![]() |
Sn gurbik67 torf değil, içinde bahçe toprağı yarıyarıya. Akşamüzeri çektiğim için fotoğrafı o kadar koyu renkli çıkmış. Hatta içindeki küçük taşları bile ayıklamıyorum ki geçirgenlik sağlasın diye.
Yarın sabah balkona çıkartacağım. Yeni yerine alışsın. Birkaç güne kadar da Ankara birden yaza geçer zaten. Umarım toparlanır. |
buda benim kamkat yada kumkuat
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar buda benim kumkuatım alalı bir ay kadar oldu aldıgım da yaprakları yanık gibi degişik bir renk ve lekeliydi halen öyle bir kaç yaprak harici bir gelişme olmadı resimlerini ekliyorum bir olumsuzlık varmı bilgi verirseniz sevinirim
|
Sevgili Malbman,
Tavsiyelerine teşekkürler, demekki bir müddet daha çimlenme için beklemem gerekecek. Bu arada iki ay önce aldığım ve kışı balkonda geçiren kamkat soğuklarda örtü altında yaprak dökmedi, tam havalar ısınmağa başladı derken bir haftadır devamlı yaprak döküyor toprağına takviye ayrıca dengeli gübre verdim beklemeğe başladım tekrar dökülme devam ederse köklü bir budama yapmaktan başka çare görünmüyor. Ne tavsiye edersiniz ? |
Kumkuat yazın suyu çok seven bir tür, biraz susuz kalsın hemen dökülüyor yaprakları. Belki sorun budur ve umarım sorun sadece budur.
|
sayın sin kumkuat hava sürkilasyonu seven bir bitki olarak biliyorum balkonda günes gören bir yere koymanızı tavsiye ederim
|
*** arkadaslar romantik serseriden 7 adet almıtım.su ana kadar iyi gidiyor.yakında resimleri sizinle paylasacagım
|
sayın siz resindeki kamkatları budadınız mı.bu arada yası kaç kamkatınızın
|
3 Eklenti(ler)
Sayın Mutlu Kutludan aldığım kumkat.
Kumkatta da bir olgun meyve kalmış ikisi yolda kopmuş ama sorun değil eşimle kopanları bir güzel yedik. Ağacı salonuma koydum çünkü salon daha çok güneş alıyor. Perdeyi de açtım ki ikindi güneşini bolca alsın. balkonumda panjur var. o kadar güneş almıyor. sizce salondaki yerini sevmiş midir? Bir de kaç günde sulayayım bu ağaçları,gübre vermem gerekir mi? Eklenti 75332 Eklenti 75333 Eklenti 75334 Bu arada salonda kaloriferi yakmıyorum |
Sevgili Kamkat/Kumkuat severler, ben de 3 senelik bir kamkat sever olarak (hatta 2 senedir de reçelini bile yapıyorum) benim önerim odalarda ki kamkatlarınızı biran evvel balkona çıkarmanız olacaktır.
|
Sayın M.Sema
Kumkatınız yaz kış mı balkonda? Yarın çıkaracağım balkona. Yeni aldım pek bilgim yok gübre veriyor musunuz ,kaç günde bir suluyorsunuz :confused: Tavsiyelerinizi bekliyorum. |
Ben de de yaprak kalmadı, meyvesi olmasına rağmen bir tane yaprağı yok.
Sürekli suyuna, sıvı gübresine dikkat ediyorum ama mevsimsel bir durum mu söz konusu çözemedim, tecrübesi olan aktarabilir mi? |
Kamkatı genelde soğuktan korumak için kışın içeri veya kuytu bir yere alırız. Gerek yer değişimi, gerek ışık, veya sulama etkileri ile kamkat yapraklarını dökebiliyor. Bendede genelde azda olsa dökülmeler olabiliyor. Fakat ilkbaharda yeniden sağlıklı bir şekilde sürgün ve yaprak oluşumu başlar merak etmeyin.
