agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Limon (Citrus) çekirdekten yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/1346.htm)

blick 09-07-2018 14:23

Hastalık olduğunu düşünmüyorum. Öyleyse de şu anda birşey söylemek için erken.
Daha da yayılırsa ve diğer yapraklarda da görülmeye başlarsa değerlendirmek lazım.

Bengrim 16-07-2018 12:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilkerr84 (Mesaj 1542180)
:p;):cool:

:D bu sezonun en iyi limonu sende :D:D arasıra resim at takip edelim

Draconiac 03-08-2018 13:08

3 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Bir kaç gündür limonla çok ilgilenemedim, dün baktığımda yapraklarında bu lekeleri gördüm. Şöyle tarif ediyim. Lekelerin oldukları yerler oldukça kurular ve biraz büzüşmüşler devamında yaprağın yeşerdiği bölgelerde yaprak kendi formunu koruyor.

Limonun durduğu yerin 2 metre kadar ilerisinde duvara gömülü şirket tipi klima var. Klima açılınca bulunduğu yer biraz soğuk ve kuru oluyor. Acaba sebebi bu mudur? Ben fark edince ilk aklıma gelen buydu masaya yanıma aldım.

Ne yapabileceğim hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. 2.5 sene büyüttüğüm 3-4 ağacım böyle yaprakları kararmaya başlayarak ölmüştü buda giderse çok üzülürüm. Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum :(

his 24-08-2018 11:56

Albino Limon

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Arkadaşlar, difenbahyamın yanına ektiğim limon çekirdeklerinden bir tanesi sanki albino gibi, sizler ne dersiniz, normal bir durum mu?

EEGlm 27-08-2018 12:17

2 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,

Bir süre forumda yazılanları okudum ben de kendi limonlarımla ilgili yazmaya karar verdim. Yaklaşık 1 yıl önce çekirdekten büyüttüğüm 2 limonum var. Biri 55 cm boya ulaştı diğeri de 20 cm civarında. büyük olanı ilk 4 lt saksıya dikmiştim. küçük olanın saksısı da 2 lt gibiydi.
İki hafta önce büyük olanı 19 lt saksıya aldım. Küçük olanı da 4 lt saksıya aldım.
Küçük olanı yeni saksısına taşırken sorun olmadı kökleri falan tamamen aldım fakat büyük olanda saksıyı çok tutmuştu kökler alırken kopmalar oldu maalesef üzüldüm. Küçük olanın büyümesi hızlandı büyük olanda yavaş yavaş alıştı sanırım.
Limonlarım hakkında yorum yapıp bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Budamam gerekir mi ve gövde kalınlaşması için ne yapmam lazım ? Şuan 1 senelik oldular ne zaman aşılanacak duruma ulaşır ? Fotoğraflarını ekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

y.sule 27-08-2018 14:35

çekirdekten ektiğim limon büyüdü ve bahçeye diktim
fakat komşu budamış ve yaprakları hastalıklı gibi buruş buruş oldu
umarım ölmez ama ölecek gibi

Amack 28-09-2018 12:50

Arkadaşlar filiz aldı başını gitti ancak yaprak ucunda çok küçük kaldı. Forumdaki örneklerde tam tersi sözkonusu.

ilkerr84 23-11-2018 21:14

2 Eklenti(ler)
hasatlık hale geldik sonunda

7 adet

redchili 24-11-2018 10:41

2 Eklenti(ler)
Bu baş belalarından nasıl kurtulurum

absenthec 06-12-2018 13:50

3 Eklenti(ler)
merhaba.
Çekirdekten ektiğim limonlar filizlendi. Boyları fotoğrafta gördüğünüz gibi. Ne zaman saksıya almalıyım?
Kağıt bardak olduğundan alt taraftan hafif küf yapmış.

nevgül 06-12-2018 18:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redchili (Mesaj 1552760)
Bu baş belalarından nasıl kurtulurum

Sayın redchili, bu kadar yoğun olmamakla birlikte benim saksıdaki limonumda da aynı böceklenme oldu. Görebildiğim bütün böcekleri silerek uzaklaştırdım. Bitkiye zarar vermemek gerekiyor tabi ki. Göremediğim böcekler için de arap sabunlu su püskürttüm. Yaprakları da kontrol etmenizi öneririm. Oralarda da olabilir.

ilkerr84 19-01-2019 20:26

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilkerr84 (Mesaj 1552737)
hasatlık hale geldik sonunda

