agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni949Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-08-2017, 21:55   #1
Yeni Üye

onurksk's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onurksk Mesajı Göster
Merhaba, limon ağacımdaki yeni yapraklar sarı ama damarları yeşil sanırım demir eksikliği var ürün olarak ne tavsiye edersiniz ?
Forumun bu tarafları kimsesiz olduğu için kendi sorumu 6 gün sonra kendim cevaplıyayım. Zirai ürün satan bir yerden demir sülfat aldım mavi toz tarzı kristal görünümlü nemli bir ürün 1 litre suya 5 gr 15 günde bir ver birde ağacın dibine 2-3 yemek kaşığı serp tamamdır dedi bakalım denedik sonucu yazarım

onurksk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2017, 12:29   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-12-2015
Evdeki limonum

Herkese merhabalar
Evimde saksıda yetiştirdiğim limonum hakkında fikir, görüş ve tavsiyelerinizi almak istiyorum. Limonum yaklaşık 2 yaşında 2 ay öncesine kadar gelişiminin durduğuna inandığım ama bir anda boy atıp yeşillenmeye başlayan bir limon olmaya başladı. Yapabileceğim şeyleri söylerseniz sevinirim. Budama yapmalı mıyım nasıl yapmalıyım bilgilerinzle yardımcı olursanız sevinirim.

Eklenen Resimler

alpyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2017, 21:42   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-10-2017
merhaba arkadaşlar. Bir amatör olarak kısa bir sorun olacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir meksika lime ve finger lime fidanım var. Balkonumda 7 lik saksıda yetiştiriyorum. Mersinden yazıyorum hava çok sıcak. Ne yaptıysam mutlu olmadılar. Geldiklerinden beri yaprakları kapalı. haftada bir su veriyorum anlamadım ne oluyor? Nerde hata yapıyorum yardımcı olacak olandan şimdiden Allah razı olsun. Selamlar

ismet damar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2017, 18:07   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2017
Limon ağacım benden ne istiyor :-)

Limonumu Antalya'dan aldığımda yaprak doluydu,3 tane limonu vardı,4 ay kaldı limonlarim ve yeni kopardim.gecen hafta iki tane cicek verdi.bi kaç gün sonra düştü.sonrada yapraklar döküldü.ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz:-)

Eklenen Resimler

Baharin meleği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2017, 21:16   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-09-2016
Albino Limon

mehmet0791 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2017, 09:08   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baharin meleği Mesajı Göster
Limonumu Antalya'dan aldığımda yaprak doluydu,3 tane limonu vardı,4 ay kaldı limonlarim ve yeni kopardim.gecen hafta iki tane cicek verdi.bi kaç gün sonra düştü.sonrada yapraklar döküldü.ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz:-)
oda içerisinde limon büyütmek çok zor. İllaki gün ışığı alması lazım değilse bitkiniz ölmeye mahkumdur.
Sanırım sizin limonda bu yüzden gelişimi geriliyor.

cooler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2017, 08:59   #7
Yeni Üye

onurksk's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2016
Merhaba, malum kış geldi havalar soğudu limon ağacını içeri almak gereklimi ? izmirdeyim gece sıcaklık sıfır oluyor zarar görürmü 1-2 gün içeri aldım hemen yaprak döktü normalmidir ?

onurksk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2017, 23:22   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onurksk Mesajı Göster
Merhaba, malum kış geldi havalar soğudu limon ağacını içeri almak gereklimi ? izmirdeyim gece sıcaklık sıfır oluyor zarar görürmü 1-2 gün içeri aldım hemen yaprak döktü normalmidir ?
Eğer içeri aldığınız yer az ışık görüyorsa normal bir şekilde yaprakları dökülür. Benim Konya'da dışarda duran fideler var şuan herhangi bir sorun olmadı tabi yaprakları yok şuan =) ama kuytu bir yerdeler rüzgar görmüyor ve ocak gibi büyük ihtimal soğuktan bir kısmı ölecek.

remus2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2017, 11:53   #9
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-03-2014
Bunlarda benden