|
Ben kamkatı dışarı çıkardım, bir ay kadar oluyor. Yaprakları matlaştı grileşti. Bugün yeni sürgün tomurcukları belirmişti. Kış soğuklarında açık alanda en düşük kaç dereceye dayanabiliyor:confused:
|
Herkese merhabalar,
Ben de yaklaşık bir hafta önce bir kamkat sahibi oldum. Kamkatı aldığımda poşetindeki toprağı değiştirmeden saksıya aldım, toprağını değiştirmem gerekiyormu acaba? Bir de forumda gördüğüm fotoğraflarda saksıdaki topraklar koyu renkli; genelde dışarıda saksı toprağı olarak satılan cinsten, aldığım kamkatın toprağı ise tıpkı deniz kumu gibi, bunun nedeni nedir acaba, yardımcı olabilirseniz sevinirim.(Sorular biraz fazla oldu galiba:)) |
Alıntı:
Alıntı:
Ağacınız için bir çok çeşit saksı harcı kullanabilirsiniz, önemli olan su geçirgenliğinin, süzekliğinin çok çok iyi olması, toprağın sıkılaşıp hava geçirmeyecek hale gelmemesi. |
arkadaşlar bursa da kamkat meyvesine ilgisi olanlara yardımcı olabilirim.ilgilenen arkadaşlar özelime mesaj atabilir.
|
sevgili malbman kamkat tohumları nasıl ve ne zaman çimlendirgin hakkında bilgi verebilirmisin.***
|
Merhaba,
Ben de 2 hafta önce bir kamkat aldım. Boyu 170 cm civarında ve oldukça sağlıklı görünüyordu... Ancak dün akşam en yüksekteki yeni dalının yapraklarını yeşil bir böceğin (bit olabilir) sardığını gördüm. İlaçlama hakkında bilgim olmadığı için diğer dallara bulaşmaması için bu dalın ucundaki tüm böcekli tarafı kestim. Daha sonra da alt birkaç yaprakta kırmızı çok küçük böcekler gördüm ve bu yaprakları da kestim. Tüm yaprakları ve dalları kesmeden böceklere karşı başka önlemler alabilmem için bana yardımcı olabilir misiniz :)) Hangi böcek için nasıl bir önlem almalıyım (böcekleri birbirinden nasıl ayırd edebilirim)? Bu sorun için kullanabileceğim doğal ilaçlama yöntemleri bulabilir miyim? Mine Hanım'ın başka bir başlıkta önerdiği sıvı yağ ve arapsabunu ile yapılan bir doğal ilaç önerisi vardı. Onu burada kullanabilir miyim? Önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.. |
Sn Heva, kusura bakmayınız yeni cevap verebiliyorum. Ben Ankara'da yaşıyorum, kumkatım camla kaplı balkonumda. Sabah işe giderken balkon ile odayı birleştiren kapıyı kışın mutlaka açık bırakırım. Kışın çok soğuk dönemler de eski bir battaniyem var onunla saksısını sararım. Zaten balkonda betonun üzerinde değil altında tekerlekli bir yükselti var böylece kökleri betondan soğuk almıyor. Şimdiye kadar bir şey olmadı. Forumda arkadaşalrın yazdıkları gibi gübre veriyorum. Geçen sene yanmış keçi gübresi almıştım onu verdim. Sulama işi de hani derlerye toprağı kuruyunca suyunu veriyorum şeklinde. Ama zannederim ben biraz fazla su veriyorum çiçeklerime.:D İşte böyle....
|
Teşekkürler Sayın M.Sema travsiyelerinizi uygulayacağım
|
bursa da ilgilenen yok mu kamkat meyvesiyle
|
Olmaz mı sn karagöz.
Ama bir türlü keyfi yerine gelmedi benim keratanın :) Dalları yeşil ama yaprakları çok keyifsiz, ölü gibi. Yerine alışma evresimi bilemiyorum artık. Hergün yeni yaprak çıkartırmı umuduyla bakıyorum ama tık yok :( |
arkadasım fidanı nereden tedarik ettiniz
|
sayın kalbara bu arada bursa nın neresindesinmiz
|
Kestel deki fidancıların çoğunda var. Çiçek pazarına da sorarsanız çoğunda kolayca bulunduğunu göreceksiniz. Fiyatları da makul.
