agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni72Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2018, 08:43   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-03-2017
Sayın Bengrim

Cevabınız için teşekkür ederim. Sulama ve toprak konusunda %100 olmasamda eminim Tespit için kuruyan bir dal kesin kontrol edin diyorsunuz ama benim kuruyan bir dalım yok . Dallar sapasağlam duruyor yapraklarda da herhangi bir hastalık belirtisi görünmüyor. Bendeki sorun dallardan çıkmaya başlayan filizlerin çıkamadan (yani görünür olmaya başlayıp 1cm **** daha az uzadıktan sonra) kuruması .

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bengrim Mesajı Göster
doğru toprak kullandığınıza ve doğru sulama yaptığınıza eminmisiniz? uç kurutanı tespit etmek çok kolaydır. kuruyan bir dalı biraz altında yeşiliyle bereber kesin ve bir falçatayla içini açın. dalın içi turuncuysa uçkurutandan şüphelenebilirsiniz. yetişkin ağaçlarda hastalığın yayılaması sıcaklarda sert budamayla ilerleyişi durdurulmaya çalışılıyor.fakat fidanlarda yapıcak fazla bişey yok genelde 3 ila 5 yıl arasında ölüyor fidan.

tavsiyem farklı bir yerden yeni bir fidan almasız ve şuan kullandığınız saksı toprak gübre vs atmanız, aletleri ise çamaşır suyuyla dezenfekte etmeniz.

blick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2018, 09:17   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-06-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blick Mesajı Göster
Sayın Bengrim

Cevabınız için teşekkür ederim. Sulama ve toprak konusunda %100 olmasamda eminim Tespit için kuruyan bir dal kesin kontrol edin diyorsunuz ama benim kuruyan bir dalım yok . Dallar sapasağlam duruyor yapraklarda da herhangi bir hastalık belirtisi görünmüyor. Bendeki sorun dallardan çıkmaya başlayan filizlerin çıkamadan (yani görünür olmaya başlayıp 1cm **** daha az uzadıktan sonra) kuruması .
dona maruz kaldınızmı? kalmadıysanız azot ağırlıklı bir gübreleme yapın yeşillenmeyi filizlenmeyi teşvik edicektir.sonrada izlemeye alın eger uckurutan ise yayılacakdır.

blick beğendi.
Bengrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2018, 10:28   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-03-2017
Hayır dona maruz kalmadı sürekli evin içinde duruyor. Elimde gübretaşın bestline toz gübresi mevcut. sanırım 2 ya da 3 sefer 2 şer 3 haftada bir bu gübreden verdim. bu durumda aklıma tek gelen şey gübreden yanmış olabilir mi eğer bu gübre uygun diyorsanız bunu kullanırım. Elimde bol miktarda solucan gübresi de var aslında

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bengrim Mesajı Göster
dona maruz kaldınızmı? kalmadıysanız azot ağırlıklı bir gübreleme yapın yeşillenmeyi filizlenmeyi teşvik edicektir.sonrada izlemeye alın eger uckurutan ise yayılacakdır.

blick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2018, 11:39   #4
Ağaçsever

son yazılara baktığım kadarıyla düzensiz sulamalar güneşde kavrulmalar ani yerdeğişklikleri aşırı ilaçlamalar görüyorum forumun bu bölümleri fazla haraketli deil bende bir limon sahibi olarak katkıda bulunmaya çalışacağım buda ilk mesajım olsun herkeze selamlar

Selma_321 beğendi.
Eski 22-03-2018, 14:31   #5
Ağaç Dostu

manolya's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2008
geçen yıl saksıda hediye gelen ve yaz başında bahçeye aktardığım limon kışı korumasız olarak dışarıda geçirdi. Bu kış hava ılıman gittiği için herhalde pek zarar görmedi ama üzerinde hiç tomurcuk yok, ne zaman çiçek açar?