Eklenen Resimler

cooler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2018, 15:34   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2018
arkadaşlar merhaba,

foruma yeni üye oldum. 2 yaşında ve 1,5 metre boyunda evde saksıda yetiştirdiğim bir limon ağacım var. boyunca bayağı uzadı. ve daha da uzayacak mı bilemiyorum fakat evde duracağından boyunun 2 metreden sonra uzamasını istemiyorum. resimde de görüldüğü gibi tabiri caizse kendisinin bedeni şu an süt ve yeşil tam kabuk kıyafetini toprak kısmından yavaş yavaş yukarıya doğru giymekte.. fidanın bulunduğu ev ortamından uzaklaşmaması için uzamasını nasıl engelleyebilirim.? yardımcı olursanız sevinirim.

limondalina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2018, 16:25   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-06-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limondalina Mesajı Göster
arkadaşlar merhaba,

foruma yeni üye oldum. 2 yaşında ve 1,5 metre boyunda evde saksıda yetiştirdiğim bir limon ağacım var. boyunca bayağı uzadı. ve daha da uzayacak mı bilemiyorum fakat evde duracağından boyunun 2 metreden sonra uzamasını istemiyorum. resimde de görüldüğü gibi tabiri caizse kendisinin bedeni şu an süt ve yeşil tam kabuk kıyafetini toprak kısmından yavaş yavaş yukarıya doğru giymekte.. fidanın bulunduğu ev ortamından uzaklaşmaması için uzamasını nasıl engelleyebilirim.? yardımcı olursanız sevinirim.
fiyanınıza tepe budaması yapmanız gerekiyor.böylece limonunuz yan dallara büyüyecek

Bengrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2018, 18:27   #12
Yeni Üye

cevap verdiğin için teşekkür ederim. en üst kısmı budayım yani doğru mu anladım. biraz cahilim bu konuda kusura bakmayın.

Eski 22-03-2018, 19:32   #13
Ağaçsever

Alıntı:
cevap verdiğin için teşekkür ederim. en üst kısmı budayım yani doğru mu anladım. biraz cahilim bu konuda kusura bakmayın.
Evet.fidaninizin aşılı oldugunu var sayiyorum. Normalde 70 cm civarlarindan tepe alinir agacin yayilmasi icin guclu dallar secilir.sizin fidaniniz tepe vurulmamis bu yuzden hep yukari buyumus haliyle yan dalinizda yok. En ustten 1 karış keskin bi falçata ile temiz kesik ya da budama makasiyla kısaltim fidaninizi.bu sene meyve verdirmeyin dallansin.

Düzenleyen Bengrim : 22-03-2018 saat 23:09 Neden: imla
Eski 22-03-2018, 20:16   #14
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bengrim Mesajı Göster
Evet.fidaninizin aşılı oldugunu var sayiyorum. Normalde 70 cm civarlarindan tepe alinir agacin yayilmasi icin guclu dallar secilir.sizin fidaniniz tepe vurulmamis bu yuzden hep yukari buyumus haliyle yan dalinizda yok. En ustten 1 karış keskin bi falçata ile temiz kesik ile **** budama makasiyla kısaltim fidaninizi.bu sene meyve verdirmeyin dallansin.
hayır aşılama yapmadım. tohumdan filizlenmedir.

Eski 22-03-2018, 20:23   #15
Ağaçsever

Alıntı:
hayır aşılama yapmadım. tohumdan filizlenmedir.
aşılı / aşısız farkını iyice araştırın aşılamayı düşünmezseniz istediğiniz boyda kısaltabilirsiniz.fidan yine yanlara büyüycektir.

Eski 23-03-2018, 16:39   #16
Yeni Üye

Alıntı:
aşılı / aşısız farkını iyice araştırın aşılamayı düşünmezseniz istediğiniz boyda kısaltabilirsiniz.fidan yine yanlara büyüycektir.
gövde dibinden yukarıya doğru bu sene daha yeni kabuk kıyafetini giymeye başladığından sanıyorum bu sene aşılama yapamayacağım. ölmezse kısmetse seneye..

Eski 24-03-2018, 13:39   #17
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Arkadaşlar, bir sorum olacaktı.Satın aldığımız limonların aşılı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz???

