![]() |
Enson yüklediğim resimdeki limon fidesimi?
|
Turunçgildeen cevap bekliyorum.
|
Yerinimi değiştirdiniz o bitkinin toprağınımı yoksa ?
|
Yerini değiştirmedim çekirdeği ilk ektiğim toprak.
|
Hmm çok ilginç sanırım bu limonun türünden olabilir oldukça sağlıklı görünüyor.Yapraklarının alt taraflarını kontrol edin kuruma böcek vs varmı bakalım.
|
KURUMAYA BAŞLAYAN FİDEMİ BÜYÜK KABA ALMIŞTIM.ÖNCEKİ TOPRAĞI NORMAL TOPRAKTI ŞİMDİ İSE TORFTA BU BİLGİLERE GÖRE FİDEME NE OLMUŞ OLABİLİR?Benim fidem resimdeki halinden daha çok kurudu ne yapmam gerekiyor.Yaprağında böcek yok.GÖVDESİ Hala yeşil.Fidemi kaybediyormuyum?
|
Keşke hiç değiştirmeseydiniz.Çünkü ev içinde başka bir odaya dahi alınsa hemen tepkilerini gösterebiliyorlar.Beklemekten başka bir şey yok şuanda,toprağını nemli tutun.hala gövdenin yeşil olması iyi.
|
Turunçgil fidemin bütün yaprakları döküldü gövdesi üs tarafından kurumaya başladı.
|
Bari enson resimdeiki fideme iyi bakıyım.
|
Fidemin yaprakları tamamen döküldü.gövdeside yavaş yavaş üst taraftan kuru maya başladı.
|
Maalesef kurumaya başlamışsa kurtarmanın bir yolu yok.Çünkü kökleri öbür toprakta yerlerine oturmuştu şimdi değiştirince bitki bocaladı.Böyle üzücü olaylarla karşılaşmamak için tohumu büyük saksılara ekmek veya saksısı küçükse bile değiştirmemek gerekiyor.Artık bir daha şansınız deneyin sadece bir tohum ekmeyin ayrı yerlerede birden fazla ekin böylece birisini kaybettiğinizde diğerleri yaşıyo olacak ve neden kaybettiğinizi bilecek ve diğerleri için tecrübe kazanmış olacaksınız.
|
Turunçgil cevabın için sağol.Bukuruyandan ayrı 4fidem daha var.Kalan fidelerimin yerlerini değiştirdim.Onlar sağlıklı bir şekilde büyüyorlar.
|
Turunçgil enson ekledigim resimdeki fide limon fidesimi?
|
Cevabını bekliyorum.
|
Eğer limon fimon fidesiyse en büyük boy saksıya nasıl aktarmalıyım?Fidenin yerini birkere değiştirmek için büyük saksıya aktarayım mı?
|
Evet bir limon fidesi, şimdiki durduğu saksı ne genişlikte küçükse toprağıyla birlikte değiştirin lütfen
|
Sonunda benim de limon tohumlarımdan biri çimlendi (daha toprakta çimlenmeyi bekleyen bir sürü tohum var doğrusu). Aşağıda bu sabah itibariyle çekilmiş bir resmi mevcut. Toprağı 3-5 günde bir yaklaşık 3 haftadır su veriyordum. Ancak geçenlerde ektiğim tahminimce 2 gün önce ektiğim bir çekirdek hemencik çimlendi.
Acemi olduğum için tavsiyelerinize ihtiyacım var, bundan sonra neler yapmalıyım nelere özen göstermeliyim doğrusu pek bilmiyorum. Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi rica edeceğim, bir de bu tohum bir gün bir ağaca dönüşebilirse ben şimdi bunun meyvelerini afiyetle yiyebilecek miyim? :D http://wstaw.org/m/2012/01/06/06012012019.jpg |
kunduz öncelikle siteye hoşgeldin.Fidenin büyümesi durana kadar bulunduğu yerde durabilir.Toprak kurudukça su verebilirsin.Toprak ne çok ıslak nede çok kuru olmamalı çok az su ver men gere kiyor.Dahasonra soracağın başka şeyler olursa kendi tecrübelerime dayanarak yardım etmeye çalışışırım.Bide fiden güneş gören yerde olmalı durdu yerde soğuk olmamalı.Fidenin sağlıklı büyümesi dileğimle.
|
Fidenin yerini değiştireceğin zaman bir boy büyük saksıya almanı öneririm fideni kaybetmemek için.Tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Benim fidemin kökü ektiğim kabın altına ulaşıp kıvrıldığı için kurudu.Buna dayanarak söylüyorum.
|
Kağan Bey, fidenizin kurumasının bir başka sebebi vardır, muhtemelen yanlış sulama. Kazık kökü kıvrıldığı için bu yaşta fide kurumaz, diğer sebeleri göz önüne almanızı öneririm.
