![]() |
Çok güzel bir meyve bende 2 ay önce yalovadan aldım 50 cm boylarında üzerinde bol meyve var.Ben bahçeme ektim.Ağacım gayet canlı ve meyveleri gün geçtikçe olgunlaşıyor.Çay içerken ikiye bölüp içerisine atarsanız müthiş bir tata veriyor.Aldığım seradaki abi 3 tane ye grip olmazsın dedi hakikattende aldığım gibi hafif sararmışlarından yedim grip olmadım şu ana kadar.Çok lezzetli kabuğuyla yeniyor.Yalovada hemen hemen her serada satılıyor ben 20 TL ye aldım.Herkese tavsiye ederim süper bir tat.
|
Alıntı:
Kamkatınızdaki meyveleri hemen toplayıp yiyin ya da bir şekilde değerlendirin. Üzerinde bitkinin gücünü harcayacak meyve kalmasın. Ve sulamayın, şu an yaprak bulunmadığı için suyu kullanıp buharlaştıracak yeri yok. Acaba arapsabunlu fisfis yaparken toprağına çok fazla mı damlattınız bu karışımı; bitki bundan zarar görmüş olabilir. İstanbulda daha birkaç ay doğru dürüst güneş göremeyiz, kamkatı en çok ışık alan bir pencere kenarına koyun ve ortam ılık olsun. Toprak kuruyana kadar hiç sulamayın. Varsa bir tanıdık-akraba; kış mevsimi için onu egeye ya da akdenize seyahate yollayabilirsiniz;) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bol Meyveli kamkatlarımız,
|
Aman ne güzeller maşallah, ben de keşke meyvelisini alsaymışım sizden.Vallahi bayıldım bu kamkatlara.Ben daha bekleyeyim bakalım ne zaman canlanacak.
|
2 Eklenti(ler)
Cengiz bey merhaba maşallah kamkatlarınız çok güzel,sizden aldığım kamkat fidanım bu sene çok meyve verdi resmini sizinle paylaşmak istedim :) bakalım beğenecek misiniz:confused:
nasıl iyi bakabilmişmiyim ;) birde acaba cinsini öğrenebilir miyim :confused: |
3 Eklenti(ler)
buda diğer kamkat ağacım ikisinin de türü farklı sanırım :)
|
Gülşen Hanım,
Kamkatınıza çok güzel bakmışsınız, sorun yok gözüküyor. Tek kelimeyle MAŞALLAH. Bizim Kamkatlarımız meyve tadı olarak güzel çeşit olan OVAL Kamkattır. Alıntı:
|
Merhaba papatya73,
Merak etme 1-2 seneye senin Kamkatlarında aynı forma gelecektir. Bu yıl meyve verir. Alıntı:
|
Kamkat Ağacım Ölüyor mu?
2 Eklenti(ler)
Sayın Üyeler, 3 ay kadar önce internetten aldığım Kamkat ağacım, ara ara yapraklarını döküyordu. Fakat son iki haftadır çok kötü bir durumda, üzerinde olgunlaşmamış meyveleri dahi dökülüyor. Ne yapmam gerektiği konusunda bilgilendirir misiniz beni. Fotografını yükledim, umarım doğru yapabilmişimdir. Saygılarımla.
Not: Haftada bir kez su veriyorum, güneşli bir ortamda değil ama aydınlık bir yerde. (güneşli yerlere domateslerimi koydum da) Onun dışında bir şey yapmıyorum. |
Haftada bir sulama yaptığınızı söylüyorsunuz, acaba bitkinin ihtiyacından fazla sulamış olabilirsiniz.
|
Serkan Bey, selamlar,
Toprağını elimle kontrol ediyorum, kuruduğunu fark ettiğimde su veriyorum ve bu genellikle bir haftaya tekabül ediyor. Yine de haftada bir su vermek (yaklaşık yarım litreden biraz fazla) fazla mıdır ki? |
Ben alalı baya oldu şuanda durumu iyi haftada bir su bana çok geldi benim bitkim susamıyo bu kadar çabuk birde altındaki tabakta su bırakmıyorum. pencerenin kenarında duruyo kış mevsimi olduğundan güneş pek yok sağlıklı ama yazın direk güneşten koruyacağım ve bol aydınlık yere balkona alacağım.
|
O zaman sulamayı biraz azaltayım Serkan Bey. Teşekkür ederim.
|
Sayın gulgurbuz, bitkinizi böceklenme var mı diye çok yakından bir kontrol etseniz iyi olur diye düşünüyorum. Özellikle kabuklu bit. Bir de yapraklarda özellikle yapışkan, balımsı sıvı gözünüze çarptı mı ? Bunlara bir bakın derim ;) (İnşallah yoktur da sadece sorun sulama ile ilgilidir.)