Eklenen Resimler

manolya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2018, 15:04   #6
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi manolya Mesajı Göster
geçen yıl saksıda hediye gelen ve yaz başında bahçeye aktardığım limon kışı korumasız olarak dışarıda geçirdi. Bu kış hava ılıman gittiği için herhalde pek zarar görmedi ama üzerinde hiç tomurcuk yok, ne zaman çiçek açar?
Limonunuz sağlılı görünüyor yeni yılın taze filizlerini vermiş.yarı gölgede kalan limonlar yeni yeni tomurcuk vermeye başladı. hava sıcaklıklarını kontrol edin gündüz sıcaklıkları 22-25 derece gece sıcaklıkları 13 derece civarında olmaya başladığı zaman limonlar tomurcuklanmaya başlar. ayrıca mart ayı gübreleme zamanıdır şuan hafif bi gübreleme yaparsanız faydalı olabilir.

manolya ve blick beğendi.
Eski 22-03-2018, 15:50   #7
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Sayın Bengrim, benimde limon ağacım var bir ay olmuştur alalı. Çiçeklerini döktü ama dört tane filiz verdi. Ne ilaç, gübre kullanmalıyım acaba? Ve bakımı nasıl olmalı? Umarım yanlış yerde sormuyorumdur.

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2018, 16:03   #8
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Sayın Bengrim, benimde limon ağacım var bir ay olmuştur alalı. Çiçeklerini döktü ama dört tane filiz verdi. Ne ilaç, gübre kullanmalıyım acaba? Ve bakımı nasıl olmalı? Umarım yanlış yerde sormuyorumdur.
Limonunuz daha çok yeni olduğu için yeni yerine alışma sürecinde bu tip çiçek ve yaprak dökmeleri normal.alışık olduğu ortamın şartları değiştikce il verdiği tepki yaprak çiçek veya meyve dökmekdir. limonunuza çok iyi güneş alabileceği bi yer bulun.ilk aldığınız saksının içinde ise hala büyükce bi saksıya geçin.saksının altına iri taşlarla direnaj yapabilir veya tabakdan biraz yükseltin bunlar aşırı sulama zararlarını azaltıcaktır.mevsim itibariyle gübreleme zamanı hafifce gübreleyebilirsiniz.limonunuzda bi hastalık yok ise ilaç düşünmeyin koruyucu ilaç zamanıda geçti.gubre için sulama suyunda sıvı gübrede tercih edebilirisiniz.

Selma_321 beğendi.
Eski 22-03-2018, 17:52   #9
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Teşekkür ediyorum sayın Bengrim, saksısını değiştirip dibinede çakıl taşları koymuştum. Size özel bir mesaj attım, gübreyle ilgili olarak.. Tekrar teşekkürler.

Bengrim beğendi.
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2018, 18:21   #10
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Teşekkür ediyorum sayın Bengrim, saksısını değiştirip dibinede çakıl taşları koymuştum. Size özel bir mesaj attım, gübreyle ilgili olarak.. Tekrar teşekkürler.
Ricaederim. Dogru zamanda dogru mudahele ile saglikli bir agac sapsari limonlariniz olur umarim.

Selma_321 beğendi.
Eski 22-03-2018, 19:22   #11
Ağaç Dostu

manolya's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2008
cevabınız için çok teşekkürler sn. bengrim

Bengrim beğendi.
manolya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2018, 17:14   #12
Ağaçsever

kabaca bir yorum yapayım ozaman gördüğüm kadarıyla.iç mekanda bakılan genç bir limon.mevsim görmemiş yaprakları pişkin değil ve geniş.iyi güneş aldığından emin olun.geniş yapraklar azot fazlalığını düşündürüyor. yaprakların kenarlardan kuruması ise tipik bir potasyum eksikliği.

resimdeki yapraklar dükülecek bunlar için yapacak bişey yok yeni yaprakları izleyin.toprak değişimi hırpalayıcı bir iş bitki için.
bunlar bir tarafa kükürt ya da yaprak gübreside zarar vermis olabilir sonucda içeriğini bilmiyoruz.sizin yapmanız gereken bence limonu biraz kendi haline bırakmak güneşlenmeye ve sulamaya dikkat etmek.daha fazla gübre vermeyin yeni yapraklara göre hareket edersiniz seneye.