Bir de yanlış anlamazsanız bir ricam olacak, biz forumun kolay ulaşılır yapısının sürmesini istiyoruz, daha sonra yeni gelen üyeler bir bilgiye ulaşmak için sayfalarca dolanmadan bulabilsinler aradıklarını. Son bir kaç sayfadır iletişiminizi monolog şeklinde sürdürüyorsunuz. Yeni yazacaklarınız, sözünüze ekleyeceğiniz bir şey varsa düzelt butonuyla mevcut mesajınızı düzenleyebilir, yazınızı uzatabilirsiniz. Alt alta tekrar tekrar lütfen mesaj atmayın. |
Benim fideler 1aydır 4 yaprak duruyorlar.Nezamana kadar bu şekilde duracaklar.Fidelerimin büyümelerini istiyorum.
|
Alıntı:
Merhaba efendim, Baştan itibaren okuduğunuzu var sayıyorum. Siz tam tersinden başlamışsınız işe. Tohumlar torf ağırlıklı ortamda çimlendirilir, torfta besi değeri yoktur, şaşırtma zamanı toprak karışımına alınırlar(bitkinizin sevdiği toprak cinsini ve saksı harçlarını araştırın). Kışın fazla sulama yapmayın. Kış mevsimi bitkiler için genelde durağan/uyku dönemleri. Besi/gübre takviyesi yapın torfa. Gövde ve köklerini yakmayacak yeterlilikte. Bahara kadar sabredin, harekete geçecekler o zaman. Siz de bu arada Ağaçlar.net' te okunması gereken herşeyi okuyun lütfen. O kadar mesaj attınız, ne kadar araştırma yaptınız?:))). Kolay gelsin, saygılarımla lütfen. |
mrduran aydınlattığın için sağol.Baştan beri okudum fazla anlamadım ondan sordum bu soruyu.
|
Merhaba efendim,
Bebek bakar gibi bir şey işte... Çimlendirmeyi buradan da araştırabilirsiniz. Saygılarımla lütfen. |
Arkadaşlar ben dün 5 adet limon çekirdeğini plastik bir bardağa ektim ve suladım ama tohumları karanlıkta tutuyorum ve sürekli nemli kalmasını sağlıyorum. Tohumları yüzeye ektim ve üzerine 1 cm toprak attım hatta tohumların bir tanesi görünüyor.
Tohumlarım çimlenir mi? Ne zaman çimlenir? Güneşte mi kalması gerekir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler! |
peki bir şey soracağım,komşumun çok güzel çekirdeksiz bol meyvalı limon ağacı var.Şimdi bundan ben ne yapıp ne edip ,nasıl kendim de limon filizi edinebilirim?Daha doğrusu hangi yöntemle aynısından benimde bir limon ağacım olabilir?şimdiden teşekkürler.Saygılarımla.
|
diyebilirim ki elime geçen bütün çekirdekeri çimlendirdim ve arkadaşlarıma da hediye etttim ancak benim evimdeki limonlarda farklı bir sorun var,büyümüyorar.öncelikle odam güneş almıyor.Ben de limonlarımı olabildiğince ışık alabilecekleri yerlere koymaya çalışıyorum şu an 11 tane minik miik çimlenmiş limonlarım var daha filiz diyemeyeceğim ama büyümüyorlar da. büyük bi tenekeye diktim onları topraklarında torf,deniz kumu,toprak ve gübre var.Muğla'da yaşıyorum acaba balkona koysam daha iyi gelişir mi limonlarım merak ediyorum şimdiden teşekkürler :)
|
kağan beyin yazdıklarını yeni gördüm kusura bakmayın kağan bey öğrenci olduğum için muğla'da oturuyorum ama nalçacıda oturuyor ailem hemşeriymişiz sizinle fotolarımı da yüklerim yakın zamanda benimde filizlerim büyümeyi durdurdu inşallah kurtarırız filizlerimizi :)
|
ben de 2 aydır bitki delisi oldum biraz da sayenizde oldu tabi :) forum o kadar geniş ki her şeyden dikesi geliyor insanın. Bir file limondaki çekirdekleri çıkardım ılık suda bekletiyorum şu an yarın ekeceğim bakalım neler olacak
|
Bende bugün diğer tohumların altında kalmış olan limon tohumlarımı buldum, ne zaman eksem diye düşünürken burayı okuyunca heveslendim,şimdi pamuğa koymaya gidiyorum.ama ne kadar bekletecektim pamukta,o sayfaya bi daha dönmeliyim.
|
bir file limondaki tüm çekirdekleri çıkardım :) dünden beri suda bekledi gerçi oksijenli su işine girmedim çünkü fazla sayıda ektim. Yani çürüyenleri gözardı edebilirim. 63 çekirdeğin 40 ını pet bardaklara kalanları da pamuk arasına koydum. Umarım çimlenmeleri sağlıklı olur.
|
3 Eklenti(ler)
Yaklaşık 1 yıldır ne büyüyen ne de kuruyan limonlarımız artık büyümüye başladı. Bakalım bu bahar ve yaz büyümeleri nasıl olacak?
|
2 Eklenti(ler)
benim limonum nasıl halde
|
Alıntı:
üstten iyi bir gübreleme yapmalısınız.. veya çay posalarını degerlendirebilirsiniz |
limon fidesinin asılanmamsı ıle turunc olur denmiş aşılamadım dıyelım hep dal ve yaprak olarakmı kalacak yoksa turunc meyvası verecekmı?
|
Alıntı:
Ben çiçek açmaz ve meyve vermez diye biliyorum. |
Alıntı:
Mehmet |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Mehmet |
Benim saksıda 5 yaşında bir limonum ve yaklaşık 10 yaşında iki tane Pomela'm var. Üçü de aşısız ve keyifleri çok yerinde. Ama bu süre zarfında çiçek ve meyve görmedim. Turunç olarak meyve ve çiçek vermesi de biraz şans işi demek ki...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025