agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni72Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2018, 08:43   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-03-2017
Sayın Bengrim

Cevabınız için teşekkür ederim. Sulama ve toprak konusunda %100 olmasamda eminim Tespit için kuruyan bir dal kesin kontrol edin diyorsunuz ama benim kuruyan bir dalım yok . Dallar sapasağlam duruyor yapraklarda da herhangi bir hastalık belirtisi görünmüyor. Bendeki sorun dallardan çıkmaya başlayan filizlerin çıkamadan (yani görünür olmaya başlayıp 1cm **** daha az uzadıktan sonra) kuruması .

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bengrim Mesajı Göster
doğru toprak kullandığınıza ve doğru sulama yaptığınıza eminmisiniz? uç kurutanı tespit etmek çok kolaydır. kuruyan bir dalı biraz altında yeşiliyle bereber kesin ve bir falçatayla içini açın. dalın içi turuncuysa uçkurutandan şüphelenebilirsiniz. yetişkin ağaçlarda hastalığın yayılaması sıcaklarda sert budamayla ilerleyişi durdurulmaya çalışılıyor.fakat fidanlarda yapıcak fazla bişey yok genelde 3 ila 5 yıl arasında ölüyor fidan.

tavsiyem farklı bir yerden yeni bir fidan almasız ve şuan kullandığınız saksı toprak gübre vs atmanız, aletleri ise çamaşır suyuyla dezenfekte etmeniz.

blick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2018, 09:17   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-06-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blick Mesajı Göster
Sayın Bengrim

Cevabınız için teşekkür ederim. Sulama ve toprak konusunda %100 olmasamda eminim Tespit için kuruyan bir dal kesin kontrol edin diyorsunuz ama benim kuruyan bir dalım yok . Dallar sapasağlam duruyor yapraklarda da herhangi bir hastalık belirtisi görünmüyor. Bendeki sorun dallardan çıkmaya başlayan filizlerin çıkamadan (yani görünür olmaya başlayıp 1cm **** daha az uzadıktan sonra) kuruması .
dona maruz kaldınızmı? kalmadıysanız azot ağırlıklı bir gübreleme yapın yeşillenmeyi filizlenmeyi teşvik edicektir.sonrada izlemeye alın eger uckurutan ise yayılacakdır.

blick beğendi.
Bengrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2018, 10:28   #3
Ağaç Dostu

Hayır dona maruz kalmadı sürekli evin içinde duruyor. Elimde gübretaşın bestline toz gübresi mevcut. sanırım 2 ya da 3 sefer 2 şer 3 haftada bir bu gübreden verdim. bu durumda aklıma tek gelen şey gübreden yanmış olabilir mi eğer bu gübre uygun diyorsanız bunu kullanırım. Elimde bol miktarda solucan gübresi de var aslında

Alıntı:
dona maruz kaldınızmı? kalmadıysanız azot ağırlıklı bir gübreleme yapın yeşillenmeyi filizlenmeyi teşvik edicektir.sonrada izlemeye alın eger uckurutan ise yayılacakdır.

Eski 23-03-2018, 12:55   #4
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blick Mesajı Göster
Hayır dona maruz kalmadı sürekli evin içinde duruyor. Elimde gübretaşın bestline toz gübresi mevcut. sanırım 2 ya da 3 sefer 2 şer 3 haftada bir bu gübreden verdim. bu durumda aklıma tek gelen şey gübreden yanmış olabilir mi eğer bu gübre uygun diyorsanız bunu kullanırım. Elimde bol miktarda solucan gübresi de var aslında

kötü bir gübre deil meyve-sebze,meyve agaclarında kullanılabilir meyve olgunlugunu iyileştirir meyve kalitesini arttırır. aşırı kullandıysanız yakabilir tabii potasyum ağırlıklı bir gübre.

sorununuz meyve olmuş olsaydı limonum meyve tutmuyor limonlarım sararmıyor büyümüyor dökülüyor demiş olsaydınız hiç düşünmez budur derdim.ama sizin fidanınız filizlenmiyor ayrıca aşırı gübrelemedende şüpheleniyorsunuz.
bolbol sulayın taşsın toprak yıkansın desem sonucta limon kök çürütme riskiniz olcak ayrıca aynı gübreyi tekrar kullanmak sorunuda derinleştiricek........

en iyisi siz bu sene gübre vermeyin sadece yapraktan azotlu sıvı gübre uygulayın bence.

blick beğendi.
Eski 08-06-2018, 10:23   #5
Ağaç Dostu

Sayın Bengrim

Bahsi geçen fidanda son durum bu şekilde. Gözüm gibi bakıyorum desem yeridir ama hala tık yok. Eski yapraklarda da ufak sararmalar oluştu ama daha fazlası yok. Yeni çıkan yapraklar ve filizler de kurumaya devam ediyor.

