agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2009, 16:23   #631
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Rica ederim, hepimizin yaptığı iş böyle sorular sormak

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2009, 18:28   #632
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Kamkatımın durumu hiç içaçıcı değil. Geldiğinde her yerinden yaprak fışkırıyordu. Önce kırmızı örümcekle uğraştık. İyi bir ilaçlama sonunda örümceklerden kurtulduysa da, eski haline hiç gelemedi. 3 aydır sürekli yaprak döküyor. Son bir ayda deniz yosunu ve yarasa gübresi ile takviye yaptıysam da değişen bir şey yok, yaprak dökümü devam. Azotlu bir gübreye başlayayım diyorum ama bu sefer de bitkiyi çok zorlamaktan korkuyorum.
Son durumu bu, üstünde kalan yapraklar heran dökülebilir.
Name:  S6304107.JPG
Views: 9845
Size:  55.1 KB

Bu arada gövdenin iki yerinden de yeni sürgünler çıkartmaya çalışıyor. Bu bitkinin canlı olduğunun bir göstergesidir değil mi?
Name:  S6304108.JPG
Views: 9505
Size:  55.7 KB

Ne yapmam gerektiğini söyleyebilecek olana minnet duyup, meyvelerinden göndereceğim

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2009, 18:49   #633
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Sn nevsune, gözünüz aydın, bitkiniz kendine gelmeye başlamış. Bol güneş alan bir yere yerleştirebilirseniz çok iyi olur. Bence gübreleme işine bir süre ara verin, zaten yeterince takviye yaptığınızı belirtmişsiniz. Sulama işini de toprağına parmağınızı sokup kontrol ettikten sonra yapın. İnşallah toprak harcı sadece torf değildir

Turunçgillerin, bir çok bitkiye göre çok daha dayanıklı olduğunu bizzat gözlemledim. Bol kamkatlı günler.

Not: Kamkat için saksı harcınızı Sn MSaygın'ın belirttiği şekilde oluşturabilirseniz süper sonuç alacaksınızdır.( tecrübe ile sabittir)

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2009, 18:56   #634
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Aman bana müjde verdiniz, çok teşekkür ederim

Yok, torf değil. Bahçe toprağı ve hazır toprak karışımı. Evin en güneş alan yerinde ve korkumdan hala balkona çıkartamıyorum. Ankara'da havalar daha toparlayamadı bir türlü. Biraz daha kendine gelsin diye bekliyorum. Sulamayı da çok dikkatli ve aynen dediğiniz gibi parmakölçerle yapıyorum.

Eski 23-04-2009, 19:07   #635
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Korkmayın dışarı çıkartın nevsune, gündüzleri 15derece civarı görünüyor Ankara, akşamları da 2-3 derece, hiç bir şey olmaz, içeride kaldıkça toparlaması zor olacak.
Yeni sürgünleriniz aşı yerinin altından çıkıyor gibi görünüyor, onları da en dibinden dikkatlice kesin atın.

Eski 23-04-2009, 19:17   #636
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Teşekkür ederim. Birşey olmaz diyorsanız yarın çıkartayım balkona. Belki oradaki hava sirkülasyonu daha iyi gelir. Anaçtaki sürgünler çok küçük, biraz ele geldiğinde keseyim.

Bu arada aklıma birşey geldi. Evvelki yaz bir limon ağacım vardı. O da böyle fena halde yaprak dökmüştü, ne yaptıysam kurtaramamıştım. Hatta size fotoğrafını göstermiştim ve önerinize göre budamasını yapmıştım. O da tam böyle sürgünler çıkartırken birden ölüvermişti. Şimdi bu sefer de karamsarlık tarafım ağır bastı. Yoksa bu bitkiler ölmeden önce can havliyle böyle anaçta sürgün falan mı çıkartmaya çalışıyorlar?

Eski 23-04-2009, 19:43   #637
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Hava sirkülasyonundan ziyade, ihtiyacı olan güneş ışığını almış olacak.
Bahar geldi, ağaçlar çalışmaya başladı, bendeki tüm ağaçlarda bu istenmeyen sürgünleri temizlemekle uğraşıyorum.