|
yakınız bir ara görüşürüz
|
ben sayın romantik serseriden almıştım
|
su anki durumları oldukça iyi.
|
1 Eklenti(ler)
kamkatımın iki gün önceki hali 5 saksı kamkatım var ama 3-5 tane daha almalıyım.
|
2 Eklenti(ler)
Buda Yalova'da bir serada tesadüfen bulduğum ucuz Kamquat ve amatör bir yetiştiriciden aldığım ve budadığım limon.
|
Sulama ve sıvı gübrelemeyi düzenli yaptığım halde bazı uç dallar kurudu ve patır patır meyveler dökülmeye başladı, sebebi ne olabilir acaba?
|
Aynı sorun bendede var. Bir kaç dal kahverengiye döndü.Yeni çıkan yapraklarda dökülme başladı.Toprağı değiştirmeyi düşünüyorum.
|
Bendede aynı sorun var.
Antalya'dan gelen fideler Yalova'ya uyum sağlayamadı tüm yaprakları döküldü ama Karadeniz'den gelen fideler daha dayanıklı çıktı. |
Alıntı:
|
ben antalyada yetişmiş aldım ve antalyada bakmaya çalışıyorum kamkatlarıma ama bende de benzer sorunlar oldu. bazı dallar kahverengiye döndü ve yaprakların bazıları sarardı kaldı bazıları da döküldü..ben dikerken hata yapmışım dipteki kazık kökün dikilmeden önce kesilmesi gerekiyormuş ben bilmiyordum.yoksa bitki hiç bir gelişim göstermezmiş.çıkartıp kazık kökü kestim tekrar saksısına yerleştirdim.biraz da keçi gübresi ekledim.(köklerden uzağa az miktarda)tüm dalları kuruyup sadece gövdesi kalan kamkatım bile yeni yeni dallanmaya yeşermeye başladı...
|
ayrıca danıştığım ziraatçi yaprak dökümünün normal olduğunu dallar uçlardan başlayıp gövdeye doğru kahverengileşirse endişelenmem gerektiğini söylemişti.işte o zaman fidan ölmeye başlıyormuş..
|
son bilgi aklıma gelmişken paylaşayım istedim,sayın gurbik67`nin de dediği gibi kamkat güneşli yerlerde direk güneş ışığını tüm gün almayı sevmiyormuş.vee bana sulamayı da haftada bir bir litre olarak önerdiler..benim 3 kamkatım sadece sabah güneşi aldıkları bir balkon köşesindeler ve şimdilik iyi gibiler..
|
İşte benimki o durumda , kuruma uç dallardan gövdeye doğru ilerlemede, başka bir mesajda da turunçgillerin bol güneşi sevdiği, tüm gün güneş altında kalabileceği yazıyordu.
Hangisini uygulayacağız? Tüm gün güneş mi, sabah güneşi mi?, öğleden sonra güneşi mi? Şu halde bu fidanı nasıl kurtarırız? |
kağıt kalem keçimiz olsada tezeğinden faydalansak maalesef yok kimyasal gübrelerle idare ediyoruz .
gerçektende benim kamkatlarım 2 tanesi yalovadan 3 tanesi doğu karadenizden geldi öğle güneşine maruz kalınca yapraklarda kahverengi bir oluşum başlayınca yarı güneşe aldım hem filiz vermeye hemde kahve renkte kaybolmaya başladı benim anladığım fazla güneşe gemiyor (Akdeniz kamkatını bilemem) |
sayın berduray bodrum iklim olarak antalyaya yakın diye düşünüyorum.ben kamkatlarımı aldığım yerde ziraat teknikerinden aldım bu bilgileri..ayrıca denedim de.ben de ilk aldığımda düz mantık narenciye bahçeleri bütün gün güneş alıyor diye düşünmüştüm.sizin gibi bir kaç yerde de okumuştum bol güneş alsın diye ama uygulama pek hayırlı olmadı.bence en kısa zamanda kamkatınızı daha az güneş alan bir yere taşıyın..ben kahverengi olan dallarını budadım tamamen bir zaman sonra gövdeden filizlendi.umarım sizin ki de kurtulur..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025