![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2015
|
bendede aşının hemen altından sürgün verdi. Benimde kesmem lazım onu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2012
|
Merhaba Önder Bey, Teşekkür ederim, bilginiz için...Saksı boyutunu buradaki bilgilere göre en büyük kumkuat için olan ölçüde almışım. 20lt **** biraz daha büyük... Meyveleri geçen sene azdı (7-8 tane) ve çok küçüktü. Aşılı değil mi diye endişeleniyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Aşılı olmasaydı meyve alamazdınız. Muhtemelen yaşından dolayı aşı yeri belli olmuyor. Bendekinin gövdesi ince o yüzden aşı yeri belli oluyor. Ağaç dışarda mı duruyor peki ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Sayın onderakyuz ve Muhsin Hanif, Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Saksı dışarıda balkonda duruyor. Gün içinde güneş alan bir balkon. Toprağın yüksekliğini dediğiniz şekilde yaptım ![]() Düzenleyen bmirin : 25-07-2015 saat 10:13 Neden: Yanlış yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Sayın bmirin. ağacınızı ağacı güneşte çok tutmayın özellikle şu anda İzmir oldukça sıcaktır. Sabah ve akşam güneşi alsın yeter. Sulamanızı mutlaka sabah yapın. Ayrıca 15 günde bir gübreden hariç besin vermenizi tavsiye ederim. Benim ağacımdada hareket yoktu özellikle çiçeklenme ile alakalı. Sayın Mutlu Kutlu beyden aldığım besin+iz elementi sayesinde ağaç coşmuş vaziyette her yanı çiçek oldu. Saksıyada 5-10 adet paslı çivi saplayın demir eksikliğini gidersin. Belki stres falan yapmıştır. Mutlaka toparlar kendini ekstra bir sıkıntı yoksa ağaçta. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Sayın onderakyuz çok teşekkür ederim. Mutlu Kutlu Bey'in besin+iz elementini sanırım tropiksera sitesinden temin edebilirim diye araştırdım. Solucan gübresi yerine mi kullanılıyor yoksa solucan gübresi de vermeli miyim. Benimkinde koyun-keçi gübresi var. Çivi bulup koyacağım. İnşallah sizinkiler gibi olur....Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Koyun gubresi varsa solucan vermeyin zararı olabilir. Evet Tropikseradan temin ediliyor. Faydasını göreceğinizden eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
![]() Kamkat'ımı bu yılbaşı Metro Grosmarketten aldım. Boynu bükük;ama diğer saksılardan daha canlı ve tok bir görünümü vardı. Bükük olduğu için çok canlı OLMASINA karşın kimse onu almamış, bir kenarda kalmıştı. Ben onu seçtim ve bağrıma bastım. Evlat edindim. Boynu bükük olduğu için onu daha çok sevdim. Kışı evde, sabah güneşi alan bir pencere önünde geçirdi. Pencereyi sık sık açtım, hava alsın, diye. Bir iki ay önce (Haziran başı) balkona çıktı. 6. Kat, doğuya ve kuzeye bakan balkonda yine sabah güneşi aldı ve çok sert rüzgar. Dalları kırılmasın diye güney balkona çıkardım. Ortalık sakin, rüzgar az şimdi. Güneş'i birkaç saat Görüyor. Bugün çiçeklenmeye başladı canım kumkatım. Suyunu, toprağı iyice koruyuncaya kadar bekleyip verdim. Parmakla eşeleyip iki üç santime kadar kuruduğuna kanaat getirdikten sonra musluk suyuyla suladım bolca. 10 litrelik bir saksıda. Direnajını çok iyi yaptım. Saksının altı delik değil. Altta su biriktiğine kanaat getirene kadar sulayıp toprak kuruyana kadar bir daha su vermedim. Ince bir şişle saksının kenarlarından saksının dibine kadar sokarak toprağı zaman zaman havalandırdım. Tecrübelerim bu kadar. Meyva sürecini de ayrıca paylaşırım. Sevgiler tüm kumkat ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