Selma_321 ve Doncroco beğendi.
Eski 18-05-2018, 23:41   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2018
Suan yeni filizler çıkıyor onlarda aynı şekilde olmaz umarım daha önce içerde mutfak sürgülü camının kenarındaydı sımdı balkonda duruyor çok rahat direk güneş görüyor.tavsiyenize uyacağım başka bir fikri olan paylaşırsa da dikkate alırım.teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Hem sulama suyuna Hemde yapraklara sıkarak kullandığım sıvı gübre bu.yeni çıkan filizlerde bunlar.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Doncroco : 19-05-2018 saat 00:01 Neden: Görsel ekleme
Doncroco Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2018, 15:56   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-07-2018
limon ağacı

Merhaba bir süredir balkonda limon ağacı yetiştirmeye çalışıyorum. Ama ağaçın dallarında yapraklarında bir şeyler çıktı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Eklenen Resimler

kemyy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2018, 20:09   #15
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kemyy Mesajı Göster
Merhaba bir süredir balkonda limon ağacı yetiştirmeye çalışıyorum. Ama ağaçın dallarında yapraklarında bir şeyler çıktı. Yardımcı olursanız sevinirim.
kabuklu bit. olabildiğince pamukla temizleyip yazlık yağ uygulayın. kış aylarında tekrarlayın

Eski 31-08-2018, 16:06   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-08-2018
Limonum Kurudu

Merhaba..
Çekirdekten çimlendirerek balkonda yetiştirdiğim yaklaşık iki yaşında olan yediveren ve aşılattığım (bir kısmı mandalin) limonum maalesef kuruyor.Bu yaz ilk kez çiçek vermeye ve ve o çiçekler minik meyvelere dönmeye başlamıştı halbu ki.
Yazın 3 hafta yazlığa gittim.Giderken altına susuz kalmasın diye leğenle su koymuştum.Geldiğimde suyu bitmişti ve tüm yaprakları kurumuştu.Hepsini temizledim.Dalların kuruyan uç kısımlarını da temizledim.bir hafta oldu ama her geçen gün diğer dallar da kurumaya başladı.Gövde henüz yeşil.Onu kurtarmak için ne yapabilirim.Susuz kaldı diye ilk günler suya boğmuş olabiliriz ama şimdi su vermeyi kestim.Toprağı iyice kurumadan su vermeyeceğim.Forumu günlerdir inceliyorum ama bununla ilgili hiç bir şey göremedim.Budama yapmalımıyım.Yeniden canlanır mı?Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

karyadamla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2018, 18:04   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-08-2018
Biraz önce sizden öğrendiğim şekilde kuruyan dalları budadım ve budanan yetlete mum damlattım..Toprağı hafifçe kökleri zedelememeye çalışrak havalandırdım ve suladım..Artık Allaha emanet umarım tamamen kurumaz ve canlanır.

karyadamla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2018, 10:53   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-11-2015

Merhaba arkadaşlar sizin değerli yorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var doğu,batı cephe kapalı cam balkonumda 1 adet mayer limonu 1 adet kumkatım var bu iki narenciye ağacımda resimde görüldüğü üzere yaprakların arkasında beyaz minik tozgibi böceklenme olduğunu düşündüğüm şeyler var ve narenciyelerimin yaprakları mat parlak değil gübre olarak her 3 sulamada bir sıvı solucan gübresi veriyorum mayer limonum sadece bir def çiçeklendi ve meyve tuttu normalde 7 veren değilmidir bu limonlar. Birde bu yapraklardaki böceklerden nasıl kurtulabilirim. saygılarımlaç şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

Eklenen Resimler

huseyindudukcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2018, 11:14   #19
Yeni Üye

Arkadaşlar sorunuma cevap verecek yokmu?

Eski 14-09-2018, 21:59   #20
Yeni Üye

sorunuma cevap atıyorum arkadaşlar değerli yorumlarınıza ihtiyacım var

Merhaba arkadaşlar sizin değerli yorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var doğu,batı cephe kapalı cam balkonumda 1 adet mayer limonu 1 adet kumkatım var bu iki narenciye ağacımda resimde görüldüğü üzere yaprakların arkasında beyaz minik tozgibi böceklenme olduğunu düşündüğüm şeyler var ve narenciyelerimin yaprakları mat parlak değil gübre olarak her 3 sulamada bir sıvı solucan gübresi veriyorum mayer limonum sadece bir def çiçeklendi ve meyve tuttu normalde 7 veren değilmidir bu limonlar. Birde bu yapraklardaki böceklerden nasıl kurtulabilirim. saygılarımlaç şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.[/QUOTE]

Eski 15-09-2018, 19:34   #21
Ağaç Dostu

its_just_a_ride's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi huseyindudukcu Mesajı Göster
sorunuma cevap atıyorum arkadaşlar değerli yorumlarınıza ihtiyacım var

