![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2012
|
Değerli arkadaşlar, Yaklaşık bir yıl önce iç mekanda bakmak için 5 yaşında bir misket limon ağacı aldım. Ağaç geldiğinde üzerinde 1 limon, 5-6 tane de çiçek vardı. O çiçeklerin hiçbiri limona dönüşmedi, ki bu konunun önceki mesajlarından okudum kadarıyla bunun sebebi tozlaşma olmamış olması. Benim sorunum şudur: ağaç çok az sayıda çiçek açıyor. Bunun dışında herhangi bir sağlıksızlık belirtisi yok. Ağaçla birlikte aldığım iki çeşit sıvı besini bir hafta biri, diğer hafta diğeri olmak üzere kullanıyorum. Bol bol yaprak veriyor, dalları uzuyor, yeni dallar çıkartıyor, ama çiçeklenmiyor. Ağaç evin en fazla güneş alan yeri olan geniş pencerenin önünde. Burada sabahtan akşama dek doğrudan güneş alıyor. Son birkaç gündür havalar güzelleştiği için (İstanbul'dayım) camı da açıyorum, hafif bir esinti alıyor. Şu an üzerinde, tutup tutmadığını henüz kestiremediğim iki tane limoncuk var. Durumu anlatmak için fotoğraf da ekliyorum. Bilgi ve önerilerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
ağaç, balkon, citrus, limon, meyve, turunçgiller |
|
|