7 adet

7 adet 455 gram limon topladım :) bu gün de çekirdeklerini toprakla buluşturdum

aloe 06-02-2019 15:16

3 Eklenti(ler)
Selamlar. 3ay öncesinde saksıya ektiğim çekirdekler çıkmayınca ümidi kesip aynı saksıya aloevera ektim. Yaklaşık 10gün önce limon fideleri çıktı
Soru1: Bu filizleri ne zaman başka saksıya geçirmeliyim?
Soru2: Eğer bu filizler aynı çekirdekten çıkmışsa onları ayırarak mı ekmeliyim?

aloe 06-02-2019 15:17

Kusura bakmayın. Telefondan yazdım ve resimleri yükledim. Yan çıkmışlar. Düzeltmeyi yapamadım

siflera12 07-02-2019 05:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aloe (Mesaj 1557835)
Selamlar. 3ay öncesinde saksıya ektiğim çekirdekler çıkmayınca ümidi kesip aynı saksıya aloevera ektim. Yaklaşık 10gün önce limon fideleri çıktı

Soru1: Bu filizleri ne zaman başka saksıya geçirmeliyim?

Soru2: Eğer bu filizler aynı çekirdekten çıkmışsa onları ayırarak mı ekmeliyim?

Havaların serin olduğu bir zamanda değiştirebilirsiniz , eviniz zaten sıcaktïr bu yüzden istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz ama bence şimdiden değiştirin çünkü limonların kökü çok oluyor saksıdaki aleoverayı boğabilirler [emoji4]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aloe 07-02-2019 11:56

Teşekkürler sayın siflera12. Kazık kök yapacağı için çabuk boğmazdır herhalde :) elimde hiç toprak yokta. Artık ilk fırsatta alırım. evim 21-23 derece arası değişiyor sıcaklığı bu uygun mudur değişim için?
Birde filizleri ayırmalı mıyım? Bilenler yazabilir mi lütfen.

siflera12 07-02-2019 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aloe (Mesaj 1557890)
Teşekkürler sayın siflera12. Kazık kök yapacağı için çabuk boğmazdır herhalde :) elimde hiç toprak yokta. Artık ilk fırsatta alırım. evim 21-23 derece arası değişiyor sıcaklığı bu uygun mudur değişim için?
Birde filizleri ayırmalı mıyım? Bilenler yazabilir mi lütfen.

Değiştirebilirsiniz sorun olmaz eğer birbirlerinden ayrılabiliyorsa ayırın [emoji4]

Draconiac 04-03-2019 08:53

Merhabalar,

Benim limonumun 2. yılı, artık meyve verebilsin diye aşı yapmayı planlıyorum ama etrafımda aşı için alabileceğim bir limon ağacı veya turunç ailesinden bir ağaç yok. Nereden temin edebilirim onuda bilmiyorum açıkcası. Ankarada yaşıyorum konu ile ilgili yönlendirme yapabilecek var mı acaba ?

hatayliahmett 22-08-2019 22:39

Çekirdekten Limon Ağacı

Ben 19 Ağustos Pazartesi günü çimlenen 20 adet Limon çekirdeklerini 10 adet saksıya diktim.

Kaç gün içerisinde tahminen toprağın üstüne çıkmaya başlar?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

lime&mint 02-09-2019 18:09

Onlar muhtemelen turunç olur.Bende denedim hala büyüyor dikenleri çıkmaya başladı.Aşılamazsanız olmaz.

arkarianjj 18-10-2019 19:31

3 Eklenti(ler)
Merhaba. Benim de 7 Eylül'de yediğim limonların çekirdeğinden yetiştirmeye başladığım limon filizlerini atmak istedim. Gerçi turunçlar şu an.

Henüz 1 aylıktan biraz fazlalar ama yavaş mı büyüyorlar bilemedim. Şu an torftalar, sürekli nemli tutuyorum ve güneş görüyorlar. Sağlıklı görünüyorlar fakat büyümeleri yavaş gibi. Diğer iki küçük filiz ikizler efendim.:D Aynı çekirdekten iki filiz verdiler. Her gün seviyorum onları Fakat sirke sinekleriyle başımız dertte ona çözüm bulamıyoruz.

siflera12 16-11-2019 08:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arkarianjj (Mesaj 1576278)
Merhaba. Benim de 7 Eylül'de yediğim limonların çekirdeğinden yetiştirmeye başladığım limon filizlerini atmak istedim. Gerçi turunçlar şu an.