Merhaba arkadaşlar sizin değerli yorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var doğu,batı cephe kapalı cam balkonumda 1 adet mayer limonu 1 adet kumkatım var bu iki narenciye ağacımda resimde görüldüğü üzere yaprakların arkasında beyaz minik tozgibi böceklenme olduğunu düşündüğüm şeyler var ve narenciyelerimin yaprakları mat parlak değil gübre olarak her 3 sulamada bir sıvı solucan gübresi veriyorum mayer limonum sadece bir def çiçeklendi ve meyve tuttu normalde 7 veren değilmidir bu limonlar. Birde bu yapraklardaki böceklerden nasıl kurtulabilirim. saygılarımlaç şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.
Neemazal T/S alıp uygulayabilirsiniz.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2018, 17:22   #22
Ağaçsever

andronova's Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2017
Limon yaprağında sararma

Resimde görüldüğü üzere saksımdaki limon ağacımın yaprak uçlarından başlayarak bir sararma var negibi uygulama yapmam gerekli bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi

andronova Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2018, 17:27   #23
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi andronova Mesajı Göster
Resimde görüldüğü üzere saksımdaki limon ağacımın yaprak uçlarından başlayarak bir sararma var negibi uygulama yapmam gerekli bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi
Sanırım kabuklu bit var üzerinde her gün arapsabunu ile yapraklarını ve gövdesini fısfıslayın umarım düzelir ( İlk önce eldiven giyerek üstündeki böcekleri temizleyin yani böcekleri öldürün ki bir daha bulaşmasın )
1 litre suya 1 tatlı kaşığı Arap sabunu koyun ve karıştırın .
( Üstündeki kahverengi olan şeyler böcek )
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2018, 17:29   #24
Ağaçsever

andronova's Avatar

Arkadaşlar saksımdaki limon agacımın yaprak uçlarından başlayan bir sararma var nasıl bir önlem almam lazım besin takviyesi falan bilgisi olan yardımcı olabilirmi

Eski 17-09-2018, 17:43   #25
Ağaçsever

andronova's Avatar

Siflera12 kardeşim ilgin için tesekkür ederim. Hemen yanında bir limonum daha var onda böyle bir sorun yok yapraklarıda çok güzel bu böcek bulaşıcımı ayırmam gerekirmi saksıları

siflera12 beğendi.
Eski 17-09-2018, 21:17   #26
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Alıntı:
Siflera12 kardeşim ilgin için tesekkür ederim. Hemen yanında bir limonum daha var onda böyle bir sorun yok yapraklarıda çok güzel bu böcek bulaşıcımı ayırmam gerekirmi saksıları
Evet diğer bitkiyede sarar o yüzden ikisinide ayırın hastalıklı olanı diğer bitkilerden uzak tutmaya çalışın birde en kısa zamanda Arap sabunu almalısınız çünkü en iyi bu şekilde iyileşir ve sürekli böcekleri temizleyin

andronova beğendi.
Eski 17-09-2018, 22:11   #27
Ağaçsever

andronova's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 Mesajı Göster
Evet diğer bitkiyede sarar o yüzden ikisinide ayırın hastalıklı olanı diğer bitkilerden uzak tutmaya çalışın birde en kısa zamanda Arap sabunu almalısınız çünkü en iyi bu şekilde iyileşir ve sürekli böcekleri temizleyin

Teşekkür ederim

huso93 ve siflera12 beğendi.
Eski 18-09-2018, 05:10   #28
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Alıntı:
Teşekkür ederim
Rica ederim

Eski 02-10-2018, 20:26   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-10-2018
2 yaşında limon neyi var

Merhaba,
Yaklaşık bir ay önce limon yediveren aldım.Gövdesi ve yaprakları resimdeki şekilde.Hasta mı anlamadım.Yaprakları detaylı inceledim ama haraket eden bir şey göremedim.Birde bu dönemde besin ve gübre olarak ne vermek gerekir.Yardımınızı ria ederim

Eklenen Resimler

Carango Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2018, 18:12   #30
Ağaçsever

andronova's Avatar

Bunları epeydir görmüştüm bilemedim zararlı olduklarını hocam normal sabun olmazmı ilk müdahale için arap sabunum şuan

siflera12 beğendi.

Etiketler
böcek, kabuk, kırmızı, limon, limon ağacı, limon ağacı hastalıkları

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025