![]() |
Merhaba,
Bilen arkadaşlar aşı konusunda yardımcı olabilirler mi?İzmir'de limon (Daha doğrusu lime) aşılama için en uygun zaman nedir ve hangi teknik kullanılmalıdır?Saygılar... |
2 Eklenti(ler)
Bu limonu yaklaşık 1 ay önce fidan olarak aldık diktik.
Bazı yaprakları sarardı gibi. Birde aşı yerinden bağlıydı aldığımızda o ipi çözmelimiyim? Gelişim göstermiyor gibi neler yapmalıyım. 7veren dedi türüne satıcı. |
Alıntı:
Yapraklarının sararmasına takılmayın. Yetiştiği o daracık plastik torbadan köklerini bir genç kızın saçlarını savururcasına toprak ananın köklerine salacağı yeni yerine alışma nazları onlar. Aşı yerindeki o ip; fidanınızın daha güzel bir form yakalaması için satıcı/ üretici tarafından bağlanmıştır. Fidanınızın uygun mesafesine güzel bir destek dikerek fazla sıkı olmadan fidanınızı o desteğe bağlayın ve form almasını sağlayın. O ipide belli bir süre sonra kesin atın. Gelişimi için forum sayfalarını biraz araştırmanız size gerekli gübreleme formül ve şekillerini verecektir. Saygılarımla... |
*** arkadaşlar bir adet mandalina ve bir adet limon fidanım var evin içinde tabi saksıda, daha büyk bir saksıya aldım. limon ve mandalina yapraklarını döküyor. organik toz kompost gübre aldım bunu nasıl kullanacam ne oranda kullanacam Fİdanlar 2 yaşındaymış öyle dediler. Aldığım yere sordum bir çay kaşığı gübre ekle denildi. gübreyi aldığım yer bir kğ kullan dedi. sonuç olarak beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
|
Salyangoz engeli (snail bar)
Herşey video da gösteriliyor kolay gelsin.
Barrel Gardening Lemon Tree Planting Part 4 Snail Bar & Fert.mov - YouTube |
1 Eklenti(ler)
bu 3 minik dal bahsedilen obur dallarmı kesmem mi gerekiyor
|
2 Eklenti(ler)
2 ay önce aldığım limonum geldiği hafta bütün yaprakları döküldü.şimdi tomurcuklanmaya başladı.toprağı 2 ölçü bahçe toprağı-2 ölçü torf-1 ölçü ponza taşı.serin bir odada cam önünde duruyor.gündüzleri camı açık bırakıyorum.tavsiyeleriniz nelerdir
|
yanındaki kamkat da limonla beraber geldi ve aynı şartlar onun içinde geçerli.ama o yaprak dökmedi.geldiği gibi duruyor.ama bir gelişme de yok
|
Alıntı:
İç mekanda bakılan narenciyeler bazen yer değişikliğinden veya başka olaylardan strese girip bu tür yaparak dökümü yapabilirler herşeyde önce sabırlı olmak gerekir, bitkinize kimyasal herhangi bir şey takviyesi yapmamınızı öneririm. Sulaması aynı şekilde devam edin ama sulamayı abartmayın. Sıcak havalarla birlikte açık, havadar bir yerde kendine gelecektir, |
çok ***.ler budama yapmam gerekir mi acaba
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Budamayı yapmak istiyorsanız yapın, istemiyorsanız yapmayın, budama sorun değil. |
çok sağolun
|
Merhaba arkadaşlar.
Bence turunçgiller ile uğraşanların bunları izlemesini tavsiye ederim.Kimi amatör kimi ticari olarak bu sevda peşinde.En azından doğru bilgiyi bulma adına videolar faydalı olacaktır. Turunçgil Hastalıkları Turunçgil Zararlıları Standart Turunçgil Çesitleri Turunçgil Yetiştiriciliği Sadece turunçgiller değil diğer tüm bitkiler hakkında geniş bilgi (budama, ilaçlama, zararlılar, toprak ve su, vs.) bulabileceğiniz bir yer. Tarım TV Mehmet |
- Turunçgilleri nasıl budamak gerekir?
