![]() |
Toprak nemliliğinde sıkıntı yok ya %40a yakını torf kalanı bahçe topragı üstü kurusada altı nemli kalıyor ve tabanında taşlar döşeli pek sıkıntı arz etmiyor yani
|
herkese iyi akşamlar. Bende internetten, üzerinde 2 tane meyvesi olan mayer limon fidanı aldım.Limonları kargoyla gelirken düşmüş kutusunun içine. Ankara'da yaşıyorum, malumunuz havalar soğudu.Aralığın ilk günleri eksilere düşmeye başlayacakmış . Bende limonumu güneş alan salona aldım ve toprağı kurudukça su veriyorum. Üzerinde geldiği bütün yaprakları da sararıp döküldü bu mevsimsel olarak normal mi ? sadece en tepesinde 4-5 tane yaprak var. Acaba yerini mi sevmedi ? Bilgili arkadaşlar yardım rica edicim :)
|
Alıntı:
|
Evet İç Anadolu için, narenciyelerin içeri alınma vakti geldide geçiyo :) Ama malum havalar güzel gitti almayanlarda almalılar artık :) İçerde yetiştirip meyve alanlar yok galiba, illada dışarı istiyorlar :)
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu mayer limonu internetten aldıktan sonra, aldığım yere, yaprakların sarararak döküldüğünü bunun normal olup olmadığını sormuş; onlarda bana bu mevsimde Ankara'da normal olduğunu söylemişlerdi. Zaten bende geniş seramik bir saksıya aldım. Compo Sana marka turunç toprağı ve humuslu toprak alıp, karışım yaptım. Şimdi Güneydoğu cephe evimizde salonda duruyor (Öğlene kadar hava açık olursa güneş alıyor salon) 4 mevsim çiçeklenir demişlerdi. Gördüm bunları çok sevindim. :) Resimleri de yüklüyorum. Yardımlarınız içinde teşekkür ediyorum . Herkese iyi forumlar. |
Sayın djtunc compo sana turunç toprağını nerden aldınız, öğrenebilirmiyim?
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bu fotolarda benim limondan
tomurcuk hali 28.10.2015 çiçek hali 01.11.2015 taç yapraklarını döküp meyveyi gösterdiği hali 19.11.2015 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bu çiçeğin adı nedir bilen varsa söyleyebilir mi ?
2 Eklenti(ler)
konuyu gerekli yere açacaktım ama artık konu açılamıyormuş orada. Resimleri yüklüyorum çelik alıp 2 saksıya diktim. Tuttular gelişim gösterdiler
|
Hatırlayamadım
Alıntı:
Bunun bir çiçek olduğunu biliyorum ama cinsinin ne olduğunu bir türlü çıkartamadım. Umarım büyütüp besleyen birileri görür de bizimle de paylaşır. :D |
Akdeniz bitkileri için sıvı gübre
3 Eklenti(ler)
Ankara Bauhauss'tan, 15,90 liraya, daha önce turunç toprağını aldığım "Compo-sana" marka akdeniz bitkileri için sıvı gübre aldım. Benim mayer limona ve turuncuma uygulayacağım. İnşallah sonuçları güzel olur sizlerle de paylaşırım. Aldığım sıvı gübrenin resimlerini ekliyorum. Herkese iyi akşamlar..
|
Bu topraklar ne kadar katkılı olursa olsun çabuk kuruma yaptığı için devamlı sulamak gerekicek narenciye ağaçları için uygun değil güzel bir bahçe toprağı bulup hayvan gübresiyle karıştırıp geniş bir saksıya aktarabilirsiniz.Sıvı gübre içeriğine baktım her iz elementten var yalnız değerleri biraz düşük.Gübreleri bir ziraatçiye danışarak alabilirsiniz.
|
Sayın djtunc ben aynı markasının NPK 7 3 6 aldım. Narenciyelerim memnun kaldı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mor telgraf çiçeği
Alıntı:
|
arkadaşlar iyi akşamlar benim limon çiçeklerim açmak üzere. bunu elle dölleme nasıl yapabilirim tarif edeecek olan var mı ? konu başında söylenmiş ama tam anlamadım :/
|
kulak çubuğu veya bir ip parçasının ucunu püskül şekline getirerek erkek organlardan poleni alarak dişi organa sürterek yapabilirsin. benim limonda bir kaç çiçeği el ile tozlaştırmıştım ama herhangi bir işlem yapmadığım çiçeklerde de meyve oluşumu gördüm. pencere önünde hafif rüzgar alması yeterli oldu sanırım tozlaşma için.
