![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Sayın Bengrim Cevabınız için teşekkür ederim. Sulama ve toprak konusunda %100 olmasamda eminim ![]() ![]() ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Hayır dona maruz kalmadı sürekli evin içinde duruyor. Elimde gübretaşın bestline toz gübresi mevcut. sanırım 2 ya da 3 sefer 2 şer 3 haftada bir bu gübreden verdim. bu durumda aklıma tek gelen şey gübreden yanmış olabilir mi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
son yazılara baktığım kadarıyla düzensiz sulamalar güneşde kavrulmalar ani yerdeğişklikleri aşırı ilaçlamalar görüyorum forumun bu bölümleri fazla haraketli deil bende bir limon sahibi olarak katkıda bulunmaya çalışacağım buda ilk mesajım olsun herkeze selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
geçen yıl saksıda hediye gelen ve yaz başında bahçeye aktardığım limon kışı korumasız olarak dışarıda geçirdi. Bu kış hava ılıman gittiği için herhalde pek zarar görmedi ama üzerinde hiç tomurcuk yok, ne zaman çiçek açar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Limonunuz sağlılı görünüyor yeni yılın taze filizlerini vermiş.yarı gölgede kalan limonlar yeni yeni tomurcuk vermeye başladı. hava sıcaklıklarını kontrol edin gündüz sıcaklıkları 22-25 derece gece sıcaklıkları 13 derece civarında olmaya başladığı zaman limonlar tomurcuklanmaya başlar. ayrıca mart ayı gübreleme zamanıdır şuan hafif bi gübreleme yaparsanız faydalı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Sayın Bengrim, benimde limon ağacım var bir ay olmuştur alalı. Çiçeklerini döktü ama dört tane filiz verdi. Ne ilaç, gübre kullanmalıyım acaba? Ve bakımı nasıl olmalı? Umarım yanlış yerde sormuyorumdur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Limonunuz daha çok yeni olduğu için yeni yerine alışma sürecinde bu tip çiçek ve yaprak dökmeleri normal.alışık olduğu ortamın şartları değiştikce il verdiği tepki yaprak çiçek veya meyve dökmekdir. limonunuza çok iyi güneş alabileceği bi yer bulun.ilk aldığınız saksının içinde ise hala büyükce bi saksıya geçin.saksının altına iri taşlarla direnaj yapabilir veya tabakdan biraz yükseltin bunlar aşırı sulama zararlarını azaltıcaktır.mevsim itibariyle gübreleme zamanı hafifce gübreleyebilirsiniz.limonunuzda bi hastalık yok ise ilaç düşünmeyin koruyucu ilaç zamanıda geçti.gubre için sulama suyunda sıvı gübrede tercih edebilirisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Teşekkür ediyorum sayın Bengrim, saksısını değiştirip dibinede çakıl taşları koymuştum. Size özel bir mesaj attım, gübreyle ilgili olarak.. Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
Ricaederim. Dogru zamanda dogru mudahele ile saglikli bir agac sapsari limonlariniz olur umarim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
cevabınız için çok teşekkürler sn. bengrim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
kabaca bir yorum yapayım ozaman gördüğüm kadarıyla.iç mekanda bakılan genç bir limon.mevsim görmemiş yaprakları pişkin değil ve geniş.iyi güneş aldığından emin olun.geniş yapraklar azot fazlalığını düşündürüyor. yaprakların kenarlardan kuruması ise tipik bir potasyum eksikliği. resimdeki yapraklar dükülecek bunlar için yapacak bişey yok yeni yaprakları izleyin.toprak değişimi hırpalayıcı bir iş bitki için. bunlar bir tarafa kükürt ya da yaprak gübreside zarar vermis olabilir sonucda içeriğini bilmiyoruz.sizin yapmanız gereken bence limonu biraz kendi haline bırakmak güneşlenmeye ve sulamaya dikkat etmek.daha fazla gübre vermeyin yeni yapraklara göre hareket edersiniz seneye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2018
|