Umarım bu da limon gibi olmaz, karamsar olmayın.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Teşekkür ederim. Birşey olmaz diyorsanız yarın çıkartayım balkona. Belki oradaki hava sirkülasyonu daha iyi gelir. Anaçtaki sürgünler çok küçük, biraz ele geldiğinde keseyim.

Bu arada aklıma birşey geldi. Evvelki yaz bir limon ağacım vardı. O da böyle fena halde yaprak dökmüştü, ne yaptıysam kurtaramamıştım. Hatta size fotoğrafını göstermiştim ve önerinize göre budamasını yapmıştım. O da tam böyle sürgünler çıkartırken birden ölüvermişti. Şimdi bu sefer de karamsarlık tarafım ağır bastı. Yoksa bu bitkiler ölmeden önce can havliyle böyle anaçta sürgün falan mı çıkartmaya çalışıyorlar?

Eski 23-04-2009, 21:00   #638
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-07-2007
Yanılıyorsam düzeltiniz.
Sayın nevsune ikinci fotoğrafta görünen filiz aşı yerinin altından çıkmış gibi göründü bana.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2009, 21:16   #639
Ağaç Dostu

gurbik67's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
nevsune hanım kamkatın bulunduğu saksıda sanki torf fazla imiş gibi geldi eğer fazla ise fazlalığı alıp bahçe toprağı karıştırabilirsin murat saygının dediği gibi artık dışarı koyun korkmayın hiç bir şey olmaz benim dört adet kamkatım bu kış devamlı korumasız karda donda dışarıda idi problem olmadı sizinkine birşey dış ortamda bir şey olursa korma eskiyi alır yenisini verebilirim. bence yeni çıkan filizleri büyütme.

gurbik67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2009, 21:17   #640
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Evet doğrusunuz Kaju, aşı yerinin altında(ydı). Şimdi yok artık kestim. Bir tane de arkada kalıp görünmeyen bir sürgün var ama o daha çok küçük. Biraz daha büyüsün, MSaygın'ın yazdığı gibi onu da keseceğim.

Eski 23-04-2009, 21:22   #641
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Sn gurbik67 torf değil, içinde bahçe toprağı yarıyarıya. Akşamüzeri çektiğim için fotoğrafı o kadar koyu renkli çıkmış. Hatta içindeki küçük taşları bile ayıklamıyorum ki geçirgenlik sağlasın diye.

Yarın sabah balkona çıkartacağım. Yeni yerine alışsın. Birkaç güne kadar da Ankara birden yaza geçer zaten. Umarım toparlanır.

Eski 25-04-2009, 15:18   #642
sin
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-02-2008
buda benim kamkat **** kumkuat

Arkadaşlar buda benim kumkuatım alalı bir ay kadar oldu aldıgım da yaprakları yanık gibi degişik bir renk ve lekeliydi halen öyle bir kaç yaprak harici bir gelişme olmadı resimlerini ekliyorum bir olumsuzlık varmı bilgi verirseniz sevinirim

Eklenen Resimler

sin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2009, 14:41   #643
Ağaç Dostu

Süha Şendoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Galeri: 38
Sevgili Malbman,
Tavsiyelerine teşekkürler, demekki bir müddet daha çimlenme için beklemem gerekecek.
Bu arada iki ay önce aldığım ve kışı balkonda geçiren kamkat soğuklarda örtü altında yaprak dökmedi, tam havalar ısınmağa başladı derken bir haftadır devamlı yaprak döküyor toprağına takviye ayrıca dengeli gübre verdim beklemeğe başladım tekrar dökülme devam ederse köklü bir budama yapmaktan başka çare görünmüyor. Ne tavsiye edersiniz ?