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2018, 14:49   #18
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Arkadaşlar, bir sorum olacaktı.Satın aldığımız limonların aşılı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz???
toprağın 1-2 karış üzerinde kabuğunda çizgi çeklinde iz olur. bazi fidandada o bölgede dirsek olur. fidan büyürken vazgeçip yön değiştirmiş gibi.

Eski 24-03-2018, 15:01   #19
Ağaçsever

Alıntı:
toprağın 1-2 karış üzerinde kabuğunda çizgi çeklinde iz olur. bazi fidandada o bölgede dirsek olur. fidan büyürken vazgeçip yön değiştirmiş gibi.
yani şöyle

Eklenen Resimler

Eski 24-03-2018, 17:23   #20
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim sayın Bengrim

Eski 26-03-2018, 21:32   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2016
balkon saksı bitkisi

limon olabilir mi?limon çekirdeği ekmiştim çimlendikten sonra ama..minicik bir saksıda bu kadar tomurcuk olunca denek başka bir şey dedim.Kışın kendi kendine büyüdü,su filan bile vermediğim halde.

Eklenen Resimler

esar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2018, 23:20   #22
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Biber bu.))

Eski 27-03-2018, 13:34   #23
Ağaçsever

benares's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2008
Bu limonun türü nedir?

Bu limonun türü hakkında net bir bilgiye ulaşamadım.yediveren limon ya da aşılı mayer limon olduğu söyleniyor.

Eklenen Resimler

benares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2018, 13:23   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2016
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Biber bu.))
eğer benim fotoğraflarımda ki bitkiye biber dediyseniz malesef değil.Yazın bolca biber yetiştiririm saksılarda ama bu bibere hiç benzemiyor
çok merak ediyorum,1 yıl sonra çiçek açmayan tomurcuk kalan şeyler ne olacak.Biber olsa kışın kururdu diye düşünüyorum.Bu bitki geçen sene bu zamanlar çıktı.Kış boyu neredeyse hiç sulamadığım halde yaşadı.Bu ay çiçeklenir gibi oldu.Ama o tomurcuklar hiç çiçek açmadan kapandı.meyve ya da sebzeye dönüşüyor sanırım.bir de dalları yumuşak değil,odunumsu.

esar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2018, 13:30   #25
Ağaçsever

evet limon değil

Eski 27-03-2018, 16:10   #26
Ağaçsever

aşılı olduğu görülüyor.tomurcukların öbekli olmasındanda aşılı mayer diyebilirim.kesin mayer demek için meyvesinide görmek lazım.

Eski 27-03-2018, 16:49   #27
Ağaçsever

benares's Avatar

Alıntı:
aşılı olduğu görülüyor.tomurcukların öbekli olmasındanda aşılı mayer diyebilirim.kesin mayer demek için meyvesinide görmek lazım.
Tesekkür ederim verdiginiz bilgi için.

Eski 27-03-2018, 20:01   #28
Ağaçsever

benares's Avatar

Alıntı:
sayin Bengrim, mayer limonun asili olmasinin bir önemi varmidir?sizce bu limon hangi tür anaca asilanmis olabilir?

Düzenleyen benares : 27-03-2018 saat 20:03 Neden: yazim hatasi
Eski 28-03-2018, 01:29   #29
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi benares Mesajı Göster
sayin Bengrim, mayer limonun asili olmasinin bir önemi varmidir?sizce bu limon hangi tür anaca asilanmis olabilir?
Üreticiler genelde anaç olarak turunç kullanir.aşılı fidan daha cabuk meyve verir çekirdekden Yetiştirme ile arasindaki en buyuk farkbu.dayaniklilik acisindanda cekirdekden yetisen fidan daha dayanikli diyorlar ama ben katılmiyorum.hepsinin atası turunç sonucta.

Eski 28-03-2018, 11:51   #30
Ağaçsever

benares's Avatar

Alıntı:
Üreticiler genelde anaç olarak turunç kullanir.aşılı fidan daha cabuk meyve verir çekirdekden Yetiştirme ile arasindaki en buyuk farkbu.dayaniklilik acisindanda cekirdekden yetisen fidan daha dayanikli diyorlar ama ben katılmiyorum.hepsinin atası turunç sonucta.
Sayın Bengrim, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...

Etiketler
ağaç, balkon, citrus, limon, meyve, turunçgiller

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025