![]() |
Kışları sert geçen bir yerde oturduğum için, önce burada limon ağacının yaşamayı başarabildiğinden emin olmak istiyorum. O nedenle çekirdekten yetiştirmeye çalışıyorum. Denemem başarısız olursa, etrafta limon ağacı bakacağım. İkinci deneme fide üzerinde olacak.
|
igk,
Forumda limon ağacının iklim gereksinimleri ile bilgi aradın mı? Olması lazım yanlış hatırlamıyorsam... Yok ise, bilen arkadaşlara sorarız... |
Sayın lerdemir,
Şartları biraz zorlamakta olduğumu biliyorum. Benimkisi bir nevi özlem, biraz da inat. Ankara'da yetişen limon burada neden yetişmesin, diyorum. Ayrıca komşumda kış aylarını evde geçiren bir limon ağacını da görmüş bulunuyorum. Neden yaşamasın, olursa bir limon ağacım, ev kedisi gibi? |
Olur tabii, neden olmasın; ben de aynı şeyi İstanbul'da yapıyorum.
Belki forumda takip etmişsinizdir. Henüz bir kaç hafta önce yeniden balkona çıkardım limonumu... Kış boyu içeride mutfakta idi kenar süsü gibi... |
Alıntı:
Ankara'da bahçede meyva verir mi limon? Ilıman iklim bitkisi oldugunu biliyorum ama hani şartları zorlarsak falan... |
Hadi bakalım, deneyin bir, hepimiz buralarda olursak paylaşırız gelişmeleri...
Bakalım neler olacak? :) |
İlk Hasat
2 Eklenti(ler)
İşte, aşağıdaki mesajımda bahsetmiş olduğum limonlarım...
Limon yetiştiriciliği hayatımdaki "İlk 2" meyvemin görüntüleri efendim... ;) ;) Alıntı:
|
Herkese merhaba benim sorum şu: evimde mandalina ağacım var üzerindede bir sürü bebek mandalina var fakat mandalinaların çoğunu döktü eskisi kadar sık değil yeni aldığım için bakımında bir yanlış mı yaptım acaba diye üzülüyorum aldığımda üzerinde sadece çiçekleri vardı yardımcı olursanız çok mesut olacağım.
|
Zambak Aşığı,
Ağacı aldığınızdan sonra henüz çok süre geçmedi sanırım. Zira, turunçgiller yer ve koşulları değiştirildiğinde genelde yaprak ve meyve tomurcuğu dökerler. Siz, turunçgilinizi alalı ne kadar oldu? "Eminim çok geçmemiştir." |
Alıntı:
|
5 senedir özenle baktığım bergamut fidanım var meyva alamıyorum limon fidanından şekil olarak değişik mi yoksa bana bergamut diye mi sattılar meyvasını zamanı gelince antalyadan getirtiyorum receli nefis bilgisi olanların malümatını rica ediyorum iyi günler
|
Benim bilgim yok bu konuda saim ergin;
"Bir bilen"i bekleyeceğiz anlaşılan :) |
Herkese müjdeli haber;
Soğuk havaların bitiminde balkona çıkardığım limon ağacım 5 gün kadar önce çıldırmışcasına her yerinden bir sürü sürgün verdi... Yeni yeni minik yaprak sürgünleri; bir sürü minik çiçek tomurcukları... Çıldırdı mı ne??? :D Not: Bu haftasonu fotoğraflarını çekip, eklerim görütüleri de. Ayrıca; yukarıdaki ilk 2 meyve sonrasında 2 tane daha meyve sararmaya yüz tuttu... Allah nazardan saklasın Kıbrıs limonumu...:cool: |
Sizin limon çıldırmış olabilir sayın lerdemir, ama benim çıldıracak limonum olamadı maalesef. Hani demiştiniz ya, haberler ne olacak. İşte haber: çekirdekten limon denemem tutmadı.