|
dişisini erkeğini bilemiyorum ben :) neyse biraz araştırıp bulurum teşekkür ederim defender
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
ooo çok teşekkür ederim inanın çok açıklayıcı olmuş. :) tebrikler. ben dişi ve erkeği aynı çiçek üzerinde sanmıyordum :) resmi görünce onu anladım :) demek ki kulak çubuğuyla dişiye değdirip, beyazlara süreceğiz.Bu şekilde meyve tutumunu yapmış olacağız. Sanırım artık doğru anlamışımdır :) Yardımın için çok teşekkür ediyorum. Bugünde kendime yılbaşı çamı aldım ama minik daha. sanırım bi 10-15 sene sonra benim boyumu geçer :) artık çocuklarımla gerçek çam süsleriz :D
|
Herkese merhabalar.Bir soru icin cevap ararken burayı buldum.benimde bir adet yediveren diye aldığım bir limonum var.henuz küçük ama meyvede sıkıntı yok.gecen yıl iki adet vardı.bu sene cok sık çiçek var.mesajları okudum ama cevap goremedim.seyreklestirme gerekirmi acaba.yoksa kendi halinemi bırakalım.
|
2 Eklenti(ler)
Besleyemeyeceği meyveyi ve çiçeği bitki kendisi döker, kendi haline bırakmak en iyisi.
Dengeli bitki besinleri verdiğinizde, bitki daha fazla meyve besleyebileceğine ikna olur ve saksıda meyve adeti 30-50 adet arası olabilir abartısız. Sıradan rastgele gübre besin kullanırsanız büyük bir ihtimal köklerine zarar verip bitkinizi kurutabilirsiniz. Resimlerde iyi beslenen 2 ayrı mayer limon resmini görülüyor. Alıntı:
|
Sayın alpi66 hiç sıkıntı etmeyin doğa herşeyi halleder biz taşıyamadığımız yükü bırakıyoruz dimi bol çiçekli ve limonlu günler.
|
Bilgiler için teşekkür ederim.Ben sadece guvercin gubresinden yaptıgım şerbeti veriyorum.Az miktar sulandirip birkaç gun bekletip suzerek veriyorum.iki yildir iyi gidiyor.Yazboyu guneste kaliyor.Kışın iceri aliyorum.Az az sulama ya dikkat ediyorum.
|
Bir de jel gibi bir sıvı salgılanıyor.Bu normalmi acaba?
|
Jel gövde veya dallardan salgılanıyorsa virüs girmiştir salgı yerinden. Bakıroksit li ilaçla tüm gövde ilaçlanmalı. Jel oluşan yerden yukarısı kurur ve kuruma kök kısmına doğru ilerler.
Yaprak üzeri yapışkanlıktan bahsediyorsanız, değişik bit türleri glikoz salgılar. Bu tür zararlılar çoğaldıkça yapraklardaki yapışkanlık da artar. Uygun ilaçlarla ilaçlanmalıdır, her böceği öldüren ilaç farklı. böceğin türünü bilmek önemli. Alıntı:
|
Buda benim çiçeklerim
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sayın Mutlu siz soyleyince iyice inceledim bunları buldum.Ne olduğunu anlamadım dogrusu.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 589612 Bunlar sizce nedir Sayın Mutlu.
|
1 Eklenti(ler)
Kusura bakmayın fotoğraf konusunda acemiyim.Eklenti 589613
|
Bu resimdekiler dallara ve yaprak altlarına yapışık yaşıyorlarsa kabuklu bit. Diğer resimde yaprak üzerinde pudramsı şeyler görülüyor, yaprak ek yerlerinde pudra demeti gibi duruyorsa unlu bit.
Bu zararlıları elle oldürün, baş edemezseniz her zararlı için ayrı ilaç kullanmalısınız. Alıntı:
|
mutlu bey besin olarak bende gentanın tropikal ve akdeniz bitkileri için sıvı besin gübresini kullanıyorum. kış aylarında 2 ayda 1 yaz ve bahar aylarında ayda bir gübreleyin diyolar. bu şekilde besin takviyesi yapsam meyve tutumları iyileşir mi yoksa başka bir öneriniz var mıdır ? cevap için şimdiden teşekkürler
|
Kullandığınız besin, bitkinizde istediğiniz sonuçları sağlıyorsa kullanmaya devam edin.
Biz seramızda kendi karışımımız olan sıvı gübreyi kullanıyoruz. Geçen ilkbahardan beridir saksılarımızda akıllı gübre kullanıyoruz, biraz tembel işi ama 4 veya 8 ay boyunca bitkilerimizin besin alabildiğine emin oluyoruz bu sayede. İncelemek isterseniz Torf, gübre, hazır besin, - www.tropiksera.com/Anasayfa Bende teşekkür ederim, Alıntı:
|
Teşekkür ederim.Sanırım gri yumuşak koşnil diye geçiyormuş bu kabuklular.Yazlık yağ diye ilacı varmış meyveyi etkilermi bilmiyorum.Elimle topladım dediginiz gibi.Yaklasik 30-40 tane vardı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025