agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-03-2016, 22:10   #1
Ağaçsever

safaguclu's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2016
Galeri: 2
Merhaba,
Kamkatımı geçen Nisan'da almıştım. Üzerinde meyvaları vardı. Kapalı balkonda tutuyorum. Yazın 3 defa ve çok sayıda çiçek açtı ama sadece 3-5 tanesi meyvaya döndü. Meyvaları da çok küçük oldu. Neden olduğu konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bir de budama yapmalımıyım? Boyu saksı hariç 70 cm civarı. Resmi ektedir.
Şimdiden çok teşekkürler

Eklenen Resimler

Düzenleyen safaguclu : 06-03-2016 saat 22:13 Neden: Ekleme
safaguclu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2016, 17:09   #2
Ağaçsever

safaguclu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi safaguclu Mesajı Göster
Merhaba,
Kamkatımı geçen Nisan'da almıştım. Üzerinde meyvaları vardı. Kapalı balkonda tutuyorum. Yazın 3 defa ve çok sayıda çiçek açtı ama sadece 3-5 tanesi meyvaya döndü. Meyvaları da çok küçük oldu. Neden olduğu konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bir de budama yapmalımıyım? Boyu saksı hariç 70 cm civarı. Resmi ektedir.
Şimdiden çok teşekkürler
Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Eski 10-03-2016, 18:46   #3
Ağaç Dostu

mustafa_myb's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2015
kumkuat hakkında

Alıntı:
Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Merhaba safaguclu, aramıza hoşgeldin.

Güzel bir ağacın var. Bence imkanın varsa onu açık balkona koy daha verimli olacaktır. Şimdilik budamaya çok ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Çiçeklerini açtıktan sonra sakın ola çok sulama yapma. Yapraklar kavrulsun ve su istediğini anladığın zaman su ver. Bunu en kolay bir tahta parçası ile toprağı 5-10 cm açarak altının nemli olup olmadığından anlarsın ve ondan sonra su verirsin. Şu dönemlerde yeni sürgünler başlamış. Bitki besinli su ile sulayabilirsin. Şu mevsimde bence narenciyeleri ayda bir kez sulamak yeterli. Ayrıca çiçeklerin meyveye dönmesi için rüzgar ve arı türü böceklere ihtiyaç vardır. Diyeceğim o ki açık balkon çok daha iyi olur. Güle güle büyütün. İnşallah bu yıl bol meyve alırsınız.

mustafa_myb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2016, 21:12   #4
Ağaçsever

safaguclu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa_myb Mesajı Göster
Merhaba safaguclu, aramıza hoşgeldin.

Güzel bir ağacın var. Bence imkanın varsa onu açık balkona koy daha verimli olacaktır. Şimdilik budamaya çok ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Çiçeklerini açtıktan sonra sakın ola çok sulama yapma. Yapraklar kavrulsun ve su istediğini anladığın zaman su ver. Bunu en kolay bir tahta parçası ile toprağı 5-10 cm açarak altının nemli olup olmadığından anlarsın ve ondan sonra su verirsin. Şu dönemlerde yeni sürgünler başlamış. Bitki besinli su ile sulayabilirsin. Şu mevsimde bence narenciyeleri ayda bir kez sulamak yeterli. Ayrıca çiçeklerin meyveye dönmesi için rüzgar ve arı türü böceklere ihtiyaç vardır. Diyeceğim o ki açık balkon çok daha iyi olur. Güle güle büyütün. İnşallah bu yıl bol meyve alırsınız.
Çok teşekkürler Mustafa Bey.
Maalesef açık balkonumuz yok. Kapalı balkonun tek camı var, onu açıyorum yazın. Ama yine de rüzgar almıyor. Çiçek açtığında vantilatör ile rüzgar etkisi sağlanması ile ilgili bir şeyler okumuştum. Gerçeklik payı var mıdır?
2 ay önce NPK 15 15 15 gübre almıştım. Ondan verdim 2 defa az az. Bu gübre de yeterli olur mu?

Eski 13-03-2016, 12:27   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-03-2016
Bu da benim kumkuatım. Yapraklardaki beyazlıklar toz.

engin_dlk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2016, 19:13   #6
Ağaç Dostu

mustafa_myb's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2015
Çiçeklenme için

Alıntı:
Çok teşekkürler Mustafa Bey.
Maalesef açık balkonumuz yok. Kapalı balkonun tek camı var, onu açıyorum yazın. Ama yine de rüzgar almıyor. Çiçek açtığında vantilatör ile rüzgar etkisi sağlanması ile ilgili bir şeyler okumuştum. Gerçeklik payı var mıdır?
2 ay önce NPK 15 15 15 gübre almıştım. Ondan verdim 2 defa az az. Bu gübre de yeterli olur mu?
Çiçeklerin meyve tutumu için vantilatör ile uğraşmayın. Bir kulak pamuğu ile elle tozlaşmayı sağlayın yeterli olur. Tozlaşmayı, çiçekler iyice açtıktan 1-2 gün sonra ya da polenler toz haline geldiği ve yapışkan sıvıyı ürettikleri zaman yapmalısınız. Ama mümkün ise yaz kış açık kalsın balkon camı.
Gübre konusuna gelince kullandığınız gübrenin kullanma kılavuzuna göre gübreyi veriniz ve çiçekler açmaya başlayınca, kesinlikle aşırı sulamaktan kaçınınız. Narenciyeler çok suyu sevmez. O gübre yeterli olabilir. Acele etmemek lazım bu yıl inşallah daha güzel olacak ağacınız.

mustafa_myb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025