agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Limon (Citrus) çekirdekten yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/1346.htm)

Mine Pakkaner 08-01-2007 20:51

Fazla su çürümeye sebep olur.

caploonba 04-03-2007 10:47

Benim edindiğim bilgilere göre turunçgillere aşı yapılmazsa turunç oluyor.Yani aşı yapmalısınız.
Bire de buraya göz atın.
http://www.agaclar.net/index.php?id=2469

aybala nın açtığı aşılama başlığını bulup en son sayfasına bakarsanız aşılama ile ilgili video var onu izleyebilirsiniz.

richirich2 18-03-2007 22:18

1 Eklenti(ler)
buda benim limonum. Tam olarak çeşidini bilmiyorum.

bitkiseli 31-03-2007 07:45

Kılıç çiçeğimin dibine zamanını hatırlamıyorum 2 limon çekirdeği atmışım:) filizlendiklerinde hatırladım:p yani büyük ihtimalle limondur diye düşünüyorum ;) ikişer tane yaprakları var onları oradan ne zaman almalıyım?

lerdemir 31-03-2007 09:43

richirich2,

Senin limonlar limondan çok armuta benziyor sanki. Cinsleri "Armut Limonu" olmasın sakın ?

:)

Bıyıklı 19-04-2007 16:17

Bende yeni ektim, cam kenarında derin bir kaptalar. Filizlenme olunca görüntüsünü paylaşırım.:rolleyes:

küpeli 29-04-2007 14:54

Bundan yaklaşık 3-4 ay önce sayfada edindiğim bilgilerden yola çıkarak limon çekirdeği çimlendirme işine bende el attım. Düzenli olarak sulama havalandırma ne gerekiyorsa hepsini yaptım. Baktım ki hiçbir hareket yok heralde bu iş olmayacak diyerek pes ettim.

Daha önce limon çekirdeklerini ektiğim aynı saksıya, 20 gün önce budadığım küpelimden birkaç dal diktim. Aradan geçen 20 günlük süre içerisinde birde baktım ki küpeli dalının yanında yabancı bir yeşillik. Koyu yeşil filizlenmiş sağlıkla parıldıyor. Acaba mı dedim kendi kendime... yani bu limon olabilirmiydi? Neyse biraz daha gözlemledim. Sitedeki fotoğraflar ile karşılaştırdım. Bu bi limondu :). Artık benimde bir limonum var...

Ancak işin merak ettiğim yanı; niçin onca özenle bakımlarını yaptığımda 3 ay önce filizlenmedi de; küpeli dikim esnasında köklendi ki bu limoncuk. Neyse herşeye rağmen denememin biraz rötarlıda olsa olumlu sonuç vermesinden mutluyum. Ayrıca limonumun inatçılığını da çok sevdim. Ben istediğim zaman değil kendi istediği zaman fiilizlendi kerata. Paylaşmak istedim. Bi arada onu sizlere göstermek istiyorum. Herkese iyi günler

Sebahattin Sargın 29-04-2007 15:03

Sevgili küpeli hemşerim demek ki fazla üzerine düşmemek gerekiyor :). Bende bir hevesle limon çekirdeğini suya koydum 2 hafta oldu bi kıpırdanma yok, bakalım ne zaman bir hareketlenme görüceğiz. Sevgili küpeli sizi bu arada bursa başlığında kendinizi tanıtmanızı bekleriz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1379

Ophrys 29-04-2007 15:05

Bende birkaç kez denedim olmadı.

küpeli 29-04-2007 15:38

5 Eklenti(ler)
Sayın sebo 17 aynen sizin dediğiniz gibi üzerine düşmemek gerekiyormuş. Her akşam eve geldiğimde filizlenme varmı diye kontrol ediyordum. Ama o bana sürpriz yaptı. Bunlarda benim limonun fotoğrafları. Tek bir çekirdekten 2 filiz :) Şanslıyım herhalde.. Selamlar.

küpeli 29-04-2007 15:40

Arkadaşlık etmesi için yanına birde sarımsak ekmiştim. Uzun filiz sarımsaktır. Bilgilerinize sunarım.

selenn 29-04-2007 22:45

Sevgili Küpeli,

Maşallah çok güzel filizlerin ve arkadaşı sarımsak. Ben de ektim çekirdeği uzun zaman önce ama ne gelen var ne giden.Artık ümidi kestim. Ama seninkiler çok şirinler.Güle güle büyüt.

küpeli 30-04-2007 16:10

Sevgili Selen, darısı başına diyorum. İnşallah seninkilerde benimki gibi sana sürpriz yaparlar. En kısa zamanda filizlere kavuşman dileğiyle...

selenn 30-04-2007 17:31

İnşallah Küpeli. Ama ümidim yok darısı yeni tohumların başına artık:)

serder 10-05-2007 10:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arsakay (Mesaj 26203)
Bu siteyi terk edicem.
Sürekli provokasyon var.
Şimdi bunu görüp de yapmazsam olmaz ama önce
mstfcn'ı konuşturmak şart. Yoksa o yapar olur, biz yaparız uyur.

yerden göğe haklı walla.....:(

selenn 10-05-2007 10:28

Arkadaşlar limon çimlendirmem başarısızlıkla sonuçlandı:( Galiba fazla nemli tutup tohumu çürüttüm. Toprağın üzeri yosunlandı. Baktım biraz eşeleyerek ama tohum da yok. Sizlere ömür benim limon.

