksiniz. Az sulayacak, 10-24 derece arası bir sıcaklıkta güneş gören bir yere kayacaksınız. Saksı altından fazlalık suyun tahliye olduğunu görmeniz lazım. Gerisini zamana bırakacaksınız, ya kurtulacak veya ölecek. Her ikisi de hayatın gerçekleri, fazlaca üzülmeye veya sevinmeye gerek yok. Alıntı:
|
Benimde kamkatımla başım belada , Suyunu biraz fazla kaçırdım galiba tüm yapraklarını ve meyvelerini döktü. :( aynı zamanda üzerinde kalan yapraklarıda kahverengileşti ve yumuşadı.
Asıl sorunum bir dalda kuruma başladı.Alta doğru iniyor.İlerlemesin diye biraz altından kestim , ama nafile hala devam ediyor. Ne yapabilirim. ? |
Merhaba Mutlu Kutlu,
Gönderdiğiniz kumkuat çok güzel teşekkür ederim.Kumkuatların yaprak ve meyve dökmesi normal demiştiniz ama sizin gönderdiğiniz kumkuat ne yaprak dökmüş ne de meyvelerini gayet üzerlerinde duruyorlar.Yapraklarının üzerindeki beyazımsılıkları (ilaç gibi) nasıl ve ne ile temizleyebilirim,ne olduğunu da merak ediyorum.Sağlıklı kalmasındaki etken bu olabilir mi? |
mrduran
söylediklerinizi dikkate alacağım.çok teşekkür ederim. Mutlu Kutlu sizede çok teşekkür ederim.her seferinde sizi bulup yardımınızı almak kurtarıyor bizi.söylediğiniz gibi kestim.yanıtınızdan anladığım kadarıyla bıraktığım kişinin çok sulaması sonucu olmuş.kestiğim dallar bayağı kurumuştu.bir şey daha danışmak isterim. diğer arkadaşlara yanıtlarınızda besin takviyesi önermişsiniz.bunu adlandırırsak tam olarak ne almam gerekecek? |
ufuk1907 kumkuatınızı görünce içim acıdı.Benimki böyle olursa başında günlerce oturur ağlarım herhalde öğrencilerimin hediyesi benim için çok kıymetli çok seviyorum ben kumkumumu. Mutlu Kutlu'nun bana önerdiği besini ben aldım ayriyetten 2.kumkuatımı da aldım çok sağlıklı bir kumkuat.Büyük ihtimalle kendi ürettikleri ve benim almış olduğum besini kullanıyorlardır 2.kumkumum çok güzeeel,bakmaya doyamıyorum.Size acizane besin önerim bu siteye bakın BURAYA TIK ben Mutlu Kutlu ağaç dostunun tavsiyesi ile aldım inşallah benim kumkum da gönderilen gibi bir sürü meyve vericek.
|
Esasen bitki beslemek çok kolay, fakat daha da güzel olsun diye bazen abartıyoruz bazı şeyleri. Fazla sulamak, uygun olmayan gübreleri vermek vb.
Yeterince su, yeterince güneş, yeterince ısı ve en önemlisi yeterince sevgi. Bunlardan birini fazlalaştırınca veya eksiltince kötü sonuçlar ortaya çıkıyor. Yapacağınız pek birşey yok, önceki mesajları gözden geçirin. Gerekenleri yapın, herşeyi olurununa bırakın. Kurtulursa eskisi gibi neşeli olmaz, nekahat aşamasındaki bir hasta durumunda olur. Önemli olan hastalanmadan, hastalandırmadan gerekenleri yapmak. Alıntı:
|
Merhaba sn. nurcanım,
Bende çok teşekkür ederim, yaprak üzerindeki lekeler suyun kireci. Herhangi bir şeyle sildiğinizde temizlenir. Bunun bitki sağlığına etkisi yok, Size gelen kumkuat 1 saat tepesinden dolu yemiş hali, bazı yapraklarda hasarlardan bellidir. Şimdiki size gelen meyveler kadar sayıda doludan dolayı döküldü. Ama çok güzel beslenmesinden dolayı her türlü olumsuzlukta dahi sağlığını devam ettirebiliyor. Sizde gönderdiğim besinle sağlıklı kalmasına yardımcı olmuş olursunuz. Alıntı:
|
merhaba nurCANIM,
benim kumkatımda eşimin hediyesiydi.muğladayken çok sağlıklıydı.eşimin görevi sebebiyle doğuya yerleşince kötüledi fakat kısa zamanda kendini toparlamıştı.taki emanet bırakmak zorunda kalana dek.bir kaç gündür bende çok üzülüyorum.çünkü burada başka alacak yerde yok,besinde yok.saksı toprağı bile bulamıyorum:( |
2 Eklenti(ler)
Cengiz Bey'e teşekkürlerimle...;)
içeri aldıktan sonra strese girdi sanırım devamlı yaprak döküyor,inşallah en kısa zamanda girdiği stresten çıkarda yaprak kaybımız durur :( |
Selamlar bu bitkinin çekirdeğini toprağa diksek yetişir mi?
|
Alıntı:
'' %0.4 dozunda bakırlı fungisitlerle ilaçlanmalıdır. '' |
Alıntı:
|
Çok sağlıklı bir şekilde yaşamakta olan bir bitki aniden gövdesinde şeffaf sert bir madde salgılar ve üst taraftan itibaren kurur, bu kuruma aşağıya doğruda devam eder. Bu durumlarda şeffaf sıvı sızan yerden organizma girmiş oluyor ve bitkiyi kurutuyor, böyle durumlarda organizmayı öldürmek için bakır içerikli zehirli ilaçlar kullanılır. Ağaçlara uygulanan bordo bulamacı buna bir örnek.