- Zararlılarla nasıl ve ne zaman mücadele edilir? - Turunçgil ağaçlarınızda virüs veya zararlılar çoksa nasıl bir gübreleme tercih edilir? Cevap : PotasyumSülfat tercih edilir. Bu soruların cevabı aşağıdaki Güzelbahçe Bahçecilik kursu saha çalışmasında çektiğim filimde alınabilir: Turungillerde budama, zararlılarla mücadele ve gübreleme - YouTube |
1 Eklenti(ler)
Gecen sene limon cekirdeginden yetistirdigim fidelerimi bir hafta once disari cikardim. Bir tanesinin yapraklari asagidaki gibi oldu. Acaba cok mu susuz biraktim? 1.5 L pet siselerde dikililer. Toprak nem ölçme cihaziyla kontrol ettim devamli. Hic kuru gostermedi cihaz.
|
merhabalar yeni üye eski takipçiyim. bir sorum olacak haşlama sebze sularıyla (tabi yağsız ve tuzsuz) limon ağacını sulamak doğru olur mu?
|
|
Bir sene önce tohumunu ektiğim ve şu an yaklaşık 40 cm olmuş bir mandalinam var. (eğer tohumundan çıkan hala mandalinaysa tabii) Bu mandalinanın yapraklarında sonbaharda eve aldığımdan ber,i özellikle son 1-2 aydır belirginleşen yapışkan bir madde var. Henüz bir sorun gözlemlemedim ancak bu gün gövdede ufak, sarımsı, yapışkan ve yuvarlak lekeleri fark edince merak ettim. Bu nedir ve bir zararı olur mu acaba?
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar çekirdekten resimde gördüğünüz limon fidesini yetiştirdim fakat acemiyim sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum
1.Dallarında dikenler var 2.Budamam gerekir mi 3.Ne zaman çiçek açar 4. aşısız oldğu için limon verirmi yardımcı olursanız çok sevinirim Eklenti 476218 Eklenti 476219 Eklenti 476220 |
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Sitemizde hemen hemen herkesin bahçesinde narenciye ağaçları var ve hepsi de hallerinden memnun ancak benim limon ve portakal ağacımla başım dertte. İkisini de iki sene önce aldım, geçen sene limon epey meyve verdi, şimdi de çiçekte ancak yaprakları sarı ve cansız gözüküyor. Portakalım iste aldığımda çiçekliydi fakat hepsini döktü hiç meyve vermedi. Geçen sene zar zor 2 tane küçücük portakal büyütmeyi başardı, ancak bütün yapraklarını döktü. Bu sene baharda tam toparlıyor yeni sürgünler veriyordu ki, çıkan bütün yeni yapraklar ve çiçekler yine döküldü. Artık hiç yaprağı yok, dallardan bir tanesi hemen hemen tamamen kurumuş gibi, yeşil olanın ise yan dalları tamamen kurudu. Her gün üzerinden salyangoz temizliyorum, o kuru dallarda yiyecek ne buluyorlar onu da anlamış değilim. Geçen hafta ortancalarıma verirken onlara da 1.5 lt de 2 çay kaşığı sacıkıbrıs eritip verdim, az olduğunu ve sadece onun yeterli olmadığını biliyorum ancak artık yanlış bir şey yapmamak için size danışmaya karar verdim. Limonumu iyileştirmek, portakalımı da kurtarmak için ne yapmalıyım? Portakal; Eklenti 482019 Eklenti 482020 Limon; Eklenti 482021 Eklenti 482022 Eklenti 482023 |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 485578
22 ay önce limon çekirdeğinden yetiştirdiğim turuncum gelişmiyor. 1.5 L lik pet şişedeydi. Bugün 5 L lik şişeye geçirdim. Kök sistemi zayıf görünüyordu. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Sent from my iPhone using Tapatalk |
narenciye fidanı
-3, -4 dereceye kadar dayanabilen bir narenciye ağacı -14, -15ler de tamamen kurur. 25-30 derece arası sıcaklıkta en etkili gelişimini gösteren narenciye ağacı 35 dereceyi bulan sıcaklıklardan sonra yanar ve kurumaya başlar. Narenciye çeşitleri arasında soğuğa karşı dayanıklık sırası ise şöyledir: Mandalina, portakal, greyfurt ve limon.
