agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni57Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-02-2007, 09:18   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2007
Evde Yetiştirilen Limon Ağaçları

Merhaba 3 yıldır çekirdekten yetiştirmeye çalıştığım 2 limon ağacı var. Limonlara evde baktığım için sanırım bu başlık altında sormam daha doğru olacak.Limonların ikiside yukarı doğru uzuyorlar.Tek bir ana dal ve ondan çıkan yapraklar var. Son bir yıl içerisinde 1,5 metreyi aştılar.Yaprakları gayet iyi ve sağlıklı ama ana dal çok ince. Kapalı balkonda duruyorlar ve sabah güneşi alıyorlar.Bitkiler konusunda geniş bir bilgiye sahip olmadığımız için aşılama ve budama yapmadık.Turunçgil yetiştiriciliği konusunu incelerken budamayla ilgili biraz fikir sahibi oldum, sanırım budama için biraz gecikmişiz. Toprağını belli aralıklarla değiştirdik ve besledik.Ana gövdeyi kalınlaştırmak ve limon elde etmek için uygulayabileceğimiz basit önerilerde bulunabilir misiniz? Yoksa onlara bir zarar vermemek için bu tür işlemleri yapabilecek bir fidanlığa götürmek ve yardım almak daha mı doğru olur?
Saygılarımla!

OKİTSU beğendi.
ardaezgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2007, 10:29   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Sevgili Ezgi Arda,

Ben de evimde limon yetiştiriyorum, ancak benimki fide halinde idi ve aşılanmıştı.

Çekirdekten limon yetiştirildiğinde bildiğim kadarıyla fidenin aşılanması gerekiyor meyve vermesi için. Onun için konuyu bilen birisi tarafından aşı yapılması gerekecek.

Budama konusunda ise yanlış ve cahilce bir yönlendirme olmaması için sessiz kalmalıyım. Yoksa bana kalsa, o kadar zayıf ve uzun bir ana gövdenin ileriki zamanlar için sağlıksız olacağını düşünüp, hem de aşılama yapacak iken "dizinizin hizasında kesin ve bu arada da aşısını halledin" derdim... Ama demiyorum

En iyisi "Bir bilen"e danışmalı...

Ya da, daha da en iyisi, Turunçgil Yetiştiriciliği başlığı altında bu konuyu gündeme getirmek; çünkü bu sorunuz için en uygun yer orası; hem orada da "bilen" kişiler mevcut; sorunuza tatminkar yanıt almanız kolaylaşacaktır.
Üstelik, gördüğüm kadarıyla sevgili Todor da size aynı yönlendirmede bulunmuş "Yeni gelen arkadaşlar, kendinizi tanıtın..." başlığında...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2007, 15:55   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2007
Yardımlarınız için teşekkürler!

Turunç Yetiştiriciliği başlığı altındaki bilgiler oldukça kapsamlı,bu konuda oldukça acemi olduğum ve limonumu bahçede değilde evde yetiştirmeye çalıştığım için bu sayfaya geçtim,sorumu turunç yetiştiriciliği başlığına göndereceğim.

Saygılarımla!

ardaezgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025