Sizinki kök sisteminden kaynaklı dal kurumaları ise hiç bir ilaç ve besin fayda etmez. En iyi ilaç zaman. Alıntı:
|
Alıntı:
size acizane tavsiyem benim önerdiğim siteden besin alabilirsiniz. Bana da Mutlu Kutlu tavsiye etti.O siteden hem besin hem de kumkuat satın aldım pazartesi ptt'den parayı yatırdım beklemediğim bir hızda çarşamba hem besin hem de sağlıklı bir kumkuat kapımın önündeydi.Açıkçası bu kadar çabuk gönderileceğini ummazdım tavsiye eden Mutlu Kutlu ve site sahiplerine çok teşekkür ederim.Kumkuatımı anneme verdim sevinci tarif edilemez,o kadar çok sevindi ki anlatamam.Bence herkez doğumgünü hediyesi olarak sevdiklerine bir kumkuat alsın(şahsen ben artık öyle yapıcam) İnşallah kumkutınız eski sağlığına kavuşur,meyve vermiş yeşermiş halini de görürüz. [ |
Kamkat kuruyor
Değerli forum üyeleri. Öncelikle tüm dostlarımızın yeni yılını kutlarım. İnşallah sağlıkla dolu ve mutlu uzun yıllar geçirmenizi temenni ederim.
Kamkatımı Aralık ayı 20 si gibi balkondan içeriye taşıdım lakin yaklaşık beş gün içinde kuruma meydana gelmeye başladı ve üzerindeki yapraklar ve meyveler dökülmeye başladı. yeniden balkona çıkardım. Çanakkale'de bu aralar hava sıcaklıkları ortalama 5 derece civarında seyrediyor acaba tüm sezon boyunca ağacı balkonda tutmak daha iyi mi olur. Evde kalorifer yanına yaklaştır masam da kuruma mutlaka oluyor. Ancak ev çiçekleri aynı tepkiyi vermezken acaba görünüşte daha sağlam ( ağaç ) görünen kamkat acaba başka nedenlerden dolayımı kuruma ve kalitesizleşme eğilimi göstermekte anlayamadım. Tüm cevaplarınız için içten teşekkür ederim. |
Geçmişte konu ile ilgili yazılmış mesajları okuyun, sizin durumunuza uygun cevapları mutlaka bulursunuz. Nerede hata yaptığınızı kestirmeye çalışın, bu kamkatı kurtaramasanız bile başka bitkilerinizi daha sağlıklı büyütürsünüz.
|
Merhabalar...
Kamkatı haberlerde görünce araştırmaya başladım çok şirin görününce alayım dedim. ama dışarıda 90 100 tl arasıydı. Oglum'a söyledim internette ucuza bulmuş meşhur olunca heralde sitede ucuza sattılar. almak isteyenler için kargosuyla 45 tl e geldi. Mini Portakal Kamkat! Bakımlı ve Saksılı Kamkat Ağacı 175 TL Yerine 39,90 TL! - BirlikteAlalim.com, Fırsatları yakala... neyse bi sorum olacak. kamkat geldiğinde çok yeşildi bi anda rengine kavuştu. bu normal mi birde toprağa ne zamandan sonra ekmek gerekir ? |
İlanda görülen kumkuat bizde ve çoğu yerde 20-30 tl değerinde.
Bu ilanı veren 175 tl değerinde kumkuat görmemiş daha demek ki:) İstanbul da bahçede yaşaması çok zor bir ihtimal, eğer çevrenizde portakal mandalina benzeri bitkiler kışın dışarıda yaşıyorlarsa mart ayında bahçeye dikebilirsiniz. Alıntı:
|
Merhaba;
benım kumkuatlarım bu yıl bolca ürün verdı dondan da zarar görmedi meyvelerini talep oldukça toplayıp satıyorum taze meyve **** reçelı ıle ilgilenen varsa temın edebilirim sağlıcakla... |
Hasat toplama zamanı nedir?
Süresi var mı? |
Merhaba H.Sahin
Kumkuatlar bu bolgede ocak sonu şubat bası gıbı toplanabılıyor ve hiç bırakmadım ama bır yıl uzerınde toplamadan kalsa bile bozulmuyormus sağlıcakla iyigünler... |
Alıntı:
Olgunlaştı fakat koparmaya elim varmıyor..:( Üzerinde kalması, sonraki meyve oluşumunda zararı var mı? |
Merhaba H.Şahın;
Koparmaya kıyamıyorsanız nısan-mayıs ayına kadar kalabılır o aylardan sonra çiçek açıcak zaten bence meyve olması çiçek olusumunu engeller ama bunlar sadece benım gözlemlerim kolay gelsın... |
Alıntı:
Şu an durumu nasıl, yaprak dökümü durdumu, |
çekirdekten yetiştirdiğimiz limona kamkat aşılanabilirmi
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025