![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Sürgün aşı yerinden aşağıdaysa kesinlikle kesin. Yukardaysa da bana kalırsa yine de sürgünü dibinden kesin zira böyle gövde sürgünleri hem ağacın formunu bozar hem de gereksiz besin ve enerji sarfiyatına neden olur. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2022
|
Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim. Sürgün asi yerinden yukarıda kesip kesmemek konusunda kararsi kaldım. Biraz düşünüp karar veririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-09-2022
|
benim kamkatda da aynı durum mevcut.iki tane sürgün aşı nın üstünde çıkmış.şuan üzerinde meyveler çıkmaya başlamış.acaba kessem kamkatın kendisine zarar vrmiş olurmuyum? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Karar size kalmış, ağacın formunu nasıl isterseniz ona göre budayın. Çıkan sürgünleri kesmeniz ağaca zarar vermez. Kesim yaralarını macun veya çamurla kapatırsanız daha faydalı olur. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-09-2022
|
Alıntı:
daha önce aynı yerin yan tarafından sürgün çıkmıştı.bıçakla yan kesip yapraklarını budayıp saksıya diktim.uç kısmından yaprak açmaya başlamıştı.tutacağını ümit etmiştim.fakat bir gün ani çıkan rüzgarla yapraklarını döküp kurudu.bulunduğu ortamda 12. kat balkon .acaba tekrar aynı yöntemi denesem tutma ihtimali varmı? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-07-2023
|
Merhaba Benim kumkuatım da çok güzel gelişip meyve verirken bir sürgün verdi. Bu sürgünü ilk başta kumkuat sürgünü zannettim o nedenle dokunmadım. uzadı gitti iyice dikenli bir hal aldı yeşil. Bu sürgün kumkuat mıdır. yoksa dikenli asalak bir sürgünmüdür. Sürgünü dibinden kesmem gerekirse bir daha uzamaması için ne yapmalıyım sürgüne. Şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
Üzerine aşı yapılan anaç bitkinin sürgünü. Hemen kesmekte fayda var. Bundan sonra da çıkmaya devam edebilir, byümeden kesmek lazım. Bitkinin enerisini tüketir. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bakım, kumkuat, yardım |
|
|