peta 10-05-2007 11:38

Evde saksı içinde tohumdan ürettiğim limon, 1-1,5 yıllık oldu.(Aslında güya bonsai yapacaktım .Sabrım yetmedi ,saldım, kendi kendine büyüyor)Yerini sevdi . Büyümeye de devam ediyor . Ben onun ne zaman limon vereceğini merak ediyorum. Formun tamamını okudum ;aşılanması gerek diyen de var ,turunç olarak meyve verir diyen de var .Turunç **** Limon meyve vermesi için ne yapmamı tavsiye edersiniz

caploonba 10-05-2007 15:32

Benim bildiğim kadar aşılanmazsa turunç olur.Aşılanırsa limon olur.Limonlara bildiğim kadarıyla göz aşısı yapılırmış.

peta 10-05-2007 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi caploonba (Mesaj 103167)
Benim bildiğim kadar aşılanmazsa turunç olur.Aşılanırsa limon olur.Limonlara bildiğim kadarıyla göz aşısı yapılırmış.

Turunçta olsa ben razıyım yeterki renkli meyveleri göreyim. --turuncun turuncurengi olduğunu sanıyorum hiç görmedim ama-:rolleyes:

Ophrys 10-05-2007 18:13

Benim öldü sandığım hatta saksısına başka şeyler ektiğim çekirdek çimlenmiş.

Ophrys 12-05-2007 20:34

limon

1 Eklenti(ler)
Limonum.

lerdemir 12-05-2007 23:46

Peta merhaba,

Turunç meyvesi, amatör bir gözün algılayamayacağı biçimde, bildiğimiz portakalın tıpatıp aynısıdır ağacın dalında...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peta (Mesaj 103204)
Turunçta olsa ben razıyım yeterki renkli meyveleri göreyim. --turuncun turuncurengi olduğunu sanıyorum hiç görmedim ama-:rolleyes:

peta 13-05-2007 10:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir (Mesaj 103707)
Peta merhaba,

Turunç meyvesi, amatör bir gözün algılayamayacağı biçimde, bildiğimiz portakalın tıpatıp aynısıdır ağacın dalında...

lerdemir,
Limonun yaşı ile meyva gelişimi arasında nasıl bir durum var ? Limonum 1,5 yıllık oldu demiştim ya turunç olması için daha erken mi ?

lerdemir 13-05-2007 16:50

Peta,

Sorunuzun cevabı için, forumdaki TURUNÇGİL YETİŞTİRİCİLİĞİ başlığını baştan sona okudum ama net bir bilgi edinemedim.

Bu sorunuzun cevabını maalesef bilmiyorum :(

peta 13-05-2007 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir (Mesaj 103818)
Peta,

Sorunuzun cevabı için, forumdaki TURUNÇGİL YETİŞTİRİCİLİĞİ başlığını baştan sona okudum ama net bir bilgi edinemedim.

Bu sorunuzun cevabını maalesef bilmiyorum :(

lerdemir ,
Çok teşekkür ederim.
Bu forumlarda aradıklarımı bulmakta zorlanıyorum. Mesela bahsettiğin başlığı ben hiç görmedim bile

Penelophe 19-05-2007 22:36

Selamlar;

Bugün bende 3 adet limon tohumu ektim :)

Umarım kısa sürede çimlenirler. Gelişmeleri eklerim.

küpeli 22-05-2007 17:55

2 Eklenti(ler)
Buda benim limonumun geldiği nokta...

lerdemir 22-05-2007 21:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peta (Mesaj 103831)
lerdemir ,
Çok teşekkür ederim.
Bu forumlarda aradıklarımı bulmakta zorlanıyorum. Mesela bahsettiğin başlığı ben hiç görmedim bile

Mesaj sayınıza bakarak forum kullanımında göreceli olarak deneyimsiz olduğunuzu düşünüyorum. Bundan mütevellit, forumda arama yapmayı bilememeniz ihtimaline binaen aşağıdaki şekilde yardımcı olmak isterim:

Bu satırda koyu renkli ve altı çizili olan yere tıklarsanız TURUNÇGİL YETİŞTİRİCİLİĞİ başlığına ulaşacaksınız.

Bundan sonrası için de, forum sayfalarının en üst kısmındaki menü satırının sağdan üçüncü sırasındaki ARAMA menüsünü tıklayıp ilgili yerlere merak ettiğiniz (örneğin buradaki mesajınızda sorduğunuz anahtar kelimeleri) yazarak arama yaparak arama konunuz hakkında forumda verilmiş olan bilgiyi etraflıca inceleyebilirsiniz.

Forumda arama yapmak vb gibi diğer forum kullanım yöntemleri için de şuraya tıklayınız.... Orada da Forum Kullanım Kılavuzu'nu bulacaksınız.

Forumumuzda keyifli, aktif ve bol yeşil günler geçirmeniz dileklerimle...

Penelophe 22-05-2007 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi küpeli (Mesaj 107330)
Buda benim limonumun geldiği nokta...

Çok güzel bence. Umarım benim tohumlarda böyle olur.Ekimden ne kadar zamanda erişti bu noktaya?

serder 25-05-2007 14:28

aklıma birşey geldi ne olduğunu yazmayacağım. şu ana kadar ilkokulda fasulye ve bu ayın başında papatya filizlendirdim. ama limonlar için bir yöntem geliştireceğime inanıyorum. Cahil cesareti de denebilir ama olsun....
tecrübelerimi de buradan sizlere aktarıcam.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025