![]() |
|
![]() |
#721 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2013
|
Benimde bir limon ağacım var yaklaşık 2 yıldır bizim evde çiçek açtı diye sevinirken tuhaf bi şekilde yapraklarını ve çiçeklerini dökmeye başladı yardımcı olursanız çok sevinirim. Resim paylaşmak istedim ama tablet olduğu için ekleyemedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Merhaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2013
|
benim limonum 3 hafta önce ekdim daha yeni çıktı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2013
|
Limonum büyüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2011
|
Jumbo limonum çiçek açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Herkes limonlarını çoktan balkona çıkarmış, geç kaldım ![]() Henüz çıkarmadım ben, alıştıra alıştıra çıkarmak en iyisi sanırım. Sn adneser, Hatice Evren ve Turunçgil, maaşallah hepinizinkine ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
bu kis yasadigim birlikte cozmeye calistigimiz sorunlu yapraklar yeni yapraklarin yaninda aynen duruyor. yeniler saglikli sorunsuz, eskiler mat kivrik lekeli. ilginc. eskileri koparmali mi? eskiler: ![]() yeni hali: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
işte yaprakları yerleri yapşak yapan bu böcekler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Sanırım bu bizim burada "ballık" denen mahlukatlar. Ben limonda ilk defa gördüm. Bizde genelde erikte çok olur. Sitede ev yapımı ilaçlar var onlardan deneyebilirsiniz. Faydalı olacağına eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Moderatör
|
Bol miktarda yaprak biti var. Uygun bir ilaçla ya da ev yapımı ilaçla mücadele edin ortam nemli ise fazla nemli olmayan bir ortama alın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2013
|
arkadaşlar merhaba.bir hevesle bir sevinçle nisanın ilk haftalarında çiçeğini açıp daha sonra meyvesini veren limon ağacımın bütün limonları teker teker döküldü ![]() ![]() yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
/
Giriş Tarihi: 21-04-2013
|
Sayın sadecegeçen bu fotoğraflar la ziraatçiye git sana ilacını verir görebildiğim kadarı ile bit bunlar ama çok yayılmış ev yapımı ilaçlar kurtarmayabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Bu sayfada okumuştum. Bir arkadaş limon çekirdeklerinin dış kabuklarını soyup çimlendirdim diye yazmıştı. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu şekilde diktiğim limon çekirdekleri 1 hafta gibi kısa bir sürede çimlendi. Oysa dış kabuklarını soymadan çimlendirdiğim çekirdekler için hala uğraşıyorum. Demek ki o kabuk çimlenmeyi geciktiriyor. Aşağıda resimlerini ekliyorum. Hepinize kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Ağaç Dostu
|
[attach][attach] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Ağaç Dostu
|
1 nci resimde görünen ortadaki filiz daha bir hafta 10 gün önce dikilen çekirdekten çıkan filiz. diğer büyük olan ve iki çubuk şeklinde görünenlerde yaklaşık 9 aydır uğraştığım fideler. 2 nci resimde köşedeki filizde aynen 10 günlük çimlenme sonucu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2013
|
Merhaba, aranıza yeni katıldım ve iyiki de katılmışım. Çünkü o kadar çok şey öğrendimki buradaki paylaşımlardan. Bende yaklaşık 15 gün önce 1 gece suda beklettiğim limon çekirdeklerini toprağa ektim ve çok kısa sürede filizlenmeye başladılar. Kendi elinizle ektiğiniz bir bitkinin canlanması inanılmaz keyifli. Ancakaynı zamanda mandalinada ektim ama onlardan hala ses seda yok, bekliyorum ama çıkmayacaklar gibi bir his var içimde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
/
Giriş Tarihi: 21-04-2013
|
Sayın turkankaragoz kabukları soyma olayını bende denedim kumkuat ve limon ektim kumkuat ın kabuklarını soyup limonu soymadan ektim kumkuat lar bir haftada çıktı limonlarda tık yok :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
benim koca (güya yedi veren) limonda toplam 2 cicek acti... onlar da meyveye donecek mi bilinmez.. kendi yaptigim enzimden kullaniyorum ara sira, topraktan ve yapraktan.. nedir yanlisim anlamadim...fazla sulamaktan ya da tam tersi az sulamaktan olabilir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Ağaç Dostu
|
Sn solucan 17 bu arada hemşehriyiz. Bende Gelibolu luyum. Limonları tekrar kabuklarını soyarak deneyin. Sonuç gerçekten harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar limon ağaçlarımdan biri tam turunç gövde ile aşılı gövdenin ortasından patladı.. ama tam ortasında.. turunç mu olacak yoksa limon mu? daha önce böyle bir şey gören arkadaşlar var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2013
|
2 ay önce toprağa limon çekirdeği ektim. 5 gün içinde filizlendi. 1 ay içinde hızla büyüdü. 1 ay önce yeni bir saksıya aldım. 1 aydır büyümesi durdu. 7 cm ve 1 ayda 6 yaprağının üçünü döktü. Limonum için ne yapmam gerekiyor? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2011
|
Limonunuzun kökleri saksının dibine ulaştığı için büyüme durmuş olmalı saksısını değiştirip birazda organik gübre ekleyin büyümesine devam edecektir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2013
|
Benimde 1,5 aylık bir limon( turunç) ağacım var ama akranlarına çok yavaş büyüyor diye düşünüyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2013
|
Alıntı:
Bu kadar güzel limon ağacı içerisinde sizinkini özel olarak takip ediyorum. Ona maaşallah ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Sevalem Öncelikle beğenileriniz için teşekkür ederim, benim limonum yaklaşık beş yaşında iki yaşında iken sadece tepe sürgününü kestim fakat sizin limon için çok erken önerim beklemenizdir. Saygı ve selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2013
|
limon agacım
merhabalar bursadanım balkonumda limon ve nar yetiştirmeye çalışıyorum.daha cok başlardayım.narda sorun yok ancak 3 yasındaki limon ağacım bu şekilde hep üst kısmındaki yapraklar gelişiyor.ne yapmam gerekir?yardımcı olan olursa cok sevinirim.tesekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç, balkon, citrus, limon, meyve, turunçgiller |
|
|