![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2007
|
teşekkürler maydanoz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Merhaba Bende Portakal Limon Ve Kücük Mandalina Benzeri Bir Fide Aldim önce Meyvalarini Sonra Yapraklarini Tamamen Döktü özellikle Portakalim Tek Bir Dal Kaldi Acaba Tekrar Yapraklanip Kendine Gelirmi Evde Ne Yapabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Merhabalar Tekrar Birde Gardenyam Var üzerinde Bir çok Tomurcuğu Var Ama Acamadan Elimde Kaliyorlar önce Büyük Bir Hizla Yapraklarini Döktü şimdide Tomurcuklarini Ne Yapmaliyim Fikri Olan Varmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Iki minik limonum var iki ay once ektim, simdi 5 cm. civarindalar ama kac haftadir bir yaprak bile acmiyorlar, ve biri sararmaya basladi.Bunlar neden buyumuyor ki ![]() Halbuki, nemine, suyuna ve topragina o kadar dikkat ediyorum ki...Biri bana yardim edebilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2007
|
Benimkiler de buyumuyorlardi, 1 hafta su vermedim, toprak baya nemliydi. Bir de baktim yeni yapraklar cikmaya baslamis ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ilginc oldugu kadar risklide bir yontem ![]() Bu arada kac gundur bekliyorum birilerinin cevap yazmasini, kimseden ses cikmadi.Tesekkur ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2007
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Hayirli olsun Kop, umarim gelsitiginide gorursun , benimki aylardir hep ayni ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
ya çok güzel ben her gün bakıyorum fakat bi hareket göremiyorum üstelik toprak olsun güneş ve sulama olsun her şey iyi düzenli ama... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2007
|
Deniz kizi suyunu azalt biraz, ben oyle yaptim ve 1 hafta sonra buyumeye devam etti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
saol arkadaşım ya ben dün su verdim tohumun ucu göründü toprak kabarınca ve hiç kımldamadı heralde kök salmaya başladı yani köklenmese suda yüzerdi değil mi ay sevindim ya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2008
|
yaklaşik 15 gün önce 13 cm lik saksıya 3 er adet çekirdek ektim o gün bugündür bekliyorum. Ama bir gelişme yok, tabii bilmiyordum 1 cm e ekileceğini biraz derine gömdüm zannedersem, acaba gene de çıkar mı yoksa yeni çekirdekler ekeyim mi? Bir de karanlıkta mı duracak bunlar yoksa aydınlıkta mı onu anlamadım, birileri karannlıkta durmasın demiş. Ne yapmam gerek? teşekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
ya ben sizin koyduğunuz resimlere bakıyorum benim sksıda çıkan bitkilere pek benzemiyor sizinki limon sa benim ki ney papatya olabilir çünkü papatya tohumu düşmüştü içine. ya hala bekliyorum ben. geçengün çok sevinmiştim çimlendi diye fakat başka birşey çıktı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
|
Benim saksımda çıkanların ne olduğunu hala anlayamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2008
|
Turunçgilim
Benim de tohumdan çıkma bir turunçgilim var. Ama mandalina mı, limon mu, portakal mı olduğunu bilmiyorum. Çünkü saksıya üç türün de tohumlarını atmıştım. Boyum kadar oldu. Büyük saksıya alınca daha rahat gelişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
|
Ben hala bkliyorum yazık bana ya.Bir tutturaadım şu limonu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Benim Limonlarim
Benimkilerde hayirdir hic hareket yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
selam arkadaşlar hani benim pamuktaki çekirdeklerim varya hala çimlenmedi çürümediler de böyle arada bir bakıyorum pamuğu kaldırıp sanki şişip büyüdüler gibi geliyor. siz nedersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
bu benim çekirdekten yetiştirdigim limon ağacım... ben aşı yapmadım sadece geçen yaz budadım 2 yaşında. bu sene çiçek açarmı?ben sulamak dışında hiç birşey yapmıyorum takviye besin vermelimiyim hani çiçek açtıran gibi?bu sene bir sürü daha limon çekirdegi ektim hepsi çıkarsa vay halime... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Cok özendim bugün bende birkac tane limon cekirdegi ekecegim. Umarim cimlenir sabirla bekleyecegim. Daha önce ektigim lici cekirdegi cimlendi simdi kücücük lici fidem var. Sanirim ayni sartlarda limon cekirdegi de cimlenir. Eger limon fidesini asi yapmazsak yinede ciceklenirmi cok merak ediyorum. Ben limonu meyvesi icin degil cicekleri icin istiyorum aslinda. Illaki asilamak mi gerek cicek icin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
bir de her sene budamak gerekirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
Müjde dün baktım çıkmış limonum he de bir parmağa yakın boyu var.Darısı başınıza. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
Az büyüsün resimlerini de koyarım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
Bundan iki ay öncesinde bu sayfayı okurken acaba ben de çekirdekten limon yetiştirebilirmiyim diye düşündüm ve buzdolabını açtım iki limon ve bir kaç mandalinadan 13 tane çekirdek aldım ve saksıdaki benjamin ile difenbahyanın altına ektim. Bir buçuk ay kadar bekledim hiç çimlenme olmamıştı. Hatta toprağı karıştırdım baktım tohumlardan eser kalmamıştı. Tam ümidimi yitirmiştim ki; yarım saat önce difenbahyamı sularken bir limon fidesi ile karşılaştam ve inanılmaz mutlu oldum. Bilgi ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
bende bir kısmını doğrudan güneş alan bir kısmını da yarı gölge ortama koydum yarı gölge olan yere koyduklarım daha yavaş büyüdü renkleri koyu yeşil. güneş alan yerdekiler ise daha büyük ama renkleri açık yeşil bunları çimlendirirken 4-5 saat suda beklettim kabuk gibi bişey var onu soydum çok kolay çimlendi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Şu an penceremden ona bakıyorum ince zarif nadide..güneş vuruyor yüzüne aşık mı oluyorum en bu limone ne???yapraklarını görüyorum çok güzel umarım kuşlar didiklemez.çay filizini andıran görüntüsü var.darısı başınıza. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
budama, limon ağacı, saksi limon |
|
|