![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Bahsedilen sanırım ideal yetiştime ısısı ,benim öğrenmeye çalıştığım en düşük kaç dereceye kadar dayanır. çünki belirtiğim gibi bahçeye diktim, zaman zaman kısa süreli de olsa -1, -2 derece oluyor 3 yıdır limon ve kamkatlar da problem olmadı, lime gibi +3,+4 derecenin altında olmuyorsa , zaman varken tekrar saksıya alıp içerde tutmayı düşünüyorum. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
"the limequat tree is somewhat hardier than a Mexican lime, but not as hardy as a kumquat, which can withstand some frost without damage ." Bahsetiğiniz açıdan bu cümle yeterli yanıt mı bilmiyorum . Benim bitkim saksıda ve kapalı balkonda . Bahçedeki mandalinaya limequat aşısı yapmak istiyorum , ancak bu konuda yeterli bilgi bulamadım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla göz aşısı yapmak gerekir,geçen yıl mandalinaya-limon T göz aşısı yaptım tuttu, fakat limequat ı bilmiyorum, anaç olarak flayin dragon veya üçgül kullanmak daha iyi olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Tüm Naranciyelerin ,soğuk dayanımı ile ilgili bir bilgi buldum. faydalı olabilir.http://www.plantfolks.com/.../Plantf...ilability.html Eustis limquat için 20 F yazmış , yaklaşık -6 derece yapar, bilgiler doğruysa benim limqut ın bahçede kalmasında sakınca yok gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
İşte benim limonella ve flying dragon |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|