Suan yeni filizler çıkıyor onlarda aynı şekilde olmaz umarım daha önce içerde mutfak sürgülü camının kenarındaydı sımdı balkonda duruyor çok rahat direk güneş görüyor.tavsiyenize uyacağım başka bir fikri olan paylaşırsa da dikkate alırım.teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Hem sulama suyuna Hemde yapraklara sıkarak kullandığım sıvı gübre bu.yeni çıkan filizlerde bunlar. Düzenleyen Doncroco : 19-05-2018 saat 00:01 Neden: Görsel ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2018
|
limon ağacı
Merhaba bir süredir balkonda limon ağacı yetiştirmeye çalışıyorum. Ama ağaçın dallarında yapraklarında bir şeyler çıktı. Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
kabuklu bit. olabildiğince pamukla temizleyip yazlık yağ uygulayın. kış aylarında tekrarlayın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2018
|
Limonum Kurudu
Merhaba.. Çekirdekten çimlendirerek balkonda yetiştirdiğim yaklaşık iki yaşında olan yediveren ve aşılattığım (bir kısmı mandalin) limonum maalesef kuruyor.Bu yaz ilk kez çiçek vermeye ve ve o çiçekler minik meyvelere dönmeye başlamıştı halbu ki. Yazın 3 hafta yazlığa gittim.Giderken altına susuz kalmasın diye leğenle su koymuştum.Geldiğimde suyu bitmişti ve tüm yaprakları kurumuştu.Hepsini temizledim.Dalların kuruyan uç kısımlarını da temizledim.bir hafta oldu ama her geçen gün diğer dallar da kurumaya başladı.Gövde henüz yeşil.Onu kurtarmak için ne yapabilirim.Susuz kaldı diye ilk günler suya boğmuş olabiliriz ama şimdi su vermeyi kestim.Toprağı iyice kurumadan su vermeyeceğim.Forumu günlerdir inceliyorum ama bununla ilgili hiç bir şey göremedim.Budama yapmalımıyım.Yeniden canlanır mı?Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2018
|
Biraz önce sizden öğrendiğim şekilde kuruyan dalları budadım ve budanan yetlete mum damlattım..Toprağı hafifçe kökleri zedelememeye çalışrak havalandırdım ve suladım..Artık Allaha emanet umarım tamamen kurumaz ve canlanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2015
|
Merhaba arkadaşlar sizin değerli yorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var doğu,batı cephe kapalı ca |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar sorunuma cevap verecek yokmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
sorunuma cevap atıyorum arkadaşlar değerli yorumlarınıza ihtiyacım var Merhaba arkadaşlar sizin değerli yorum ve tecrübelerinize ihtiyacım var doğu,batı cephe kapalı ca |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2017
|
Limon yaprağında sararma
Resimde görüldüğü üzere saksımdaki limon ağacımın yaprak uçlarından başlayarak bir sararma var negibi uygulama yapmam gerekli bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Alıntı:
1 litre suya 1 tatlı kaşığı Arap sabunu koyun ve karıştırın . ( Üstündeki kahverengi olan şeyler böcek ) GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar saksımdaki limon agacımın yaprak uçlarından başlayan bir sararma var nasıl bir önlem almam lazım besin takviyesi falan bilgisi olan yardımcı olabilirmi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Siflera12 kardeşim ilgin için tesekkür ederim. Hemen yanında bir limonum daha var onda böyle bir sorun yok yapraklarıda çok güzel bu böcek bulaşıcımı ayırmam gerekirmi saksıları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2018
|
2 yaşında limon neyi var
Merhaba, Yaklaşık bir ay önce limon yediveren aldım.Gövdesi ve yaprakları resimdeki şekilde.Hasta mı anlamadım.Yaprakları detaylı inceledim ama haraket eden bir şey göremedim.Birde bu dönemde besin ve gübre olarak ne vermek gerekir.Yardımınızı ria ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Bunları epeydir görmüştüm bilemedim zararlı olduklarını hocam normal sabun olmazmı ilk müdahale için arap sabunum şuan ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
böcek, kabuk, kırmızı, limon, limon ağacı, limon ağacı hastalıkları |
|
|