|
Sayın gülenmelek,
İlginiz için öncelikle teşekkür ederim. Dediklerinizin hiçbiri yok. Epeyce inceledim. Yapraklarda kahverengileşme, bazılarında sararma, ama en önemlisi kendi meyvesini üzerinde taşıyamaması var. Meyveler de sürekli dökülüyor. Zaten meyvelerinin üstü de sararmanın ötesinde kahverengi çiziklerle dolu. |
Böcek olmamasına sevindim gerçekten. Bu konuda yazan üyelerin (ben dahil) aslında şikayetleri genelde aynı gibi. Ayarlayamadığımız bir şey var ama ne. Ben de kamkat öldürmüş biri olarak size pek tavsiye veremeyeceğim ama fırsat buldukça konuyu baştan sona okuyabilirseniz sizin derdinize çare olabilecek bir şey bulacağınızı umut ediyorum. Bahar'a az kaldı. Azıcık dayanıp güneşli dışarıya çıkabilse keşke ve umarım sorun çözülür de dayanmasına gerek kalmayıp sağlıkla yoluna devam eder bitkiniz ;)
|
Merhaba efendim,
Güneş seviyor, yer değiştirmede sitresi çok oluyor. Toprak üstten 1 cm kadar kurusun efendim. Sulama zamanı su ile birlikte besi takviyesi de seviyor(Nisan Eylül arası, 15-20 günde bir) Yaprakları yeşil iken, hafif burkularak sanki kuru imiş gibi dökülüyor ise ve hastalık/zararlı yok ise fazla sudan oluyor(Bendeki gibi..). Kendi kamkatını batıran birinden:)). Değerlendirmenizi ona göre yapın ve de baştan okumakta fayda var efendim. Turuçgil hastalık ve mücadelesi Saygılarımla lütfen. |
Verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı çok ediyor, saygılar sunuyorum. Besin takviyesi hiç yapmamıştım. Sabah baktığımda dalların tepesinin de kurumaya başladığını fark ettim. Bazı dallar yeşilken bazıları kahverengileşmiş. Sanırım ölüyor ağacım :( Çok üzüldüm. Bir şeyler yapmalıyım.
Bu konuyu da okuyorum, tekrar teşekkür ederim. |
sizin kamkatlarınız şuan ne durumda.benimkinin ana gövdesinden ufak bi filiz başını çıkardı onun haricinde başka bi hareketlenme yok acaba biraz geçmi kaldı yeşermek için
|
Arkadaşlar, Mevsim nedeniyle Kamkatlarınızın durağan olması çok normaldir. Bu konuda hem kendinize hemde bitkilerinizi strese sokmayın.
|
birde benim kamkatlar tam olgunlaştılar ama tadına baktıgımda hiç öyle tatlı değiller dışı portakal kabugu gibi içide limon gibi hiç tatlı değil acaba aşısı falanmı iyi değildir
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
http://a1202.hizliresim.com/u/g/2quru.jpg
http://a1202.hizliresim.com/u/g/2qutf.jpg bunlarda benim kamkatlarım.ankara soğuğunda en olabileceği bu.birinci resimde o gövdesinde çıkan filizi göstermeye çalıştım.;);) |
2 Eklenti(ler)
işte kamkatlarımın hali beş yıldan beri yaz kış dışarıdalar. şu an hava sıcaklığı da-11
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi achil http://a1202.hizliresim.com/u/g/2quru.jpg http://a1202.hizliresim.com/u/g/2qutf.jpg bunlarda benim kamkatlarım.ankara soğuğunda en olabileceği bu.birinci resimde o gövdesinde çıkan filizi göstermeye çalıştım. Merhaba sayın Achil kumkuatlarınız çok güzel maşallah,güzel bakmışsınız ama yapraklarında sıvılar gördüm onlar yapışkan sıvılarmı eğer öyleyse kabuklu bit olma ihtimali çok yüksek,dallarının bir kaç yerinde ve bazı yapraklarının alt kısımlarında kabuklu bit var gibi geldi bana.Bence dallarını ve yapraklarının alt kısımlarını bir büyüteçle kontrol edin.Benimde kumkuatımda kabuklu bit vardı hepsini tek tek temizledim sonrada ilaçladım şimdilik kurtardık gibi görünüyor.43. sayfada resimlerini paylaşmıştım,bakmanızı tavsiye ederim. |
Sayın Agozce, dediğinizi yapmayı yani, dışarıya alıştırmayı çok istiyorum ama bizim balkona kuşlar dadanmış durumdalar. Onlara bir çare bulmadan dışarıya alamam. Ama dediğinizi mutlaka yapacağım. İnşallah Ankara' nın soğunda bir şey olmaz. Selamlar...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025