agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni949Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-04-2013, 19:03   #1
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Bu başlıkta daha önce pek çok kez bahsettiğim limonlarımdan birinin resimlerini eklemek bugune nasipmiş.

Bu resimleri Şubat ayı sonu civarı toprak değişimi yaparken çekmiştim, ancak ekleyebiliyorum. İlk resimde eski toprak oldukça sert, malesef elimdeki toprak böyle, biraz torf, biraz inşaat kumu ve saksıdan çıkan eski toprağı (göz kararı ölçülerle) karıştırıp geri diktim.

Eski mesajlarımda da okunacağı üzere aslında bu limonlar (resimdeki bir tanesi) aslında yaklaşık 2 yaş civarında (belki 2,5) ama ben bir ara kafama göre budama yapmıştım, ayrıca bakım filan yapmadım, uzun müddet de saksı değişimi olmayınca böyle kısa kaldılar.

Resimde de görüldüğü üzere yapraklarda hafif bir içe doğru kıvrılma vardı, şu an da gene biraz var bu durum.

Evin orta yerinde bolca gazeteyi yere sermek suretiyle 80 saatte ancak güç bela bir saksı değişimi gerçekleştirdim Tavsiyem bunu evde kimse yokken yapmanız, yayılın rahat rahat Aksi takdirde ev halkının tepkilerine hazırlıklı olun.

Saksıdan çıkardığım limonların köklerinde hafiften bir küf kokusu hissettim, köklerin bir kısmı da böyle beyazımsı pudramsı bir tabaka ile kaplıydı. Kökleri kesmek istemedim, böyle pudralı gibi köklerden 1-2 tanesini rastgele koparttım diğerlerini bıraktım, yeni saksı harcına diktim. İkinci limonda da gene aynı koku ve aynı tabaka vardı, gene birşey yapamadım bilmediğim için.

Teorim şudur ki bu purdamsı tabaka bir ihtimal saksıların toprağına rastgele karıştırdıgım çok az bir miktar çiğ sebze kabuklarından oldu - Bu doğru bir uygulama değildir, tavsiye edilmemektedir.

Saksı - toprak değişimden bu yana gözlemlediğim gelişme şöyle: bir sürü yeni yaprak verdi her iki limonda, başta herşey iyiydi, yeni çıkan yapraklar normalde olması gerektiği şekilde parlaktı.

Gelelim neticeye: Kırmızı örümcekler yüzünden limonlarım yaprak dökmekte, mevcut yapraklar parlak değil tamamen matlaştı, gene içe doğru kıvrılma var.

Kırmızı örümcek için son planım ezilmiş sarımsak bekletilmiş sıvıyağı su ile karıştırıp fısfıs yapmak. Bu yaştan sonra bu örümcekler yüzünden yaptıklarıma bakın, deney yapıyoruz çocuk gibi. yeneceğim seni örümcek!

Eklenen Resimler

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, balkon, citrus, limon, meyve, turunçgiller

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025