agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni949Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2012, 10:28   #1
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Bahçe toprağı + torf karışımı bitkinizin tam istediği kök ortamını sağlayacaktır. Öncelikle toprağın uygun olup olmadığına karar vermelisiniz. Eğer toprak torfsa ve su tutma özelliğini kaybetmişse bitkiniz yeterli suyu ve besini alamıyor olabilir. Sulama yaptığınızda, toprak suyu tamamen emmeden drenaj deliklerinden süzülüyor mu? Bu sorunuzun cevabına göre toprağınızın ne olduğuna karar vermeye çalışacağım. Keşke yediveren cinsi limon fidanı satın alsaydınız. O daha verimli ve yıl içerisinde birkaç kez ürün verdiği için bu ortamda muhakkak meyve tutardı diye düşünüyorum.

evrimonal beğendi.
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2012, 11:38   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2012
Sayın gçakar ve Emre İlhan,

Öncelikle gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Ağacımın bahçe toprağına gömülü olduğunu düşünüyorum. Torf, anladığım kadarıyla süngerimsi bir yapı arz ediyor. Benim ağacı içine gömdüğüm malzeme ise bildiğiniz ıslakken topaklanan, kuruyken dağılan toprak. Su tutma kapasitesi açısından bir sorun yok. 40 cm çapında, 30 cm yüksekliğindeki saksım 3,5 litre suyu rahatça tutuyor. İlk anda altından biraz çıksa da, sonra onu tekrar içeri doğru emiyor.

Ağacın gövdesini dikkatle inceledim ve aşı yerini (sanırım) tespit ettim. Aşağıda fotoğraf olarak da ekliyorum.

Bir sorum daha olacak. Ağacın yeni filizleri son 1-2 gündür çok yumuşak. Aynı şey ağacın yeni yaprakları için de geçerli. Bu yapraklar eski yapraklara göre daha parlak bir yeşil (ki bu saırım yeni olmalarıyla ilgili) ama elle dokunduğunuzda yumuşak bir doku hissi veriyorlar. Acaba bitki besinini fazla mı kaçırıyorum (haftada bir gün sularken 3,5-4 litre suya bir su bardağı koyuyorum).

Son bir soru. Saksımın çapı dediğim gibi 40 cm. Yüksekliği de 30. Hesaplıyorum hesaplıyorum yaklaşık 38 litre gibi bir hacim buluyorum. Evdeki 19 litrelik damacanaya baklıyorum da saksı hiç iki katıymış gibi görünmüyor. Tamam biraz konik ama, nerede hata yaptığımı bulamadım bir türlü...

Saygılarımla

Eklenen Resimler

evrimonal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, balkon, citrus, limon, meyve, turunçgiller

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025