![]() |
|
![]() |
#451 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Ahh benimkiler de büyüyüp sizinkiler gibi büyüseler başka ne isterim ki ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Benim limonlarımda sadece 4-5 yapraklı.Birisinin zaten tepe büyümesi komple durdu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar bende limonum dallansın diye budadım, ama inşallah kurumaz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu
|
limonlarımın büyük bir kısmı öldü ilgilenemediğim işçin susuzluktan kurudular. ama yeniler çıktı çok şükür. bir tane menekşe seramın içinde çıktı çok sağlıklı. bir tane öylesine küçük bir saksıya ekmiştim o filizlendi. iki tane de hiç ummadığım bir yerden çıktı. bir türlü yavrulatamadığım menekşemin iki yanından çıktılar. bir tanesi ikiz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaçsever
|
bende limon çekirdeklerini pamukta çimlendirdim saksılara diktim inşallah büyürler siz ümraniyede nerde oturuyorsunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
|
ümraniye carrefour la aynı cadde üzerinde oturuyorum ben. pamukta çimlendirmeyi ben de denedim ama çürüdüler ne yazık ki pamuğun içinde o yüzden toprağa ekiyorum hafifçe suluyorum. çoğunlukla tutuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaçsever
|
bende ümraniyede taşdelendeyim yakınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaçsever
|
sizin oralarda **** sende çilek fidesi varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
|
bende yok maalesef ve satıyor diye bildiğim bir yerde yok. burada çiçekçi bir tanıdığım var unutmazsam eğer ona sorarım istek üzerine fidan getiriyormusunuz diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
benim bildigim kadarı ile portakal-limon-mandalina-.... gibi meyvelerden cekirdekten ne ekersen ek o meyveyi alabilmen icin asilatman gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Limon
Bugün limonu ekeceğim.3 4 fesleğenimde çıktı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Ağaç Dostu
|
iki buçuk ay önce çimlenen limonum.
Az önce saksısını değiştirdim ve artık balkonda duruyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
|
Kışın 25-30 tane limon tohumu ekmiştim çeşitli saksılara. Şimdi ise her yerden limon fidesi fışkırıyor. Önünü alamıyorum artık, domates fidelerimin dibinden bile çıkmışlar. ![]() Kıyamıyorum da. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaç Dostu
|
Bırakın Hasan Bey kalsınlar ilerde bahçeniz varsa oraya dikersiniz minik bir limon bahçeniz olur. Düşünsenize çiçek açtıklarında ne kadar nefis kokacaklar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
|
Limon ağacım
Babam 2008 Mart da kendi bahçesinden söktüğü limonunu, benim bahçeye derince bir çukur açarak dikti. O gün bu gün sulamaya devam ettim. Tuttu mu tutmadımı belli değil. Henüz hiç bir yaprak oluşumu göremedim. Dalının biri yeşilimsi durmasına rağmen hayat belirtisi yok. Belki de kurudu. Eğer budarsam yaprak çıkartabilir mi? Eğer buda derseniz neresinden kesilmeli?. Ya da ne yapayım?. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Habibe, budama mevsimi geçti. Kurumuş olması çok yüksek ihtimal. dalların uç kısmından ufak ufak keserseniz en azından yaşayıp yaşamadığına dair bir fikriniz olur. belki de kökleri dağılamamıştır bu yüzden de olabilir. yerinden çıkarıp toprağı biraz daha yumuşatıp birazcık da besin ile daha yüksek şekilde dikmenizi tavsiye ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
|
Babam Beykoz'dan bu yıl mandalina fidanı almış(1.5 mt.). Nisan'da diktik bahçeye fakat kışın kurur endişemiz çok yüksek. Sordum bunu sana satan adam demedi mi kışın İstanbul'da kurur bu fidan diye? Sormaz olur muyum ama zaten dışarıda Beykoz'un soğuğunda koca koca turunç ağaçlarını görünce ikna oldum dedi. Bakalım bu kış ne olacak. Umarım kışı sağ salim geçirirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
|
Olmazsa naylonla örtersiniz üstünü mümkün mertebe ama beykoz gibi bir yerde turunç yetişiyorsa bulunduğunuz yer neresi bilmiyorum ama orada da hayli hayli yetişir diye düşünüyorum babanızla aynı fikirde olmamak elde değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Gökhan Hamat
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Yaklaşık 1,5 ay kadar önce tükettiğim ve beğendiğim bir limonun 2 çekirdeğini plastik bardaklara ekmiştim...Nisan sonu baktığımda halen bir hareket yoktu...Umudu kesmiştim...Dün başka tohumalrı çimlendirmek için o plastik bardakları kullanmak istedim ve güzel bir sürprizle karşılaştım...Çekirdeklerden biri çimlenmişti...Çok sevindim ve bu sevincimi sizle paylaşmak için bir fotoğrafını ekliyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
|
limonum şuanda balkonda birkaç gündür dışarda en üstte çıkan yaprak kırmızımsı bir renk aldı sağlıklı mı sizce büyür mü limonum korkmaya başladım da biraz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
|
Benimkilerde aynı vaziyette ![]() Büyümeleri durdu. Hatta benimkilerin tepe sürgünleri koyu kırmızı diyebilirim. Keşke sera etkisi yapsaydık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Ağaç Dostu
|
umarım düzelirler dışarı çıkarmasamıydım acaba? şuan dışarda duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu
|
Kısa zamanda hatta şuan değiştir Fatihim. Çok çok kıvrılmadılarsa bir şey olmaz ama eğer kıvrılmış ve son sürgünler kırmızıza dönmüşse renkleri o zaman yeni limonlar yetiştirmeni öneririm. Sanırsam kıvrılmalar yapıyor kızarmaları Hasan Bey ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
yaklaşık 2 aylık bir portakal filizim var, toprağın fazla nemli olmasından dolayı boyu 25-30 cm kadar oldu. Alttan da iki tane dalını henüz verdi. 10 tanesi büyük olmak üzere toplam 16 yaprağı var. Saksısı da 20cm'lik bir toprağı sahip. Kökü çok fazla uzayıp kıvrılma yapmış mıdır? Boyundan bir miktar kesersem dal verip gelişir mi yoksa dayanamaz ölür mü? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
|
Yeni sürgünler vermeden budamayın sevgili eolcum. Aksi takdirde ölümüne neden olabilirsizniz. Köklerini kontrol etmenizde fayda var. Kıvrılma yoksa yeniden aynı saksıya dikersiniz yoksa bir boy büyüğüne almanızda ve en kısa zamanda bu işlemi yapmanızda fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
|
Ne kadar kızarsalar da yapraklar bütük saksıda olduğundan olsa gerek büyüyüp doğal renklerini alıyorlar en azından büyük limonumda öyle oldu. Küçük limonum hala savaş veriyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2009
|
Arkadaşlar 4 tane pet bardağa 2şer tane olmak üzere Limon çekirdeklerini ektim.Bu petleri koyduğum cam kenarı sabahtan başlayıp saat 2ye kadar güneş alıyor.Topraklarımı dağ evinden getirdim gübreyle karışık güzel bir toprak.Öğlen can sularını döktüm.Şimdi soracağım sorular ne sıklıkla sulayayım.Bu verimli şartlarda en geç ne zaman filizlenir? ![]() Düzenleyen Pesimist : 21-05-2009 saat 20:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
budama, limon ağacı, saksi limon |
|
|