limon fidanı eksi derecede kurur ve en hassas narenciye çeşitidir. |
narenciye fidanı yetiştiriciliği
1 Eklenti(ler)
NARENCİYE FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Türkiye de ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege kıyıları az miktarda olsa da Doğu Karadeniz kıyısında yetiştirilen narenciye fidanı elma ile üzümden sonra en fazla yetiştirilen ve aynı zamanda en çok ihracatı yapılan meyvedir. Daha çok kıyılarda yetiştirilmesinin nedeni soğuğa çok fazla dayanıklı olmamasındandır. -3, -4’e kadar dayanabilen bir narenciye ağacı -14, -15 lerde tamamen kurur. 25-30 derece arası sıcaklıkta en etkili gelişimini gösteren narenciye ağacı 35 dereceyi bulan sıcaklıklardan sonra yanar ve kurumaya başlar. Narenciye çeşitleri arasında soğuğa karşı dayanıklık sırası ise şöyledir: Mandalina, portakal, greyfurt ve limon. Ülkemizde 4 farklı anaç üzerine üretimi yapılan narenciye fidanında şu anaç türleri kullanılmaktadır: Turunç, C-35, Carrizo, Troyer. Anaç seçimi yaparken ise şunlara dikkat edilmelidir ; *Bölgenin iklim koşulları ve toprak yapısı *Anaç üzerine aşı yapılacak çeşitin uygunluğu *Hastalık ve zararlı haşerelere karşı dayanıklılığı *Verimliliği *Meyve kalitesi *Ağaç ömrünün uzun olmasını sağlaması ve bodurluk Narenciye fidanı seçimi ise en önemli hususlardan biridir seçilen çeşit bölgenin iklim koşullarına uygun olmalı, pazarı geniş olmalı ve alınan yer işini profesyonelce yapıyor olmalıdır. Narenciye fidanını aldığımız işletmenin bütün üretici belgeleri olmalı aldığınız fidan için sertifika vermeli ve aşı gözünü aldığı yerin bilinen bir arazi olması gerekmektedir. Rastgele aşı gözü alınmış bir araziden narenciye fidanına yapılan aşılama işlemi sonucunda farklı sonuçlar doğabilir. Bu yanlış çeşit, hastalık vb. durumlardır. |
bilgiler için teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Calamondin?
1 Eklenti(ler)
Dün komşumuz öğretmen teyze arayıp gözbebeği saksıdaki 'mandalinasına' artık bakamadığını, kıymetini bilecek biri olarak istersem gelip alabileceğimi söyledi.. Ben de seve seve aldım.
Öncelikle mandalina deği calamondin sanırım, meyve çapı 3-4 cm. Çok güzel kokulu ve çok çok ekşi. Bilenler teyit ederse sevinirim. İlk bakışta unlu bitleri farkettim ama yaprak altlarında da beyaz benekler sanki ilaçlanmış unlu bit gibi ama emin değilim. Epeyce boylanmış, 75 - 80 cm kadar var. Genel durum iyi gibi de olsa en azından unlu bit için müdahale etmek lazım. Klasik sarmısak - kırmızı biber -arap sabunu - yağ karışımı hazırladım, yarın süzüp uygulamayı düşünüyorum. Biraz kendine gelince saksı değişimi ve toprak-besin takviyelerini yapacağım. |
1 Eklenti(ler)
Yakın planda yapraklar..
|
1 Eklenti(ler)
Bu da diğer problem ile ilgili fotoğraf.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025