Henüz 1 aylıktan biraz fazlalar ama yavaş mı büyüyorlar bilemedim. Şu an torftalar, sürekli nemli tutuyorum ve güneş görüyorlar. Sağlıklı görünüyorlar fakat büyümeleri yavaş gibi. Diğer iki küçük filiz ikizler efendim.:D Aynı çekirdekten iki filiz verdiler. Her gün seviyorum onları Fakat sirke sinekleriyle başımız dertte ona çözüm bulamıyoruz.

Limonlarınızın büyümesi gayet iyi görünüyor ve ikiz olan limon için sevinebilirsiniz o Poliembriyonik yani erken meyve vermeye başlıyor [emoji4]

ahmtnzl 13-12-2019 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arkarianjj (Mesaj 1576278)

Sirke sineklerine en iyi cozum yine sirkeden geciyor . Bir bardak suya biraz sirke koyup (1tatlı kaşığı kadar ) saksının yanına veya fidenin/ağacın dibine koyun bir kaç gün gözleyin.

selcuk1989 14-12-2019 14:00

2 Eklenti(ler)
Herkese merhaba,

Size çekirdekten yetiştirdiğim limonum ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Limonumu geçen sene bu zamanlarda diktim. Şu andaki durumu resimdeki gibi. Benim limonumun bakımı için yapmam gereken şey nedir. Şu anda bana rengi biraz garip geldi yaprakların. Dikenleri de mevcut üzerinde. Ayrıca üzerinde kırmızı kırmızı noktalar var. El ile dokununca gidiyor bu noktalar. Bu kırmızı noktalar böceklenmeye mi işarettir.

arkarianjj 05-01-2020 09:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1577848)
Limonlarınızın büyümesi gayet iyi görünüyor ve ikiz olan limon için sevinebilirsiniz o Poliembriyonik yani erken meyve vermeye başlıyor [emoji4]

Merhaba. Ne yazık ki ikizler tutunamadı. Hiç büyümüyorlardı ve gittikçe solup öldüler. Yaşatmak için elimden geleni yaptım fakat tam da güneşlerin gittiği zamana denk geldi. Cidden üzgünüm. Diğer limonlar iyi drumda ama çok yavaş gelişiyor gibi görünüyor.

Sirke sinekleri için olan öneriyi de uygulayacağım kısmetse.

siflera12 05-01-2020 10:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arkarianjj (Mesaj 1579808)
Merhaba. Ne yazık ki ikizler tutunamadı. Hiç büyümüyorlardı ve gittikçe solup öldüler. Yaşatmak için elimden geleni yaptım fakat tam da güneşlerin gittiği zamana denk geldi. Cidden üzgünüm. Diğer limonlar iyi drumda ama çok yavaş gelişiyor gibi görünüyor.

Sirke sinekleri için olan öneriyi de uygulayacağım kısmetse.

Maalesef ki Poliembriyonik bitkilerin en büyük sorunu kolayca ölmeleri benim de bir sürü Poliembriyonik bitkim vardı ama birçoğu ya ölüyor ya da tek dal kalıyor sonradan , ayrıca gelişimleride çok yavaş oluyor.

sungurak 05-01-2020 18:56

daha cok küçük ...:)

http://media.snimka.bg/s1/6487/039217890-big.jpg?r=0

atknsvndk1994 08-02-2020 13:48

Ben de tohumdan ilk limonumu yetiştireli 2 seneyi bulacak aşı yapılmadı ama bugün internetten ikinci limon fidanım geldi. Uygun olursa fotoğraf atacağım.

atknsvndk1994 08-02-2020 14:22

Mandalina çekirdeğinden yetişen https://i.imgyukle.com/2020/02/08/nCTsNb.jpg

Limon çekirdeğinden yetişen https://i.imgyukle.com/2020/02/08/nCTlTx.jpg

yesildost 10-02-2020 16:02

1 Eklenti(ler)
Abim Trabzondan limon getirmişti. Sanırım mayer limon deniyor bunlara. Portakal büyüklüğünde. Aşılı fidanı da var ancak hastalandı kurtarmaya çalışıyoruz. Limonun görselini ekte vereceğim. Çiğidinden toprağa ektim 4 tane bakalım ne olacak. Aşı gerektirirse aşılarım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025