Şimdi fide bulmaya geldi sıra. Olsun deneriz, n'olcak. Gerçi koca bahçenin içinde limonum yaşayamayacak olduktan sonra, neyleyim limonu; ama demiştik ya, ev kedisi = ev limonu. |
Ben bahçemde limon yetiştirmeye çalışıyorum. Mandalinam var. Onda bir sorun yok. Ancak limon çok nazlı. Soğuğu hiç sevmiyor. Önce yediveren çeşidi aşıladım, çok güzel olmuştu. Üzerinde hem sararmış limonları vardı, hem yeşil. Hemde çiçek açıyordu sürekli. Bir günlük bir soğuk işini bitirdi. Aşı donup kurudu. Bir de çelikten yetiştirdiğim var, ama soğuktan bir türlü kendini toprlayamadı. Bahçede nasıl koruyacağımı şaşırdım.
|
Nektarin Ağacimin 4 Yildir Yarisinin Dallari Kurumuş Bir Durumda
Nektarin Ağacimin 4 Yildir Yarisinin Dallari Kurumuş Bir Durumda,
Kuruyan Dallari Budadim,başka Ne Yapmaliyim |
Alıntı:
|
Yeşil Limon mu?
4 Eklenti(ler)
Sayın Grup Üyeleri,
1 sene önce mersinden yeşil limon fidesi aldık. Bu sene limonlarımız büyüdü. Ancak üç aydır aynı büyüklükte ve yeşil renkte. Bir tanesini kestik, ancak yeşil limon mu, yoksa turunç mu, yoksa büyüyememiş sarı limon mu anlayamadık. Resimlerini soruma ekliyorum. Resimden tanıyabilen olursa lütfen yardımcı olsun. Limon, yeşil limon ve turunç arasındaki farklar meyve bakımından nelerdir? Saygılarımla |
Çok lezzetli görünüyor.:)
|
Limon Ağacım
4 Eklenti(ler)
Sayın Üyeler,
Aslında limon olup olmadığını bilmediğim bir ağacım var. Saksıda bana gelen bu ağacı 2007 ilkbaharında toprağa aldım. Yaklaşık 1m boya ulaşan ağacın resmini ekte yolluyorum. Sorunum ise yeni yaprakların ikinci resimde görüldüğü gibi kıvrılması ve yeni sürgün dalların yassı bir şekilde olması (resim 3 ve 4). Konuyla ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Not: Kuvvetli poyraz esen bir yeri var. Saygılarımla, Durmuş Pehlivan |
http://www.toros.com.tr/turkce/ud_turuncgil5.asp
Yaprakların kıvrılması kalsiyum eksikliğinden diye yazılıyor...verdiğim linke bir göz atın derim. |
Teşekkür ederim, şimdi inceliyorum linki.
|
Kestiğim meyveyle ilgili bir soru sormuştum 2-3 mesaj önce. Bir bilen yardım edebilir mi?
|
Alıntı:
|
Balkondaki 2 chinotto'm küçük saksıları yüzünden sıkıntı çekmekteydiler bir süredir.Vakit erken olmasına rağmen 2 gün önce saksılarını değiştirdim, yeni saksılarında daha bir havalı, daha bir heybetli durdular :)http://www.mehmetsaygin.com/linkver/chinotto.jpg
Selamlar, |
Chinotto yani Citrus myrtifolia bende de var ancak calamondinle asla yarışamaz her bakımdan calamondin bir numaralı turunçgilim.
Bana göre Citrus myrtifolia calamondine göre zor bir turunçgil. http://img508.imageshack.us/img508/9...92largeze8.jpg http://www.logees.com/prodinfo.asp?number=C2009-2 |
merhaba,
Calamondin daha güzel görünüşlü bir bitki bence de. Yalnız chinotto pek zor bir turunçgil değil aslında.Calamondin yetiştirmedim, o yüzden karşılaştıramam ama chinottolar benim ilk ev turunçgillerim ve 4 senedir benimleler.Ağaçlar konusunda hiç bilgim yokken, hiç bir besin takviyesi, gübreleme, ilaçlama yapmadan 3 sene boyunca hiç sorunsuz büyüyüp, her sene bol bol meyve verdiler. |
Bende bu baharda bir mandalina fidanı aldım çiçekleri 15 tane meyve verdi ama döküle döküle şimdi üzerinde 4 tane var umarım bunlar dökülmez...
|
Alıntı:
Çiçeklerinin kokusu da chinottoya göre çok daha muhteşem :) |
Çok acil!