Name:  IMG_1498.jpg
Views: 3643
Size:  53.7 KB

Name:  IMG_1499.jpg
Views: 3196
Size:  62.0 KB

Name:  IMG_1500.jpg
Views: 3270
Size:  67.6 KB

Alıntı:
kötü bir gübre deil meyve-sebze,meyve agaclarında kullanılabilir meyve olgunlugunu iyileştirir meyve kalitesini arttırır. aşırı kullandıysanız yakabilir tabii potasyum ağırlıklı bir gübre.

sorununuz meyve olmuş olsaydı limonum meyve tutmuyor limonlarım sararmıyor büyümüyor dökülüyor demiş olsaydınız hiç düşünmez budur derdim.ama sizin fidanınız filizlenmiyor ayrıca aşırı gübrelemedende şüpheleniyorsunuz.
bolbol sulayın taşsın toprak yıkansın desem sonucta limon kök çürütme riskiniz olcak ayrıca aynı gübreyi tekrar kullanmak sorunuda derinleştiricek........

en iyisi siz bu sene gübre vermeyin sadece yapraktan azotlu sıvı gübre uygulayın bence.

Eski 08-06-2018, 11:47   #6
Ağaçsever

size büyük marketlerde kolayca bulabileceginiz bir gübre tavsiye edeyim.oranları daha önce bahsettiğim gibi azotca zengin turuncgil ihtiyacına en iyi ikinci yakın oranlar (benim bulabildiğim en iyisi gübretaş altın turunç fakat temini zor) ben resimdeki gübreye ilaveten demir kullanıyorum.iğne yapraklı ağaçlar için diyor limonda yaprak dökmeyen ağaç olduğu için oranları istediğime yakın.

kuruma devam ediyor ve yayılıyorsa haberler iyi değil.konuştuğumuzdan buyana bikaç ay geçti sanırım.hemen enseyi karartmayın biraz kurumuş ama çokda kötü durumda değil bu sene meyve vermeyecek gibi görünüyor.zaten fidanınızın sorunu uçkurutan ise yapıcak bişey yok oyuzden üzülmeyin.

önerdiğim gübreyi ilkbahar ve sonbaharda temel gübre olarak.elinizdekini ise meyve döneminde kullanın.

Eklenen Resimler

Eski 08-06-2018, 12:13   #7
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim. Birde bunu deneyelim bakalım umarım bir faydasını görürüm.

Kuruma sadece ilk çıkan filizlerde olup kalıyor devam gelmiyor. Fotoda görünen kurumuş uçlarda birkaç hafta önce çıkmıştı ardından kurudu kaldı.
Henüz 2 yaşında zaten meyve beklentim yok. Biraz büyütüp bahçeye ekmek için almıştım bu gidişle bahçeye göremeyecek

Alıntı:
size büyük marketlerde kolayca bulabileceginiz bir gübre tavsiye edeyim.oranları daha önce bahsettiğim gibi azotca zengin turuncgil ihtiyacına en iyi ikinci yakın oranlar (benim bulabildiğim en iyisi gübretaş altın turunç fakat temini zor) ben resimdeki gübreye ilaveten demir kullanıyorum.iğne yapraklı ağaçlar için diyor limonda yaprak dökmeyen ağaç olduğu için oranları istediğime yakın.

kuruma devam ediyor ve yayılıyorsa haberler iyi değil.konuştuğumuzdan buyana bikaç ay geçti sanırım.hemen enseyi karartmayın biraz kurumuş ama çokda kötü durumda değil bu sene meyve vermeyecek gibi görünüyor.zaten fidanınızın sorunu uçkurutan ise yapıcak bişey yok oyuzden üzülmeyin.

önerdiğim gübreyi ilkbahar ve sonbaharda temel gübre olarak.elinizdekini ise meyve döneminde kullanın.

Bengrim beğendi.

Etiketler
böcek, kabuk, kırmızı, limon, limon ağacı, limon ağacı hastalıkları

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025