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2009, 09:31   #644
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Kumkuat yazın suyu çok seven bir tür, biraz susuz kalsın hemen dökülüyor yaprakları. Belki sorun budur ve umarım sorun sadece budur.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2009, 09:44   #645
Ağaçsever

silence's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2009
Galeri: 7
sayın sin kumkuat hava sürkilasyonu seven bir bitki olarak biliyorum balkonda günes gören bir yere koymanızı tavsiye ederim

silence Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2009, 19:32   #646
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-01-2009
*** arkadaslar romantik serseriden 7 adet almıtım.su ana kadar iyi gidiyor.yakında resimleri sizinle paylasacagım

karagoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2009, 19:33   #647
Yeni Üye

sayın siz resindeki kamkatları budadınız mı.bu arada yası kaç kamkatınızın

Eski 29-04-2009, 09:57   #648
Ağaç Dostu

heva's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2008
Sayın Mutlu Kutludan aldığım kumkat.
Kumkatta da bir olgun meyve kalmış ikisi yolda kopmuş ama sorun değil eşimle kopanları bir güzel yedik.
Ağacı salonuma koydum çünkü salon daha çok güneş alıyor.
Perdeyi de açtım ki ikindi güneşini bolca alsın.
balkonumda panjur var. o kadar güneş almıyor.
sizce salondaki yerini sevmiş midir?
Bir de kaç günde sulayayım bu ağaçları,gübre vermem gerekir mi?
Name:  kumkat4.jpg
Views: 10441
Size:  27.0 KB
Name:  kumkat6.jpg
Views: 9526
Size:  34.1 KB
Name:  kumkat7.jpg
Views: 9525
Size:  33.6 KB
Bu arada salonda kaloriferi yakmıyorum

heva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2009, 10:06   #649
Ağaç Dostu

M.Sema's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2007
Galeri: 93
Sevgili Kamkat/Kumkuat severler, ben de 3 senelik bir kamkat sever olarak (hatta 2 senedir de reçelini bile yapıyorum) benim önerim odalarda ki kamkatlarınızı biran evvel balkona çıkarmanız olacaktır.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 12:02   #650
Ağaç Dostu

heva's Avatar

Sayın M.Sema
Kumkatınız yaz kış mı balkonda?
Yarın çıkaracağım balkona.
Yeni aldım pek bilgim yok gübre veriyor musunuz ,kaç günde bir suluyorsunuz
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Eski 30-04-2009, 13:11   #651
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Ben de de yaprak kalmadı, meyvesi olmasına rağmen bir tane yaprağı yok.

Sürekli suyuna, sıvı gübresine dikkat ediyorum ama mevsimsel bir durum mu söz konusu çözemedim, tecrübesi olan aktarabilir mi?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 21:05   #652
Ağaç Dostu

egome's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Kamkatı genelde soğuktan korumak için kışın içeri veya kuytu bir yere alırız. Gerek yer değişimi, gerek ışık, veya sulama etkileri ile kamkat yapraklarını dökebiliyor. Bendede genelde azda olsa dökülmeler olabiliyor. Fakat ilkbaharda yeniden sağlıklı bir şekilde sürgün ve yaprak oluşumu başlar merak etmeyin.

egome Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 21:36   #653
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Ben kamkatı dışarı çıkardım, bir ay kadar oluyor. Yaprakları matlaştı grileşti. Bugün yeni sürgün tomurcukları belirmişti. Kış soğuklarında açık alanda en düşük kaç dereceye dayanabiliyor

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2009, 22:37   #654
Yeni Üye

brkg's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2009
Herkese merhabalar,
Ben de yaklaşık bir hafta önce bir kamkat sahibi oldum. Kamkatı aldığımda poşetindeki toprağı değiştirmeden saksıya aldım, toprağını değiştirmem gerekiyormu acaba? Bir de forumda gördüğüm fotoğraflarda saksıdaki topraklar koyu renkli; genelde dışarıda saksı toprağı olarak satılan cinsten, aldığım kamkatın toprağı ise tıpkı deniz kumu gibi, bunun nedeni nedir acaba, yardımcı olabilirseniz sevinirim.(Sorular biraz fazla oldu galiba)

Düzenleyen brkg : 06-05-2009 saat 08:26
brkg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2009, 22:54   #655
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Ben kamkatı dışarı çıkardım, bir ay kadar oluyor. Yaprakları matlaştı grileşti. Bugün yeni sürgün tomurcukları belirmişti. Kış soğuklarında açık alanda en düşük kaç dereceye dayanabiliyor
Turunçgil çeşitlerinin soğuğa dayanıklılık tablosu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brkg
Kamkatı aldığımda poşetindeki toprağı değiştirmeden saksıya aldım, toprağını değiştirmem gerekiyormu acaba? Bir de forumda gördüğüm fotoğraflarda saksıdaki topraklar koyu renkli; genelde dışarıda saksı toprağı olarak satılan cinsten, aldığım kamkatın toprağı ise tıpkı deniz kumu gibi, bunun nedeni nedir acaba, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Poşetindeki toprağı değiştirmeye çalışırsanız köküne zarar verebilirsiniz.En dışından kökten bağımsız toprak varsa onu atabilirsiniz yeni saksıya almadan.
Ağacınız için bir çok çeşit saksı harcı kullanabilirsiniz, önemli olan su geçirgenliğinin, süzekliğinin çok çok iyi olması, toprağın sıkılaşıp hava geçirmeyecek hale gelmemesi.

Eski 03-05-2009, 20:29   #656
Yeni Üye

arkadaşlar bursa da kamkat meyvesine ilgisi olanlara yardımcı olabilirim.ilgilenen arkadaşlar özelime mesaj atabilir.

Eski 03-05-2009, 20:33   #657
Yeni Üye

sevgili malbman kamkat tohumları nasıl ve ne zaman çimlendirgin hakkında bilgi verebilirmisin.***

Eski 04-05-2009, 10:12   #658
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-04-2009
Merhaba,

Ben de 2 hafta önce bir kamkat aldım. Boyu 170 cm civarında ve oldukça sağlıklı görünüyordu... Ancak dün akşam en yüksekteki yeni dalının yapraklarını yeşil bir böceğin (bit olabilir) sardığını gördüm. İlaçlama hakkında bilgim olmadığı için diğer dallara bulaşmaması için bu dalın ucundaki tüm böcekli tarafı kestim. Daha sonra da alt birkaç yaprakta kırmızı çok küçük böcekler gördüm ve bu yaprakları da kestim. Tüm yaprakları ve dalları kesmeden böceklere karşı başka önlemler alabilmem için bana yardımcı olabilir misiniz )
Hangi böcek için nasıl bir önlem almalıyım (böcekleri birbirinden nasıl ayırd edebilirim)? Bu sorun için kullanabileceğim doğal ilaçlama yöntemleri bulabilir miyim? Mine Hanım'ın başka bir başlıkta önerdiği sıvı yağ ve arapsabunu ile yapılan bir doğal ilaç önerisi vardı. Onu burada kullanabilir miyim? Önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum..

didem ipek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2009, 11:06   #659
Ağaç Dostu

M.Sema's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2007
Galeri: 93
Sn Heva, kusura bakmayınız yeni cevap verebiliyorum. Ben Ankara'da yaşıyorum, kumkatım camla kaplı balkonumda. Sabah işe giderken balkon ile odayı birleştiren kapıyı kışın mutlaka açık bırakırım. Kışın çok soğuk dönemler de eski bir battaniyem var onunla saksısını sararım. Zaten balkonda betonun üzerinde değil altında tekerlekli bir yükselti var böylece kökleri betondan soğuk almıyor. Şimdiye kadar bir şey olmadı. Forumda arkadaşalrın yazdıkları gibi gübre veriyorum. Geçen sene yanmış keçi gübresi almıştım onu verdim. Sulama işi de hani derlerye toprağı kuruyunca suyunu veriyorum şeklinde. Ama zannederim ben biraz fazla su veriyorum çiçeklerime. İşte böyle....

Düzenleyen M.Sema : 07-05-2009 saat 12:40 Neden: Harf hatası
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2009, 21:07   #660
Ağaç Dostu

heva's Avatar

Teşekkürler Sayın M.Sema travsiyelerinizi uygulayacağım

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025