agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni28Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-12-2012, 08:25   #1
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Lime değil kesinlikle, sıradan bir limon. Meyveler iyi beslenmediği ve yeterince bol güneş göremediği için küçük kalmıştır ve olgunlaşmıyordur.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agaç sevgisi Mesajı Göster
bende bir limon agacı var üzerinde meyveside var ve yaklasık 7 aydır limon büyümüyor ufak ve yeşil acaba bu lime limon mu? anlayamadım bugun dayanamadım bir meyvesini aldım ve kestim tadı cok güzel 6 limon var üzerinde ve boyları yaklaşık 5 ila 8 cm arasında. Resimde sarı olan limon manavdan aldım boyutunu anlayabilmeniz için yanında çektim

missmenas beğendi.
Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 09:53   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-12-2012
ama butun yaz terasta idi ve sabah 10dan aksam gunes batana kardar gunes aliyordu yazinda ayniydi simdide ayni ve cevap verdigin icin teskkur ederim

agaç sevgisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 10:08   #3
Yeni Üye

normal limon ise ne yapabilirim nasıl büyümesini saglıcam topragı çiçek topragı ve gü

ormal limon ise ne yapabilirim nasıl büyümesini saglıcam topragı çiçek topragı ve cubuk gübre verdim ayrıca birde sıvı gübrede verdim ama limonlar büyümüyor sağdece çiçek açıyor
Alıntı:
ama butun yaz terasta idi ve sabah 10dan aksam gunes batana kardar gunes aliyordu yazinda ayniydi simdide ayni ve cevap verdigin icin teskkur ederim

Eski 24-12-2012, 10:10   #4
Yeni Üye

normal limon ise ne yapabilirim nasıl büyümesini saglıcam topragı çiçek topragı ve cubuk gübre verdim ayrıca birde sıvı gübrede verdim ama limonlar büyümüyor sagdece çiçek açıyor maglum kış ayına girdik ve eve aldım acaba uv ısığı felanmı alıp yaksam güneş etkisi için
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Lime değil kesinlikle, sıradan bir limon. Meyveler iyi beslenmediği ve yeterince bol güneş göremediği için küçük kalmıştır ve olgunlaşmıyordur.

Eski 24-12-2012, 12:15   #5
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Limonun tipine bakınca, 7 veren limon diye isimlendirilen türe benziyor.
Bu tür limon meyveleri bakımından sıkıntılı bir tür, Antalya da bile bahçelerde bazan küçücük kalıyor. Üstelik sizinki aşılı ve saksı içerisinde, buna da şükür diyeceksiniz ve bakımına aynen devam edeceksiniz.

Şöyle olsun böyle olsun derken bilinçsizce suni gübrelere yönelebilirsiniz, köklerini yakıp daha kötü etmekte var. Bu haliyle kabul edin ve çiçeklerini koklayıp mutlu olun.

Unutmayın bu çiçekleri ve meyveleri göremeyenler var.

Alıntı:
normal limon ise ne yapabilirim nasıl büyümesini saglıcam topragı çiçek topragı ve cubuk gübre verdim ayrıca birde sıvı gübrede verdim ama limonlar büyümüyor sagdece çiçek açıyor maglum kış ayına girdik ve eve aldım acaba uv ısığı felanmı alıp yaksam güneş etkisi için

ilksenozturk beğendi.
Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 13:36   #6
Yeni Üye

Bilgilerin için teşekkür ederim en azından ne oldugunu ögrendim olmadı yeşil yeşil yerim böylede güzel tadı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Limonun tipine bakınca, 7 veren limon diye isimlendirilen türe benziyor.
Bu tür limon meyveleri bakımından sıkıntılı bir tür, Antalya da bile bahçelerde bazan küçücük kalıyor. Üstelik sizinki aşılı ve saksı içerisinde, buna da şükür diyeceksiniz ve bakımına aynen devam edeceksiniz.

Şöyle olsun böyle olsun derken bilinçsizce suni gübrelere yönelebilirsiniz, köklerini yakıp daha kötü etmekte var. Bu haliyle kabul edin ve çiçeklerini koklayıp mutlu olun.

Unutmayın bu çiçekleri ve meyveleri göremeyenler var.

ilksenozturk beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025