Çok kötü bir problemim var. Bir kamkat ağacın var ve meyvelerini teker teker dökmeye başladı. Nedenini anlıyamıyorum, yardımlarınıza ihtiyacım var. En ufak meyve de en büyük olan da bir anda durduk yere dökülüyor. Ağacım meyvesiz kalacak, ne yapabilirim?
|
Sulama rejiminizi değiştirmiş olabilirsiniz. Su stresi buna sebep olur. Az ve çok sulama, tabakta su bırakma, sulama aralığını şaşırtma.
|
Merhaba mine hanım, bizim evin önünde bahçede birkaç turunçgil ağacı mevcut. Ve bunlardan biri olan greyfurt ağacında meyve tutumu pek olmuyor. Çiçek zamanında çiçkleri açıyor ve sonra dökülüyor. Şuan içinde sadece bir dalda 4tane meyva var. Çok küçük bir ağaçta değil 6-7yaşlarında bir ağaç. Sorun ne olabilir acaba? Ben kalsiyum ve bor eksikliği olarak düşünüyorum acaba doğrumudur? Ama yanındaki ağaçlarda pek meyve tutumuyla ilgili bir sorunun olmaması beni düşündürüyor..
|
Alıntı:
Kokuları çok güzel, calamondin daha da güzel kokuyorsa harika, edinmiş bulunmaktayım bir tane :) |
Mehmet Bey,
limonella (Eustis Limequat ) yı da unutmayın...(West Indian lime X Kumquat) veya (Mexican, or Key lime, X Meiwa kumquat) http://www.citrusplants.com/limonella.htm Görsel ve kokusal olarak calamondinin de üstünde :) |
Merhaba mine hanım, bizim evin önünde bahçede birkaç turunçgil ağacı mevcut. Ve bunlardan biri olan greyfurt ağacında meyve tutumu pek olmuyor. Çiçek zamanında çiçkleri açıyor ve sonra dökülüyor. Şuan içinde sadece bir dalda 4tane meyva var. Çok küçük bir ağaçta değil 6-7yaşlarında bir ağaç. Sorun ne olabilir acaba? Ben kalsiyum ve bor eksikliği olarak düşünüyorum acaba doğrumudur? Ama yanındaki ağaçlarda pek meyve tutumuyla ilgili bir sorunun olmaması beni düşündürüyor.
|
1 Eklenti(ler)
denizakvaryumu teşekkürler, bulmaya çalışıyorum :)
Limon olarak, meyer limonların çalışmasına başladık.Meyer limon oldukça güzel kokulu, bakımı kolay ve birden çok kez çiçek açan bir tür.Webden bulduğum bir fotoğraf ekliyorum. Selamlar, |
Evet Mehmet Bey, mayer limon gerçekten çok avantajlı ve güzel bir tür. Çiçeği üzerinden pek eksik olmaz. Bende dün bahçede mayer limon hasadını denetledim. İçim dışım mayer limon oldu. :)
|
Bende de Kıbrıs Limonu var.
Bodur değil. Yaklaşık 3 yaşında. Bu sene 12-13 tane meyve verdi; 5 tanesini dalında sarardıktan sonra topladık, kokladık, kıyamayarak tükettik. şimdi üzerinde 7-8 tane daha sararmayı bekleyen meyve var. Ancak, bodur değil ya bu, iyice uzayacağım diye delirip duruyor; benim boyun hizama kadar geldi daha şimdiden; üstelik de sadece bir en büyük boy peynir tenekesinde olmasına rağmen. Kışa girerken bu sene sanırım son kez ev içinde geçirebilecek kışı. Seneye ise ne yapabileceğim bilmiyorum... Kışın donar ölür dışarıda yoksa... |
Çok sevindim Selçukhan, bu sene ticari olarak da en kıymetli senelerinden birini yaşıyor meyer limonlar, tüm diğer limonlar gibi :)
Sn.lerdemir, meyvesine bile kıyamıyorsunuz biliyorum ama, onu kıştan çıkarken, bilen biriyle beraber iyice bir budayıp küçültseniz nasıl olur? İnşallah tacı çok yüksekte oluşturulmamıştır. |
Merhabalr, bizim evin önünde bahçede birkaç turunçgil ağacı mevcut. Ve bunlardan biri olan greyfurt ağacında meyve tutumu pek olmuyor. Çiçek zamanında çiçkleri açıyor ve sonra dökülüyor. Şuan içinde sadece bir dalda 4tane meyva var. Çok küçük bir ağaç değil 6-7yaşlarında bir ağaç. Sorun ne olabilir acaba? Ben kalsiyum ve bor eksikliği olarak düşünüyorum acaba doğrumudur? Ama yanındaki ağaçlarda pek meyve tutumuyla ilgili bir sorunun olmaması beni düşündürüyor
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025