bahçeye yanmış güvercin gübresi döktüm kamkat dahil tüm bitkiler çıldırdı,şaşırdım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Dikkat et bitkilerini yakmasın...Güvercin gübresinin kullanımı biraz riskli.Tecrübeyle sabittir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2015
|
Sanırım çiçeklenme süreci sıcaklıkla ilgili. Havalar ısınınca(insanları pişirme derecesinde) tomurcuklanma başladı. gözle görülür biçimde acaip tomurcuklanma var şu an kamkatlarımda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2015
|
Ve sonunda; bitti, 78 sayfa forumu komple okudum, ama güzel bilgiler ve resimler, yetiştiren ve bilgi paylaşımı yapan herkese teşekkür ederim. ve bende bir kumkat sahibi olarak aranızdayım çiçekçimin sadece bir adet meyvesini bana yedirmesi ile başladı herşey ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2014
|
Selamlar arkadaşlar, Bir kamkatımda sanırım sorun var. Üzerinde beyaz tüylü böcekler var sanırım. Arap suyu ile fısfıs kullanarak 1 hafta önce toprağı koruyarak yıkamıştım. Çok faydası olmadı. Sizce ne yapmam gerekiyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Merhaba Ke®eM Bu görünenin koşnil olduğunu düşünüyorum. Eğer yaprakların üzerinde yapışkan bir sıvı da varsa varsayımımı güçelndirir. Ben de bu canlıyla sorun yaşamıştım zamanında. Zirai ilaç kullanmadan uygulanan mücadeleyle başarılı olamadım. Az su vererek bitkinin öz suyunu ve doğal olarak koşnilin besin kaynağını azaltıp her gün yaprak ve dalları temizlemiştim. Şu sayfada ilaçlı ve doğal mücadele tarifleri var: Koşnil Nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Merhabalar, Benim kamkat üzerinde de Kerem beyin bahsettiği böcekler var. Çiçekler yakın zaman önce meyveye dönmeye başlamıştı. Bu lanet böcekler, çoğu meyveyi kurutup öldürmüş. Ekte böceklerin detaylı gözüktüğü fotoğraf var. Emre beyin paylaştığı linkte gözüken koşnil zararlısına pek benzemiyor. Nasıl mücadele ederim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
bunu denedim şimdilik oldu gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Yarın deneyeceğim, teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
Buda sonunda çiçek açan benim kumkat ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2015
|
acil yardımmmm
resimdeki kamkatım hala çiçek açmadı ve açıcak gibide gözükmüyor ve hemde boyu çok uzun işaretledigim yere hawai köklenme işlemi yapıp 2 kamkatım olsa nasıl olur sonradan aşılama yapmam gerekiyomu peki havai köklendirme yaptıgım yeri yardımınıza ihtiyacım var acil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
Hasan bey; ağacınız baya güzel görünüyor, aşılımı anlaşılmıyor, işaretlenen bölgenin altında aşı yeri varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
aşı yeri altta işaretledigim yer çift çatal var kagıdın oldugu yerde Düzenleyen hasan_26 : 13-08-2015 saat 16:47 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
|
Merhaba, Çatal dediğiniz yer aşının bulunduğu yer. o yüzden dikkat etmeniz gerekiyor. Normalde aşı tuttuktan sonra kesilir ama bir neden den kesmeyip destek olarak bırakıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
Meyve dökmeye başladı
Kamkatım meyve veriyor ve büyümeye başladı diye sevinirken meyvelerinin biri bir döküyor 3 günde %80 meyve dökülmüş ne yapmalıyım Azot falan mı eksik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
Aşı yeriyle işim yok benim ztn çok uzun oldugu için yarısından hawai köklendirme yapmak istiyorum sonucunda meyve verirmi olurmu onu soruyorum???? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
çok neden olabilir. bitkide aşırı sulama, eksik sulama, çok sıcak, cok rüzgar foto koyarsan bişiler sallarız hep beraber ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |